Πρόβλημα;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 14 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 202
 1. #1
  Senior Member
  Join Date
  Nov 2020
  Posts
  1,097

  Πρόβλημα;

  Εχω καταλήξει ότι πια έχω μπει σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Θα γεράσω (αν ζήσω) μόνος μου, δεν θα ξανακάνω ποτέ σχέση. Εκτός του ότι δεν έχω πια ευκαιρίες να γνωρίσω άτομα ή αν γνωρίσω φοβάμαι να εκτεθώ, φοβάμαι πια να μπω στον κόπο να κυνηγήσω και να αφεθώ σε κάτι καινούργιο γιατί σκέφτομαι πως αν οδηγηθεί σε ακόμα ένα φιάσκο ή σε ακόμα μια πολύχρονη συναισθηματική ταλαιπωρία όπου εγώ τα δίνω και αποστραγγίζομαι από κάθε συναίσθημα, τότε τι ωφελεί;
  Νομίζω ότι θα είμαι για πάντα ερωτευμένος με μια κοπέλα από το παρελθόν και συγκρίνω τα πάντα με αυτό. Όλα τα άλλα ξεθωριάζουν και δεν έχουν καμία σημασία.

  Επιπλέον, όλοι γύρω μου παντρεύονται και κάνουν παιδιά. Μια πρώην μου που έλεγε πως θα είμαστε για πάντα μαζί έκανε πρόσφατα παιδί. Πώς μπορούν οι άνθρωποι να λένε επιπολαιότητες και να μην ντρέπονται που δεν τηρούν ποτέ το λόγο τους; Πώς μπορούν να είναι τόσο επιλήσμονες και να ντροπιάζουν τα παρελθοντικά τους θέλω; Πώς μπορούν να είναι τόσο ψεύτικοι;
  Δεν είχα ποτέ την επιθυμία ούτε να παντρευτώ ούτε να κάνω παιδιά, αλλά σκέφτομαι ότι σε είκοσι χρόνια από τώρα, εγώ θα είμαι μόνος και αυτοί θα έχουν μεγάλες οικογένειες. Απευθείας αυτό σε καθιστά κατώτερο στα μάτια τους, παρότι στην πραγματικότητα περιφρονώ την μιαρότητα της αναπαραγωγής και το κοινωνικό ζευγάρωμα. Αλλά γίνονται μεμιάς μέρος του κόσμου πιο στιβαρό από εμένα, πατάνε πιο γερά στη ζωή, γίνονται πιο δυνατοί και πιο αδίστακτοι.

  Και σε μένα μένει το τίποτα. Ναι, κάποια πράγματα πάνε καλά. Αλλά στην προσωπική μου ζωή νιώθω πως είμαι κάτι που πάει χαμένο. Πως κανείς δεν θα με δει και δεν με είδε όπως ήθελα. Πως καθώς μεγαλώνω δεν ξέρω καν αν θέλω πια να αναλωθώ σε έρωτες που από τη μία επιθυμώ, από την άλλη φοβάμαι πια.

 2. #2
  Senior Member
  Join Date
  Jan 2014
  Posts
  2,030
  μην κανεις σαν γυναικα που περασε τα 30
  εαν θελεις, μπορεις να νυμφευθεις οποτε το αποφασισεις

 3. #3
  Senior Member
  Join Date
  Nov 2020
  Posts
  1,097
  Quote Originally Posted by nikos2 View Post
  μην κανεις σαν γυναικα που περασε τα 30
  εαν θελεις, μπορεις να νυμφευθεις οποτε το αποφασισεις
  Δεν θέλω, αλλά ο κοινωνικός περιγυρος το εκλαμβανει αυτό ως αποτυχια. Επιπλεον το προβλημα δεν είναι ο γάμος αν και προφανως δεν μπορω να νυμφευθω οποτε το αποφασισω εκτός κι αν κάνω προταση γάμου σε καποια άγνωστη και για καποιο λογο δεχτεί.
  Το προβλημα είναι γενικά η μοναχική ζωή στην οποια έχω οδηγήσει τον εαυτό μου.

 4. #4
  Member
  Join Date
  Aug 2021
  Posts
  41
  Ζησε την ζωη σου στο φουλ, ερωτευσου χωρισε αγαπα πεσε στα πατωματα και ξανασηκωσου και καθε φορα θα εισαι πιο δυνατος, ο φοβος μονο την ζωη μας κλεβει, οι στιγμες ειναι αυτες που μας την δινουν πισω.

 5. #5
  Senior Member
  Join Date
  Nov 2020
  Posts
  1,097
  Quote Originally Posted by worryfree View Post
  Ζησε την ζωη σου στο φουλ, ερωτευσου χωρισε αγαπα πεσε στα πατωματα και ξανασηκωσου και καθε φορα θα εισαι πιο δυνατος, ο φοβος μονο την ζωη μας κλεβει, οι στιγμες ειναι αυτες που μας την δινουν πισω.
  Αυτό το σκεπτικο με έχει φέρει σε πολυ δύσκολη θέση στο παρελθον.

 6. #6
  Senior Member
  Join Date
  Dec 2021
  Posts
  223
  Quote Originally Posted by Skiouros8 View Post
  Μια πρώην μου που έλεγε πως θα είμαστε για πάντα μαζί έκανε πρόσφατα παιδί. Πώς μπορούν οι άνθρωποι να λένε επιπολαιότητες και να μην ντρέπονται που δεν τηρούν ποτέ το λόγο τους; Πώς μπορούν να είναι τόσο επιλήσμονες και να ντροπιάζουν τα παρελθοντικά τους θέλω; Πώς μπορούν να είναι τόσο ψεύτικοι;
  Νοσηρός όλος αυτός ο τρόπος σκέψης. Οι άνθρωποι αλλάζουν και εξελίσσονται. Αλλάζουν συμπεριφορές, απόψεις, γούστα, επιθυμίες. Οι εμπειρίες διαμορφώνουν νέες οπτικές και νέες ανάγκες. Μόνο αν ζεις μέσα σε ένα να κουτί δε μπορείς να αντιληφθείς ότι έτσι ακριβώς δομείται η ανθρώπινη ανάπτυξη. Μέσω της αλλαγής. Και αυτή η αλλαγή περιλαμβάνει κ τα παρελθοντικά θέλω στα οποία αναφέρεσαι.
  Δε νοείται να περιμένεις από την Ελενίτσα που σε φίλησε στο γυμνάσιο να σε περιμένει με νυφικό μέχρι να πάρεις απόφαση να κάνεις το επόμενο βήμα.

  Ζήσε λίγο... Ετσι για να καταλάβεις κάποια πράγματα.

 7. #7
  Senior Member
  Join Date
  Nov 2020
  Posts
  1,097
  Δεν μιλάω για γυμνάσιο, μιλάω για πιο ώριμες σχέσεις που είχαν υπάρξει σχέδια. Δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι νοσηρός ο δικός μου τρόπος σκέψης και να μην είναι απλώς αυτοί υποκριτές και άτομα που έχουν ευκαιριακά συναισθήματα και δρουν υπό το φόβο του κοινωνικού περίγυρου. Γιατι η συγκεκριμένη δεν ήθελε παιδιά μέχρι πριν μία πενταετία, την χτύπησε η κρίση των τριάντα, έκανε παρέα με ζευγάρια που είχαν παιδιά και έτσι έκανε και εκεί.

  Ας μπω όμως τώρα στο θέμα που με βασανίζει απο χθες: έχει έρθει εδώ που είμαι η κοπέλα απο το φόρουμ που μιλούσαμε παλιά, αυτο που είχα γράψει ότι είχε γίνει ένα θέμα πριν δυο χρόνια και μου ασκούσαν μπούλινγκ λόγω των θεμάτων υγείας, ψυχικής και σωματικής, που αντιμετώπιζα τότε, και εκείνη δεν με είχε υπερασπιστεί, παρόλο που μιλούσαμε 10+χρόνια και είχαμε γνωριστεί και από κοντά, αντιθέτως μου είχε επιτεθεί αργότερα.
  Σε κάθε περίπτωση, αυτό το διάστημα μεσολάβησε μια κανονική σχέση (λέω κανονική γιατί με την κοπέλα του φόρουμ δεν είχαμε κάτι ποτέ, απλώς ήμουν συναισθηματικά δεμένος μαζί της, αποτελούσε μάλλον μια διαχρονική μου φαντασίωση) και κάπως είχα καταφέρει να ξεκολλήσω, αλλά κατα καιρούς της έχω στείλει μέιλ, στα οποία δεν απάντησε (και δεν τα έστειλα και για να απαντήσει, τα έστειλα όταν ήμουν πιεσμένος και ένιωθα να με πνίγει το δίκιο, το ξέρω ότι δεν ήταν σωστό και πως εντέλει απλώς πέφτω στα μάτια της) και χθες την είδα σε μια παραλία με έναν που θα μπορούσε να είναι γκόμενός της, να έχει έρθει εδώ, όταν τόσες φορές την είχα παρακαλέσει να το κάνει για να τη φιλοξενήσω, όταν κάποιες φορές μάλιστα το σχεδιάζαμε, στα αστεία ή στα ψιλοσοβαρά, για όσο διάστημα με συμπαθούσε. Και μου το είχε πει ότι με συμπαθεί και νιώθω, πως παρόλο που ξέρω πως δεν είναι 100% δικό μου το φταίξιμο, πως εγώ φταίω που δεν με συμπαθεί πια. Το ξέρω ότι η ζωή προχωράει, μπλα μπλα μπλα, αλλά για ποιο λόγο πάντοτε η σκέψη μου επιστρέφει σε αυτήν παρόλο που έχω χίλια δυο άλλα στο κεφάλι μου; Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια λογική εξήγηση;
  Της έστειλα σημερα ένα ποιήμα που έγραψα, αρκετά καλό, φυσικά δεν απάντησε και δεν περίμενα να απαντήσει, το έγραψα με αφορμή την επίσκεψή της, το πόσο με πόνεσε που ήρθε τελικά υπό αυτές τις συνθήκες. Το θετικό είναι ότι έπρεπε να γράψω ένα ποιήμα για μια ανθολογία που θα συμμετάσχω άρα με βοηθήσε, γιατί θα στείλω αυτό. Αλλά νιώθω τοσο περίεργα, χθες κοιμήθηκα ελάχιστα, να βασανίζομαι από σκέψεις, από αυτοκατηγορίες και για ποιο λόγο; Αφού το ξέρω ότι δεν σημαίνω κάτι για αυτή, παρόλη την επικοινωνία μας, παρόλα τα δώρα που της είχα πάρει, παρόλα τα γράμματα και τις τρέλες που έκανα και που της άρεσαν ως ένα σημείο. Πιστεύω ότι η γνώμη της για μένα επηρεάστηκε από όλη εκείνη την κατάσταση, που δεν θα μπω πάλι στη διαδικασία να αναλύσω, ποιος ξέρει μπορεί και να διαβάζουν όσα γράφω εδώ, μου είχαν κάνει νύξεις κάποτε, πρόκειται για παρασιτικά άτομα που κάθονται και στοκάρουν κόσμο και ύστερα τους θάβουν μεταξύ τους.
  Αναρωτιέμαι, υπάρχει καθόλου αλήθεια σε αυτό που νιώθω για εκείνη άραγε; Ή είναι όλα ένα λογοτεχνικό παιχνίδι στο μυαλό μου;
  Είχα μιλήσει στην ψυχολόγο μου παλαιότερα για το θέμα, όταν ακόμα ήταν όλα εντάξει τα πράγματα μεταξύ μας και με είχε ρωτήσει η ψυχολόγος αν μπορώ να αποδεχτώ ότι μάλλον δεν θα γίνει ποτέ κάτι μεταξύ μας, και απάντησα ότι πρέπει να το σκεφτώ. Αλλά φοβάμαι πως δεν το έχω αποδεχτεί, πως κάποιες φορές πιάνω τον εαυτό μου να ονειροπολεί, να φαντάζεται κάποια μεγάλη ρομαντική χειρονομία από μεριάς της, να έρθει να με βρει αναπάντεχα και να επιλυθεί όλο αυτό με ένα ιδανικό ευτυχισμένο τέλος, σχεδόν κινηματογραφικό. Και φυσικά με διαψεύδω. Μου θυμίζω την κατάσταση, ζω έτσι κι αλλιώς μια πολυάσχολη ζωή, ειδικά αυτό το διάστημα, φυσικά μπορώ να ξεχάσω, αλλά κάποιες φορές μου μπαίνουν υπόνοιες πως δεν θέλω να ξεχάσω, πως όλο αυτό είναι κάτι πολύτιμο για μένα, πως το χρειάζομαι. Και ίσως με ενοχλεί τόσο πολύ που την είδα γιατί δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να έρχεται σαν να μην έχει υπάρξει αυτός ένας τόπος μεταξύ μας στιχομυθιών, ένας τόπος που μεγάλωσα και περπάτησα και πλέον θα πρέπει να αποδεχτώ το ότι ήρθε τελικά, αλλά δεν ήρθε για μένα, ότι ήρθε απλώς για διακοπές με έναν γελοίο σφίχτη που κάθεται και τον φωτογραφίζει όλη τη μέρα. Ήρθε και διαψεύδει όλες αυτές τις φαντασιώσεις που υποπέφτω κάποιες φορές τις μικρές ώρες, κάποιες νύχτες που δεν με παίρνει ο ύπνος: αν ήταν να κάνει κάποια ρομαντική χειρονομία θα την έκανε τώρα, εφόσον βρίσκεται εδώ. Αλλά δεν θα το κάνει. Δεν θα συμβεί ποτέ.
  Last edited by Skiouros8; 15-06-2022 at 17:51.

 8. #8
  Senior Member
  Join Date
  Dec 2021
  Posts
  223
  Είναι νοσηρός διότι δε μπορείς να αποδεχτεις ότι οι άνθρωποι αλλάζουν ποικιλοτρόπως. Για σένα το μαύρο, πρέπει να παραμείνει μαύρο για μια ζωή, ειδάλλως μιλάμε για υποκρισία!!! Δε πάει έτσι. Αν δε σου φαίνεται λογικό το ότι κάποιο άτομο σε μια φάση της ζωής του δε θέλει παιδιά και περνώντας τα χρόνια αρχίζει να το βλέπει αλλιώς ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ, τότε δεν έχει αυτό το άτομο το θέμα.

 9. #9
  Senior Member
  Join Date
  Nov 2020
  Posts
  1,097
  Quote Originally Posted by Nikolaus View Post
  Είναι νοσηρός διότι δε μπορείς να αποδεχτεις ότι οι άνθρωποι αλλάζουν ποικιλοτρόπως. Για σένα το μαύρο, πρέπει να παραμείνει μαύρο για μια ζωή, ειδάλλως μιλάμε για υποκρισία!!! Δε πάει έτσι. Αν δε σου φαίνεται λογικό το ότι κάποιο άτομο σε μια φάση της ζωής του δε θέλει παιδιά και περνώντας τα χρόνια αρχίζει να το βλέπει αλλιώς ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ, τότε δεν έχει αυτό το άτομο το θέμα.


  μην κολλήσεις τόσο στο παράδειγμα με τα παιδιά. Αλλά ναι, επειδή είχα κάνει εκτενώς τη συζήτηση αυτή μαζί της φαινόταν κατασταλαγμένη και είχαμε δώσει και οι δύο λόγους για τους οποίους δεν θέλαμε. Από τότε που χωρίσαμε, επειδή διατηρούσαμε φιλικές σχέσεις περίπου, παρατηρούσα στα σόσιαλ ότι κάνει παρέα με πολλά ζευγάρια που έχουν ήδη παιδιά, μου το έλεγε άλλωστε, ότι όλοι γύρω της κάνουν παιδιά, ε πιέστηκε και έκανε και εκείνη, όπως το 80% των ανθρώπων που κάνουν παιδιά, το κάνουν για κοινωνικούς λόγους και φυσικά το να μην πατάς γερά στα πόδια σου και στις απόψεις σου και στην ακεραιότητα του χαρακτήρα σου μαρτυρά επιπολαιότητα και κλοουνισμό, αλλά δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση τώρα, άλλο είναι το βασικό πρόβλημα όπως ανέπτυξα στο προηγούμενο σχόλιο.

 10. #10
  Senior Member
  Join Date
  Dec 2021
  Posts
  223
  Όχι νεαρέ... Και αυτό είναι ένα μεγάλο σου πρόβλημα το οποίο απλά εστιάζει σε κάτι συγκεκριμένο. Βαφτίζεις έλλειψη ακεραιότητας, επιπολαιότητα και άλλα τέτοια ωραία το γεγονός ότι σε ένα άτομο που ζει τη ζωή του δημιουργήθηκε μια νέα ανάγκη που ενδεχομένως ακόμη και να τη χλεύαζε σε προγενέστερο χρόνο. Δε λέω ότι δεν υπάρχει ο κόσμος που θα κάνει παιδιά λόγω κοινωνικών επιταγών αλλά εδώ έχουμε ένα κλασσικό παράδειγμα που παρουσιάζει τα πράγματα από την δική του οπτική. Οπτική που τον κάνει αυτόν να νιώθει καλύτερα, μειώνοντας τον άλλο.
  Έχεις να λύσεις πολλά θέματα με τον εαυτό σου τα οποια κρύβεις πίσω από θέματα που θεωρείς ότι έχουν οι άλλοι.
  Βάλε ένα φρένο στις σκέψεις σου, ζήτα την ανάλογη βοήθεια και δούλεψε το.

 11. #11
  Senior Member
  Join Date
  Nov 2020
  Posts
  1,097
  Quote Originally Posted by Nikolaus View Post
  Όχι νεαρέ... Και αυτό είναι ένα μεγάλο σου πρόβλημα το οποίο απλά εστιάζει σε κάτι συγκεκριμένο. Βαφτίζεις έλλειψη ακεραιότητας, επιπολαιότητα και άλλα τέτοια ωραία το γεγονός ότι σε ένα άτομο που ζει τη ζωή του δημιουργήθηκε μια νέα ανάγκη που ενδεχομένως ακόμη και να τη χλεύαζε σε προγενέστερο χρόνο. Δε λέω ότι δεν υπάρχει ο κόσμος που θα κάνει παιδιά λόγω κοινωνικών επιταγών αλλά εδώ έχουμε ένα κλασσικό παράδειγμα που παρουσιάζει τα πράγματα από την δική του οπτική. Οπτική που τον κάνει αυτόν να νιώθει καλύτερα, μειώνοντας τον άλλο.
  Έχεις να λύσεις πολλά θέματα με τον εαυτό σου τα οποια κρύβεις πίσω από θέματα που θεωρείς ότι έχουν οι άλλοι.
  Βάλε ένα φρένο στις σκέψεις σου, ζήτα την ανάλογη βοήθεια και δούλεψε το.

  Είναι ανόητο να θεωρείς ότι έχεις δίκιο εσύ για ένα άτομο που δεν γνωρίζεις απλώς επειδή έτσι σου καρφώθηκε. Όλοι έχουν θέματα, εγώ το αναγνωρίζω, όλοι αυτοί οι "φυσιολογικοί" εκεί έξω που καλύπτουν τα θέματά τους με γάμους και παιδιά και μετά σκοτώνονται μεταξύ τους να δούμε πότε θα το αποδεχτούν. Αν δεν κατέληγαν πλειοψηφικά οι περισσότεροι γάμοι σε διαζύγιο θα έλεγα ότι έχεις δίκιο, αλλά κάνε ένα ριάλιτι τσεκ και δες σε τι κόσμο ζούμε.
  Σε κάθε περίπτωση διαφωνώ και δεν θέλω να αναλύσω περαιτέρω το θέμα. Άλλο θέμα με καίει αυτή τη στιγμή.

 12. #12
  Senior Member
  Join Date
  Nov 2020
  Posts
  1,097
  Και από χθες ειμαι σε συνεχή υπερπάνταση, έχω κοιμηθεί ελάχιστα, πήρα και μισό ζάναξ χθες βράδυ, είμαι σε μια κατάσταση υπνηλίας και υπερέντασης και φοβάμαι μην πάθω και τίποτα στο τέλος.

 13. #13
  Senior Member
  Join Date
  Dec 2021
  Posts
  223
  Τώρα ξαφνικά το θέμα σου είναι το κοινωνικό φαινόμενο των διαζυγίων και όχι το γεγονός ότι δε θέλεις να αποδεχτείς τις επιλογές κάποιου ατόμου στολίζοντας το με όποια ωραία λέξη μπορούσες να σκεφτείς απλά επειδή δε σκέφτεται όπως εσύ! Η αυτογνωσία στα καλύτερα της!

 14. #14
  Senior Member
  Join Date
  Nov 2020
  Posts
  1,097
  Quote Originally Posted by Nikolaus View Post
  Τώρα ξαφνικά το θέμα σου είναι το κοινωνικό φαινόμενο των διαζυγίων και όχι το γεγονός ότι δε θέλεις να αποδεχτείς τις επιλογές κάποιου ατόμου στολίζοντας το με όποια ωραία λέξη μπορούσες να σκεφτείς απλά επειδή δε σκέφτεται όπως εσύ! Η αυτογνωσία στα καλύτερα της!
  Mάλλον έχεις θέμα με την ανάγνωση κειμένου, το θέμα μου είναι η κοπέλα από το φόρουμ που περιγράφω στο σεντόνι από πάνω, όχι η πρώην μου για την οποία επιμένεις να με πρήζεις. Τα διαζύγια ήταν επιχείρημα υπέρ της θέσης μου, αντιθέτως εσύ δεν έχεις δώσει κανένα επιχειρήμα υπέρ της δικής σου πέρα από το ότι τα πάντα ρέουν. Εντάξει, σε ευχαριστώ για το πολύτιμο σόφισμα, θα το έχω υπόψη.

 15. #15
  Senior Member
  Join Date
  Dec 2021
  Posts
  223
  Είναι δύσκολο να έχεις υπόψην σου κάτι το οποίο ισχύει αλλά δεν εξυπηρετεί τους κανονες του "κουτιού" της απομόνωσης και της ψυχοκοινωνικής στασιμοτητας μέσα στο οποίο ζεις.

  Τι εννοείς δεν έχω δώσει κανένα επιχείρημα; Η συνθήκη της αλλαγής θέλει πολλή σάλτσα για να την κατανοήσεις; Θέλεις να σου παραθέσω αναπτυξιακές θεωρίες που υποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά και ανάπτυξη είναι δυναμικές και η εξακολουθούν να τροποποιούνται καθόλη τη διάρκεια της ζωής!

  Βγες λίγο από τον κινηματογραφικό και ποιητικό σου κόσμο!

Page 1 of 14 12311 ... LastLast

Similar Threads

 1. Θέλω να καταλάβω εάν έχω πρόβλημα ή δεν έχω πρόβλημα?
  By Dionysios in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
  Replies: 20
  Last Post: 08-07-2021, 19:18
 2. Αναλύω Το Πρόβλημα Μου. Ένα Περίπλοκο Πρόβλημα.
  By Erudinam in forum Ψυχαναγκασμοί - Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
  Replies: 4
  Last Post: 19-07-2020, 23:10
 3. Το πρόβλημα είναι να παραδεχτείς το πρόβλημα
  By καθρεπτης in forum Εξάρτηση από Ναρκωτικά
  Replies: 51
  Last Post: 18-01-2015, 00:11
 4. Προβλημα με u2u
  By Ολα_ειναι_δανεικα in forum Σχόλια, προτάσεις, προβλήματα
  Replies: 0
  Last Post: 12-05-2010, 18:50
 5. εχω ή οχι προβλημα?
  By χριστινα_ed in forum Γενικά για τις Διατροφικές Διαταραχές
  Replies: 2
  Last Post: 06-04-2009, 01:33

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •