Results 1 to 8 of 8
Thread: ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΩ
-
11-08-2009, 18:13 #1
ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΠΩ
Παιδια καλησπερα. Εδω και μερικους μηνες αντιμετωπιζω ενα προβλημα με μια φιλη μου η οποια ειναι 15 ετων.Αυτη γνωρισε μια καθηγητρια στο σχολειο την οποια λατρεψε. Αρχικα νομιζα πως ηταν μια απλη συμπαθεια και υπερεκτιμιση. Επεσα ομως εξω. Ολα ξεκινησαν ομαλα. Με επαιρνε τηλεφωνο καθε μερα και μου ελεγε οτι λατρευε η μαλλον αγαπουσε αυτη τη καθηγτρια. Μου τονιζε τι ρουχα φορουσε πως φεροταν τι ελεγε πως εκανε μαθημα τις σχεσεις της με αλλους καθηγητεες...Σιγα σιγα ομως της εγινε εμμονη.Εψαχνε στο ιντερνετ μηπως μπορεσει να βρει καποιες πληροφοριες για εκεινη η καποιον απο την οικογενεια της. Ρωτουσε φιλους και γνωστους εαν την ξερουν. Ηθελε να μαθει τα παντα για τη ζωη της.Αργοτερα οταν ανακαλυψε που μενει εγινε χαμος. Σχεδον καθε μερα βρισκοταν εκει γυρω και τη παρακολουθουσε.Εκανε τρελες σκεψεις και ονειρευοταν πραγματα οπως το να κοιμουνται μαζι(αθωα χωρις να συμβαινει κατι) να διαβαζουν παρεα και γενικα να βρισκονται ολη την ωρα μαζι. Εψαξε μαλιστα και βρηκε το τηλεφωνο της.Τωρα την παιρνει καθε μερα τηλεφωνο και μολις το σηκωνει η γυναικα αυτη της το κλεινει.Ενα διαστημα αρχισε να της αφιερωνει ελληνικα ερωτικα τραγουδια.Οταν τη ρωτησα γιατι της τηλεφωνει αυτη μου απαντησε οτι απλως ηθελε να ακουει τη φωνη της διοτι της ελειπε πολυ. Μου ειπε οτι δεν αντεχει μακρια της.Ηθελε να βρισκονται ολη την ωρα.Την αρκουσε μονο να την κοιταζει.Ακομη ζουμαρε τη φωτογραφια της και την εκττυπωσε.Ολη μερα καθεται και τη σκεφτεται κανοντας βεβαια και αυτα τα κουραστικα τηλεφωνηματα. Της εχω τονισει οτι αυτο ειναι μια εμμονη και οτι πρεπει να σταματησει.Ειδικα τα τηλεφωνηματα. Η κατασταση ειναι ανεξελεκτη.Σκοπευει να κανονισει να κανει ιδιαιτερα μαζι της.Εαν ηταν αγορι θα ελεγα αντε δεν πειραζει ισως ειναι ερωτευμενο μα αυτη ειναι κοπελα!! Τι μπορω να κανω για να αποτραβηχτει απο αυτη τη γυναικα; Στο κατω κατω σκεφτομαι και εκεινη.Η καημενη ποσο υπομονη να κανει. Εαν την ανακαλυψει καηκε. Σας παρακαλω πειτε μου πως να την αποθαρρυνω απο αυτη την εμμονη,αυτο το απαισιο κολλημα .Ευχαριστω.
- 11-08-2009, 18:18 #2
Δεν νομιζω πως ειναι αθωο το ενδιαφερον που δειχνει η φιλη σου, αν ηταν αθωο δεν θα της αφιερωνε ερωτικα τραγουδια.
Εγω θα προτεινα να μιλησεις με τους γονεις της κοπελας, και σαν ενα εσχατο μετρο να παει η κοπελα σε ενα αλλο σχολειο.
11-08-2009, 18:48 #3
Μπορει να ειναι μια παροδικη εφηβικη τρελα.. Δε χρειαζεται να την φορτωσεις με φαρμακα για αυτο.
11-08-2009, 19:58 #4
μπορει η κοπελα να εχει ελλειμμα απο την επικοινωνια και την αγαπη με τους γονεις της και για καποιο λογο της εκανε κλικ και την μυθοποιησε.
ποια ειναι η σχεση με την μητερα και τους γονεις γενικοτερα?
υπαρχει ενα σχετικο θεμα στο φορουμ με μια ολοιδια περιπτωση που μας την διηγειται η κοπελα.της απαντησε μαλιστα και δευτερη κοπελα που την συνεβαινε επισης το ιδιο...δεν πρεπει να ειναι κατι ερωτικο.
βαλε λεξεις-κλειδια στην αναζητηση, αν το βρεις θα διαφωτιστεις πολυ πιστευω.
δε νομιζω οτι ειναι καλη κινηση να την καρφωσεις στην καθηγητρια εκτος αν κανει κατι πιο προβληματικο κι απ τα τηλεφωνηματα.
το καλο θα ηταν να της μιλουσε η ιδια για τον θαυμασμο της, κι αν ειχε τη διαθεση η καθηγητρια να ανεπτυσσε μαζι της μια χαλαρη εστω, φιλικη σχεση μεγαλυτερης-μικροτερης φιλης και να την ακουγε , να τη συμβουλευε στους προβληματισμους της....
11-08-2009, 21:19 #5
Βρηκα στο forum μια ιδια αριβως περιπτωση. Μια κοπελα που εχει ως προτυπο τη καθηγητρια της και θελει να ταυτιστει με αυτη.Θα ηθελε να ηταν και η μητερα της.Το θεμα ειναι οτι οι σχεσεις με τους γονεις της ειναι παρα πολυ καλες ειδικα με τη μητερα της. Της λεει για την αδυναμια της προς αυτη τη καθηγητρια αλλα μεχρι εκει. Δεν ανεφερε ποτε για τα τηλεφωνηματα η οτιδηποτε αλλο εχει κανει. Να πω την αληθεια, ισως τα κανει ολα αυτα για να τραβηξει το ενδιαφερον (που δεν το πιστευω) η απο καποια ελλειψη στοργης.Εγω παντως θα προσπαθησω να της μιλησω και να τη βαλω να καταλαβει πως νιωθει και η δασκαλα της με ολα αυτα που κανει.Δεν ξερω τι αλλο.Θα τη χτυπησω στο συναισθημα. Ευχαριστω παντως.
12-08-2009, 09:53 #6
Το πρόβλημα δεν νομίζω ότι εντοπίζεται στο αν είναι ερωτευμένη ή όχι με την καθηγήτριά της. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι μία καθαρά προσωπική της υπόθεση και δεν επιδέχεται κριτικής ειδικά στην περίπτωση μίας δεκαπεντάχρονης κοπελίτσας.
Το πρόβλημα είναι η εμμονή η οποία μπορεί να την οδηγήσει σε πράξεις που πιθανόν να την ακολουθούν μία ζωή εάν βγουν στην επιφάνεια.
Γνώμη μου είναι πως χρειάζεται βοήθεια από ειδικό ο οποίος θα εντοπίσει τα αίτια αυτής της εμμονής και θα την βοηθήσει να χειριστεί το όλο θέμα.
12-08-2009, 12:24 #7
ισως αν πεισεις την κοπελα να δει το ολο σκηνικο με τα ματια της καθηγητριας,καταλαβει οτι γινεται ενοχλητικη στην γυναικα.εχει με καποιον τροπο εισβαλει στην προσωπικη της ζωη,και αυτο ειναι απαραδεχτο.Τωρα για την ψυχικη υγεια της κοπελας,ας ελπισουμε οτι απλως της λειπει η τρυφεροτητα,και η αγκαλια της μανας.(αν και δεν το νομιζω).Καλυτερα θα ηταν να επισκεφτειτε μαζι κανεναν ψυχολογο.
12-08-2009, 13:15 #8
Originally posted by valia
ισως αν πεισεις την κοπελα να δει το ολο σκηνικο με τα ματια της καθηγητριας,καταλαβει οτι γινεται ενοχλητικη στην γυναικα.εχει με καποιον τροπο εισβαλει στην προσωπικη της ζωη,και αυτο ειναι απαραδεχτο.Τωρα για την ψυχικη υγεια της κοπελας,ας ελπισουμε οτι απλως της λειπει η τρυφεροτητα,και η αγκαλια της μανας.(αν και δεν το νομιζω).Καλυτερα θα ηταν να επισκεφτειτε μαζι κανεναν ψυχολογο.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία