Als
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: Als

Als

Καλημέρα....το πράγμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει πολύ από τον έλεγχο μου....πήγα σε νευρολόγο για την αδυναμία που νιώθω και δεν μου βρήκε τίποτα...δεν μου έκανε ηλεκτρομυογραφημα πάντως...με το σφυρί και κάτι ασκήσεις μόνο... χθές το βράδυ δν κοιμήθηκα καθόλου...το πόδι μου δεν το πατούσα καθόλου καλά ..και σε όλα μου τα άκρα έχω αδυναμία... είναι δυνατόν να είναι ψυχολογικό;;;θα ξανά πάω σε νευρολόγο και θα ζητήσω ηλεκτρομυογραφημα πάντως

Senior Member
    Δεν ζητησε ηλεκτρομυογραφημα γιατι προφανως δεν ειδε κατι στην κλινικη εξεταση. Ζητα να στο γραψουν γιατι αλλιως δεν θα ηρεμησεις... Την αδυναμια πως την εξηγησε ο νευρολογος;

Δεν ξέρω..εγω έχω τρελαθεί... χθές πέρασα πλ δύσκολη νύχτα...έχω βάλει αυτή τν ασθένεια για τα καλά στο μυαλό μου! Αν την έχω δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω...

Senior Member
    Τι σου ειπε ο νευρολογος; Πηγαινε και.ζητα να στη γραψουν. Με αυτην την εξετασει τημ αποκλειεις την als.

Μου είπε ότι αν είχα κάτι δεν θα την ξέφευγε...και ότι είναι ψυχολογικό επειδή την έχω βάλει στο μυαλό μου...

Senior Member
    Αδυναμια οι νευρολογοι εννοουν να σου πεφτουν πραγματα απο τα.χερια, να μην μπορεις να σηκωσεις ενα ποτηρι και τετοια. Εσυ τωρα το εβαλες στο μυαλο σου και για αυτο πιθανον νιωθεις ετσι.

Δεν ξέρω...έχω τρελαθεί..αλλά έχω τρελάνει και τούς άλλους... μακάρι να είναι στο μυαλό μου όλο αυτό...αλλά μέχρι να το μάθω θα ζω με τον φόβο και θα κάνω εικασίες... μέχρι και για ευθανασία στην Ελβετία έψαξα...

Senior Member
    Φαινεται απο την νευρολογικη εξεταση η αδυναμια. Αλλα ξερω αν δεν κανεις ηλεκτρομυογραφημα.δεν θα ηρεμησεις..Μετα ομως να ξερεις θα αρχισεις να.φοβασαι αλλη ασθενεια. Εγω ξεκινησα με als μετα.σκληρυνση, και τωρα ακομη αμφιβαλω πως δεν εχω σκληρυνση ποροτι μου λενε πως οχι, και εχω αρχισει τωρα επεκτεινομαι και σε αλλες ασθενειες. Και λεω να παω διακοπες ή να αρχιδω τουρ σε γιατρους: Δεν εχει τελος αυτο αν δεν βρεις τον τροπο να.το διαχειριστεις. Μην αφηνεις το.μυαολο σου να.κανει ανεξελεγτα σεναρια γιατι το.εκπαιδευεις.να.σκεφθετα� � με.αυτον.τον τροπο.

Έχεις δίκιο...αλλά αν σκεφτόμουν κάποια άλλη ασθένεια ακόμα και καρκίνο θα ήμουν πιο ψύχραιμος...εκεί θα κάνεις μια πρόταση να το παλέψεις...στην als εισαι χαμένος από χέρι και με άσχημο τρόπο....αυτό είναι που με τρομάζει

Senior Member
    Μακαρι μετα να ηρεμησεις και να εισαι καλα! Λοιπον, πηγαινε και.ζητα να στη γραψουν ή πηγαινε κατευθειαν και καντη σε νευρολογο που το κανει αλλα θα την πληρωσεις... Τα θετικα, ειναι.ευκολη, μαθαινεις τα.αποτελεσματα εκεινη την ωρα, δεν υπαρχει μετα αμφιβολια.

Θα πάω κατευθείαν εκεί να την κάνω...σε ευχαριστώ πολύ!!!όλοι να είμαστε καλά!

Als

Τα συμπτώματα παραμένουν και ίσως έχουν επεκταθεί.... επίσης νιώθω ότι χάνω μυϊκή μάζα...δεν ξέρω τι συμβαίνει... είναι δυνατόν να είναι όλα στο μυαλό μου;;;

Senior Member
    Εκανες εξετασεις;

Quote Originally Posted by Olivia View Post
    Εκανες εξετασεις;
    Στην νευρολόγο που πήγα και μου είπε ότι είναι ψυχοσωματικό....αλλά δεν μου έκανε ηλεκτρομυογραφημα

Senior Member
    Ε, πηγαινε καντο να ησυχασεις... Οσο περναει ο καιρος χειροτερα θα νιωθεις. Μην παιδευεσαι! Η als εχει ραγδαια εξελιξη με μ.ο. ζωης 2 χρονια. Θα χες ηδη χασει μια σημαντικη ικανοτητα, π.χ. να.γραφεις, να πιανεις πραγματα χωρις να σου πεφτουν απο τα χερια, να δενεις τα κορδονια σου. Ναι, μπορει να 'ναι στο μυαλο σου.

Page 1 of 2 12 LastLast