Κατ' αρχήν γεια σε όλους... και καλά μας κουράγια...
Διαβάζω από χτες διάφορα posts σε διάφορα threads αυτού του φόρουμ και όπως έχουν πει κι άλλοι που το ανακάλυψαν έχω νιώσει μεγάλη ανακούφιση που βρίσκω όμοιους μου...
Ο λόγος που ανέτρεξα εδώ είναι μια τεράστια παλινδρόμηση πού βιώνω τις τελευταίες ημέρες και μ έχει απογοητεύσει πολύ.
Η αφορμή της παλινδρόμησης είναι η γνωριμία μου μ ένα παιδί που βγήκαμε κάποια ραντεβού και όλα έδειξαν πως ίσως για πρώτη φορά στη ζωή μου ξεκινούσε κάτι με τις προϋποθέσεις να πάει καλά και όχι να ναυγίσει με καταστροφικό τρόπο όπως γινόταν ως τώρα. Παρ όλα αυτα μετά από λίγες μέρες άρχισε το άγχος και οι κρίσεις πανικού σε καθημερινή βάση, και πλέον μόνο και μόνο η σκέψη ότι ήδη βρίσκομαι ή θα βρεθώ σύντομα σε σχέση μ αυτό το άτομο με γεμίζει πανικό.
Η σχέση μου με τις κρίσεις πανικού ξεκίνησε πριν 4 χρόνια λόγω κάποιων δυσάρεστων γεγονότων που είχαν τύχει όλα μαζί (θάνατοι, ατυχήματα, χωρισμοί) και που ο εαυτός μου δεν μπόρεσε να επεξεργαστεί και ξέσπασε έτσι. Από τότε κάνω και ψυχανάλυση συστηματικά (1 φορά την εβδομάδα) και σαν διαδικασία μου έχει προσφέρει πολλά και μέχρι πρόσφατα νόμιζα πως ήμουν σε καλό δρόμο.
Μ αυτή τη παλινδρόμιση όμως έχω τώρα απογοητευτεί εντελώς. Ξυπνάω φρικαρισμένη μέσα στο άγχος, κάνω άσχιμες σκέψεις, πανικοβάλλομαι μόνη μου και θέλω απλά να τα παρατήσω όλα. Έχασα και την όρεξή μου για διακοπές και δεν θέλω να κάνω τίποτα. Προσπάθησα να δώσω μια ιδέα στο παιδί αυτό για το τι μου συμβαίνει ώστε να μη βρεθεί εξ' απροόπτου και έδειξε τεράστια κατανόηση και δε πτοήθηκε αλλά αυτό δεν με βοήθησε ιδιαίτερα να νιώσω καλύτερα. Το άγχος παραμένει μέσα μου και με κατατρώει.
Αυτά τα 4 χρόνια δεν έχω κάνει μια σχέση της προκοπής, έμπλεκα βέβαια και με λάθος άτομα αλλά ως ένα βαθμό πιστεύω πως το έκανα επίτηδες για να παίζω εκ του ασφαλούς. Και τωρα που βρήκα ένα άτομο της προκοπής το μόνο που θέλω είναι να το διώξω από κοντά μου για να ησυχάσω. Κι ύστερα νευριάζω και λέω ότι ο κωλοπανικός πάλι νίκησε και θα χάσω ωραίες στιγμές από τη ζωή μου για χάρη του και τσαντίζομαι και θέλω να το παλέψω αλλά σύντομα έρχεται η στιγμή που νιώθω τόσο χάλια που δεν ξέρω για πόσο θ αντέξω και η λύση του να του πω να κόψουμε φαντάζει ένας ευκολοπρόσιτος παράδεισος. Τα χω χαμένα![]()