Results 76 to 90 of 273
-
13-07-2009, 22:49 #76
Originally posted by nature
....Εσύ στη διακήρυξη και εγώ στην υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης των πονεμένων ψυχών, στην υπεράσπισή τους από τη ψυχική βία.
......
εαν πραγματικα σε ενδιαφερει το σκεπτικο το συγκεκριμενο που εθεσες με αυτην εδω την φραση, θα ηθελα να σου βαλω μια παραμετρο και να την σκεφτεις αν και οταν μπορεσεις.
δεν πονανε περισσοτερο οι ψυχες αυτων που κλαινε πιο δυνατα, απαραιτητα...
οταν βρουμε το πονοψυχομετρο ισως αναθεωρησεις πολλα απο οσα εχεις σκεφτει, για πολλους απο εδω μεσα.
ειναι επιλογη του καθενα πως, ποσο και που εκφραζεται, και ικανοτητα και δικαιωμα κανενος απολυτως να κρινει ποσο κι αν ποναει και ποιος ποναει περισσοτερο και ποιες ειναι οι πονεμενες ψυχες και ποιες οι καραγκιοζοπαιχτρες ψυχες (εαν υποθεσουμε οτι υπαρχουν και τετοιες)...
αντιλαμβανεσαι καθολου?
καλοδεχουμενες λοιπον για μενα ολες οι αποψεις προς συζητηση, αλλα οι κριτες αφελειας,παιδικοτητας και εντασης πονου, ας λειπουν καλυτερα...
- 14-07-2009, 09:34 #77
Nature, δεν βλέπω τι βρίσκεις αστείο - για μένα δεν υπάρχουν αστειότητες όταν μιλάμε για ελευθερίες και για το ποιοι έχουν δικαίωμα σ\' αυτες.
Ούτε βέβαια ζήτησα να κάνεις δήλωση πολιτικών φρονημάτων, μίλησα για τις δικές μου αρχές.
Οι δικές σου αρχές, επιτρέπουν κατά τα λεγόμενα σου, τον αποκλεισμό κάποιων από το να εκφράζoνται ελεύθερα σ\' ένα φόρουμ ψυχολογίας, άρα πράγματι εξ αντικειμένου διαχωρίζουμε το πως βλέπει ο καθένας μας τα πράγματα .
Εγώ θέλω να έχουν όλες οι φωνές το δικαίωμα αναφαίρετο ν\' ακούγονται , εσύ θέλεις κάποιες φωνές να φιμωθούν για να προστατευθούν οι ψυχές που νοσούν από αυτές....
Νοσεί περισσότερο όποιος δηλώσει πως νοσεί ? Πως το κρίνει κανείς αυτό ?
Κανείς δεν γνωρίζει εδώ μέσα ποιος στη πραγματικότητα είναι \"η πονεμένη ψυχή\" που διατείνεσαι πως θέλεις να προστατεύσεις, εκτός αν έχεις την δυνατότητα να κάνεις τηλεδιάγνωση...
Ναι - υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δεν επιδέχονται αμφιβολίας για το μέγεθος της νόσου, αυτές είναι λίγες και γνωστές. Για όλους τους υπόλοιπους και για τον εαυτό μου ακόμα, δεν ξέρω αν, πότε , πως και κατά πόσο νοσούν. Και το κυριότερο είναι πως είμαστε όλοι εν δυνάμει μελλοντικοί ψυχικά ασθενείς, αν δεν μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις ισορροπίες μας.
Έχουμε a priori το δικαίωμα να προσπαθήσουμε να τις διαφυλάξουμε, συμμετέχοντας σ\' ένα φόρουμ ψυχολογίας.
Μια \"πονεμένη ψυχή\" όπως θεωρείς εσύ πως πρέπει να προστατευθεί από τις κακόβουλες φωνές ωστόσο, ενήργησε με δόλο, πλαστογράφησε, διέσυρε, συκοφάντησε.
Και τελικά όλα καλά όλα ωραία....
Γιατί αν δεν το κατάλαβες, με την παρουσία τους κάποιοι, νομίζοντας πως υποστηρίζουν την θέση της, απαξίωσαν στην ουσία την οντότητα αυτής της \"πονεμένης ψυχής\" και με απλά λόγια, απέδοσαν το ακαταλόγιστο με το ελαφρυντικό της παιδικότητας, της αφέλειας, της παρορμητικότητας και της συναισθηματικής ανωριμότητας...
Αυτές οι \"πονεμένες ψυχές\" επομένως, μπορούν να βρίζουν, να λοιδωρούν, να συκοφαντούν ?
Μέχρι και γω κατηγορήθηκα για συμμετοχή σε κλίκα και πως είμαι σκληρός και αδίστακτος (!!) κι όταν η αντίδραση μου για να δώσω τόπο στην οργή ήταν να διατυπώσω μια μυθιστορηματική μεταφορά του κατηγορητηρίου, η αντίδραση από την φίλη weird ήταν να σταματήσω να γράφω γιατί εκτίθεμαι... :o
Αντί να βάλει στη θέση της εκείνη που κατηγορεί και που μόλις είχε ομολογήσει την απαράδεκτη πράξη της συκοφαντίας, ουσιαστικά με μια τέτοια δήλωση την εξωθεί να πιστεύει πως είχε δίκιο για όλες της τις πράξεις, τα λεγόμενα, τις κατηγόριες.
Για να τελειώνουμε :
Στη δημοκρατία έχουν θέση ΟΛΟΙ - ακόμη κι αυτοί που δεν συμβιβάζονται με την έννοια της δημοκρατίας και ζητούν την κατάλυση της, αλλά παρ\' όλα αυτά σέβονται τους νόμους της και τις αρχές της.
Δεν έχουν θέση μόνο όσοι παρανομούν...
Και στη προκείμενη περίπτωση, στα δύο θρέντ που ήταν η αιτία της παρούσας συζήτησης ένας μόνο παρανόμησε κι αυτός δεν ήταν η φωνή που ζήτησες να φιμωθεί....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
14-07-2009, 10:08 #78
Βρε Σαββα ειπα οτι δεν το εκανα χωρις λογο αυτο με τον κρινο.και δεν απεχει πολυ απο την αληθεια.
Ποσες φορες θα το πω ακομα?
Αμφιβαλεις μαλλον και οτι ειμαι πονεμενη ψυχη,αυτο μονο εγω το ξερω .γιατι εξαλου να χαπακονομαι 1χρονο και κατι?
και δεν μπηκες για να δωσεις τοπο στην οργη,αλλα για να παρεις το μερος των φιλων σου.δεν ειμαι στραβη.
καλα τελικα ειστε τοσο αναισθητοι?
θα προτημουσα να πω τα προβληματα μου τελικα εξω στον κοσμο και οχι εδω.
και εξω θα με βγαζενε ψευτρα και τρελλη οπως και εδω.
εγω η μαλακο φταιω που ακομα καθομαι και γραφω εδω νομιζοντας οτι θα με βοηθησουν.χαχχααχ.
τρομαρα μου.αντε ρε καντε καμια αλλη δουλεια αντι να γελατε με τον πονο μας.ΥΑΙΝΕΣ!!!!!
εδω μεσα ποναμε δεν εχουμε ορεξη να ακουμε τα κατεβατασας περι δημοκρατιας κλπ.
αν θελετε να κανετε τους εξυπνους βρητε καποιον νορμαλ να μπορει να σας αντημετωπησει.
αλλα μαλλον σαςεχουν ολοι γραμμενους και μονο σε αβοηθητους και απελπισμενους σαν εμας μπορειτε να δειξετε οτι κατι ειστε.
14-07-2009, 10:14 #79
Γιατί να τα μπερδεύουμε?Δλδ μια πονεμένη ψυχή έχει το ακαταλόγιστο?Τι σχέση έχει ο πόνος ψυχής με τη συμπεριφορά και το σεβασμό?(παρένθεση εδώ συμφωνώ με τη ρέμεντυ ότι δεν υπάρχει πονοψυχόμετρο να ξέρουμε στο κάτω κάτω πια ψυχή πονάει περισσότερο)
Έστω λοιπόν κάποιος που δεν τον ακουμπάει εύκολα η άσχημη συμπεριφορά αυτό αυτόματα σημαίνει πως θα πρέπει να την ανέχεται?ή να δείχνει επιείκεια?επειδή δεν τον πονάει?
Οι ΄κανόνες΄ συμπεριφοράς για μένα δε λειτουργούν επιλεκτικά ανάλογα με τον πόνο.
Μερικές φορές μάλιστα επικαλείται ο ΄πόνος΄ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και αυτό μόνο εις βάρος του ΄πονεμένου΄ είναι.
Εχει τύχει η ίδια να έχω επιδείξει ανεπίτρεπτη συμπεριφορά στο παρελθόν και να τη δικαιολογώ λόγω της κατάστασής μου.Όμως όταν οι συνθήκες με έφεραν απέναντί της και με ανάγκασαν να δω το μέγεθος του ψέματος τότε άρχισα να κάνω βήματα στη διόρθωση των λειψών κομματιών της συμπεριφοράς μου.Όχι,δε σημαίνει αν κάποιος πονάει ότι έχει δικαίωμα να εκτονωθεί σε κάποιον που δεν αφορά ο πόνος του....
14-07-2009, 10:15 #80
...Πάλι τα ίδια ?
Ποιων φίλων μου πανικούλα, τους ήξερα κι από χθες αυτούς που εννοείς ? Ή γνωρίζω εσένα ? Ή έχω προηγούμενα με οποιονδήποτε εδώ μέσα ?
Κάνω με κάποιους παρέα και δεν το ξέρω ?
Υπερασπίζομαι το δίκαιο σύμφωνα με τα δικά μου μέτρα και σταθμά κι όπου βλέπω πως κάποιος αδικεί κάποιον άλλον δεν θα βουλώσω το στόμα μου, θα στηλιτεύσω την πράξη και δεν θα χαιδέψω αυτιά...
Αν με θεωρείς \"ύαινα\" είναι δικό σου πρόβλημα, ξέρω καλά ποιος είμαι και τι λέω....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
14-07-2009, 10:16 #81
Τον αδικισα ε?ενω αυτος?γιατι βλεπεις οτι σε συμφερει?σταματα πια να το παιζεις καλοσυνατος γιατι μου γυριζεις τα αντερα.
εισαι ποταπός.
14-07-2009, 10:24 #82
Originally posted by panikoula
εδω μεσα ποναμε δεν εχουμε ορεξη να ακουμε τα κατεβατασας περι δημοκρατιας κλπ.
αν θελετε να κανετε τους εξυπνους βρητε καποιον νορμαλ να μπορει να σας αντημετωπησει.
αλλα μαλλον σαςεχουν ολοι γραμμενους και μονο σε αβοηθητους και απελπισμενους σαν εμας μπορειτε να δειξετε οτι κατι ειστε.
Έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
Θα σου πω κάτι όμως : Αυτοδιακηρύσσεις τον εαυτό σου μη νορμάλ, χαπακωμένο, αβοήθητο, απελπισμένο...
Αυτή η αυτοδιάγνωση, σου επιτρέπει να λες αυτά που λες στους άλλους ? Σε βάζει στο απυρόβλητο ? Σου δίνει το δικαίωμα να αδικοπραγείς με συκοφαντίες και πλαστογραφίες ?
Όπως και νάχει, θα βρεις κάποιους να συμφωνούν μαζί σου γιατί αυτοί οι κάποιοι αντιπαθούν / εμπαθούν τον αντίλογο, όποιος κι αν είναι αυτός...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
14-07-2009, 10:25 #83
Πανικούλα θεωρείς τον Σάββα Υαινα??????
Νομίζω πως είσαι πολύ άδικη,ο Σάββας τη γνώμη του λέει και αυτά που πιστεύει όπως όλοι μας.
Αν δε συμφωνούμε με κάποιον δε σημαίνει ότι είναι υαινα.
Ίσα ίσα πολλές φορές είχε την πρόθεση να βοηθήσει.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει αυτά που πιστεύει αρκεί να μην προσβάλει τον απέναντι.
14-07-2009, 10:25 #84
Μετά και το ποταπός, μπορείς να λες ό,τι σου κατέβει...
Κρίμα.......[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
14-07-2009, 10:31 #85
εγω ξερω οτι καθε μερα για μενα θα λενε λες και ειμαι κανενας εγκηματιας που σκοτωσα κανεναν.
σταματηστε επιτελους!
μπηκα εδω για να βοηθηθω και με εχουν κανει σκατα και συνεχιζουν καθε μερα να με κατηγορουν.
Αυτη εκανε ,αυτη ειπε,αυτη ερανε αυτη εκλασε.ελεος πια!
Σαββα οτι ειμαι απελπισμενη, ειμαι και δεν το βρισκω αυτο σαν δικαιολογια για να προσβαλω αλλους.ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ!!!!!
μπορειτε σας παρακαλω να σταματησετε να λετε γιαμενα?
14-07-2009, 10:45 #86
Sabb, η συζήτησή μας, πίστευα ότι έχει φύγει από τον συγκεκριμένο καυγά και έχει μεταπηδήσει σε άλλη σφαίρα. Κακώς αναφέρθηκες στα συγκεκριμένα εμπλεκόμενα άτομα και χωρίς να θέλεις ίσως έριξες λάδι στη φωτιά.
Πανικούλα, στη συνομιλία μου με τον σαμπ σε διαβεβαιώ δεν έχω καμια διάθεση να σε σχολιάσω, πιστεύω όσο μπορούσα να σε βοηθήσω, λέγοντάς σου τη γνώμη μου στο θέμα σου, το έκανα, μην αρπάζεσαι και ρίχνεις λάδι στη φωτιά. Το θέμα πλέον δεν είναι ο καυγάς σας, είναι άλλο. Αν μας αφήσεις να ανταλλάξουμε ήρεμα τις απόψεις μας και να συνεννοηθούμε, μπορεί στο μέλλον να υπάρχουν λιγότεροι καυγάδες.
14-07-2009, 10:51 #87
Sabb, η συζήτησή μας, πίστευα ότι έχει φύγει από τον συγκεκριμένο καυγά και έχει μεταπηδήσει σε άλλη σφαίρα. Κακώς αναφέρθηκες στα συγκεκριμένα εμπλεκόμενα άτομα και χωρίς να θέλεις ίσως έριξες λάδι στη φωτιά.
Δεν ήξερα πως δεν πρέπει να μιλάμε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, απ\' όσο φαίνεται η ελευθερία του λόγου σημαίνει \"λάδι στη φωτιά\" και γω βαυκαλίζομαι για το ποιος πρέπει να μιλά ή όχι εδώ μέσα...
Δεν ζήτησα την παρέμβαση κανενός στο προηγούμενο πόστ, μίλησα για τα γεγονότα έτσι όπως συνέβησαν, αν συνέβησαν κατά διαφορετικό τρόπο μπορείς και συ να με αποκαλέσεις ύαινα και ποταπό...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
14-07-2009, 10:56 #88
Δεν κάνω πλάκα. Δεν έπρεπε να αναφερθείς σε συγκεκριμένα γεγονότα και πρόσωπα. Νομίζω έχεις την ικανότητα αν θέλεις να μιλήσεις πιο σφαιρικά, πιο στρογγυλεμένα.
14-07-2009, 11:07 #89
...Γιατί nature ? Για ποιο λόγο να εξωραίσω ένα συμβάν ? Γιατί να τα πω πιο \"στρογγυλεμένα\" ? Για να μην ενοχλήσω ποιον?
Γιατί να μην αναφέρομαι σε πρόσωπα και πράγματα που έχουν καλώς ή κακώς αναμιχθεί στην υπόθεση για την οποία γίνεται η συζήτηση ?
Τι θα πει να μιλάω σφαιρικά ? Περί ανέμων και υδάτων κι άλλα λόγια ν\' αγαπιόμαστε ?
Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να μου δημιουργήσεις ενοχικά σύνδρομα για το ότι λέω τη γνώμη μου, εγώ θα συνεχίσω να τη λέω - δεν έβρισα κανέναν, δεν προσέβαλα κανέναν , στηλιτεύω πράξεις κι αν δεις καλά στο πόστ μου, δεν αναφέρομαι ονομαστικά σε κανέναν παρά μόνο στη weird και στην κατά την άποψη μου άτοπη κι άκομψη παρέμβαση της στο προηγούμενο θρέντ. Ένας τρίτος παρατηρητής δεν θα καταλάβαινε σε ποιον αναφέρομαι αν αυτό είναι το πρόβλημα σου.
Σαφώς και δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην ανταλλαγή ύβρεων - αν αυτός είναι ο μύχιος φόβος σου.
Δεν κινδυνεύετε από μένα σ\' αυτό το τομέα - μείνε ήσυχη....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
14-07-2009, 11:13 #90
Δεν έπρεπε ........
Τώρα nature,αν μου πεις ότι έτσι έριξε λάδι στη φωτιά ώστε να ΄ξεκινήσει΄ πάλι το θέμα θα σου πω ότι πρώτη το έκανες στη σελίδα 4 κρίνοντας το γεγονός που τα βρήκαν πανικούλα-ρέμεντυ.
Χάρηκα πολύ όταν τελικά ο ασύστολος καυγάς είχε καταλήξει σε ένα ΄μόνιασμα΄ και χαλαρή κουβεντούλα μεταξύ τους και πιστεύω πως δε θα είχε καμιά συνέχεια το πράγμα αν δεν βιαζόσουν να πάρεις θέση υπέρ της μιας ή της άλλης.Κάνω λάθος?
Στην ουσία εσύ άνοιξες το θέμα κριτικής του συμβάντος σχολιάζοντας την κατάληξη.Τι πιστεύεις?Αν δεν έπαιρνες θέση θα συνεχιζόταν?Τώρα γιατί κατηγορείς τον Σάββα πως ΄δεν έπρεπε΄?
Ας το λείξουμε εδώ.Κ αν θέλετε απλά να συζητήσετε για τη δημοκρατία,ανοίξτε αλλο θέμα αλλιώς αναπόφευκτα θα εμπλέκονται άτομα και γεγονότα.
Μήπως 'παλεύουμε' για ανακούφιση και όχι για αποτέλεσμα;
26-06-2025, 17:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή