Σφαλιαρα σε ξενο παιδι. - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 24 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast
Results 151 to 165 of 353
    Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Originally posted by sabb

Όπως επίσης με βρίσκει αντίθετο με βάση την παράθεση σου , η αδικοκρισία της νατ που κρίνει και κατακρίνει με δύο μέτρα και σταθμά...
    Απαλλαγή της πανικούλας αν συκοφαντεί και καταδίκη και διαγραφή του κρίνο, αν παρενοχλεί...

Εμένα γενικότερα με ενοχλεί να αναλαμβάνουμε ρόλους που δεν κατέχουμε σε ένα φόρουμ που όπως είπε και ο κηπ είναι αρκετά σοβαρό και απ\' όσο είμαι σε θέση να ξέρω απ τη συμμετοχή μου, ιδιαίτερα δημοκρατικό....Θεωρω πως κανένα μέλος δεν έχει αυτό το δικαίωμα...
    Sabb, δεν είμαι δικαστής ούτε νομικός.
    Την γνώμη μου είπα, την προσωπική μου γνώμη. Σύμφωνα με αυτά που ξέρω λοιπόν η συκοφαντία διορθώνεται με μια δημόσια συγνώμη. Αποκαθίσταται η τιμή και η υπόληψη του θύματος. Η σεξουαλική παρενόχληση (αν δεχτούμε τη βερσιόν της πανικούλας) από την άλλη και μάλιστα η επαναλαμβανόμενη και προερχόμενη από άνθρωπο με σοβαρή ιστορία στο φόρουμ, κατά τη γνώμη μου πάντα, τον καθιστά ....κάπως.

Οσο για τη διαγραφή του κρίνο, σας παρακαλώ μη διαβάζετε το κουοτ που έκανε ο κρίνο.
    Απομόνωσε 4 λέξεις που ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ το νόημα που είπα.
    Δεν είπα σώνει και καλά να διαγραφεί. Είπα ότι -ΑΝ- αληθεύουν τα όσα του καταμαρτύρησε η πανικ. επιθυμώ εγώ να διαγραφεί.
    Επιθυμώ εγώ, σημαίνει επιθυμώ εγώ, αν είναι αλήθεια αυτά. Δεν σημαίνει ζητώ απο τον αντμιν. Ούτε απαιτώ. Οπως αν πω επιθυμώ να ακούσω Santana, σημαίνει ότι εγώ θέλω να ακούσω Santana. Ούτε καταπίεσα κανένα, ούτε καταπάτησα καμια δημοκρατική διαδικασία.
    Τώρα Σαμπ, αν δεν σου φαίνεται δίκαιη η τιμωρία που πρότεινα για την πανικ, συγνώμη αλλά όπως είπα δεν είμαι δικαστής. Τη δική μου σκέψη ανέλυσα και δεν έχω επιστημονική κατάρτιση στο θέμα.

Senior Member
    .....Επίσης στη σελ 9 έκανα μία μεγάλη ανάλυση για την ηθική ευθύνη μας, ούτε νομική ούτε καταπάτηση δημοκρατικών διαδικασιών κλπ, που είδα ότι γράφτηκαν.
    Καθαρά ηθική ευθύνη του καθένα μας, όπως τη βλέπω και την εφαρμόζω και εγώ στον εαυτό μου.
    Νομίζω ότι αυτό το κείμενο θα πρέπει να μας προβληματίσει και όχι η δίκαιη τιμωρία του κρίνου ή της πανικούλας. Εδώ δεν είμαστε για να μοιράζουμε ποινές.
    Τουλάχιστον εμένα αυτό με προβληματίζει περισσότερο.

Senior Member
    Originally posted by dreamer
    Εγώ παλι ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι ένα μέλος δημοσίευσε προσωπικά μηνύματα και όχι από το περιεχόμενο των μηνυμάτων.
    συμφωνω. ανεξάρτητα απο το περιεχομενο, απο το αν ειναι αληθες ή οχι, με ποιο δικαιωμα το κανει κανεις αυτο?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Νατ, οι τιμωρίες υπάρχουν για εκείνους που για οποιοδήποτε λόγο παρανομούν...
    Μόνο γι\' αυτούς ...

Δεν ασχολήθηκες με την παραβίαση της δεοντολογίας της προσωπικής επικοινωνίας , δύο ημέρες μετά - της υποτίθεται - σεξουαλικής παρενόχλησης, γεγονός που είναι πολύ πιο σημαντικό από την δίκη - καταδίκη, του όποιου από τους δύο αντιπαρατιθεμένων αδίκησε με οποιονδήποτε τρόπο τον άλλον.
    Εκείνο που όπως λες σ\' \"έβγαλε από τα ρούχα σου\", είναι η καταγγελία...
    Δύο ημέρες μετά ποιος καταγγέλει ποιον αν δεν έχει λόγους να το κάνει ?

Διάβασα καλά τα όσα έγραψες κι όχι αυτά που απομόνωσε ο κρίνο....
    Προφανώς και δεν απαιτείς κι απλά επιθυμείς..
    Στα δικά μου τ\' αυτιά ωστόσο οι δύο λέξεις έχουν την ίδια αντήχηση όταν δεν συνοδεύονται παράλληλα από την ανάλογη αντιμετώπιση του αντίλογου - που στη προκείμενη περίπτωση είναι η πανικούλα.

Δεν υποστηρίζω καμία πλευρά - θεωρώ αρκετά φαιδρή την ιστορία (επί του προσωπικού θέματος είναι σοβαρότατη) αλλά βρίσκω άξια συζήτησης τα συμπαρομαρτούντα που άπτονται καθαρά της δημοκρατικής διαδικασίας συμμετοχής σ\' ένα δημόσιο φόρουμ - όπως τα κριτήρια συμμετοχής που έθεσες και για τα οποία, ο υποφαινόμενος μάλλον κατά τη δική σου λογική δεν θα έπρεπε να γράφει..

Η διαμάχη κρίνο - πανικούλας δεν μ\' ενδιαφέρει κατά βάση.

Μ\' ενοχλεί ωστόσο η αδικοκρισία και η παραβίαση της δεοντολογίας της επικοινωνίας, ακρολίθια της έννοιας της δημοκρατικότητας ενός δημόσιου διαλόγου....
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Originally posted by Remedy
    Originally posted by panikoula
    Από: krino
    Προς: panikoula
    Φάκελλος: Inbox
    Απεστάλθη: 4-7-2009 στις 03:11 AM
    Μήνυμα: Aχ τι εχω παθει ο φτωχουλης.Καθε μερα πανω κατω,πανω κατω τον κανω δεν λεει να πεσει.Ολο ορθιος ειναι για σενα κριτσαρα μου. :) cool
    αυτα τα δυο μηνυματα
    σταλθηκαν ακριβως το ιδιο λεπτο......
    μονο που αυτο ειναι αδυνατο γιατι το συστημα δεν αφηνει τοσο συντομη αποστολη μηνυματων, μολις το δοκιμασα.
    πρεπει να μεσολαβησουν τουλαχισον 30 sec κι αν βαλεις και τον χρονο που χρειαστηκε εστω αυτη η φραση και την διαδικασια αποστολης,οπωσδηποτε θα ειχε αλλαξει το ρημαδι το λεπτο...

τα μηνυματα ειναι κατασκευασμενα απο την βοθρουλα.δεν ξερω μεχρι ποιου σημειου, αλλα αυθεντικα δεν ειναι...
    ο αντμιν θα μας ελυνε ολες τις αποριες, εαν εδω υπαρχει μια κακομοιρουλα που δεχεται σεξουαλικη παρενοχληση απο καποιον που κανει τον κινεζο, η μια αδιστακτη ψευτρα που για να γλυτωσει την κριτικη στα ηλιθια λεγομενα της κατασκευαζει τετοιου μεγεθους συκοφαντιες....
    Συγγνωμη, μα αισθανομαι πώς δεν χρειαζομαι τον admin να κανει τον δικηγορο ή τον ντετεκτιβ, διαβαζοντας μηνυματα κ ανακοινώνοντας ποιος λεει αληθεια κ ποιος ψεμα. Εχοντας μια συχνη παρουσια στο φορουμ αυτο, μπορώ να καταλαβω ποιος λεει ψέμματα κ ποιος οχι. Ποιος μπορει να ειπε κατι τετοιο κ ποιος οχι. Δεν χρειαζεται να στηθει καν λαϊκο δικαστήριο, ουτε εχω αναγκη να λιθοβολήσω κανεναν.

Θα προτιμουσα ο οποιος αντμιν να ασχοληθει με ζητηματα που ειναι αντικειμενικα πιο σοβαρα ή πιο επειγοντα.

Επισης, αισθανομαι πολυ ασχημα να διαβάζω πως καποιος ειναι βοθρος ή προέρχεται απο βοθρο. Κ μάλιστα να προδικάζω κ το αποτέλεσμα της προσπάθειας του. Ειναι ισως ευκολο βλεποντας καποιον χαμηλα να τον επικρινω.

Ανεξάρτητα τελος απο τον διαλογο, που δεν ήταν απο τους πιο ευχαριστους που ειδα σ αυτο το φορουμ, δεν συμφωνω καθολου με διαγραφη μελων. Ουτε με προυποθέσεις συμμετοχής. Ψυχη έχουμε ολοι, δεν νομιζω πώς μπορει να ορισει κανεις ποιος εχει μικροτερες ή μεγαλυτερες αναγκες συμμετοχης...

Η παρουσια του καθενος εδώ ειναι πραγματικα ξεχωριστη κ φευγοντας ο καθενας χανεται καποιο ιχνος χρωματος, μοναδικου. Αυτο αισθανομαι εγω τουλάχιστον....
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    μα ειναι απιστευτο!

γιατι ρε παιδια εχει παρει το θεμα τοσες διαστασεις,λεω εγω τωρα..

συγγνωμη κιολας αλλα ολα αυτα ειναι ανουσια.

για ποια αποκατασταση της αληθειας και για ποια διαγραφη μιλατε?

επειδη υπηρξε ενας τσακωμος μεταξυ τους?ε και?(αν και με πηρε και εμενα η μπαλα απο την οργη του κυριου κρινου)

ο οποιοσδηποτε μπορει να μπει εδω να εκφραστει ελευθερα και να πει ο,τι του κατεβει.
    οσοι γραφτηκαμε εδω ξεραμε εξ\'αρχης οτι μπορουμε να σχολιασουμε και να σχολιαστουμε,
    να προσβαλλουμε και να προσβληθουμε και βεβαια εκ του ασφαλους.

και δηλαδη να επεμβει ο αντμιν για ποιο λογο να πει τι, η πανικουλα ειχε δικιο η το αντιστροφο,ε και?

εμενα το ιδιο θα μου κανει.
    τα συμπερασματα μου τα χω βγαλει προσωπικα.

οσο για το να διαγραφει ο κρινο που ανεφερε η nature πιστευω πως πολυ διπλωματικα ο κυριος κρινο προσπαθησε να το διαστρευλωσει
    παιρνοντας μονο ο,τι τον συνεφερε..
    .αυτο το καταλαβαινει οποιοσδηποτε εχει διαβασει εστω και μονο ολοκληρη την προταση της nature.(δεν επρεπε καν να εξηγησεις)

Παντως το καλο της ολης υποθεσης ειναι οτι σας μαθαινω.

Keep εισαι φοβερος!:D

Senior Member
    Originally posted by nature
    ........
    δεν θεωρω παθηση την ηλιθιοτητα και την αναλγησια απεναντι σε αθωες ψυχες, ειδικα οταν η καλυψη ειναι ηλιθια σαλιαρισματα ως υποκοριστικα..το να αυτοαποκαλειται καποια μανουλα, η γλυκουλα ,η τρυφερουλα δεν αφαιρει τιποτε απο την υστερια, την σκληροτητα και την ηλιθιοτητα με την οποια φερεται και μιλα και πραττει.

................Αυτά τα λόγια πχ είναι σκληρά και δεν βοηθούν σε τίποτα τον \"πάσχοντα\" όπως είπα. Η γνώμη μου είναι αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα να μη μιλάμε.

εννοειται οτι το προβλημα δεν ειναι ο χαρακτηρισμος γεροντοκορη :) μιας και εχω και ειχα παντα αντρα στην ζωη μου και κοιμαμαι με αυτον, κι οχι με ενα παιδακι για να του φορτωσω τις ελλειψεις μου και το γεγονος οτι δεν με πλησιαζει κανεις με τη βλακεια που με δερνει...

................Ομοίως και αυτά τα λόγια είναι σκληρά και δεν βοηθούν. Βρίσκεις χρήσιμο να τα αναφέρεις σε μία στιχομυθία με την πανικούλα, ακόμα και αν τα πιστεύεις? Σε τι μπορούν να βοηθήσουν εκτός από το να εξαγριώσουν κάποιον? Το ζουμί που λες, παρεπιπτόντως, το βρίσκω σωστό, αλλά μπορείς να το πεις με πιο γλυκό τρόπο. Π.χ. : δεν είναι όμορφο να αντικαθιστούμε τον/την σύζυγο με το παιδί μας. Αλλη η μία αγάπη, άλλη η άλλη. Τα παιδιά καταλαβαίνουν όταν κρεμόμαστε από πάνω τους και φορτώνονται με άγχος.... Να ένα παράδειγμα. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι πολλοί τρόποι να πεις το ίδιο αλλά με περισσότερο σεβασμό στον συνομιλητή.

........
    Κατά την άποψή μου φυσικά. [/quote]

καλη μου nature...
    τοσο \"αυτα\" τα λογια , οσο κι \"αυτα\" τα λογια,δεν τα ειπα σε καμια πασχουσα για να τη βοηθησω η να μη τη βοηθησω....σε σενα τα ειπα εξηγωντας σου τις σκεψεις μου για τα θεματα της πανικουλας και κανοντας μαζι σου μια συζητηση, κατοπιν εορτης.....

εαν εκανες τον κοπο να διαβασεις τα μην. θα εβλεπες οτι τετοια στιχομυθια δεν υπηρξε ποτε αν και σκεφτηκα αυτα ακριβως που σου εγραψα εσενα,δεν της τα ειπα.....περιοριστηκα στα θεματα πο αφορουσαν τις μαλακιες που ελεγε για το ευεργετικο ξυλακι στα ξενα πωπουδακια (η γλυκουλα η μανουλα)

οταν η πανικουλα με αποκαλουσε ασχημη γεροντοκορη που δεν δικαιουται να ομιλει για τα δικαιωματα των παιδιων,ενω αυτη επειδη ειναι γλυκια μανουλα,δικαιουται να τα βαραει γιατι εχει τα δικια της, και για να μου αποδειξει το ποσο καλα ειναι, θα παει τωρα να κοιμηθει αγκαλια με το παιδι της,
    εγω δεν της απαντησα οτι εγω κοιμαμαι αγκαλια με αντρες κι οχι με παιδια, δεν της απαντησα καθολου....
    τι νομιζεις οτι επρεπε να κανω? να στειλω φωτος στο φορουμ με την ομορφαδα μου και συστατικεςεπιστολεςαπο τον εραστη μου, οτι δεν ειμαι κορη, για να μη με πιανει στο στομα της η βοθρουλα?:)

αλλος της ειπε με τροπο πιο διακριτικο κι απο τον δικο σου οτι δεν ειναι και καλο να κοιμαται με το παιδι για να το παινευεται και γενικως να εξαρτα απο το παιδι την προσωπικη της ζωη κλπ κλπ κλπ....

Senior Member
    οσο για το θεμα της συμμετοχης του καθενα στο φορουμ που εθεσε η νειτουρ.
    συμφωνω απολυτα με την θεση του σαββ περι δημοκρατικης συμμετοχης οσων ενδιαφερονται.

ακομα ομως κι αν επιχειρησω να εξετασω ως επιθυμητες ακομα και μονο απο τη νειτουρ την ιδια, τις προυποθεσεις που εθεσε για τα ατομα,εχω να την ρωτησω ποιος φανταζεται οτι θα μπορουσε η θα επρεπε να κρινει αν ο καθενας εδω μεσα εμπιπτει η οχι σε καποια απο αυτες τις κατηγοριες...
    θα ηταν ας πουμε υποχρεωτικο οποιος μπει να κανει δηλωση ασθενειας(!) η να καταθεσει τις προθεσεις του ως προς την αυτοβελτιωση του, την ικανοτητα η την διαθεση συμμετοχης με ενσυναισθηση για να μπορει να συμμετεχει, η θα ηταν επιφορτισμενος καποιος να τον κρινει ενστικτωδως για ολα αυτα και να αποφασιζει αν ανηκει η οχι στις επιθυμητες κατηγοριες?
    ειλικρινα με απασχολει το πρακτικο μερος...

για τον κρινο εχω να πω οτι λαικιζει απομονωνοντας την φραση \"να φυγει ο κρινο\" απο το κειμενο της νειτουρ, προτασσοντας τα στηθη του για επιθεση στον εχθρο, ως αλλος πρεκας (επι γερμανικης κατοχης αν ενθυμηστε), δεν τον ξερω, δεν με ξερει, ουδεποτε ανταλλαξαμε προσωπικα μηνυματα, εχω βρει πολλες φορες ενδιαφεροντα τα σχολια του, αρκετες φορες ΠΟΛυ εκνευριστικά, εχω διαφωνησει αρκετα μαζι του, αλλα ουδεποτε μου περασε απ το μυαλο οτι δεν ανηκει στα μελη που θα μπορουσαν να συμμετεχουν σε αυτο το φορουμ ουτε ποτε επιθυμησα την απομακρυνση του.

αααυτααα

Senior Member
    Λυπάμαι όταν βλέπω στο φόρουμ αλληλοϋποστήριξης διαλόγους ή διαμάχες να εξελίσσονται σε προσωπικές διενέξεις, με άσχημους χαρακτηρισμούς επιπλέον. Αλλά και πάλι, εδώ που η ανθρώπινη, έστω και ηλεκτρονική, επαφή είναι διάχυτη, είναι μάλλον, κάποιες φορές, ένα αναπόφεκτο γεγονός.

Προσωπικά, θεωρώ ότι δεν πρέπει να καταφεύγουμε στη βία, ούτε σωματική ούτε λεκτική, ούτε γενικά κανενός είδους, ούτε απέναντι σε ενηλίκους (όπως καλή ώρα), πόσο μάλλον απέναντι σε παιδιά (όπως επίσης κακή ώρα).

Επίσης, δε συμφωνώ ούτε με την δημοσίευση προσωπικών μηνυμάτων (πλαστών ή γνήσιων), ούτε με τη διαγραφή κανενός μέλους.

Θεωρώ ότι μία άποψη ή μια αλήθεια που εκπροσωπεί τον καθένα μας καλό είναι να έχει τρόπο να λέγεται. Ο καθένας βέβαια έχει το προσωπικό του στυλ και αν αυτό ήταν ίδιο, δε θα υπήρχε διαφοροποίηση. Όμως, καλό είναι να μην ξεπερνούμε κάποια όρια. Η καυστικότητα δεν αποτελεί δείγμα διάθεσης για βοήθεια του απέναντι. Άλλο καυστικότητα και άλλο αυστηρότητα (γιατί πολλές φορές η αυστηρότητα μπορεί να βοηθήσει).

Και κάτι προς όλους μας.

\"Ο μόνος σωστός τρόπος να δεχτείς μια προσβολή είναι να την αγνοήσεις. (χμ, όχι πάντα κατ\'εμέ)
    Αν δεν μπορείς να την αγνοήσεις, απάντησέ της.
    Αν δεν μπορείς να την απαντήσεις, γέλα μ\'αυτήν.
    Αν δεν μπορείς να γελάσεις, προφανώς σου αξίζει. \"

Russel Lynes
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Αυτά που έγιναν χτες με έβγαλαν από τα ρούχα μου.
    Είχα δηλώσει (στο άλλο θέμα, αυτό με τη φωτο) πως όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα θα πω δημόσια τη γνώμη μου. Γενικά είμαι άνθρωπος όπως έχετε παρατηρήσει όσοι έχετε κουβεντιάσει μαζί μου, που μου αρέσει να παίρνω θέση.
    Λοιπόν.
    Συμφωνώ με τη Ρέμεντυ, που λέει εύστοχα και συνοπτικά:
    «ο αντμιν θα μας ελυνε ολες τις αποριες, εαν εδω υπαρχει μια κακομοιρουλα που δεχεται σεξουαλικη παρενοχληση απο καποιον που κανει τον κινεζο, η μια αδιστακτη ψευτρα που για να γλυτωσει την κριτικη στα ηλιθια λεγομενα της κατασκευαζει τετοιου μεγεθους συκοφαντιες....»
    Πιστεύω ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια, είτε του κρίνου είτε της πανικούλας.
    Εάν αυτά που λέει η πανικούλα είναι αλήθεια, επιθυμώ να διαγραφεί ο κρίνο, αλλιώς θα αναθεωρήσω και τη δική μου συμμετοχή εδώ μέσα. Αν αυτά πάλι είναι συκοφαντίες, καλώς έφυγε η πανικούλα και η γνώμη μου είναι να ασχοληθεί άμεσα εκτός των άλλων ζητημάτων και με τη διαχείριση θυμού. Να ζητήσει συγνώμη και την περιμένουμε πάλι.

Θέλω όμως να πάω την ανάλυση ένα βήμα παραπάνω που το θεωρώ πολύ σοβαρό….
    Κάπου είπε η πανικούλα στον κρίνο ότι δεν πρέπει να συμμετέχει εδώ μιας και είναι φόρουμ υποστήριξης και αυτός δεν δηλώνει τα προβλήματά του ή δηλώνει πως τα έχει λύσει…. Κάτι τέτοιο… Το είπε βέβαια εν εξάλλω και στο κλίμα το χτεσινό, κανείς δεν του έδωσε βαρύτητα.
    Εδώ είναι που πιστεύω ότι χωράει σκέψη.
    Πράγματι, εδώ είναι φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης….
    Κατά τη γνώμη μου πρέπει να συμμετέχουν:
    1) Ατομα με ψυχολογικά μικρά ή μεγάλα ζητήματα που ζητούν τη λύση τους.
    2) Ατομα που επιθυμούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους
    3) Ατομα χωρίς ψυχολογικά ζητήματα (αλήθεια υπάρχουν τέτοια?) που όμως έχουν απόθεμα ενσυναίσθησης, κατανόησης και ως εκ τούτου μπορούν να στηρίξουν ένα συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Αναρωτιέμαι λοιπόν πώς κάποια άτομα που δεν εμπίπτουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, αποφασίζουν ότι τους περισσεύει χρόνος για να τον ξοδεύουν εδώ μέσα. Ναι κρίνο, μιλάω και για σένα.
    -Δεν έχεις δηλώσει κάποια προβλήματα και ως εκ τούτου δεν μας έχεις ανάγκη…..
    -Δεν επιθυμείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου και έχεις πει άπειρες φορές εδώ μέσα, φράσεις του τύπου: έτσι είμαι, σ’όποιον αρέσω, δεν θα αλλάξω χιλιοστό μέχρι να πεθάνω, δεν με νοιάζει η γνώμη σας, η άποψή σας, είτε με θέλετε είτε όχι, εγώ θα είμαι εδώ για πάντα, κλπ.
    -Με τον τομέα ενσυναίσθηση δεν τα πας καθόλου καλά και έχω διαπιστώσει ότι όχι μόνο δεν κατανοείς τον έχοντα το εκάστοτε πρόβλημα, αλλά επί πλέον του τη λες και μάλιστα με ένα τρόπο που τον φέρνεις σε απόγνωση. Συνήθως του λες, περίπου πόσο ελλειπής είναι. Του λες τι παρέλειψε, περίπου πόσο βλάκας είναι που δεν πρόβλεψε το Α ή το Β, …… και τον κάνεις να νοιώθει γελοίος. Μην απαντήσεις πως εδώ λέμε ελεύθερα τη γνώμη μας γιατί θα διαφωνήσω. Ότι το να κάνω τον άλλο να αναλογιστεί τα λάθη του είναι καλή πράξη. Πάλι θα διαφωνήσω. Ναι αυτά είναι χρήσιμα, αλλά σε βάθος χρόνου, τα κάνει καθένας με τον θεραπευτή ή τον ψυχαναλυτή του, που είναι ειδικός και έχει τον τρόπο. Εσύ σίγουρα όπως και οι περισσότεροι εδώ δεν είμαστε ειδικοί. Το να φορτώσουμε ενοχές και αίσθημα κατωτερότητας το άτομο που κοινοποιεί το πρόβλημά του, επειδή θυμηθήκαμε να το κάνουμε μια ακατάλληλη στιγμή είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από πιθανό, όταν δεν έχουμε ενσυναίσθηση.
    Κρίνο έχεις διαπληκτιστεί με πολλούς από εδώ μέσα. Μία από αυτούς είμαι και εγώ, παρόλο που καμία σχέση δεν είχε ο δικός μας διαπληκτισμός με αυτόν που είδα παραπάνω. Κρατήσαμε κάποιο επίπεδο. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο λόγος που γίνεται αυτό είναι αυτό που ανέλυσα παραπάνω. Εδώ αν η πανικούλα σε συκοφάντησε είναι πάρα πολύ άσχημο. Αλλά αναρωτιέμαι, γιατί εσένα και όχι κάποιον άλλο? Γιατί σου έχει τόσα μαζεμένα?

Μπορεί κάποιος να μου πει: καλά, εδώ που συκοφαντήθηκε (αν φυσικά συκοφαντήθηκε) ο κρίνο, βρήκες να του πεις τις ευθύνες του, εδώ έπρεπε να τον στηρίξεις, απαντώ ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία να δει και αυτός και οι αντμιν και οι ειδικοί του χώρου πόσο μπορεί να ξεφύγει, κάποιος που μπαίνει για ψυχολογική στήριξη και αντί για στήριξη, του τη λέει ο κρίνο ή του δίνει μια να πάει παρακάτω….
    Αυτό που λέω είναι πολύ σοβαρό και θα ήθελα μια υπεύθυνη τοποθέτηση και από ειδικούς.
    Γνωρίζω ότι η ψυχανάλυση δεν ενδείκνυται για ανθρώπους πάνω από 45-50. Γιατί είναι αργά να διαπιστώσουν τα λάθη τους. Είναι πού σκληρό να πεις σε κάποιον ότι πήρε τη ζωή του λάθος. Δεν μπορεί να το κάνει ούτε ο είδικός. Πόσο μάλλον και κάποιος μη ειδικός, που του λείπει και η ενσυναίσθηση. Το ίδιο σκληρό είναι να το πεις και σε κάποιον ακόμα και 20 χρονών, αν δεν είσαι ειδικός και το κάνεις άγαρμπα και χοντρά.

Στο ίδιο θέμα υπέστη άσχημα πυρά και η ρέμεντυ. Δεν έχω μιλήσει πολύ μαζί της και δεν έχω κατασταλαγμένη γνώμη. Δεν επιθυμώ καν να γυρίσω πίσω στο θέμα και να μελετήσω γραμμή προς γραμμή τι κουβέντες ανταλλάχθηκαν για να σχηματίσω δίκαιη γνώμη. Η αίσθηση όμως που μου έμεινε είναι ότι τουλάχιστον εδώ σ’ αυτό το θέμα, έκανες ρέμεντυ ακριβώς αυτό που περιέγραψα παραπάνω. Εδωσες μια στον πάσχοντα να πάει παρακάτω. Τη λέξη πάσχοντα την λέω με τη πλατειά έννοια, δηλ αυτόν που υποφέρει τη συγκεκριμένη στιγμή. Και πάλι λοιπόν από τη μια καταδικάζω τα λόγια της πανικούλας που σε είπε γεροντοκόρη, κλπ, αλλά αναρωτιέμαι αν το να λες στυγνά τη γνώμη σου χωρίς ίχνος κατανόησης σε έναν άνθρωπο που υποφέρει μπορεί να φέρει τέτοια και ….ακόμα χειρότερα απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Υ.Γ. Αν σας φαίνεται λίγο «φασιστικό» το «πρέπει» που ανέφερα παραπάνω για τους 3 λόγους που κατά τη γνώμη μου πρέπει να συντρέχουν (ή τουλάχιστον ένας από τους 3) για να συμμετέχει κάποιος εδώ, διευκρινίζω ότι το «πρέπει» αυτό δεν το βλέπω σαν νομική, ας πούμε υποχρέωση. Ελεύθεροι είμαστε, ελεύθερο είναι και το διαδύκτιο….
    Το βλέπω σαν ηθική υποχρέωση που έχει ο καθένας μας με τον εαυτό του.....

Νature, ήθελα πολύ να συζητήσω μαζί σου πάνω στα ζητήματα που έθεσες.

Σχετικά με την αποκατάσταση της αλήθειας, δεν ξέρω πραγματικά, εφόσον δεν ενδιαφέρει την ίδια την Πανικούλα, αν ενδιαφέρει εμένα πιο πολύ. Προσωπικά βρήκα χρήσιμη την παρατήρηση σχετικά με την ώρα αποστολής του μνμτος και πείστηκα.

Ως προς το θέμα της συμμετοχής που έθεσες.
    Ακόμα και αν υπήρχαν όροι συμμετοχής στο φόρουμ, θα ήταν πολύ δύσκολο να τηρηθούν στην πράξη, καθώς ο καθένας θα μπορούσε να δηλώνει οτιδήποτε.

Από την άλλη, δεν συμμερίζομαι την περιθωριοποίηση ατόμων που διαπληκτίζονται συχνότερα από άλλα. Ή που οι απόψεις τους μπορεί να σοκάρουν, ή που μπορεί να θέλουν απλά να τσιγκλίσουν τον άλλο και όχι να βοηθήσουν, ή που μπορεί να θέλουν να αυτοπροβληθούν και όχι να βοηθήσουν ουσιαστικά ή που μπορεί να θέλουν να βγάλουν τα απωθημένα τους ή που μπορεί να θέλουν να μιλήσουν με όση αγένεια και νεύρο και τσαγανό δεν έχουν μιλήσει ποτέ στη ζωή τους ή να θέλουν τέλος, να προκαλέσουν με οποιονδήποτε τρόπο την προσοχή επάνω τους.

( Δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά, ούτε στον Κρίνο, με τον οποίο και έχω διαφωνήσει και έχω συμφωνήσει κατά καιρούς)

Όλα αυτά τα άτομα λοιπόν, που θα έμεναν εκτός του ηθικού μας πλαισίου, κατά τη γνώμη μου έχουν λόγο να συμμετέχουν και να υπάρχουν μέσα στο φόρουμ, ακόμα και εκδηλώνοντας ενοχλητικές ή προσβλητικές συμπεριφορές…

Είναι δικαίωμά τους και υποχρέωση των λοιπών, να βρουν έναν τρόπο να προστατεύσουν τον εαυτό τους, είτε αγνοώντας τους, είτε αντιδρώντας κατάλληλα.

Δεν θεωρώ άτοπο το να εκφραζόμαστε πάνω στο πώς θα θέλαμε να είναι αυτή η εικονική μικροκοινωνία.

Σου αναπτύσσω όμως, ότι για μένα, ακόμα και τα «παρασιτικά» στοιχεία έχουν λόγο ύπαρξης.

Τέλος, ένας διαχωρισμός ανάμεσα στο ποιοι είναι βοηθητικοί και πιο όχι, εως και παρασιτικοί, θα εμποδιζόταν απο τον αναπόφευκτο υποκειμενισμό μιας τέτοιας διευθέτησης.

Κατανοώ ότι είσαι άνθρωπος με ευαισθησίες κι όταν βλέπεις πράγματα μη αποτελεσματικά να συμβαίνουν εδώ μέσα, αντί να βοηθάμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, διαρκώς και με όποιον τρόπο μπορούμε, σου σηκώνεται η τρίχα.
    Κι εμένα μου σηκωνόταν. Κι ίσως ακόμα κάποιες φορές.
    Αλλά στο τέλος ξέρεις τι είπα?
    Μέρος του κύκλου είναι κι αυτό. Μέρος της ζωής και έχει λόγο ύπαρξης.
    Ο καθένας έχει την δική του ηθική.
    Η ομάδα έχει την δική της ηθική.
    Και μέσα απο διαδικασίες συλλογικής ζύμωσης και αλληλεπίδρασης, μετά απο συγκρούσεις, καταστροφες και αναθεωρήσεις, πολλά θετικά μπορούν να συμβούν.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

.....Επίσης στη σελ 9 έκανα μία μεγάλη ανάλυση για την ηθική ευθύνη μας, ούτε νομική ούτε καταπάτηση δημοκρατικών διαδικασιών κλπ, που είδα ότι γράφτηκαν.
    Καθαρά ηθική ευθύνη του καθένα μας, όπως τη βλέπω και την εφαρμόζω και εγώ στον εαυτό μου.
    Νομίζω ότι αυτό το κείμενο θα πρέπει να μας προβληματίσει και όχι η δίκαιη τιμωρία του κρίνου ή της πανικούλας. Εδώ δεν είμαστε για να μοιράζουμε ποινές.
    Τουλάχιστον εμένα αυτό με προβληματίζει περισσότερο.
    νατ ...βλέπω πως απαντάς στον σαμπ και όχι σε μένα....θα προτιμούσα να μην κρύβεσαι πίσω απ\' το δάχτυλο σου και να δώσεις μια σαφή απάντηση σε αυτό που σε ρώτησα.....
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Originally posted by Sofia
    Εγώ παλι ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι ένα μέλος δημοσίευσε προσωπικά μηνύματα και όχι από το περιεχόμενο των μηνυμάτων.
    συμφωνω. ανεξάρτητα απο το περιεχομενο, απο το αν ειναι αληθες ή οχι, με ποιο δικαιωμα το κανει κανεις αυτο?
    Σοφία...επειδή έγω έχω δημοσιεύσει υ2υ και μάλιστα του κρίνο, σε ρωτάω το εξής: αν εσύ βαλλόσουν άδικα από κάποιον άνθρωπο και ο μόνος τρόπος ήταν αυτός, τι θα έκανες?

Senior Member
    Σήμερα το πρωί ξύπνησα πάλι με μια ανησυχία έντονη. Το ίδιο και χθες. Ναι, σκεφτόμουν τα τεκταινόμενα της δεύτερης, της διαδικτυακής ζωής μου. Κι επειδή η Φύση με προίκισε με μάτια και στόμα, μάτια για να παρατηρώ και στόμα για να μιλώ και να επικοινωνώ, έχω αποφασίσει, όταν κάτι μέσα μου με σπρώχνει να μιλήσω, να μην κρατώ το στόμα μου κλειστό.

Έτσι και τώρα θα το ανοίξω, γιατί τελικά χτες το βράδυ είδα, ότι δεν μπορώ να μείνω αδιάφορη μπροστά την συσκότιση της αλήθειας. Τουλάχιστον της αλήθειας μέσα από το δικό μου βλέμμα.

Ας αρχίσουμε λοιπόν.
    Μπαίνει κι η Πανικούλα να γράψει το πρόβλημά της. Εκτίθεται και το ξέρει. Παραδέχεται ότι ντράπηκε και προφανώς ζητά να την βοηθήσουμε σε αυτή την συμπεριφορά της.

Όλα καλά κι όλα ωραία, μέχρι που της λέει η Ρέμεντι, εύχομαι να σε μηνύσει κάποιος την επόμενη φορά που θα το ξανακάνεις για να καταλάβεις…

Εξεγείρεται κι η Πανικούλα, αμυνόμενη, λέγοντάς της, δεν είσαι μάνα.

Η Ρεμ συνεχίζει επίσης ακάθεκτη, λέγοντας ότι είναι πολύ πιθανό τα άλλα παιδάκια να βαρούν το δικό της σαν έναν τρόπο να αντιδρούν στην δική της υστερία.
    Απαντάει και η Πανικούλα, έχοντας αρχίσει να βγάζει παιδιάστικη αντιδραστικότητα, προφανώς θιγμένη, ( και ποιος δεν θα ταν? Είτε δίκιο είχε είτε άδικο?) είσαι μια άσχημη γεροντοκόρη.

Αγριεύει η κατάσταση και γράφει πια κι η Ρεμ, « ελπίζω την επόμενη φορά οι μανάδες των παιδιών να τα γλυτώσουν από τα χέρια σου».

Απαντάει η Πανικ, δεν μετράει η γνώμη σου για μένα, η συμπεριφορά μου είναι αδικαιολόγητη αλλά προστατεύω μια ζωή…

Προχωράμε παρακάτω όπου η Ρεμ μιλάει με άρκτος και λέει “εισαι προφανως ενα πολυ καλων προθεσεων ατομο , και θαθελες να λειτουργησε ετσι η πανικουλα για μια φορα ενστικτωδως κλπ κλπ κλπ....
    δυστυχως η αληθεια ειναι αλλη...μονη της ειπε οτι το εχει ξανακανει, οπως μονη της ειπε οτι θα το ξανακανει στο μελλον αν προκυψει....
    στο παρελθον εχει πει, και παλι με πονο ψυχης, καθοτι ειναι μια γλυκια μανουλα και οτι κανει το κανει δικαια γιατι κινειται απο αγαπη, οτι εχει χτυπησει και το δικο της το παιδι......δεν το ξεχασα....»
    Εδώ πια, έχουμε μια, γινόμενη με κυνικό τρόπο, σκιαγράφηση του εικονικού πορτρέτου της Πανικούλας, η οποία παρουσιάζεται σαν μάνα που κακοποιεί το παιδί της και άλλα παιδιά.
    Στο σημείο αυτό, απλά έχω να πω να μην είμαστε 100% σίγουροι για τα εύκολα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε μέσω νετ.
    Μπαίνουν Κρίνο και Σάββας και χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την συμπεριφορά της.
    Μένει ψύχραιμη η Πανικούλα, ή έτσι δείχνει και γράφει, ότι, υπερβολές, έχω χτυπήσει το παιδάκι μου στο πωπουδάκι του, κάποιες φορές που χρειάστηκε να το προστατεύσω, τα παραμύθια της Ρεμεντι γραμμένα τα έχω. ( και την πιστεύω, πόσοι και πόσοι γονείς δεν το κάνουν αυτό στην Ελλάδα, λίγοι έχουν το θάρρος να βγουν και αν το πουν.) Κατά τη γνώμη μου το παραμυθάκι πάει στην σκιαγράφηση για το προφίλ της που έγινε, και δεν έχει και άδικο που το λέει παραμύθι. Όπως και να χει, είναι επισφαλές να σκιαγραφούμε προφίλ έτσι αβίαστα.

Μιλάει πάλι η Πανικ, και λέει, θέλει να ξεκαθαρίσει η κοπέλα, ότι δεν είναι κανένας μπαμπούλας που της αρέσει να χτυπάει παιδιά, και ευχαριστεί για τα υπόλοιπα, λέγοντας « έχετε όλοι δίκιο, γι αυτό ρώτησα τη γνώμη σας, ευχαριστώ για τις συμβουλές».

Παρακάτω διευκρινίζει, ότι καμιά φορά, όταν το ζωηρό προφανώς παιδί της δεν την ακούει, του ρίχνει μια σιγανή στον ποπό, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να επιφέρει την τάξη.

Κάπου εδώ μπαίνω κι εγώ στον χορό, κι επειδή το θέμα μου δεν είναι να πετάξω τον αφορισμό μου στην Πανικούλα, ( ναι ναι για να δείτε όλοι πόσο καταδικάζω τη βία ή πόσο πιο
    Σωστός γονιός είμαι ή για να ξεδώσω ή γιατί μου βγαίνει να το κάνω), αλλά το θέμα μου είναι να επικοινωνήσω με αυτή τη μάνα, και αν μπορέσω, να της δώσω να καταλάβει την δική μου οπτική, της λέω ήρεμα και απλά, ότι δεν ήταν καλό για το παιδί πρώτα από όλα αυτό που έκανε, για τους χ λόγους.

Γράφει και ο Αρκτος, ήρεμα κι ωραία, και μας απαντάει. Σκέφτομαι να πάω σε παιδοψυχολόγο για το παιδί, γιατί ζορίζομαι πολύ. Φοβάμαι πολύ μην μου το χτυπήσουν. Δεν θα το αντέξω. Η ψυχολόγος μου έχει πει να μην είμαι τόσο τρυφερή μαζί του. Δοκίμασα να του κρύβω τα παιχνίδια…

Η αρκτος επιμένει, να δικαιολογηθεί η Πανικούλα για το πώς μίλησε στη Ρεμεντι. ( εν τω μεταξύ, η Ρεμεντι έδειξε πραγματικά να αδιαφορεί για τα λόγια ενός μειωμένου καταλογισμού, όπως την χαρακτήρισε, ατόμου).
    Τι το ήθελες βρε Αρκτος κι εσύ? Όπως θέλει ο καθένας θα αντιδράσει, δηλ εμείς θα πέφτουμε από πάνω να του πούμε ότι τον πλήγωσε ( ενεργοποίηση τύψεων) και να ζητήσει συγνώμη? Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

Πιο κάτω η Πανικούλα μου μιλάει για τις δυσκολίες που περνά. Προσπαθεί λεει να αναλάβει και τον ρόλο του πατέρα. Βρίσκει και αναγνωρίζει ότι το έχουν μάλλον παραχαιδεμένο γιατί δέχεται αγάπη από όλες τις μεριές..Σκέφτεται να τον γράψει σε σχολή καράτε, γιατί «κάποιες φορές αφήνω να δω τι θα συμβεί αλλά βλέπω ότι δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του»…. Σε αυτό το σημείο Πανικούλα, ήδη με είχε συγκινήσει, το πόσο παλεύεις να πραγματώσεις σωστά τον ρόλο της μάνας και εκείνον του πατέρα, το πόσο ανοίχτηκες για την δυσκολία σου αλλά και το κυριότερο, το πόσο το νοιάζεσαι αυτό το πλασματάκι σου. Βλέπω ότι, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα αυτό που θα ήθελες, εσύ έχεις σκύψει με αγάπη από πάνω του.

Συνεχίζει εξηγώντας στην Αρκτο, ότι μίλησε έτσι στην Ρεμεντι, επειδή την προσέβαλλε ο τρόπος που την παρουσίαζε ως ανεύθυνη και ηλίθια ( και για να πω την αλήθεια και εμένα με παραξένεψαν τα προφίλ που μετά σιγουριάς έστησε η Ρέμεντι).

Μπαίνει το Κρίνο και αναρτά τον δεκάλογο κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά.
    Και απαντά η Πανικούλα «ασε μας ρε κρινο.που να δεις κατι γνωστες π χτυπανε α παιδια τους και τους αφινουν αποτυπομα το χερι τους.εγω οταν σπανια του δοσω καμια στον κωλο μετα στεναχωριεμαι και νιωθω τυψεις.μην το παραχεζουμε.»

Δεν ξέρω γιατί, αλλά την πιστεύω. Κοινώς, νιώθω ότι κάπου, το παραχέσαμε.

Απαντάει σε μένα, λέγοντας, λέω στους γονείς μου να μην τον κακομαθαίνουν. Τον ενθαρρύνω ότι είναι δυνατός και πρέπει να προστατεύει τον εαυτό του αλλά κάθεται και τις τρώει. Και πάντα του λέω, αν δεν σε χτυπήσουνε, δεν θα χτυπήσεις εσύ. Είναι ζωηρό και υπερκινητικό παιδί, σπάνια εστιάζει την προσοχή του σε κάτι.

Μπαίνει και ο hidden halo και γράφει « προσοχή πού απλώνουμε τα χεράκια μας» και αναρτά ένα περιστατικό όπου ο γείτονας μαχαίρωσε τον πατέρα άλλου παιδιού, επειδή του έκανε παρατήρηση.
    Εκεί ήταν που είπα μέσα μου «τώρα το χέσαμε τελειώς».

Το παίρνει στο χιούμορ η Πανικούλα, αλλά αναφέρει για την μη αθωότητα όλων των 8χρονων, θυμίζοντας τον Αλέξη ( και θα συμφωνήσω μαζί της).

Ο Κρίνο λεει « είναι σαφές ότι χρειάζεσαι βοήθεια σε πολλά επίπεδα» Και θαρραλέα απαντάει «ναι χριαζομαι και το παραδεχομαι.αλλες μανες ομως δεν το παραδεχονται που ειναι τριςχειροτερες απο εμενα.παρολααυτα ο γιος μου εμενα μεγαλωνει με αγαπη .κανεις δεν εγινε κακος απο την αγαπη π του δοθηκε μικρος απο γονεις.και θα παω σε παιδοψυχολογο γιατι νιαζομαι και αγαπαω τον πιτσιρικο μου».

Και παλι στο σημείο αυτό με συγκίνησες πανικούλα, που είπες ότι θα πάς σε παιδοψυχολόγο για να σε βοηθήσει με το μεγάλωμα του παιδιού.

Παρακάτω γράφει η Πανικούλα, απαντώντας στην Σοφία ( προσέξατε, ότι ανάλογα με το σε ποιόν απαντάει, και πώς της μιλάει αυτός, η κοπέλα, ανταπαντά αναλόγως, με σοβαρότητα ή όχι)
    «του φωναζω και σπανια του δινω καμια στον κωλο οταν κινδυνεβει η καθεται πισω απο αυτοκινητα με αναμενη μυχανη ,ειμαι καλα και περναμε καλα με το παιδι.οσο για το απλωμα σε ξενα παιδια το σκυλομετανιοσα ,δεν θα το ξανακανω αλλα αν ξαναδω τετια φαση απλαθα χωρισω τα παιδια και θα τα ψαλω στους γονεις.απλα εχω το κακο οτι βλεπω τον δικο μου οτι εινα το καλυτερο παιδι.το πιο ομορφο (χεχε) και σωστο.αλλα πια μανα δεν το βλεπει ετσι το παιδι της?και πια δεν θα γινοταν εξαλη οταν της χτυπαγε ενα αλλο αυτο το πλασμα π ειναι τα παντα γιαυτην?»

Κι απαντά και η Σοφία «panikoula, δεν θα βρισκα λογικο το να μην θυμωνεις ή να μην γινεσαι εξαλλη ακομα αν σου πειράζουν το παιδακι σου. Αυτο ομως δεν σημαινει οπως λες πώς ο καλυτερος τροπος διεκδικησης του δικιου ειναι το ξυλο.Χαιρομαι πώς λες οτι δεν προκειται να συμπεριφερθεις πάλι αναλογα κ ευχομαι ετσι να γινει.»
    Χαίρομαι. Κάτι καταφέραμε τελικά, είπα. Πού να ξερα, τι θα ακολουθούσε.

Η Πανικούλα παίρνει θάρρος, και μας ανοίγεται ακόμα πιο πολύ, και λεει ότι ενώ ήταν έγκυος έτρωγε και ξύλο. Όλα αυτά με έκαναν υπερευαίσθητη.
    Επικοινωνούν με τη Σοφία και εμφανίζεται και η Θεοφανία λέγοντας «Ούτε κακή μάνα είσαι ούτε θες να χτυπάς ξένα παιδιά. Απλά δεν ξέρεις πως να διαχειριστείς όλο αυτό που σου συνέβει και τα αποτελέσματα του βγαίνουν στη συμπεριφορά σου η οποια αντανακλάται και πάνω στις αντιδράσεις του παιδιού.
    Ο μόνος τρόπος για να βοηθηθείς και να μεγαλώσει και το παιδί σου σε ένα ήρεμο και υγιές περιβάλλον είναι κατά τη γνώμη μου να κάνεις ψυχοθεραπεία»

Και συμφωνεί και η Researcher με τον γλυκό της τρόπο, δίνοντας στήριξη ουσιαστική.

«σας ευχαριστώ πολύ κούκλες»Λεει η Πανικούλα. «η Remedy δεν ξερω πως την εχει δει αλλα προσπαθει να πισει οτι ειμαι σκατομανα και δικαια αντιδραω ετσι απεναντι της.που με ξερει ρε αυτη εμενα τι ειμαι?εγω ξερω οτι ειμαι καλη,ισως υπερβολικα καλη μητερα και δεν το λεω εγω αλλα οι γυρω μου και οτι ετσι οπως φερομαι αυριο μεθαυριο το μικρο θα μου βγαλει το λαδι.»
    Συμφωνώ μαζί σου Πανικούλα ότι βιάστηκε να βγάλει συμπεράσματα, και ξέρω ότι νιώθεις να πνίγεσαι όταν κάποιος σου πατήσει τον κάλο.( το ευαίσθητο σημείο σου, που είναι η υπερβολική αγάπη σου για το παιδί).Γράφει «επιρεαζομαι απο αυτα που μου λενε καιπερνω κατακαρδα το καθε τι κιας μην υσχιει.»

Συνεχίζει γράφοντας ότι η κακοποίηση από τον άντρα της την έκανε υπερπροστατευτική απέναντι στο παιδί.

Ο Κρίνο, σαν να βρισκόταν κάπου αλλού, σαν να μην διάβαζε σε τι φάση βρισκόμαστε, συνεχίζει να της χώνει για την άσκηση βίας στο παιδί της.
    Την τσιγκλαει και φτάσαμε στο αποτέλεσμα… Στο μσν.
    Καλά εντάξει, εδώ Πανικούλα έδειξες όλο τον ανώριμο εαυτό σου.

Εξήγησες ότι «με εχει κανει να νιωσω πολλες φορες ετσι.οποε ανταποδηδω τα πυρα και εγω» Aλλά και πάλι είναι ένας ανώριμος τρόπος αυτός, να τον συκοφαντείς.

Καλά μετά γράφει η Ρεμεντι εκείνο το βόθρινο μήνυμά της για τους βόθρους, όπου «οι άνθρωποι που όλοι τους φέρθηκαν σαν να ήταν σκουπίδια, πολύ δύσκολα ξεκολλάνε τη γλίτσα από πάνω τους, ετοιμάζουν και τα παιδιά τους για την δική τους μοίρα, και δεν πρόκειται για κακή μοίρα, αλλά για νομοτέλεια.» Αναφέρεσαι επίσης στο Σόι της Πανικούλας για το οποίο δεν έχεις καμιά ιδέα απολύτως, χαρακτηρίζεις γλοιωδία τα τεκταινόμενα.
    Πρέπει να πω, ότι αυτό το μήνυμα με έχει αηδιάσει όσο ελάχιστα που έχω διαβάσει στο φόρουμ. Για μένα, για να μπορεί να γράψει κανείς μια τέτοια γλοιωδία, πρέπει να την έχει πρωτίστως μέσα του.
    Και με συγχωρείς Ρεμεντι, αλλά και να μη με συγχωρείς, δεν μπορούσα να μην εκφραστώ πάνω σε αυτό.

Αυτά λοιπόν είδαν τα δικά μου μάτια και ήθελα να το αποθέσω εδώ.
    Επίσης, με προβλημάτισε το πόσο ανίκανοι είναι μερικοί άνθρωποι στο να πλησιάσουν έναν άλλο, να δείξουν ενσυναίσθηση, να τον καταλάβουν, αντί να πάρουν πέτρες και να αρχίσουν να λιθοβολούν.
    Αυτή η στάση της στυγνής επίκρισης, οδηγεί σε πολλά δεινά και το κυριότερο, στην απώλεια κάθε επικοινωνίας και αρμονίας.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Banned
    εγω τι θα πρεπει να κανω,
    οχι ακριβως για την δημοσιευση,
    αλλα για το οτι διαβαζω ΔΗΘΕΝ δικα μου μυνηματα,
    οτι την παιζω καθε μερα για παρτη καποιας?

Banned

Είπα ότι -ΑΝ- αληθεύουν τα όσα του καταμαρτύρησε η πανικ. επιθυμώ εγώ να διαγραφεί.

Στο σεναριο εργασιας, που οντως θα ειχα στειλει τετοια μυνηματα,
    οπως διαβαζεις δεν ειμαι ο μονος που εχει στειλει γενικα τετοια μυνηματα.

Ομως προβαινεις χαλαρα σε διαγραφες.
    Σαφεστατα ειναι η γνωμη σου και δεν απαιτεις.
    Λες την γνωμη σου ομως, μονο εκει που την εχεις στημενη.
    Οχι παντου οταν συμβαινει κατι.

Θα μου πεις περιμενες κατι αλλο?
    Οχι βεβαια, αλλα δεν θα βγεις και απο πανω οτι εισαι η δικαιοτερη ολων....

Αυτο το στορυ, περα απο τις κακοηθειες,
    ηταν μια ευκαιρια για να βγουν στην επιφανεια και οι κατινισμοι που μπορει να εχει καποιος στην σαρκα του.
    Ερμηνευεται βεβαια και αυτο ψυχολογικα, δεν αμφιβαλλω.

ΥΓ....... ενημερωσε με οταν γραφτω σε καποιο site και εισαι εσυ αντμιν. Δεν θα ηθελα να κανω τετοιο λαθος....

Page 11 of 24 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast