Φοβος οικογένειας-παιδιου - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ireneandria View Post
    Το ότι είναι δίπλα σου και θέλει να συζησετε σημαίνει ότι σ αγαπάει και σε υποστηρίζει.μιλησε του ειλικρινά για τους φόβους σου και θα το δείτε.η συγκατοίκηση δε σημαίνει ότι θα θέλει αμεσως παιδί.θα το δείτε στην πορεία τι θέλετε κ οι δύο.παντως εγώ βλέπω ότι αυτή τη στιγμή είστε δύο άνθρωποι που αγαπιούνται και θέλουν να είναι μαζί.
    Πολυ σωστα.

Senior Member
    Έχω οριακή διαταραχή που σαν ασθένεια από μόνη της έχει πολλές μεταπτώσεις στην καθημερινότητα μου
    Από την πρώτη στιγμή μίλησα για αυτό στο σύντροφό μου και τώρα είμαστε πολλά χρόνια μαζί
    Τώρα για παιδί δύσκολο και αυτό επειδή παίρνω χάπια και δεν κάνει να μείνω έγγυος θα πρέπει πρώτα να τα κόψω και δεν ξέρω αν είμαι ακόμη έτοιμη να τα κόψω
    Μίλα του και θα δεις πως θα τα πάτε
    Όλα έρχονται με την ώρα τους δεν θέλουν βιασυνη αυτά τα πράγματα εμένα αυτό μου έμαθε η ασθένεια επειδή γενικά αγχώνομαι πολύ αλλά δεν θέλει αγχος

Senior Member
    Quote Originally Posted by Olivia View Post
    Συμφωνω οτι οταν αντιμετωπιζεις αγχωδη καταθλιψη, δεν ειναι ευκολο..Αλλα, αν θελεις πολυ ενα παιδι, θα μπορουσες να κανεις θεραπεια για αυτο και να χεις στηριξη απο ειδικο ωστε να τα βγαλεις περα και με την ανατροφη του παιδιου. Και σαφως θα πρεπει να χεις εναν πολυ υποστηρικτικο συντροφο και υποστηρικτικο περιβαλλον. Το οτι θα μεινετε μαζι δεν σημαινει απαραιτητα οτι ο συντροφος σου θελει παιδι. Αυτο μαλλον σε εχει αγχωσει, ε; Οτι θα θελει παιδι εκεινος, και δεν ξερεις αν εσυ μπορεις να ανταποκριθεις;
    Ναι αυτό ακριβώς με έχει αγχώσει...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ireneandria View Post
    Το ότι είναι δίπλα σου και θέλει να συζησετε σημαίνει ότι σ αγαπάει και σε υποστηρίζει.μιλησε του ειλικρινά για τους φόβους σου και θα το δείτε.η συγκατοίκηση δε σημαίνει ότι θα θέλει αμεσως παιδί.θα το δείτε στην πορεία τι θέλετε κ οι δύο.παντως εγώ βλέπω ότι αυτή τη στιγμή είστε δύο άνθρωποι που αγαπιούνται και θέλουν να είναι μαζί.
    Σίγουρα θα του ανοίξω κουβέντα για το θέμα παιδιού κάποια στιγμή. Πρέπει να ξέρει. Εσύ τι διάγνωση εχεις; παίρνεις αγωγη;

Senior Member
    Quote Originally Posted by MK.89 View Post
    Σίγουρα θα του ανοίξω κουβέντα για το θέμα παιδιού κάποια στιγμή. Πρέπει να ξέρει. Εσύ τι διάγνωση εχεις; παίρνεις αγωγη;
    Καλημέρα η ψυχίατρος μου μου είπε αγχώδης διαταραχη που με ρίχνει σε κατάθλιψη.ναι είχα πάρει παλιότερα κ τώρα ξεκίνησα ξανά σιπραλεξ με λεξοτανιλ
    Πριν 10 μέρες κ παλεύω.ακομα τα συμπτώματα είναι στο πικ τους.κι όπως ανέφερα κ παραπάνω αντιμετωπίζω κ τον χωρισμό μου.ολα μαζι

Senior Member
    Δεν χρωστας τιποτα σε κανεναν, αυτο να σκεφθεσαι. Εγω στη θεση σου δεν θα του ελεγα τιποτα, αν αυτος θελει να κανει παιδι, ας ανοιξει αυτος τη συζητηση. Γιατι να την ανοιξεις εσυ; Δεν χρειαζεται να νιωθεις ενοχικα για κατι, δεν χρωστας σε κανεναν γαμους και παιδια. Εαν αυτος το χει.παρει ως δεδομενο, ειναι δικο του θεμα κι οχι δικο σου.
    Εαν τωρα.σε τρωει τοσο πολυ, ε βολιδοσκοπησε το με το να.κανεις αφηρημενες συζητησεις περι παιδιων για να δειςτι εχει στο μυαλο του,τις αποψεις του δηλαδη περι του θεματος Το χετε συζητησει ποτε απεξω απεξω;

Senior Member
    Δεν χρωστας τιποτα σε κανεναν, αυτο να σκεφθεσαι. Εγω στη θεση σου δεν θα του ελεγα τιποτα, αν αυτος θελει να κανει παιδι, ας ανοιξει αυτος τη συζητηση. Γιατι να την ανοιξεις εσυ; Δεν χρειαζεται να νιωθεις ενοχικα για κατι, δεν χρωστας σε κανεναν γαμους και παιδια. Εαν αυτος το χει.παρει ως δεδομενο, ειναι δικο του θεμα κι οχι δικο σου.
    Εαν τωρα.σε τρωει τοσο πολυ, ε βολιδοσκοπησε το με το να.κανεις αφηρημενες συζητησεις περι παιδιων για να δειςτι εχει στο μυαλο του,τις αποψεις του δηλαδη περι του θεματος Το χετε συζητησει ποτε απεξω απεξω;
    ετσι ακριβως.
    δεν εισαι υπολογη αν θελεις η δεν θελεις παιδι, αν τον ενδιαφερει ας το συζητησει εκεινος.
    αν το εχει παρει σαν δεδομενο, δικο του προβλημα.
    αν σε καιει να μαθεις πως το σκεφτεται μπορεις να το συζητησεις γενικα, ΟΜΩΣ, οταν καποιος αποφασιζει να συζησει, ξερει αν μη τι αλλο ποιος ειναι ο συντροφος του και μου κανει μεγαλη εντυπωση να μην εχετε συζητησει γενικοτερες αποψεις σας, ωστε να ξερεις πως σκεφτεται για την αποκτηση παιδιων...

Senior Member
    Αν θες παιδι και φοβασαι ειναι αλλο πραγμα. Αυτο πρεπει να το δουλεψεις με τον εαυτο σου, και αν δεν μπορεις μονη, με εναν ειδικο γιατι σε εμποδιζει να γινεις ευτυχισμενη.
    συμφωνοι, μονο που παιδια πρεπει να κανουμε για να τα κανουμε εκεινα ευτυχισμενα, οχι για να γινουμε εμεις ευτυχισμενοι...
    επομενως, με εναν ειδικο ψαχνεις αν ο φοβος σου ειναι αβασιμος και εισαι σε θεση να κανεις ευτυχισμενο ενα παιδι στην πραγματικοτητα.
    αν ομως εχει βαση ο φοβος σου και δεν εισαι σε θεση να αναλαβεις τετοια ευθυνη, 1000 φορες να μην το κανεις κι ας γινεις δυστυχισμενος αν ειναι να χαντακωσεις μια ζωη που δεν εφταιξε σε τιποτε..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    συμφωνοι, μονο που παιδια πρεπει να κανουμε για να τα κανουμε εκεινα ευτυχισμενα, οχι για να γινουμε εμεις ευτυχισμενοι...
    επομενως, με εναν ειδικο ψαχνεις αν ο φοβος σου ειναι αβασιμος και εισαι σε θεση να κανεις ευτυχισμενο ενα παιδι στην πραγματικοτητα.
    αν ομως εχει βαση ο φοβος σου και δεν εισαι σε θεση να αναλαβεις τετοια ευθυνη, 1000 φορες να μην το κανεις κι ας γινεις δυστυχισμενος αν ειναι να χαντακωσεις μια ζωη που δεν εφταιξε σε τιποτε..
    Έχεις απόλυτο δίκιο γι αυτό θέλει πολλή δουλειά με ειδικό για να μπορέσω να καταλάβω αν επικρατεί ο φόβος μου περισσότερο από την επιθυμία μου γιατι ένα παιδί είναι τεράστια ευθύνη.εσυ έχεις οικογένεια;ποια είναι η διάγνωση σου;παίρνεις αγωγη;σε βοήθησαν οι ειδικοί να καταλάβεις τι είναι αυτό που θελεις;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    Ναι, συμφωνω.

Page 2 of 2 FirstFirst 12