Results 61 to 75 of 273
-
11-07-2009, 14:49 #61
Originally posted by nature
Και εγώ είμαι άναυδη.
Πανικούλα: το ότι συγχωρείς και δεν κολλάς σε λέξεις όπως αυτές που είπε η Ρέμεντυ σε σένα και δεν θέλω να επαναλάβω, μου φαίνεται θετικό για σένα και για τους γύρω σου (και για εμάς τους θεατές του συγκεκριμένου συμβάντος). Απο εκεί και πέρα το να ανοίγεις τη ψυχή σου σε άτομα που σε προσβάλλουν, αν το κάνεις και στην έξω ζωή σου, μου φαίνεται πολύ επικίνδυνο για σένα πρώτα πρώτα. Οση ανάγκη και αν έχεις για επικοινωνία η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να την αναζητάς από άτομα που δεν σε προσβάλλουν.
Ρέμεντυ: αναρωτιέμαι αυτή η μεταστροφή (ευχάριστη σίγουρα για όλους) ήταν αυθόρμητη, μέσα στα πλαίσια της κυκλοθυμίας που (δεν???) έχεις ή σε συμβούλεψε κάποιος ότι άρχιζες να έχεις και νομικό θέμα σαν ηθική αυτουργία στην εκτός ελέγχου κατάσταση ενός άλλου μέλους.
Οπως και να είναι, χαίρομαι που τα βρήκατε, και τα συμπεράσματα ας τα βγάλουμε όλοι.
εγω αναρωτιεμαι αν το κολλημα σου οφειλεται σε εγκεφαλικες παρωπιδες η ειναι κολλητικο απο το κλαμπ-κριτων παιδικοτητας του φορουμ.
προφανως διεκδικεις θεση επιτιμου μελους του κλαμπ.
εγω θα σε υποστηριξω παντως αν θεσεις υποψηφιοτητα.
ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΑ ΕΓΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΓΧΩΡΩ Η ΚΟΛΛΑΩ ΣΕ ΛΕΞΕΙΣ, προφανως δεν υπηρξαν προσβολες, το κινημα κριτων-παιδικοτητας εχει ηδη αποφανθει επ αυτου.
και παρολο που δε με ρωτας εγω θα το απαντησω για οσους πραγματικα αναρωτηθηκαν.
οχι, δεν εχω συγχωρεσει τιποτε,και εχω παντα υποψη την συμπεριφορα αυτη,αλλα ειμαι διατεθιμενη να την παραβλεψω.
για το θεμα των νομικων συμβουλων θα σε συμβουλευα να ενημερωθεις καλυτερα αν θαθελες τετοια κουβεντα γιατι δεν εχεις ιδεα για τι μιλας και για το ποιος ειναι υπολογος.., διοτι η παιδιαριζουσα χρηστρια ειναι πολλαπλα εκτεθιμενη και προς πολλους, σε πραγματικα ποινικη βαση, ενω εγω οχι, αλλα εμενα δεν με ενδιαφερει αυτη η συζητηση γιατι δεν εχω σκοπο να κινηθω νομικα...
η μεταστροφη που με γνησιο ενδιαφερον ρωτας, δεν οφειλεται σε καμια κυκλοθυμικοτητα.
οφειλεται απολυτως και μονο στο οτι η πανικουλα αποφασισε να σταματησει να βριζει και να μιλησει ειλικρινα.
τοτε της απαντησα κι εγω ειλικρινα και οχι με προσβολες.
ειναι πολυ απλο...χρειαζεται ενα απλο μυαλο για να το αντιληφθει..
μια απλη αναγνωση των δυο τελευταιων σελιδων θα στο αποδειξει...
ενω κανεις δεν της απευθυνοταν και συζητουσαμε τις θεωριες της παιδικοτητας, χωθηκε ξαφνικα να πει εξυπναδες περι της (κατα δηλωσης της) σχεσης μου με το κρινο.
ΦΥΣΙΚΑ την ειρωνευτηκα.
αμεσως μετα, γιαλογους δικους της αρχισε να μιλαει κανονικα
της απαντησα κι εγω κανονικα(και ειλικρινα)
συμπαθα με ρε συ που δεν ανεχομαι απο κανεναν να με προσβαλει χωρις να ανταποδιδω με τον τροπο που θεωρω εγω ανταξιο, αλλα δεν σκεφθηκα να παρω την αδεια σου και λεω να μη το κανω και στο μελλον...
θελω ομως να επαναλαβω κατι, που χρησιμοποιηθηκε επανειλημμενα αποτον κριτη-παιδικοτητας, οχι απο αγνοια, αλλα εκ του πονηρου. εγω ποτε δεν ειπα οτι βελτιωνω την κατασταση κανενος προσβαλοντας τον,αφου με βρισει. το κανω καθαρα για τιμωρια του που το τολμησε.....και μεχρι να καταλαβει οτι δεν εχει απο μενα το ελευθερο να συνεχισει........ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ?????? ??
απλα ειπα οτι η υποθαλψη αυτων των συμπεριφορων (παιδιαστικων προσβολων-ψεματων και συκοφαντιων) κανουν επισης κακο στον παιδιαριζοντα, οχι οτι οι προσβολες κανουν καλο.
εσυ απο την αλλη δειχνεις να μην εισαι σιγουρη για τον τροπο αντιδρασης σου οταν δεχεσαι προσβολες και ρωτας την γνωμη μας.
τι εγινε? σε βηθησαν οι αποψεις? αποφασισες αν δεχτηκες προσβολες η παιδιαρισματα?
να ρωτησουμε τον κρινο αν σε συγχωρεσε για τις προσβολες που δεχτηκε απο σενα η να κρινουμε αυτες που εξαπελυσε προς εσενα?
μπερδεμα ε?
παρ την σκουφια σου και βαρα μας νειτσουρ που την ειδες και κριτης της συμπεριφορας μας, αυτο ειναι το ρεζουμε ;)
με καθε καλη διαθεση
αλλα μη το ζοριζεις πολυ
- 11-07-2009, 18:00 #62
Originally posted by antara
δεν αντέχω να μην πω ότι έχω μείνει ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ απο καποιες σελιδες που διάβασα του προηγουμενου τοπικ και απο καποια σχολια σε αυτο ......ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ!
και δε λεω , έχουν μια δελεαστικη ιντριγκα ολα αυτα, αλλα μολις σημερα προτεινα το συγκεκριμενο φορουμ \"υποστηριξης\" σε καποιον ειδικο και μεγαλη εμπειρια σε θεματα νευρωσεων..εκθειασα το φορουμ και τη συμπαρασταση που δειχνουν τα μελη το ενα στο αλλο, την αναλυση στα προβληματα, τις μυχιες σκεψεις που κατατιθενται..και διαβαζω τωρα ΑΥΤΑ!
βεβαια ειμαι σχετικα νεα στην παρεα και δε συνηθιζα ποτε να γραφω σε αλλα φορουμ στο νετ, παρα μονο εδω -αποκλειστικα για να βοηθηθω - βοηθησω...
ελπιζω μονο να μην μπει σε αυτα τα θρεντ ο ανθρωπος και φριξει! απο την αλλη ειναι και καπως ελπιδοφορο... καβγας λιμανιου σε φορουμ υποστηριξης για ψυχολογικα προβληματα !!! δεν ειμαστε τοσο χαλια τελικα, αφου εχουμε ακομη τη δυναμη να μαλωνουμε! τι σου ειναι ο ανθρωπος...!
Δεν μπορω να πω οτι μ ευχαριστει να βλεπω διαφωνιες να εκφραζονται μ αυτον τον τροπο, ομως πώς θα μπορουσε να ειναι διαφορετικα? Αντιδρα ο καθενας με τον τροπο που ξερει, που εχει μαθει, που θελει.
Οποτε ο ειδικος στον οποιο συστησες το φορουμ θα δει κατι που δεν ειναι στημενο, αλλα ζωντανο. Με τα αρνητικα του κ τα θετικα του. Κ κάτι ακομα: εχουμε εστιασει σε 2 θεματα οπου γινεται αυτος ο καβγας. Υπάρχουν δεκάδες άλλα οπου τρεχουν με άλλο τροπο...Ειναι αδικο να εστιαζουμε μονο στα ασχημα...Που πιστεύω πώς ακομα κ απο τα πιο αρνητικα, μπορεις να βγαλεις χρησιμα συμπερασματα...πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
11-07-2009, 20:42 #63
Nature : Οι διαπιστώσεις σου για ποια κριτήρια πληρώ, εκτός του ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε τελική ανάλυση εφ\' όσον αποτελούν προυποθέσεις για τη συμμετοχή η μη του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ σ\' ένα ΔΗΜΟΣΙΟ & ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ διακίνησης ιδεών και θέσεων, έρχονται εκ διαμέτρου αντίθετες με τις δημοκρατικές μου ευαισθησίες, τις θεωρώ ακραίες μεσαιωνικές ιδεολογικές απόψεις και ως εκ τούτου δεν επιθυμώ να τις σχολιάσω εκ νέου.
Για το δεύτερο κομμάτι που λες πως δεν \"πήρες θέση γιατί ο ίδιος ο συκοφαντημένος έχει δηλώσει πως δεν έχει την ανάγκη κανενός\", πρέπει να καταλάβεις πως ουδέποτε ζήτησα να κάνει κανείς δήλωση υπεράσπισης ή συμπαθειας υπέρ του συκοφαντημένου - εκείνο που έχει σημασία είναι η ίδια η πράξη και κατ\' ουσία εμένα δεν μ\' ενδιέφερε ποιον αδίκησε αλλά το ότι η συκοφαντία είναι μια αδικοπραγία που αντικειμενικά από κάθε άνθρωπο με ηθικό ανάστημα πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα.
Καταλαβαίνω πως εδώ παίζουν σημαντικό ρόλο για σένα τα πρόσωπα που εμπλέκονται, για εμένα εκείνο που ενδιαφέρει αποκλειστικά είναι η κακόβουλη παραβίαση της ιδιωτικότητας με πλαστά μηνύματα με απώτερο σκοπό τον διασυρμό ενός μέλους - μου είναι αδιάφορο το ΠΟΙΟΣ είναι ο αδικημένος ...
Για την καλή σου διάθεση απέναντι μου πάραυτα, σ\' ευχαριστώ...
Σοφία : Ελπίζω να σε κάλυψαν τα παραπάνω . Οφείλω να σου ξεκαθαρίσω πως τις γραμμές αυτές - απάντηση στη nature και σε σένα, τις γράφω μετά από μεγάλη αμφιταλάντευση αν θα πρέπει τελικά να συνεχίσω την ανούσια αντιπαράθεση αυτού του θρέντ.. Το κάνω γιατί πέρα απ\' όσα καταλογίζω στους άλλους και κυρίως στον εαυτό μου, ο σεβασμός μου στα πρόσωπα σας ειναι αδιαμφσβήτητος και οφείλω όπου μπορώ να γίνομαι πιο σαφής.
Απλά, δεν επιθυμώ να επεκταθώ επί πλέον στην συζήτηση αυτή...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
13-07-2009, 00:21 #64
sofia εννοειται οτι δεν βγαινει συμπερασμα για ολοκληρο το φορουμ απο δυο τοπικ και εννοειται οτι μου αρεσουν τρελα οι καβγαδες και οι καθε λογης φασαριες! με κανει και ξεχνιεμαι απο τα δικα μου!νομιζω οτι και οι τοσες προβολες που ειχε αυτος ο καβγας αποδεικνυουν οτι τελικα ηταν πολυ χρησιμος εως και θεραπευτικος για τα λοιπα μελη του φορουμ!
οσο για τον ειδικο που του συνεστησα την ιστοσελιδα για να εχουμε και μια αλλη οπτικη αν αποφασιζε να μας συνδραμει με τον τροπο του, δε θα εμπαινε στα \'γενικα\" αλλα στην κατηγορια που του υπεδειξα , αρα δε με ανησυχει το τι θα σκεφτει για τα \"σκεπτομενα, βαθυστοχαστα και οξυδερκη μελη\" ...
σκεψου ομως να ηταν καμια μανα ή δασκαλα που ειχε προβληματισμους σχετικα με τη συμπεριφορα της σε αλλα παιδια και να διαβαζε το σχετικο θεμα που ανοιχτηκε...στο φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης! θα νομιζε οτι μπηκε σε ιστοσελιδα γνωριμιων! χαχα! σορυ, αλλα μου φαινεται πολυ αστειο!
τελοσπαντων , αν ενδιαφερει κανεναν η γνωμη μου, εξακολουθω να θεωρω πως υπαρχουν πολυ ενδιαφεροντες και αξιολογοι ανθρωποι εδω μεσα και πως γινεται καλη δουλεια...οσο για το επεισοδιο, αυτα συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες και μονο στην πλακα μπορω να το παρω!
φιλια σε ολους !
(υ.γ. τελικα δεν καταλαβα , ο κρινος με ποια τα εχει;;)
13-07-2009, 10:20 #65
Originally posted by Sofia
Originally posted by krino
Originally posted by Θεοφανία
Από τότε το ίδιο έκανες. Την έλεγες σε μένα για να τα ακούσει εκείνος.
αμα ενας ανθρωπος, ειναι τελειωμενη υποθεση,
εχει νοημα να του πεις κατι?
και σκεφτομαι με αυτο εκφράζεις τον σεβασμο σου? δειχνεις αυτο που γράφεις παραπανω? οτι εισαι ανθρωπος κ βλεπεις τον αλλο ανθρωπο ισοτιμα? βλέπεις ισοτιμα καποιον ετσι? σεβεσαι το προβλημα του που μπορει να εχει?
ειναι κωδικας τιμης το να γραψεις \"αυτος ειναι τελειωμενη υποθεση?\"
μπορει καποιος εδω μεσα να πει κάτι τετοιο για καποιον αλλο, γραφωντας πρωτα αυτα που εγραψες για το τί θεωρει ισοτιμια κ σεβασμο στην διαφορετικοτητα?
δανειστηκα αυτον τον διαλογο, γιατι εχω δει παρα πολλους αναλογου υφους. Κ υπάρχουν κ χειροτεροι....δυστυχως.
δεν αμφιβάλλω για την διαθεση σου να βοηθησεις κρινο. αμφιβάλλω ομως για το ποσο πραγματικα εννοεις αυτα που λες καποιες φορες. για το ποσο η θεωρια που αγαπας εχει σημεια επαφης με την πραξη που υποστηριζεις. κ ποσο κυνικα μιλας καποιες φορες, αν το συνειδητοποιεις...
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
1. ΣOPPY ΠOY ΣE EIΠA ΓKEI. EIΣAI ΛOYΓKPA
Ειπα οτι εχω διαθεση να βοηθησω,
οχι οτι ειμαι μαλακας.
Αμα ειναι να συζηταμε τα βασικα,
τοτε η συζητηση ειναι παρα πολυ πισω....
13-07-2009, 10:51 #66
Originally posted by krino
.....................................
και μη ξεχνάς ότι με στόλισε τις προάλλες κατίνα και εμετική.
και οσο συνεχιζεις να γραφεις, αρχιζω να προσθετω....
+
ρατσιστρια
Να απαντήσω ή να του τη χαρίσω?
Αν αυτό δεν είναι άσκηση βίας, τότε εγώ είμαι η Μαντόννα!
Ουσιαστικά θέλησα να απαντήσω στο Sabb, αλλά υβρίζομαι και απειλούμαι με περαιτέρω βρισιές......
Να απαντήσω ή να του τη χαρίσω?
Αποφάσισα απλά να το επαναφέρω όποτε το κρίνω σκόπιμο.....
13-07-2009, 11:38 #67
nature
μηπως υπαρχει καποια απορια που εχεις αναπαντητη,
και μπορω να βοηθησω?
13-07-2009, 12:16 #68
κρινο με σενα μονο αποριες εχουμε.
απορουμε....λολ.
13-07-2009, 13:09 #69
λολ
13-07-2009, 13:21 #70
:)
13-07-2009, 15:06 #71
Παρόλη τη λύπη που ένιωσα, όχι μόνο εγώ αλλά και άλλα μέλη, βλέποντας ένα καυγά που όχι μόνο δε σταματούσε αλλά κάποιοι προσπαθούσαν να τον ανατροφοδοτήσουν χωρίς νόημα, προς μεγάλη μου έκπληξη είδα έναν όμορφο διάλογο να λαμβάνει μέρος στις τελευταίες σελίδες. Αλήθεια, κορίτσια (χωρίς να χρειάζεται να απαντήσετε σε μένα αλλά στους εαυτούς σας) δεν θα ήταν όμορφο αυτός ο διάλογος να είχε λαβει χώρα στο προηγούμενο θρεντ και γιατι δεν έγινε αυτό;
Νομίζω ότι η σωφροσύνη ενός ανθρώπου φαίνεται από το πόσο δεν παρεκτρέπεται, αλλά και αν το κάνει, από το πόσο γρήγορα και σωστά αξιολογεί το πότε θα αποχωρεί ή θα απέχει από τέτοιους \"διαλόγους\", όπου δεν υπάρχει σεβασμός του συνομιλητή και οι προκλήσεις στερούνται νοήματος αλλά όχι σκοπού.
Νομίζω ότι έχουν μπερδευτεί οι έννοιες υποστηρίζω και προκαλώ. Δε σημαίνει ότι υπάρχουν οι εξής δύο επιλογές: χαιδεύω ή προκαλώ και μπορώ να διαλέξω μόνο μία εκ των δύο για να ισχυρίζομαι οτι βοηθώ. Κανένα από τα δύο δε συνιστά βοήθεια. Και προσωπικά δεν είδα, ευτυχώς, κανενα με διάθεση να χαϊδεύει. Αλλά είδα, δυστυχώς, διάθεση για να προκαλέσει.
Συγχαίρω ωστόσο τα μέλη που σκοπό είχαν όχι να εκτονωθούν-προσβάλλουν αλλά να βοηθήσουν-διεισδύσουν.
Θα επαναλάβω τη θέση μου. Ελπίζω το φόρουμ να παραμείνει φόρουμ ψυχολογικής ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ και όχι προσωπικής-\"πολιτικής\" αντιπαράθεσης-εκτόνωσης. Υποστήριξη δεν σημαίνει χάιδεμα, αλλά ούτε προκληση σημαίνει υποστήριξη. Εύχομαι να κλείσει το θέμα αυτό εδώ και ΟΛΟΙ να κάνουν την αυτοκριτική τους.
Καλό καλοκαίρι - όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές και όχι ανούσιες κόντρες στο e-psychology-έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε, εκτός κι αν όχι...-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
13-07-2009, 21:27 #72
Ανώνυμη, μου άρεσε η τοποθέτησή σου. Συμφωνώ ότι πρέπει να τελειώσει το θέμα, αλλά χρωστώ μια απάντηση στον Σαμπ. Μην ανησυχείς όμως καυγάς δεν θα γίνει. Είναι …ιδεολογική διαφωνία (πώς βλέπω τη δημοκρατία μέσα σε ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης) μέσα σε ευπρεπή πιστεύω πλαίσια….
Originally posted by sabb
Nature : Οι διαπιστώσεις σου για ποια κριτήρια πληρώ, εκτός του ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε τελική ανάλυση εφ\' όσον αποτελούν προυποθέσεις για τη συμμετοχή η μη του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ σ\' ένα ΔΗΜΟΣΙΟ & ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ διακίνησης ιδεών και θέσεων, έρχονται εκ διαμέτρου αντίθετες με τις δημοκρατικές μου ευαισθησίες, τις θεωρώ ακραίες μεσαιωνικές ιδεολογικές απόψεις και ως εκ τούτου δεν επιθυμώ να τις σχολιάσω εκ νέου.
Για το δεύτερο κομμάτι που λες πως δεν \"πήρες θέση γιατί ο ίδιος ο συκοφαντημένος έχει δηλώσει πως δεν έχει την ανάγκη κανενός\", πρέπει να καταλάβεις πως ουδέποτε ζήτησα να κάνει κανείς δήλωση υπεράσπισης ή συμπαθειας υπέρ του συκοφαντημένου - εκείνο που έχει σημασία είναι η ίδια η πράξη και κατ\' ουσία εμένα δεν μ\' ενδιέφερε ποιον αδίκησε αλλά το ότι η συκοφαντία είναι μια αδικοπραγία που αντικειμενικά από κάθε άνθρωπο με ηθικό ανάστημα πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα.
Καταλαβαίνω πως εδώ παίζουν σημαντικό ρόλο για σένα τα πρόσωπα που εμπλέκονται, για εμένα εκείνο που ενδιαφέρει αποκλειστικά είναι η κακόβουλη παραβίαση της ιδιωτικότητας με πλαστά μηνύματα με απώτερο σκοπό τον διασυρμό ενός μέλους - μου είναι αδιάφορο το ΠΟΙΟΣ είναι ο αδικημένος ...
Σοφία : Ελπίζω να σε κάλυψαν τα παραπάνω . Οφείλω να σου ξεκαθαρίσω πως τις γραμμές αυτές - απάντηση στη nature και σε σένα, τις γράφω μετά από μεγάλη αμφιταλάντευση αν θα πρέπει τελικά να συνεχίσω την ανούσια αντιπαράθεση αυτού του θρέντ.. Το κάνω γιατί πέρα απ\' όσα καταλογίζω στους άλλους και κυρίως στον εαυτό μου, ο σεβασμός μου στα πρόσωπα σας ειναι αδιαμφσβήτητος και οφείλω όπου μπορώ να γίνομαι πιο σαφής.
Απλά, δεν επιθυμώ να επεκταθώ επί πλέον στην συζήτηση αυτή...
1)Δεν είναι βήμα διακίνησης ιδεών γενικά και αόριστα. Νομίζω ότι γράφει φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης ή κάνω λάθος?
2)Επειδή σε ενδιαφέρει η διακίνηση ιδεών, μπορούμε να συζητήσουμε κάποια άλλη ώρα και όχι τώρα, γιατί πιθανόν να ρίξουμε άθελά μας λάδι στη φωτιά, τις παρακάτω έννοιες: τυπολατρεία, προβοκάτσια, και το ερώτημα αν στο μέλλον μπορούν να αντικατασταθούν θεωρητικά οι δικαστές από ρομπότ. Πιστεύω ότι και τα 3 θα ήταν αφορμή για μια ενδιαφέρουσα φιλοσοφική συζήτηση αν και δεν είμαι σίγουρη αν ενδιαφέρουν το παρόν φόρουμ.
3) Μέσα στα πλαίσια του βήματος διακίνησης ιδεών, όπως λες, υφίσταμαι ύβρεις, ειρωνεία και απειλές. Όπως είδες, πουθενά δεν έβρισα κανέναν. Αυτό είναι η δημοκρατία κατά τη γνώμη σου? Τέλος επειδή και εγώ είμαι ένθερμος οπαδός της δημοκρατίας, δεν μένω στη ΣΤΕΙΡΑ διακήρυξη αυτής της καθ’όλα αγαστής άποψης, αλλά μάχομαι για αυτήν, προσπαθώντας να εξασφαλίσω στους συνανθρώπους μου το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα χωρίς να φοβούνται, να απειλούνται και να εισπράττουν ειρωνεία, από όπου και αν αυτή προέρχεται. Πιστεύω ότι πολλοί συνάνθρωποι είναι λιγότερο τυχεροί από μένα, και για αυτούς το παρόν σάιτ αποτελεί μια σανίδα ελπίδας και θέλω, μέσα στα πλαίσια των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων πάντα, να τους βοηθώ να εκφράζονται ελεύθερα και να μην καταπίνουν τη λαλιά τους.
Κοινώς: ωραίες οι διακηρύξεις περί δημοκρατίας, ….αλλά ακόμα καλύτερος είναι ο αγώνας για αυτήν!
13-07-2009, 21:46 #73
υφίσταμαι ύβρεις, ειρωνεία και απειλές.
τουλαχιστον σε οτι με αφορα,
μιας και θυμαμαι πολυ καλα τι λεω,
οτι λεει πεταει ο καθενας....
που ακριβως υπαρχει η υβρη, η ειρωνια και η απειλη????!!!!
Στο τελος θα ντρεπόμαστε να πουμε την γνωμη μας για οτι σκεφτομαστε γιατι ενδεχόμενα θα ποινικοποιηθει η αποψη του καθενος....
13-07-2009, 22:12 #74
Ανώνυμη, μου άρεσε η τοποθέτησή σου. Συμφωνώ ότι πρέπει να τελειώσει το θέμα, αλλά χρωστώ μια απάντηση στον Σαμπ. Μην ανησυχείς όμως καυγάς δεν θα γίνει. Είναι …ιδεολογική διαφωνία (πώς βλέπω τη δημοκρατία μέσα σε ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης) μέσα σε ευπρεπή πιστεύω πλαίσια….
Originally posted by sabb
Απλά, δεν επιθυμώ να επεκταθώ επί πλέον στην συζήτηση αυτή...
1)Δεν είναι βήμα διακίνησης ιδεών γενικά και αόριστα. Νομίζω ότι γράφει φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης ή κάνω λάθος?
2)Επειδή σε ενδιαφέρει η διακίνηση ιδεών, μπορούμε να συζητήσουμε κάποια άλλη ώρα και όχι τώρα, γιατί πιθανόν να ρίξουμε άθελά μας λάδι στη φωτιά, τις παρακάτω έννοιες: τυπολατρεία, προβοκάτσια, και το ερώτημα αν στο μέλλον μπορούν να αντικατασταθούν θεωρητικά οι δικαστές από ρομπότ. Πιστεύω ότι και τα 3 θα ήταν αφορμή για μια ενδιαφέρουσα φιλοσοφική συζήτηση αν και δεν είμαι σίγουρη αν ενδιαφέρουν το παρόν φόρουμ.
3) Μέσα στα πλαίσια του βήματος διακίνησης ιδεών, όπως λες, υφίσταμαι ύβρεις, ειρωνεία και απειλές. Όπως είδες, πουθενά δεν έβρισα κανέναν. Αυτό είναι η δημοκρατία κατά τη γνώμη σου? Τέλος επειδή και εγώ είμαι ένθερμος οπαδός της δημοκρατίας, δεν μένω στη ΣΤΕΙΡΑ διακήρυξη αυτής της καθ’όλα αγαστής άποψης, αλλά μάχομαι για αυτήν, προσπαθώντας να εξασφαλίσω στους συνανθρώπους μου το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα χωρίς να φοβούνται, να απειλούνται και να εισπράττουν ειρωνεία, από όπου και αν αυτή προέρχεται. Πιστεύω ότι πολλοί συνάνθρωποι είναι λιγότερο τυχεροί από μένα, και για αυτούς το παρόν σάιτ αποτελεί μια σανίδα ελπίδας και θέλω, μέσα στα πλαίσια των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων πάντα, να τους βοηθώ να εκφράζονται ελεύθερα και να μην καταπίνουν τη λαλιά τους.
Κοινώς: ωραίες οι διακηρύξεις περί δημοκρατίας, ….αλλά ακόμα καλύτερος είναι ο αγώνας για αυτήν!
Οποιοσδήποτε αποκλεισμός οποιουδήποτε απ\' αυτή, καταργεί την έννοια της αυτόματα.
Κι η Δημοκρατία πρέπει να είναι παρούσα σε δημόσια φόρα, γιατί ειδ\' άλλως αυτά θα μεταλλαχθούν σε πυλώνες της Δημοκρατίας των Ολίγων - ούτως ειπείν σε απλά ελληνικά, κλειστών clubs...
Μιλώ για διακίνηση ιδεών, απόψεων και θέσεων σχετικών με το φόρουμ - και όχι μόνο.
Δεν ξιφομαχώ με ανεμόμυλους όταν μιλώ για ελεύθερη διακίνηση ιδεών κι ούτε αιθεροβατώ.
Δεν υποστηρίζω κάτι που δεν έχω παλέψει στη ζωή μου να το αποκτήσω. Ήμουν 12-14 χρονών και θυμάμαι καλά τους αγώνες για τη δημοκρατία ενάντια στη χούντα και το δικαίωμα να εκφράζεται κανείς ελεύθερα, έννοιες που για τους περισσότερους εδώ μέσα είναι άγνωστες γιατί δεν πρόλαβαν να ζήσουν τις απαγορεύσεις που επέβαλαν ετσιθελικά οι τότε ηγήτορες .
Ξέρω τι θα πει λογοκρισία και φίμωση του λόγου κι έχω αγωνιστεί από τα φοιτητικά μου χρόνια ακόμη - σύμφωνα με τις δικές μου δυνάμεις , για την ελευθερία του λόγου και την συμμετοχή των όλων, για την ισονομία και την αλληλεγγύη.
Δεν πουλάω φούμαρα για να κάνω τον δημοκράτη.
Είμαι..
Απ\' τα γεννοφάσκια μου και μέχρι να κλείσω τα μάτια μου.
Αν διατείνεσαι λοιπόν καλή μου nature πως αγωνίζεσαι για την ελευθερία της διακίνησης ιδεών, ξεκίνα από την διακήρυξη της πρώτα. Και μετά, απ\' όποιο μετερίζι μπορείς, πάλεψε με τα δικά σου μέσα για την επικράτηση της.
Ο αγώνας όμως για την ελευθερία του λόγου τι κοινό μπορεί να έχει με τον αποκλεισμό κάποιων ?
Ακόμη κι εκείνων που όχι μόνο διαφωνούμε αλλά και αντιπαθούμε ?
Δεν είναι οξύμωρο ?
Όσο για τις ύβρεις και τις ειρωνίες - που δεν δέχομαι και καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο - πολύ κακό έχουν φέρει στον διάλογο, απ\' όσες πλευρές συμμετείχαν σ\' αυτόν.
Κια χωρίς να έχω βρίσει κανέναν, εγώ τουλάχιστον αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί για την άσχημη πορεία των δύο θρέντς.
Μάκάρι να το κάνανε όλοι - μηδέ εσού εξαιρουμένης αγαπητή μου nature...
Να είσαι καλά :)[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
13-07-2009, 22:26 #75
sabb, καταντάει αστείο. Κάλύτερα βέβαια έτσι, παρά οι καυγάδες.
Δεν επιθυμώ να δημοσιεύσω και εγώ το \"δημοκρατικό βιογραφικό μου\", πίστεψέ με δεν θα ενδιαφέρει κανέναν να συγκρίνει αν το δικό μου βιογραφικό είναι πιο πλούσιο από το δικό σου.
Το ευχάριστο είναι που είμαστε και οι 2, όπως ίσως και οι πλειοψηφία εδώ μέσα, δημοκράτες άνθρωποι. Το δυσάρεστο είναι πόσο διαφορετικά αντιλαμβανόμαστε τη δημοκρατία.
Εσύ στη διακήρυξη και εγώ στην υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης των πονεμένων ψυχών, στην υπεράσπισή τους από τη ψυχική βία.
Οσο για τις ευθύνες που σου αναλογούν εδώ μέσα και που με καλείς να αναλάβω, να σου θυμίσω ότι και η Ντόρα ανέλαβε τις ευθύνες για τη διαφυγή του Καράβελα. Ε και? Το πουλάκι είχε πετάξει. Θέλω να πω ότι το \"αναλαμβάνω τις ευθύνες μου\", μπορεί να είναι και αυτό κούφια λόγια.... οπως είναι και το ότι μου αρέσει η δημοκρατία αλλά δεν ....σκέφτομαι την πλευρά του αδύνατου.
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή