Κρίσεις πανικού -παλινδρομηση-φοβος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

Κρίσεις πανικού -παλινδρομηση-φοβος

Γεια σας.ηθελα να σας γράψω για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω τις τελευταίες μέρες.πριν αρκετές μέρες ξυπνούσα το πρωί με ένα κόμπο στο λαιμό,μετά ένιωθα γαστρικά υγρά να ανεβαίνουν προς τα πάνω κ ένα σφίξιμο στο στήθος.ενα πρωί ξύπνησα κ μετά από κάποια ώρα δε μπορούσα να αναπνευσω ,να ζαλίζομαι,πήγα αμέσως στο νοσοκομείο μου είπαν ότι οφείλεται σε άγχος.την επόμενη μέρα πηγα σε ΩρΛ και μου διέγνωσε ίλιγγο και παλινδρόμηση τα οποία μου είπε ότι οφείλονται σε άγχος.μετα από λίγες μέρες ξανά δε μπορούσα να αναπνευσω κλπ πήγα πάλι στο νοσοκομείο γιατί ήταν Σάββατο κ δε μπορούσα να βρω άλλο γιατρό μου είπαν ότι είναι κρίση πανικού κ μετά από μια εβδομάδα κ κάτι έπαθα μια σοβαρή κρίση ζαλιζομουν νόμιζα ότι πεθαίνω μουδιασαν χέρια πόδια ανέβηκαν παλμοί,πίεση όλα. τέλος πάντων την επόμενη μέρα επισκέφθηκα ψυχίατρο μου είπε ότι είναι κρίσεις πανικού και μου έδωσε μια αγωγή.υπαρχει κάποιος να αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα;

Senior Member
    Υπάρχει κάτι που σε αγχώνει ή σε καταπιέζει στην παρούσα φάση της ζωής σου; Για να βιώνεις αυτά τα συμπτώματα, λογικά κάτι σε απασχολεί. Έχω περάσει και εγώ από κρίσεις πανικού που οφείλονταν σε «συσσωρευμένο» άγχος. Μπορεί και να συμβεί σε στιγμές ηρεμίας, γιατί στην ουσία ο οργανισμός απελευθερώνεται και είναι σε θέση να «ξεσπάσει».
    Είναι η πρώτη φορά που σου συμβαίνει ή έχεις αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν; Αν είναι η πρώτη φορά λογικά δεν ήξερες που οφείλεται, για αυτό επισκέφθηκες τόσους γιατρούς. Η τελική σου επιλογή ήταν η σωστότερη πάντως. Πολλές φορές τα συμπτώματα άγχους μας κάνουν να νομίζουμε ότι είμαστε άρρωστοι και πως κινδυνεύει η υγεία μας. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι χρειαζόμαστε ψυχολογική υποστήριξη σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή, όταν αυτό απαιτείται.
    Πως είσαι τώρα που λαμβάνεις αγωγή;

Junior Member
    Δεν έχω καταλάβει πως μου συνέβη αυτό.δεν το έχω ξαναπάθει στο παρελθόν ποτέ όχι.εμενα κ τις 3φορες μου συνέβη πρωί οπότε τώρα μόλις ξυπνάω το πρωί σκέφτομαι αυτό και φοβάμαι.την αγωγή την έχω πάρει δύο μέρες μέχρι στιγμής,μου είπε ο γιατρός ότι χρειάζονται λίγες μέρες για να δω διαφορά.οποτε περιμένω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by bigproblem View Post
    Δεν έχω καταλάβει πως μου συνέβη αυτό.δεν το έχω ξαναπάθει στο παρελθόν ποτέ όχι.εμενα κ τις 3φορες μου συνέβη πρωί οπότε τώρα μόλις ξυπνάω το πρωί σκέφτομαι αυτό και φοβάμαι.την αγωγή την έχω πάρει δύο μέρες μέχρι στιγμής,μου είπε ο γιατρός ότι χρειάζονται λίγες μέρες για να δω διαφορά.οποτε περιμένω.
    Το είπες και μόνος/η σου. Όσο πιο πολύ το σκέφτεσαι τόσο επιδεινώνεις την κατάσταση χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι το «κακό» και πως έχεις κάτι σοβαρό και θα περάσει. Τα φάρμακα, όντως χρειάζονται χρόνο για να δράσουν. Μέχρι τότε ψυχραιμία και μακριά από αρνητικές σκέψεις.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Το είπες και μόνος/η σου. Όσο πιο πολύ το σκέφτεσαι τόσο επιδεινώνεις την κατάσταση χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι το «κακό» και πως έχεις κάτι σοβαρό και θα περάσει. Τα φάρμακα, όντως χρειάζονται χρόνο για να δράσουν. Μέχρι τότε ψυχραιμία και μακριά από αρνητικές σκέψεις.
    Ναι έχεις δίκιο.οσο το σκέφτομαι μόνο κακό μου κάνει.μου το είπε κ ο γιατρός αυτό ότι δεν χρειάζεται να μιλάω γιαυτο πολύ κ να το σκέφτομαι.μου έδωσε τη λύση όταν αρχίζω να μην νιώθω καλά να παίρνω ένα επιπλέον χάπι αλλά προσπαθώ να το αποφύγω και να δώσω χρόνο στην αγωγή που μου έδωσε να κάνει τη δουλειά της.σε ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες με βοηθησες πολύ.