ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ REMERON-ΞΑΝΑ ΧΡΗΣΗ XANAX ΓΙΑ ΑΓΧΟΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28
    Senior Member

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ REMERON-ΞΑΝΑ ΧΡΗΣΗ XANAX ΓΙΑ ΑΓΧΟΣ

Γεια σας και πάλι

ένα γενικό review, παλεύω πάνω από 10 χρόνια με φάρμακα για κατάθλιψη-ΓΑΔ και πρόβλημα ύπνου...

μετά από πολλές δοκιμές ZOLOFT VALDOXAN WELLBUTRIN TRITTICO όλα μου δημιουργούσαν παρενέργειες και τα έκοβα , εκτός το ZOLOFT που είχα ελάχιστες παρενέργειες αλλά δεν μου έκανε και τπτ σαν αντικαταθλιπτικό , βρήκα τη "σωτηρία" μου στο REMERON , με μόνη παρενέργεια το άνοιγμα της όρεξης στην αρχή και μερικά κιλά που μετά έφυγαν.

πριν λίγο καιρό όμως είχα ανεξήγητες ζαλάδες , αστάθειες σε βαθμό να δυσκολεύομαι να σταθώ όρθιος , βάρος στο στήθος , όλα έδειχναν καρδιά...

πάω σε παθολόγο έκανα γενικές εξετάσεις όλα καλά , με παρέπεμψε σε καρδιολόγο , υπέρηχος , μαγνητική καρδιάς , καρδιογράφημα , όλα άψογα , ο καρδιολόγος μου είπε το πιο πιθανόν είναι από το REMERON...

το μείωσα από 30mg σε 15mg αλλά τπτ...το έκοψα και μου πέρασαν όλα...

ανακουφίστικα που μου έφυγαν οι ζαλάδες αστάθειες κτλ. γιατί δεν μπορούσα να δουλέψω και να ανταπεξέλθω στις οικογενειακές μου υποχρεώσεις... αλλά ξαναγύρισε η αυπνία στο μέγιστο και πάλι γενικά από την αρχή...

με το xanax τώρα , το χρησιμοποιούσα ανά διαστήματα και με το remeron ελάχιστα...τώρα με την αυπνία έχω ξαναπέσει πάλι στη καθημερινη χρήση , προσπαθώ να μην ξεπερνάω τα 0,50mg στα ζόρικα 0,75mg , έχω φτάσει και στο 1mg σε μία μέρα...

έχω απογοητευτεί τόσο από τα φάρμακα πάντα το ίδιο μοτίβο , μόνο με το xanax τη βγάζω χωρίς παρενέργειες...

έχω κλείσει ραντεβού με τον ψυχίατρο αλλά τι να του πω πάλι???

να δοκιμάσουμε πάλι άλλο φάρμακο??

μου περνάει από το μυαλό να ξαναρχίσω σε λίγο καιρό πάλι το remeron γιατί με είχε βοηθήσει πολύ και να δω πως θα πάει

είχε κανένας παρόμοια εμπειρία με REMERON?

γενικά ποια είναι οι γνώμη σας ?

Senior Member
    Τα φάρμακα δεν είναι πανάκεια .
    Δυστυχώς γίνεται αλόγιστη χρήση, οι περισσότεροι υπερβαίνουμε την τυπική διάρκεια της αγωγής που είναι 6 μήνες με 1 χρόνο γιατι ψάχνουμε το τέλειο φάρμακο και κάνουμε συχνές αλλαγές. Οταν βρίσκουμε λοιπόν την ιδανική αγωγή επαναπαύομαστε στο φάρμακο και δεν ασχολούμαστε καθόλου με τα θεματα που μας προκάλεσαν την κατάθλιψη, την αγχώδη διαταραχή. Καταλήγουμε λοιπόν να ήμαστε σε αγωγή επί χρόνια επειδή ακριβώς βασιζόμαστε στο φάρμακο. Δεν μπορούμε χωρίς το φάρμακο, και όταν παύει να είναι αποτελεσματικό περνάμε σε άλλο. Ένας φαύλος κύκλος!

Senior Member
    Δυστυχώς κι εγώ που παίρνω ρεμερον μετά από την αύξηση της δόσης από 15mg σε 30mg νιώθω μεγάλη καταστολή, στη δουλειά σκέφτομαι πότε θα έρθει η ώρα να πάω σπίτι να ξαπλώσω, κοιμάμαι το απόγευμα και με το ζόρι σηκώνομαι από το κρεβάτι και έχοντας βάλει ξυπνητήρι. Όσο έπαιρνα 15mg τον πρώτο χρόνο ήμουν μια χαρά, μετά άρχισα να πέφτω πάλι ψυχολογικά, γι'αυτό και η αύξηση της δόσης. Δεν ξέρω τι να κάνω. Έχουν περάσει δύο μήνες από την αύξηση, να χρειάζεται χρόνος να το συνηθίσω; Ψυχοθεραπεία έκανα πέντε χρόνια μέχρι πριν ένα μήνα αλλά χωρίς χάπια δεν την παλευα από την αϋπνία, το άγχος κλπ.

Senior Member
    Εγώ με την αύξηση δόσης δεν είχα πρόβλημα,σε ήρεμες περιόδους επερνα 15mg και σε αγχωτικές περιόδους ανέβαζα σε 30mg ακόμη και 45mg ,με την αύξηση δεν είχα θέμα ίσα ίσα ενοιωθα γρήγορα το boost , αλλά δυστυχώς μου μου βγαλε ότι γράφω παραπάνω

Senior Member
    Έκανα κι εγώ αυξομειώσεις πριν σταθεροποιηθω στα 30mg. Ο γιατρός μου είπε ότι όταν κάνεις τέτοιες αυξομειώσεις στο τέλος το φάρμακο δεν δουλεύει πια (poop out νομίζω το είπε). Μου πρότεινε να βάλω και δεύτερο φάρμακο και για ενίσχυση της διάθεσης και για ιδέες (υπερπαραγωγή σκέψεων) που με ταλαιπωρούν αλλά προς το παρόν δεν θέλω. Δες τι θα σου πει ο γιατρός σου. Ο,τι καλύτερο εύχομαι.

Senior Member
    Ευχαριστώ
    Εγώ το πρόβλημα μου το έχω εντοπίσει και πιστεύω ότι είναι θέμα χημείας εγκεφάλου, αυτόματα κάνω αρνητικές σκέψεις με αντίκτυπο καταθλιπτικά συναισθήματα Πχ πριν χρόνια μπορεί να είχα πιεί και να είχα "ξεφτιλιστει" μπροστά σε γνωστούς, πριν χρόνια ετσι? , Και το μυαλό τα φέρνει αυτόματα στο μυαλό και σκέφτομαι "τι μαλακία εκανα" , τι μλκς ειμαι... βάλε τώρα οικονομικά προβλήματα, οικογενειακά ,σε μεγάλο ζόρι μπορεί να σκάσει και κρίση πανικού, ξέρω ότι είναι λάθος σκέψεις,διαστρεβλωμενες κτλ. Αλλά έρχονται αυτόματα...με το remeron αυτά είχαν μειωθεί κατά πολύ, με xanax εξαφανίζονται αλλά για λίγες ώρες, τώρα τελευταία μου έχει κολλήσει ότι μπορεί να κληρονομησουν και τα παιδιά μου το πρόβλημα μου κτλ...
    Τα έχω ξαναγράψει παλιότερα αλλά δε πειράζει καλό μου κάνει, είναι ιδεοψυχαναγκασμος αλλά όχι τύπου φοβάμαι μικρόβια κτλ. Σαν ψυχικός αυτοτραυματισμός πιο πολύ θα το έλεγα...

Senior Member
    Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό για την χημεία του εγκεφάλου, τελευταία αμφισβητείται η θεωρία περί αποκατάστασης της σεροτονίνης με τα αντικαταθλιπτικά. Εγώ πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, τραύματα του παρελθόντος, γονίδια (δηλαδή προδιάθεση), καθημερινά προβλήματα, αγχωτικος τρόπος ζωής, γνωσιακά λάθη στον τρόπο σκέψης μας κλπ. Ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή δεν είναι μόνο αυτή με το πλύσιμο των χεριών και του Μονκ (σειρά στο Σταρ), καταλαβαίνω τι λες.

Senior Member
    Καλησπέρα, πιθανόν το ξέρεις αυτο που θα πω, έχεις και εμπειρια,,

Απο τη δικη μου εμπειρια το θέμα με το ζάναξ ειναι όταν το παιρνεις καθημερινα μετα απο 1,5 μηνες ξεκιναει η εξαρτηση, δεν παιζει τοσο ρολο η δοση μεχρι αυτο το διαστημα, τουλαχιστον απο τη δικη μου εμπειρια,,

Να πω επισης, οτι εμενα με βοηθησε η Β12 και στο θεμα της αυπνιας, 1 βδομαδα με χαπια εβλεπα διαφορα,,
    Φυσικα σε αλλον μπορει να μην κανει τιποτα,,

Senior Member
    Ναι το ξέρω το χρησιμοποιώ χρόνια με διαλείμματα... τώρα έχω κάνει λίγο κατάχρηση
    Για B12 οι εξετάσεις είχαν βγεί οκ
    Έχω δοκιμάσει μελατονίνη και διάφορα άλλα φυτικά για ύπνο αλλά λίγα αποτελέσματα, το χαμομήλι με βοηθάει καπως...
    Τις πρώτες μέρες που έκοψα το remeron είχα πρόβλημα και στο να με πάρει ο ύπνος... τώρα τουλάχιστον με παίρνει ο ύπνος αλλά ξυπνάω νωρίς 3-4 με υπερένταση... κατεβάζω xanax 0.50 χαλαρώνω και ξανακοιμαμαι μετά από κανένα μισάωρο , 40λεπτο... κατά τη διάρκεια της ημέρας αν χρειαστεί θα πάρω αλλά 0.25mg
    Τα σ/κ που δε δουλεύω κάνω αποτοξίνωση, δε κοιμάμαι καλά αλλά την παλεύω

Senior Member
    Εμένα με βοηθούσε στον ύπνο και η βαλεριάνα αλλά όχι σε κάψουλες, το ρόφημα.

Senior Member
    Καλημέρα, να διευκρινίσω κατι σχετικά με τη Β12, το οριο στις εξετασεις ειναι 200, εγω είχα 250 και παιρνοντας με βοηθησε,,

Τη Β12 μου την ειχε συστησει ψυχιατρος ο οποιος ειπε οτι γιαυτους το οριο ειναι περιπου 500, δηλαδη θεωρουν οτι αν καποιος εχει κατω απο αυτο και παρει μπορει να τον βοηθησει,,

Δεν ξερω αν ισχυει για ολους, εμενα και 1-2 ατομα που ξερω εχει βοηθησει (στο θεμα υπνου), αλλους πιθανον οχι,,

Senior Member
    Quote Originally Posted by kriti28 View Post
    Γεια σας και πάλι

ένα γενικό review, παλεύω πάνω από 10 χρόνια με φάρμακα για κατάθλιψη-ΓΑΔ και πρόβλημα ύπνου...

μετά από πολλές δοκιμές ZOLOFT VALDOXAN WELLBUTRIN TRITTICO όλα μου δημιουργούσαν παρενέργειες και τα έκοβα , εκτός το ZOLOFT που είχα ελάχιστες παρενέργειες αλλά δεν μου έκανε και τπτ σαν αντικαταθλιπτικό , βρήκα τη "σωτηρία" μου στο REMERON , με μόνη παρενέργεια το άνοιγμα της όρεξης στην αρχή και μερικά κιλά που μετά έφυγαν.

πριν λίγο καιρό όμως είχα ανεξήγητες ζαλάδες , αστάθειες σε βαθμό να δυσκολεύομαι να σταθώ όρθιος , βάρος στο στήθος , όλα έδειχναν καρδιά...

πάω σε παθολόγο έκανα γενικές εξετάσεις όλα καλά , με παρέπεμψε σε καρδιολόγο , υπέρηχος , μαγνητική καρδιάς , καρδιογράφημα , όλα άψογα , ο καρδιολόγος μου είπε το πιο πιθανόν είναι από το REMERON...

το μείωσα από 30mg σε 15mg αλλά τπτ...το έκοψα και μου πέρασαν όλα...

ανακουφίστικα που μου έφυγαν οι ζαλάδες αστάθειες κτλ. γιατί δεν μπορούσα να δουλέψω και να ανταπεξέλθω στις οικογενειακές μου υποχρεώσεις... αλλά ξαναγύρισε η αυπνία στο μέγιστο και πάλι γενικά από την αρχή...

με το xanax τώρα , το χρησιμοποιούσα ανά διαστήματα και με το remeron ελάχιστα...τώρα με την αυπνία έχω ξαναπέσει πάλι στη καθημερινη χρήση , προσπαθώ να μην ξεπερνάω τα 0,50mg στα ζόρικα 0,75mg , έχω φτάσει και στο 1mg σε μία μέρα...

έχω απογοητευτεί τόσο από τα φάρμακα πάντα το ίδιο μοτίβο , μόνο με το xanax τη βγάζω χωρίς παρενέργειες...

έχω κλείσει ραντεβού με τον ψυχίατρο αλλά τι να του πω πάλι???

να δοκιμάσουμε πάλι άλλο φάρμακο??

μου περνάει από το μυαλό να ξαναρχίσω σε λίγο καιρό πάλι το remeron γιατί με είχε βοηθήσει πολύ και να δω πως θα πάει

είχε κανένας παρόμοια εμπειρία με REMERON?

γενικά ποια είναι οι γνώμη σας ?
    Εμένα το remeron μου δημιούργησε μεγάλη καταστολή, κακή διάθεση, πήρα 7 κιλά μέσα σε 15 μέρες και γενικά δεν μου έφτιαξε καθόλου την διάθεση,ίσα ίσα μου την χάλασε!!!

Senior Member
    Εμένα πού έχω σοβαρό θέμα με τον ύπνο μια ζωή με είχε σώσει,και το trittico μου είχε κάνει δουλειά αλλά μου έβγαλε πονοκεφάλους.
    Μια λύση extreme λίγο που σκέφτομαι είναι να τα κόψω όλα και να ξεκινάω τη μέρα μου μόλις ξυπνήσω πχ. Ξυπνάω 4 τα χαράματα να μην πάρω xanax και να ξανακοιμηθω,να ξυπνήσω μια και καλή να κάνω δουλειές σπιτιού, καμία γυμναστική και να πηγαίνω καρφί για δουλειά,θα είναι ξεθεωμα γιατί μετά που σχολαω δεν ξεκουράζομαι λόγω παιδιών, αλλά το βράδυ θα πέφτω ξερός και ίσως να κοιμάμαι και περισσότερες ωρες...

Senior Member
    Μόνο με τον ύπνο έχεις πρόβλημα; Ή και αγχωδη κατάθλιψη; Το είχα κάνει κι εγώ αυτό που λες αλλά ήμουν πιο ευάλωτος συναισθηματικά. Ο γιατρός τι σου είπε;

Senior Member
    το εκοψα γιατι μου ανοιγε την ορεξη αλογιστα ......

Page 1 of 2 12 LastLast