Results 1 to 15 of 28
Thread: Φιλία
-
04-07-2009, 08:08 #1
Φιλία
Γεια σας, με λένε Μελίνα και είμαι νέα στο φόρουμ. Τον τελευταίο καιρό με προβληματίζει έντονα η συμπεριφορά μιας φίλης μου. Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και ενώ δε βλεπόμαστε συχνά λόγω υποχρεώσεων, επικοινωνούμε με μηνύματα ή από το τηλέφωνο.
Πάντα συμμετείχα στα προβλήματά της, όπως και στις χαρές της. Είχαμε κάνει θέμα την ορκομωσία της, όποτε βγαίνουμε σχολιάζουμε πάντα ότι την κοιτάνε, μιλάμε συχνά για τη σχέση της...
Βλέποντας όλα αυτά αθροιστικά, αντιλαμβάνομαι ότι ενώ είχα ορκιστεί πριν από αυτήν η ίδια ούτε καν με συνεχάρη. Όλοι οι φίλοι μου είχαν σχολιάσει τις φωτογραφίες μου από την ορκομωσία στο facebook και η ίδια δεν ασχολήθηκε καν. Τελευταία φορά που βγήκαμε, όποτε αναφερόμουν στον εαυτό μου (για δουλειά, για τη σχέση μου), χασμουριόταν επιδεικτικά. Και ακόμη κι όταν κάποιος έξω μου δίνει σημασία, η ίδια σχολιάζει ότι αυτός ο κάποιος την κοιτάζει...
Πριν από λίγο καιρό είχα γενέθλια και ενώ πάντα μου εύχεται, δεν μπήκε στον κόπο. Θέλω να πιστεύω ότι το ξέχασε, αλλά είναι συνεχώς συνδεδεμένη στο facebook, και με τόσους κοινούς φίλους να μου εύχονται, αποκλείεται να μην είδε ότι έχω γενέθλια. Η ίδια έχει τα δικά της σε λίγες μέρες και σκέφτομαι να της τηλεφωνήσω να ευχηθώ εκείνη τη μέρα και να μην της σχολιάσω τίποτα για τη δική της παράλειψη. Μήπως έτσι δείξω υποταγή; Γενικότερα, όμως, δε νιώθω όπως παλιότερα και η συμπεριφορά της με απασχολεί ίσως παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε. Πώς να χειριστώ την κατασταση; Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα.
- 04-07-2009, 08:48 #2
Καλως ηλθες.Νομιζω οτι θα πρεπει να μιλησεις μαζι της για οτι σε απασχολει σχετικα με την συμπεριφορα της.Ομως το πιθανωτερο ειναι να αντιδρασει κ να πει οτι ειναι ιδεα σου κ οτι κανεις λαθος,τουλαχιστον ομως θα τα εχεις βγαλει απο μεσα σου.Μην αφηνεις σκεψεις να σε κατακλυζουν κ να σου γινονται εμμονες ιδεες.
Εχεις σκεφθει οτι αυτη η φιλια τελειωνει?
04-07-2009, 08:54 #3
Σ\' ευχαριστώ, mariafound82. Ναι, έχω σκεφτεί πως τελειώνει, αλλά πιστεύω πως θα τελειώσει πολύ άσχημα αν της μιλήσω. Είναι οξύθυμη κοπέλα, θα νιώσω άσχημα και δεν το θέλω, θα προτιμούσα να απομακρυνθώ χωρίς να πω τίποτα. Κι εδώ σημειώνω ότι γενικά είμαι ευθύς τύπος στις σχέσεις μου, αλλά με τη συγκεκριμένη κοπέλα θα έρθω σε ρήξη, είναι σίγουρο. Από την άλλη, νιώθω αδικημένη από τη συμπεριφορά της, και τώρα με τα γενέθλιά της έχω έρθει σε δύσκολη θέση...
04-07-2009, 09:01 #4
Εαν δεν θελεις να ερθεις σε ευθεια αντιπαραθεση μαζιτης μπορεις να της μιλησεις στο τηλεφωνο?Σκεφθηκα προηγουμενως κ την λυση του μηνυματος αλλα τωρα δεν νομιζω οτι ειναι καλη λυση γιατι δεν ξερεις πως θα το χρησιμοποιησει.Πρεπει παντως να εκφρασεις αυτο που νιωθεις.
04-07-2009, 09:08 #5
Κι εμένα θα με ανακούφιζε να το εκφράσω, έχεις δίκιο σ\' αυτό. Όμως, το να μιλήσω από το τηλέφωνο μάλλον κάνει τα πράγματα εύκολα γι\' αυτήν. Θα θυμώσει, θα κλείσει το τηλέφωνο κι αυτό ήταν. Την ίδια κατάληξη θα είχαμε, δε νομίζω να καταλάβει. Από τη στάση μου ίσως προβληματιστεί, όμως. Γι\' αυτό ψάχνω για μια άλλη εναλλακτική.
04-07-2009, 09:26 #6
Μα δεν προκειται να καταλαβει κ δεν νομιζω οτι πρεπει να ειναι αυτος ο σκοπος σου.Ο σκοπος σου ειναι [γνωμη μου]να εκφρασεις πως νιωθεις.Δεν θα την κανεις εσυ να θυμωσει ειναι ηδη πολυ θυμωμενη με ολους κ με τον εαυτο της.Απλα θα τον εκφρασει.
04-07-2009, 09:46 #7
Σ\' ευχαριστώ, mariafound82. Αν δεν είχα συναισθήματα γι\' αυτήν θα μπορούσα απλά να εκφραστώ, να αποφορτιστώ και να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου. Δεν είναι, όμως, το ζητούμενό μου να εκφράσω αυτά που αισθάνομαι, αν και ξέρω ότι κάτι τέτοιο θα με έκανε να νιώσω καλύτερα. Σίγουρα έχω απογοητευτεί και έχω πικραθεί.
Αυτό που δεν ξέρω, είναι πώς να της φερθώ... Δεν μπορεί από τη μία να επικοινωνεί και να με αναζητά κι από την άλλη να βγαίνουμε και να μην τη νοιάζει να μάθει τι κάνω και πώς περνάω ή να ξεχνάει τα γενέθλιά μου. Μήπως είμαι απλά σανίδα σωτηρίας για να περνά το χρόνο της όταν τυχαίνει και μπορούμε να βρεθούμε;
04-07-2009, 10:00 #8
Μελινα αυτο που θα πρεπει να επιδιωκεις ειναι να νιωθεις εσυ καλυτερα,δεν μπορεις να νιωθεις ,να εκφραζεσαι,να σκεφτεσαι η να λυνεις τα προβληματα κανενος.Η φιλησου μονη της θα πρεπει να δει κ να επιλυσει οποιο προβλημα θυμου η εγωισμου εχει.Αλλα θα πρεπει να το αναγνωρισει πρωτα,μετα στασου πλαι της αλλα μονο εαν ζητησει την βοηθεια σου.
Εαν η φιλια σας ειναι δυνατη κ ειλικρινης θα βρει τον τροπο κ θα ξεπερασει τα προβληματα που δημιουργουνται κ οι δυο θα ειστε κερδισμενες μετα .
04-07-2009, 10:05 #9
Έχεις δίκιο σε όσα λες, αν βρω την ψυχική δύναμη θα εκφραστώ. Μακάρι να τα καταφέρω.
Η απογοήτευσή μου έχει να κάνει ακριβώς με το ότι η φιλία μας μάλλον δεν είναι δυνατή ούτε ειλικρινής, αλλά μονομερής. Αν το πρόβλημα το έχει η ίδια (που δεν πρόκειται να παραδεχτεί κάτι τέτοιο) τότε είναι βαθύ. Και είναι αλήθεια ότι οι δικοί της τη μεγάλωσαν σαν να είναι μοναδική και ανώτερη από τους άλλους. Αυτό δε θα το λύσω εγώ ούτε κανείς. Αν το αναγνωρίσει κάποτε, μάλλον θα είναι αργά και ίσως είναι μόνη της ως τότε.
04-07-2009, 10:26 #10
Οποτε εκφραζει κ επιβαλλει αυτην την ανωτεροτητα στις σχεσεις της Μελινα.Οταν συναναστρεφεται με ανθρωπους που αισθανονται κατωτεροτητα για καποιο λογο δεν θα εχει κανενα προβλημα κ μαλλον αυτο θα επιδιωκει συνεχεια.Ετσι δεν θα χρειαστει να αντιμετωπισει τον εαυτο της η μαλλον θα αποφευγει να το κανει.
Σου ευχομαι να βρεις την καλυτερη λυση κ για τις δυο σας.
04-07-2009, 10:53 #11
Σ\' ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου!!
04-07-2009, 11:21 #12
Originally posted by Μελίνα
Πάντα συμμετείχα στα προβλήματά της, όπως και στις χαρές της. Είχαμε κάνει θέμα την ορκομωσία της, όποτε βγαίνουμε σχολιάζουμε πάντα ότι την κοιτάνε, μιλάμε συχνά για τη σχέση της...
.
μηπως λοιπον η φιλη σου ειναι λιγο ναρκισσος?χαρακτηριστικο του ναρκισ. ειναι και ηαναισθησια απεναντι στα αισθηματα του αλλου.
αν οχι εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να σε ζηλευει?
04-07-2009, 14:13 #13
Γεια σου Melene και ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Το έχω σκεφτεί ότι μπορεί να έχει μια τάση ναρκισσισμού, ειδικά από τη στιγμή που οι δικοί της φροντίζουν να της το ενισχύουν πολύ. Αρκεί να φανταστείς ότι ενώ είχαμε καιρό να βρεθούμε, βγήκαμε και έμαθα όλα τα δικά της νέα για το διάστημα που είχε μεσολαβήσει και φεύγοντας διαπίστωσα ότι εγώ δεν της είχα πει τίποτα. Περιττό να σου πω ότι πέρασε πολύ καλά και με ξαναπήρε να βγούμε την άλλη μέρα.
Η ίδια δίνει μεγάλη έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και είναι αρκετά εντυπωσιακή. Αντίθετα, εγώ είμαι εκτός συναγωνισμού-έχω πολύ κοινή φυσιογνωμία χωρίς να είμαι άσχημη. Δεν είναι κάτι που θεωρώ μειονέκτημα, αλλά ακριβώς γι\' αυτό το λόγο δεν μπορώ να φανταστώ ότι με ζηλεύει. Σύμφωνα με τα δικά της στάνταρς δεν έχει κάτι να ζηλέψει από μένα, αυτό εννοώ. Και γι\' αυτό μου κάνει εντύπωση που όποτε με κοιτάξει κάποιος θεωρεί ότι κοίταξαν εκείνη-που έτσι κι αλλιώς, δεν περνάει απαρατήρητη. Τώρα, αν έχει κι άλλα κριτήρια αξίας των ανθρώπων και υπερτερώ σε κάτι από αυτά, τι να πω; Σκέφτομαι μήπως απλά πρέπει \"να την κάνω πέρα\" και να βάλω ένα τέλος.
04-07-2009, 14:18 #14
Ένας άνθρωπος με τα χαρακτηριστικά που μας περιγράφεις μπορεί να ζηλέψει τον οποιονδήποτε που θα του κλέψει έστω και μια μικρή λάμψη απ\' το φως του.
Τέτοιου είδους άνθρωποι το μόνο που χρειάζονται είναι κοινό και όχι φίλους. Αν δεν θες να παίζεις αυτό το ρόλο απομακρύνσου γιατί δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η κοπέλα να κάνει πραγματικούς φίλους.
Και θα σου έλεγα να μη ζητήσεις ευθύνες, δείξε της με τον τρόπο σου πως κάτι λείπει απ τη σχέση σας και κει θα καταλάβεις αν έχει την παραμικρή διάθεση να το παλαίψει....
04-07-2009, 14:29 #15
Σ\' ευχαριστώ, Θεοφανία. Μπορώ να πω ότι με απενοχοποιείς γιατί υπάρχουν φορές που νιώθω πως κάτι κάνω λάθος... Αν πω κάτι για μένα και δεν ανταποκριθεί αισθάνομαι πολλές φορές ότι φταίω, έτσι απροσδιόριστα. Ίσως να θέλει κοινό, τελικά.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)