Results 1 to 3 of 3
-
02-06-2024, 16:56 #1
Παρενέργειες μετά από μαγνητική τομογραφία(χωρίς σκιαγραφικό)
Καλησπέρα σε όλους! Ανά καιρούς γράφω τα συμπτώματα που με ταλαιπωρούν όπως έκτακτες δύσπνοιες κτλ αλλά μετά από τόσες εξετάσεις παρατήρησα ότι κάποια συμπτώματα εμφανίζονται αμέσως μετά από μαγνητική τομογραφία που έχω κάνει. Τρέμουλο σαν δόνηση στο σωμα μαζί με ναυτία και δυσκολία στην αναπνοή. Επίσης αυξήθηκαν οι έκτακτες και το αίσθημα παλμών.
Γενικά δεν είχα κανένα θέμα φόβοι ως προς την μαγνητική κ την έκανα χάλαρα αλλα μέσα άρχισα να αισθάνομαι δυσφορία απ τον ίδιο τον μαγνήτη καταλάβαινα δλδ την διαδικασία κτλ κ οκ είπα λογικό θα βγω κ θα περάσει όλο αυτό. Έλα όμως που από τότε έχω αυτά σύμπτωματα άλλοτε πολύ άλλοτε πιο ήπια κ αναρωτιέμαι τι είναι όλο αυτό;;;;;;;;;;;;;;; Αν ήταν άγχος δεν θα είχε σχέση με την μαγνητική.
Πείτε μου κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία;
Επίσης άσχετα απ την μαγνητική έχει βγάλει άκρη κάποιος αυτό το τρέμουλο στο σωμα σαν δόνηση π συνήθως πάει πακέτο με λίγη ναυτία κ δύσπνοια τι είναι;;;;; Νευρολογικό; Έχει να κάνει με την καρδιά; Κάτι άλλο;;; Έχω κουραστεί πια!
- 02-06-2024, 17:34 #2
Δεν φταιει η μαγνητικη. Δεν εχει ακτινοβολια. Ειναι δυσκολη εξεταση ομως για αγχωδεις και κλειστοφοβικους. Ηταν η αφορμη για να σωματοποιηθει πιθανον αγχος που προυπηρχε. Αν εχεις ελεγχει απο καρδιολογο και δεν βρηκε τιποτα, τοτε καλο θα ηταν να επισκεφθεις καποιον ψυχιατρο. Τα συμπτωματα που περιγραφεις μου ειναι γνωστα προ πολλων ετων. Κρισουλες πανικου και καταθλιψη ηταν η διαγνωση για μενα.
02-06-2024, 17:45 #3
Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Πραγματικά θέλω πολύ να πω ναι είναι ψυχοσωματικό και να πάω σε ψυχίατρο ξέρω ποσό δύσκολο είναι το ψυχοσωματικό και επίσης εννοείται ότι έχω γενικά αρρωστοφοβια αλλά αυτά τα συμπτώματα που είπα δόνηση στο σωμα ναυτία κ δύσπνοια μου συμβαίνουν μόνο αν κάνω μαγνητική κ αν πάθω ίωση. Ενώ σε άλλες καταστάσεις που με αγχώνουν πολύ παραπάνω δεν θα ενεργοποιηθούν απαραίτητα αυτά τα συμπτώματα. Όποτε αναρωτιέμαι πως γίνεται να είναι άγχος και να ενεργοποιούνται μόνο μετά απ μαγνητική;
Εσυ είχες κ δόνηση στο σωμα. Είναι σαν να είμαι πάνω σε μηχάνημα που δονείται.
Σκέφτομαι μήπως είναι νευρολογικής φύσεως (δεν ξέρω αν η καρδιά κάνει κ τέτοια συμπτώματα) αλλά έχω κάνει νευρολογικές κ καρδιολογικές κ ήταν οκ (έχω έκτακτες κτλ αλλά ήταν καλές οι εξετάσεις) μου είπαν όμως ότι κάποιες φορές ειδικά νευρολογικά δεν μπορούν να βρουν τι έχεις αν οι εξετάσεις είναι καλές. Τι να πω..