πλήρης απογοήτευση - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
    Senior Member
    Γνωρίζω μια γυναίκα λίγο μεγαλύτερή μου που ήταν πανέξυπνη, χαρούμενη με τα αστεία της μες την καλή χαρά.Ηταν στο τελευταίο έτος της νομικής και χώρισε απο το ένα μακροχρόνιο δεσμό.Το αποτέλεσμα ήταν αυτή η αισιόδοξη κοπέλα να πάθει τέτοιο σοκ και να αρχίσει να λέει ότι της κατέβαινε με αποτάλεσμα να κλειστεί σε νευρολογική κλινική.Ολοι έλεγαν κρίμα την κοπέλα.Αυτή λοιπόν έκανε την θεραπεία της και μετά απο αρκετό βέβαια χρονικό διάστημα τελείωσε την σχολή της.Αρχισε να εξασκεί το επάγγελμα και στην πορεία γνωρίστηκε έναν γιατρό όπου και τον παντρεύτηκε.Είχαν περάσει κάποια χρόνια και παιδιά δεν έκαναν.Μετά απο εξετάσεις έμαθαν πως το πρόβλημα το είχε ο άνδρας της.Συνέχιζαν την ζωή τους η κοπελιά είχε επαγγελαματικά ραντεβού κρατούσε μόνη της δικηγορικό γραφείο.Ο άνδρας της αν και γιατρός άρχισε να έχει πολλές απαιτήσεις ,φέρε μου τις παντόφλες μου και γεικά η συμπεριφορά του δεν ήταν καλή μέχρι που άρχισε να σηκώνει χέρι.Λοιπόν αυτή η κοπέλα βρήκε την δύναμη και μια ωραία μέρα του ανακοίνωσε ότι χωρίζουν.Μια λεπτομέρεια τώρα αφού είχε φύγει απο το σπίτι που ήταν της γυναίκας του της τηλεφώνησε ότι πάει να πάρει τα ρούχα του.Οταν τον είδε απο το μπαλκόνι του είπε περίμενε δεν χρειάζεται να ανέβεις σπίτι και του τα πέταξε όλα απο τον δεύτερο όροφο.Φυσικά επηρεάστηκε η κοπελιά άρχισε να υπολειτουργεί το γραφείο της δεν έφτιαξε ξανά την ζωή της αλλά κατάφερε να κρατηθεί στα πόδια της χωρίς να πιεί φάρμακα.Τώρα δεν εξασκεί πλέον το επάγγελμα ούτε είναι ο πλέον χαρούμενος άνθρωπος έχασε γονείς αλλά πιστεύω ότι μετά την περιπέτειά της ατσαλώθηκε και προστάτεψε την ψυχική της υγεία όσο μπόρεσε.Τελευταία έμαθα ότι έχει και μια σχέση.

Senior Member
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
    SOFAKI, ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΗΡΞΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ. ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΑΓΟΡΑΦΟΒΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΡΑΓΔΑΙΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΙΝΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ (ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ, ΚΛΑΜΑ, ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ). ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ, ΠΩΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΟ ΓΕΜΑΤΟ ΖΩΗ ΕΙΧΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΟΜΑΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΑΩ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΗΠΙΟΤΕΡΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΚΙ ΑΥΤΗΝ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΞΕΠΑΡΑΣΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Senior Member
    εγω πιστευω πως ολα ξεπερνιουνται στη ζωη...αργα ή γρηγορα ερχεται η λυση....Η stress ειναι ενα απο τα καλυτερα παραδειγματα..Θαυμαζω τη δυναμη ψυχης που εχει....Γιωτακι πολυ μου αρεσε η ιστορια που ειπες...Αξιοθαυμαστη η συγκεκριμενη κυρια.....Εγψ ειμαι λιγο στεναχωρημενη σημερα..Ο λογος?Ξερω πως σε καποιους θα φανει λαλακια αλλα νοιωθω πως θελω να το πω....Οταν πρωτοεπαθα κρισεις πανικου,μου πηρε η αδερφη μου δωρο ενα πουλακι...Αυτο το καναρινι ηταν διαφορετικο..του ελειπε το ενα ματι γιατι και πως δεν ξερω...Κανεις δεν το ηθελε να το παρει..Τα πουλια το απεφευγαν και αποφασησε να μου το παρει δωρο μιας και λατρευω τα ζωα....Το εχω 2 χρονια σχεδον,οσο και οι κρισεις πανικου-αγοραφοβια..Εχει ενα μηνα που δεν ειναι καλα..Μαλλον επαθε εγκεφαλικο..Ειναι για να ψοφησει το καημενουλη...Ξερετε πως νοιωθω?Περιεργα...Μολις αρχησα να το ξεπερναω αυτο φευγει..Το συγκεκριμενο καναρινι(ο πειρατακος μου-επειδη εχει ενα ματι)σηματοδοτει τους πανικους μου...Νοιωθω πολυ περιεργα....Αλλα δεν στεναχωριεμαι πια....Εχω αλλαξει τελειως....Δεν ειμαι τοσο ευσυγκηνιτη οσο παλια....Νοιωθω γενικοτερα πιο δυνατη..Σορυ κιολας που σας τα ζαλησα,απλα ηθελα να το πω καπου!!!!

Senior Member
    σοφακι αν διαβασεις εδω καποια αλλα τοπικ θα διαπιστωσεις πως αρκετα ατομα ταλαιπωρουνται ακομα και αρκετα ατομα τα οποια εχουν καταφερει να το ξεπερασουν.Απλα πιστεψε το και εσυ,οσες δυσκολιες και να ερθουν στο να πραγματοποιησεις τον σκοπο σου.Η δυναμη της θελησης ειναι τεραστια,αρκει να υπαρχει .....

Senior Member
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΝΤΙΝΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ.. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΦΕΥΓΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΒΕΛΤΙΩΝΕΣΑΙ. ΗΤΑΝ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΖΩΗΣ, ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ!

Junior Member
    Σοφάκι, συμφωνώ με τη Σοφία, ότι αποκλείεται κανένασ να μην μπορεί να σε βοηθήσει.
    Θα ήθελα να σχολιάσω κάτι που έγραψες στην αρχή, ότι η ψυχολόγος που ξεκίνησες να βλέπεις ήταν κολλημένη και σταμάτησες. Καταρχήν ήταν και ψυχοθεραπεύτρια? Δεν διαφώνω σε αυτό που είπες, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι σκέφτηκα μήπως δεν έχει ξεκάθαρα στο μυαλό σου κάποια πράγματα, και κυρίως μιλάω για το τι είναι ψυχοθεραπεία.
    Για να ξεπεράσεις κάποια προβλήματα που σε δυσκολεύουν, ειδικά όταν δεν είναι οργανικά. πρέπει από τη μία να είσαι ανοιχτός να δεχτείσ τη βοήθεια που σου δίνεται, αλλά επίσης πρέπει να μην περιμένεισ μαγικά. Εννοώ ότι τη δουλειά με τον εαυτό σου εσύ θα τη κάνεισ, και δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Δυστυχώς πολύ άνθρωποι, λόγω άγνοιας κυρίως, δεν το έχουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους. Μου έχει συμβεί και εμένα και το βλέπω και σε ανθρώπους γύρω μου.
    Εγώ προσωπικα θα σου έλεγα να συνεχίσεις ψυχοθεραπεία, με έναν άνθρωπο φυσικά που σου ταιριάζει, αλλά να έχεισ το μυαλό σου ότι είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά και τρομερά ανακουφιστική.

Senior Member
    VARKOUDIO ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ, Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΚΑΙ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΜΑΓΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΥΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Senior Member
    Το τι ειναι ο καθένας δεν το ξέρω! ουτε ξερω τη διαφορά ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή. Αυτή που πηγαινω τωρα είναι ψυχίατρος- ψυχοθεραπεύτρια αλλά αρχισε και αυτή τα ίδια με την παιδική ηλικία. Εγω θα ηθελα καποιον να με βοηθήσει για αυτο που περνάω σήμερα οχι να με γυρναει 20 χρονια πριν.

Junior Member
    Καταλαβαίνω τι εννοείς. Απλά πολλά από αυτά που ο καθένας μας περναέι τώρα, δυστυχώς ξεκινούν από παλιά. Γενικά να μιλήσω, η εικόνα δηλαδή που έχεις για τον εαυτό σου, είναι κατι που έχει χτιστεί απο πιο παλιά. Θα σου πρότεινα να μην βιαστείς και να δώσεις χρόνο να χτιστεί η σχέση σου με το ψυχοθεραπευτή σου. Αν νιώσεις εμπιστοσύνη, κάτι που θέλει χρόνο, μετά θα σου είναι πιο εύκολο να δεστείς τη βοήθεια που σου δίνει.
    Σου εύχομαι καλή συνέχεια....

Senior Member
    Originally posted by Sofaki
    Το τι ειναι ο καθένας δεν το ξέρω! ουτε ξερω τη διαφορά ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή. Αυτή που πηγαινω τωρα είναι ψυχίατρος- ψυχοθεραπεύτρια αλλά αρχισε και αυτή τα ίδια με την παιδική ηλικία. Εγω θα ηθελα καποιον να με βοηθήσει για αυτο που περνάω σήμερα οχι να με γυρναει 20 χρονια πριν.
    Σοφάκι, μην βιάζεσαι.
    Αυτή είναι μια χρυσή φράση που θα πρέπει να την λες συχνά στον εαυτό σου!
    Κι εγώ ήθελα να ξεπεράσω το πρόβλημά μου κατευθείαν, αλλά έπρεπε πρώτα να αρχίσω να μιλάω...
    Και το ξεπέρασα αργά αργά αλλά αποτελεσματικά.

Εμπιστεύσου την διαδικασία της ψυχοθεραπείας γιατί μόνο ωφέλη θα σου αποφέρει.
    Αλήθεια, σου έχει πει τί τύπο θεραπείας κάνετε?
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! SOFAKI ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ. ΔΩΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ. ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΜΩΣ!

Page 2 of 2 FirstFirst 12