Results 46 to 60 of 353
Thread: Σφαλιαρα σε ξενο παιδι.
-
06-07-2009, 11:13 #46
Originally posted by panikoula
με την ψυχολογο σηζηταγαμε και για το παιδι και μου ειχε πει να μην ειμαι τοσο τρυφερη μαζι του και να ειμαι απολυτη.να μην του κανω επισης ολα τα χατιρια και να το τημορωπ.χ κριβοντας αγαπημενα παιχνιδια κλπ.τα εκανα ολα αυτα χωρις αποτελεσμα.
Καλύτερα να επισκεφτείς έναν παιδοψυχολόγο, και για σένα θα είναι καλό και για το μικρό σου :)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
- 06-07-2009, 11:15 #47
το παίζεις κινέζος ή μου φαίνεται?
για τη remedy.πώς της μίλησες έτσι της κοπέλας?ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες.πληγώνουν πολύ, βρε panikoula.;όσο για το γιο σου τι να πω?έχω κόρη και δεν μου έκανε τέτοια ποτέ.αλλά η κολλητή μου τραβάει τα πάνδεινα με τον 2χρονο γιο της, που την κοπανάει διαρκώς κι αυτή τον ψάχνει.
06-07-2009, 11:18 #48
Originally posted by weird
arktos τι ειχες γραψει?ναι σκευτομαι να παω σε παιδοψυχολογο γιατι βασανιζομαι πολυ με το παιδι.ειμαι φοβερα υπερπροστατευτικη και δεν μπορω να βρω υσιχια οταν ειναι εξω.φοβαμαι οτι θα χτηπησει.οτι θα το αρπαξουν οτι θα χαθει και λιπα.δεν ξερω επειδη ειναι το πρωτο μου η επειδη το μεγαλονω μονη χωρις πατερα νιωθω ετσι?και αυτο δεν με ακουει ρε παιδια.παμε στο σουπερ και εξαφανιζεται και τρεμω μην το αρπαξει κανενας παιδεραστης η κανενας γυφτος.πολλες φορες προσπαθω με το καλο να του εξηγησω ορισμενα πραγματα για το τι κινδυνους κρηβονται εξω απο το σπιτι αλλα δεν με καταλαβενει.χθες ειμασταν στην θαλασσα και εφευγε απο κοντα μας και πηγενε πολυ μακρια.του φωναζα αλλα δεν με ακουγε και τελικα τα μαζεψαμε και φυγαμε.του εχω εξηγησει οτι δεν πρεπει να μιλαει σε ξενους,να μην φευγει μακρια μου γιατι μπορεις να τον παρουν ξενοι και να τον βλαψουνε αλλα οταν ειναι εξω και παιζει τα ξεχναει ολα αυτα.φοβαμαι πολυ γιαυτο και τρεμω μην παθει κατι κακο.δεν θα το αντεξω.
Κι ακριβώς επειδή το αγαπάς, είμαι σίγουρη οτι θέλεις να το μεγαλώσεις με τον καλύτερο ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟ τρόπο.
Το να θέτουμε όρια στα παιδιά και το να κερδίζουμε τον σεβασμό τους, είναι ένα μεγάλο στοίχημα και μια μεγάλη υπόθεση.
Λες οτι του έχεις υπογραμμίσει τους κινδύνους, αλλά ξέρεις, τα παιδιά έχουν άλλη λογική και πολλές φορές θέλουν ιδιαίτερο τρόπο να τους μιλήσεις για κάτι ώστε να το καταλάβουν.
Η καλύτερη λύση Μαρία μου, θα ήταν να έχεις την συμπαράσταση ενός ειδικού σε αυτό, γιατί και εσένα δεν τραβάει λίγα η ψυχή σου.
Επίσης, καλό είναι να μην καταλαβαίνει το παιδί την τρομερή αδυναμία που του έχεις, διότι και θα την εκμεταλλευτεί, και αργότερα, θα νομίζει οτι ο κόσμος εκεί έξω, είναι αυτό που υπήρχε στο σπίτι του, δηλ χάδια και υπερπροστασία, ενώ δεν είναι έτσι.
Προσπαθω παρα πολυ να το μεγαλοσω σωστα και να εχει οσο πολλα περισσοτερα μιας και στερηται εναν πατερα.προσπαθω να φερομαι και σνα πατεραςπολλες φορες.οσο για τα χαδια και την αγαπη την υπερβολικη και εγω να μην του την προσφερω την προσφερουν οι γονεις μου π ειναι το πρωτο τους εγγονι και το μεγαλωσαμε ολοι μαζι με αποτελεσμα στο παιδι να προσφερεται η αγαπη απο ολες τις μεριες.πολλες φορες το αφηνω μονο του να κανει βολτα και το παρακολουθω απομακρια κριμενη και βλεπω οτι οταν περασει αυτοκινητο κολαει στον τοιχο πανω ενω οταν ειναι μαζι μου παει στην μεση και δεν δινει σιμασια στον κινδυνο π διατρεχει.καπιες φορες π παιζει με παιδια και τον προκαλουν για ξυλο αφηνω να δω τι θα συνβει αλλα σπανια ιπερασπιζεται τον εαυτο του.σκευομαι μαλιστα να τον γραψω σε σχολη καρατενα μπορει να υπερασπιζει μονος του τον εαυτο του.θελω να μεγαλωσει οπως ολα τα παιδακια και εχει αυτο το δικεομα κιας μεγαλωνει χωρις πατερα.εχει σαν προτυπο πατερα τον δικο μ πατερα π ειναι πολυ καλυτερος απο τον δικο του.
06-07-2009, 11:19 #49
Originally posted by arktos
το παίζεις κινέζος ή μου φαίνεται?
για τη remedy.πώς της μίλησες έτσι της κοπέλας?ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες.πληγώνουν πολύ, βρε panikoula.;όσο για το γιο σου τι να πω?έχω κόρη και δεν μου έκανε τέτοια ποτέ.αλλά η κολλητή μου τραβάει τα πάνδεινα με τον 2χρονο γιο της, που την κοπανάει διαρκώς κι αυτή τον ψάχνει.
η ρεμεντι αρκτος με εχει προσβαλει επανελιμενος για το θεμα αυτο.με αποκαλει ηλι8ια ανευθινη και ενα σωρο προσβολες.και λιγα της ειπα.
06-07-2009, 11:23 #50
οκ. έχετε βεντέτα εσείς.δεν το γνώριζα.
06-07-2009, 11:25 #51
lol βεντετα.v4 vendeta .
παντως θα παω σε παιδοψυχολογο εχω πολλα προβηματα σχετικα.ενα ακομα ειναι π οταν με δει με αντρα ζηλευει και κανει σαν τρελλο.την τελευταια φορα με φιλισε ο δικος μου και του φερε καπελο ολο το καλαθι με τα παιχνιδια του και τον εβρισε χηδαια.
06-07-2009, 11:29 #52
Originally posted by panikoula οταν δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος.για το δικο μου παιδι μιλαω.
ο καθενας ειναι υπευθυνος για το πως θα μεγαλωσει το παιδι του,
ωστοσο...........
26/04/07 21:14
«Μίλα μου, μη με χτυπάς!»
Δεκάλογος κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά
ΑΠΕ
Αθήνα
Με κεντρικό σύνθημα «Μίλα μου, μη με χτυπάς!», τα μέλη του Δικτύου για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά συμμετέχουν στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος που περιγράφει και ο τίτλος του Δικτύου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας (30 Απριλίου).
Το Δίκτυο, το οποίο συντονίζει ο Συνήγορος του Παιδιού, καλεί όλους τους φορείς και τους πολίτες που ζουν στη χώρα μας να πάρουν μέρος στην προσπάθεια για την κατάργηση της χρήσης της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά και την υιοθέτηση μη βίαιων μεθόδων για τη διαπαιδαγώγησή τους, όπως είναι ο διάλογος και η καλή επικοινωνία.
Παράλληλα, το Δίκτυο δημοσιοποιεί το Δεκάλογο κατά της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά, που συντάχθηκε με βάση τις επικρατούσες σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις και τη νομοθεσία που ισχύει στην Ελλάδα και διεθνώς.
Ο Δεκάλογος, που αποστέλλεται για να αναρτηθεί σε όλα τα σχολεία, τις ενορίες και όλες τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, αναφέρει:
1. Τα παιδιά, όπως και οι μεγάλοι, έχουν δικαίωμα στην προστασία από κάθε μορφή βίας. Η σωματική τιμωρία είναι μία μορφή βίας.
2. Το ξύλο, το χαστούκι, το τράβηγμα του αυτιού και γενικά η επιβολή σωματικού πόνου στο παιδί είναι μορφές σωματικής τιμωρίας και πλέον δεν επιτρέπονται από το νόμο (Ν.3500/06, άρθρο 4).
3. Κανένα πρόσωπο που έχει στην ευθύνη του ένα παιδί, δεν έχει δικαίωμα να του επιβάλλει σωματική τιμωρία.
4. Οι γονείς έχουν την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους και οφείλουν να τα μεγαλώσουν, χωρίς να χρησιμοποιούν βία σε βάρος τους και να προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους.
5. Η σωματική τιμωρία θίγει την προσωπικότητα του παιδιού.
6. Η σωματική τιμωρία δεν είναι αποτελεσματικό μέσο διαπαιδαγώγησης.
7. Ένα παιδί που μεγαλώνει με ξύλο, μαθαίνει να λύνει τα προβλήματά του με βίαιο τρόπο.
8. Η σωματική τιμωρία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές μορφές κακοποίησης.
9. Ο διάλογος και η μη βίαιη διαπαιδαγώγηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαθαίνει ένα παιδί τους κανόνες και τα όρια που χρειάζεται στη ζωή του.
10. Είναι στο χέρι μας να βγάλουμε το ξύλο και τη βία από τη ζωή των παιδιών.
news.in.gr
επισης σχολια για την παιδικη βια υπαρχουν στο παρακατω κειμενο,
Οικογένεια
Στον χώρο της οικογένειας, το άρθρο 1518 του Αστικού Κώδικα, το οποίο προσδιορίζει ενδεικτικά το περιεχόμενο της επιμέλειας (μέρος της γονικής μέριμνας), δεν εξαιρεί ρητά τη σωματική τιμωρία από τα σωφρονιστικά μέτρα που επιτρέπεται να επιβάλλουν οι γονείς στα παιδιά τους για τη διαπαιδαγώγησή τους. Συγκεκριμένα η διάταξη προβλέπει ότι « η λήψη σωφρονιστικών μέτρων επιτρέπεται μόνο εφόσον αυτά είναι παιδαγωγικώς αναγκαία και δεν θίγουν την αξιοπρέπεια του τέκνου ». Η υπέρβαση των ορίων που επιβάλλει το άρθρο 1518 συνιστά κακή άσκηση της γονικής μέριμνας και επισύρει τις συνέπειες του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο το δικαστήριο μπορεί να διατάξει οποιοδήποτε πρόσφορο μέτρο (αφαίρεση γονικής μέριμνας ή επιμέλειας ).
Ωστόσο, ο νέος Νόμος 3500/06 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας που ψηφίστηκε πρόσφατα, απαγορεύει την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος ανηλίκου ως μέσο σωφρονισμού στο πλαίσιο της ανατροφής του, με τη ρητή διευκρίνιση - στην αιτιολογική έκθεση- ότι η σωματική τιμωρία δεν περιλαμβάνεται στα επιτρεπτά μέτρα σωφρονισμού του άρθρου 1518 του Αστικού Κώδικα και ότι η χρήση της επισύρει για τους γονείς τις συνέπειες της κακής άσκησης της γονικής μέριμνας.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 4 προβλέπεται ότι η σωματική βία σε βάρος ανηλίκων ως μέσον σωφρονισμού στο πλαίσιο της ανατροφής τους επιφέρει τις συνέπειες του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα. Στην αιτιολογική έκθεση ως προς το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με τη ρύθμιση του άρθρου 4 καθίσταται σαφές ότι η σωματική τιμωρία σε βάρος τέκνων δεν περιλαμβάνεται στα επιτρεπτά μέτρα σωφρονισμού του άρθρου 1518 του Αστικού Κώδικα σύμφωνα άλλωστε και με τις σύγχρονες παιδαγωγικές απόψεις. Συνιστά περίπτωση κακής άσκησης της επιμέλειας και για το λόγο αυτόν επιφέρει την εφαρμογή του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, σε μια τέτοια περίπτωση, το δικαστήριο μπορεί να διατάξει οποιοδήποτε πρόσφορο μέτρο. Ως σωματική βία πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε πράξη επιβολής πόνου ή σωματικής δυσφορίας σε ανήλικο, με σκοπό το σωφρονισμό ή τον έλεγχο της συμπεριφοράς του».
http://www.somatikitimoria.gr/nomothesia.htm#dikeo
επισης στο αρθρο 2 του νομου 3500/06 αναφερεται ρητα οτι \"η ασκηση βιας καθε μορφης μεταξυ των μελων της οικογενοιας απαγορευεται\"
δεν κανει διακριση ουτε για πωπουδακια ουτε για παπαρακια.
λινκ εδω,
http://www.parliament.gr/ergasies/nomosxedia/ValidNomosxedio/g-oikovia-pap.pdf
τελος εδω μια υποθεση που αφορα οικογενειακή βια με αποτελεσμα να παρουν την επιμελεια του γονεα.
http://www.0-18.gr/downloads/diataksi-apofasi-eisprotsyroy-gia-somatiki-timoria
Συνοπτικα θα μπορουσα να πω οτι η οικογενειακη βια με νομικη εννοια αλλαζει κατα καιρους και συμπλεει με τα ζητηματα που ανακυπτουν απο την κοινωνια.
Η ταση αυτη ειναι πανευρωπαικα να αποτρεπεται καθε μορφη βιας σε ανηλικα παιδια.
Για τα υπολοιπα,
οτι κατεβαζει το κεφαλι του καθενα.
06-07-2009, 11:30 #53
σκευομαι μαλιστα να τον γραψω σε σχολη καρατενα μπορει να υπερασπιζει μονος του τον εαυτο του.θελω να μεγαλωσει οπως ολα τα παιδακια και εχει αυτο το δικεομα κιας μεγαλωνει χωρις πατερα.εχει σαν προτυπο πατερα τον δικο μ πατερα π ειναι πολυ καλυτερος απο τον δικο του.
Να δεις την ταινία Chaingeline.... η μητέρα λέει στο παιδί \" Ποτέ να μην αρχίζεις έναν καβγά αλλά πάντα να τον τελιεώνεις\"
Είναι σημαντικό να μάθει να προστατεύει ΜΟΝΟΣ του τον εαυτό του, είναι το σημαντικότερο μάθημα που μπορείς να του δώσεις για την ζωή.
Οσο για την άκρατη αγάπη, βάλτε φραγμούς. Για το καλό του παιδιού, μίλα και με τους γονείς σου, μην το παραχαιδέψετε γιατί πάει, θα την πληρώσει το παιδί μετά.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-07-2009, 11:30 #54
ασε μας ρε κρινο.που να δεις κατι γνωστες π χτυπανε α παιδια τους και τους αφινουν αποτυπομα το χερι τους.εγω οταν σπανια του δοσω καμια στον κωλο μετα στεναχωριεμαι και νιωθω τυψεις.μην το παραχεζουμε.
06-07-2009, 11:33 #55
Originally posted by weird
σκευομαι μαλιστα να τον γραψω σε σχολη καρατενα μπορει να υπερασπιζει μονος του τον εαυτο του.θελω να μεγαλωσει οπως ολα τα παιδακια και εχει αυτο το δικεομα κιας μεγαλωνει χωρις πατερα.εχει σαν προτυπο πατερα τον δικο μ πατερα π ειναι πολυ καλυτερος απο τον δικο του.
Να δεις την ταινία Chaingeline.... η μητέρα λέει στο παιδί \" Ποτέ να μην αρχίζεις έναν καβγά αλλά πάντα να τον τελιεώνεις\"
Είναι σημαντικό να μάθει να προστατεύει ΜΟΝΟΣ του τον εαυτό του, είναι το σημαντικότερο μάθημα που μπορείς να του δώσεις για την ζωή.
Οσο για την άκρατη αγάπη, βάλτε φραγμούς. Για το καλό του παιδιού, μίλα και με τους γονείς σου, μην το παραχαιδέψετε γιατί πάει, θα την πληρώσει το παιδί μετά.
εχει μαλιασει η γλωσσα μου να τους λεω να μην τον κακομαθενουν τοσο αλλαδεν με ακουνε.και εγω του λεω οτι πρεπει να υπεραπσιζεται τον εαυτο του,και να μην καθεται να της τρωει.ειναι σχεδον ενα κεφαλι ψηλοτερος απο 8χρονα .τον ενθαρινω οτι ειναι δυνατος και ψηλος και οτι ειναι νροπη να καθεται να της τρωει.
06-07-2009, 11:36 #56
και παντα του λεω οτι αν δεν σε χτυπησουνε ποτε δεν θα χτηπισεις και εσυ .αλλα αν σε χτηπησει καπιο παιδι να υπερασπισεισ τον εαυτο σου.αλλα απο το ενα αυτι μπενει και απο το αλλο βγενει.ειναι πολυ ζωιρο και υπερκινητικο παιδι.σπανια εστιαζει τη προσοχη του σε κατι και ακομα και οταν βλεπει παιδικα στη τηλεωραση ο κωλος του κουνιεται περα δοθε και μουρμουριζει.λολ.
06-07-2009, 11:41 #57
που να δεις κατι γνωστους μου,
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ.....
ο χεζμενος να παει να σκουπιστει.
06-07-2009, 11:52 #58
Προσοχή που απλώνουμε τα χεράκια μας,
http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_8038.html
06-07-2009, 11:57 #59
Originally posted by Hidden_Halo
Προσοχή που απλώνουμε τα χεράκια μας,
http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_8038.html
lol
ναι αλλα λεει επειδη του μαλωσε το παιδι και οχι επειδη το πλακωσε στις μπουνιες.
και μερικα παιδια 8χρονα δεν ειναι τοσο αθωα οσο νομιζεται.θα θυμαστε τον αλεξη π τον σκοτωσαν και τον εξαφανισαν κατι τετια παιδακια.αθωα.......
06-07-2009, 12:03 #60
ειναι σαφες οτι χρειαζεσαι βοηθεια σε πολλα επιπεδα.
Αν δεν το αντιλαμβανεσαι,
δεν εχει κανεις ευθυνη να σε πεισει για αυτο.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)