Δεν δεχεται βοηθεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 39
    Junior Member

Δεν δεχεται βοηθεια

Η μητερα μου πασχει απο παρανοειδη σχιζοφρενεια και δεν δεχεται με τιποτα ιατρικη βοηθεια, τωρα η κατασταση της εχει χειροτερεψει κατηγορει τους παντες οτι συνομωτουν εναντιον της θελει να διωξει τον πατερα μου απο το σπιτι λεγοντας τρελα πραγματα παραμιλαει μονη της και γενικα ειναι σε μια κατασταση τραγικη για βοηθεια απο ειδικο δεν το συζηταει καν αφου λεει οτι δεν εχει τιποτα και οτι θελουμε το κακο της και δεν εμπιστευεται κανεναν ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΩ???

Senior Member
    Εδώ ίσως χρειάζεται εισαγγελική εντολή γιατί μπορεί να είναι επικίκδυνη και για τον εαυτό της και για τους γύρω τους.Αν η γυναίκα δεν μπορεί να καταλάβει αναγκαστικά δεν πρέπει να βοηθηθεί;είναι σκληρό αλλά πολλές φορές αναγκαίο

Junior Member
    Μεχρι τωρα δεν εχει δειξει σημαδια επιθετικοτητας παρα μονο λεκτικες επιθεσεις αυτο που προτεινεις ειναι τοσο σωστο οσο και ακραιο θελω να το εχω σαν τελευταια επιλογη και αφου εξαντλησω οποια περιθωρια διαλογου εχω μαζι της εγω η η αδερφη μου γιατι αυτο το ακραιο μετρο δεν ξερω αν την κανει καλυτερα η χειροτερα γιατι θα γινει παρα τη θεληση της αρα βιαια και προτιμω για την ωρα καποια λυση που μπορει να εχει καποια συγκαταβαση απο μερους της αν ειναι δυνατον μπορει να ειμαι και λαθος παντως γιατι αυτο δεν το εχω αντιμετωπισει παλι σε τετοιο βαθμο και δεν εχω την αναλογη εμπειρια να κρινω

Senior Member
    Δυο λυσεις:

1)Φαρμακα που θα τις χορηγηθουν χωρις να το ξερει...απαραδεκτη και θα το καταλαβει και θα χασει εντελως καθε εμπιστοσυνη.
    2)Εγκλεισμος και αυτη χαλια λυση ειναι.

Εγω βρηκα την ακρη παρολο που δεν χρησιμοποιηθηκε καμμια μεθοδο απο τις παραπανω,ενταξει μου ριξαν φαρμακα αλλα το καταλαβα με την καμμια και λακισα απο το σπιτι.

Καλυτερα να το συζητησετε με εναν ειδικο δεν μπορει καποια μεθοδολογια θα υπαρχει και εχουν και πολυετη πειρα μερικοι απο τετοιες καταστασεις.

Ελπιζω να πανε ολα καλα.
    Αν οντως εχει σχιζοφρενεια ειναι σχεδον σιγουρο μην πω σιγουρο οτι θα χρειαστει φαρμακευτικη περιθαλψη που θα περνει για παντα.
    Αλλα ποιος μπορει να ειναι απολυτα σιγουρος για το μυαλο? (Εντελως προσωπικη αποψη).
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Υπάρχει και άλλη μια λύση να φέρετε ψυχίατρο στο σπίτι τι θα κάνει θα κρυφτεί;το έκανα δυό φίλες μου για την μάνα τους

Senior Member
    Ε ναι στο σπιτι θα παει ο γιατρος αφου δεν παει ο ασθενης σε αυτον
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Originally posted by giota
    Εδώ ίσως χρειάζεται εισαγγελική εντολή γιατί μπορεί να είναι επικίκδυνη και για τον εαυτό της και για τους γύρω τους.Αν η γυναίκα δεν μπορεί να καταλάβει αναγκαστικά δεν πρέπει να βοηθηθεί;είναι σκληρό αλλά πολλές φορές αναγκαίο
    μπαρδον?
    εισαγγελικη εντολη επειδη παραμιλαει και δεν εμπιστευεται τον κοσμο γυρω της?

Junior Member
    το να παω τον γιατρο ειναι μια κουβεντα γιατι δεν ξερω πως μπορει να αντιδρασει μολις τον δει ειναι ενα ρισκο γιατι δεν ξερω πως θα τον δεχτει το μυαλο της απο την στιγμη που δεν εμπιστευεται κανεναν και φτιαχνει συνωμοτικα σεναρια.

Senior Member
    μπαρδον?
    εισαγγελικη εντολη επειδη παραμιλαει και δεν εμπιστευεται τον κοσμο γυρω της?
    To να φερεσαι μη λογικα ειναι πολλες φορες χειροτερο για πολλους απο το να εισαι εγκληματιας και να βιαιοπραγεις πχ στην γυναικα σου στα παιδια σου κλπ.

Α ρε τι τραβανε μερικοι ανθρωποι.
    Αλλα πρεπει να βοηθηθει οχι για τους γυρω της μονο αλλα προπαντος για τον εαυτο της.

Junior Member
    ετσι ειναι γιατι βασανιζεται χωρις λογο για καποια ασχημα παιδικα βιοματα της και θελω να της δωσω να καταλαβει οτι εχει οντως προβλημα και να βοηθηθει με την θεληση της αν και αυτο φαινεται μαλλον απιθανο.ευχαριστω ολους σας για το ενφερον που δειχνετε στο προβλημα της μητερας μου.

Senior Member
    Ελπιζω να πανε ολα καλα.Την ερωτηση την συγκεκριμενη μου την εχουν κανει καμμια 10αρια φορες και ποτε δεν βρηκα ικανοποιητικη απαντηση.
    Μου στελναν u2u και email πως να χειριστω την ταδε κατασταση οταν αρνειται το ατομο αλλα υπαρχει κατι που μπορεις να απαντησεις και να ειναι το σωστο?
    Απευθυνθειτε σε ειδικο ειναι η μονη απαντηση που μπορω να δωσω και ελπιζω να πεσετε σε καλα χερια και να πανε ολα καλα με τη μητερα σου

Banned
    Originally posted by keep_walking

To να φερεσαι μη λογικα ειναι πολλες φορες χειροτερο για πολλους απο το να εισαι εγκληματιας και να βιαιοπραγεις πχ στην γυναικα σου στα παιδια σου κλπ.
    ο εισαγγελεας δεν μπορει να σε κλεισει μεσα, επειδη φερεσαι μη λογικα.
    Πρεπει να εισαι τροπο τινα επικίνδυνος.

Senior Member
    Δεν μπορω να πω οτι ξερω την νομοθεσια αλλα αν εισαι αρρωστος μπορει να σε αναγκασει να δεχτεις θεραπεια,οπως γινεται οταν κανεις αποπειρα αυτοκτονιας,δεχεσαι την θεραπεια κατα καποιο τροπο αναγκαστικα.
    Δεν ξερω ειναι λεπτες οι ισορροπιες.
    Δεν εκανες κατι κακο εισαι ανθρωπινο ον και εχεις δικαιωματα ακομα και στην τρελλα αφου δεν παραβιαζεις τις ελευθεριες των αλλων κστι που μου αρεσει σαν φιλοσοφια αλλα υπαρχουν ενα σωρο αλλα.
    Δεν υπαρχει χρυση τομη ουτε βελτιστη λυση,η καθε περιπτωση ειναι και ξεχωριστη.

Senior Member
    Εμ αυτό εννοούμε ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνη.Οι ψυχικές παθήσεις δεν είναι ίωση που θα κάνει τον κύκλο της και θα περάσει.Εννοείται πως η γυναίκα χρειάζεται πιθανόν να νοσηλευτεί.Εαν δεν μπορεί να καταλάβει και η κατάσταση είναι τραγική θα καθόμαστε να βλέπουμε κάποιον να υποφέρει και ο ιδιος και η οικογένειά του.Είναι πολύ σκληρό ίσως όμως είναι και η μόνη λύση σε ορισμένες περιπτώσεις γιατί μήπως θα καλυτερεύσει;Την Θώδη την έδεσαν κάνει την θεραπεία της και επανήλθε.Μπαρδόν αλλά έχουμε διαφορετική άποψη και φυσικά θα είναι η έσχατη λύση

Banned
    Originally posted by keep_walking
    Δεν μπορω να πω οτι ξερω την νομοθεσια αλλα αν εισαι αρρωστος μπορει να σε αναγκασει να δεχτεις θεραπεια,οπως γινεται οταν κανεις αποπειρα αυτοκτονιας,δεχεσαι την θεραπεια κατα καποιο τροπο αναγκαστικα..

μαλλον κανεις χιουμορ....
    ακομα και αποπειρα να κανεις,
    εχεις το δικαιωμα να πεθανεις.

Page 1 of 3 123 LastLast