Απελπισια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

Απελπισια

Καλημέρα.εδω κ 1 μιση μήνα παίρνω σιπραλεξ με λεξοτανιλ.πηγα σ ένα άλλο ψυχίατρο ο οποίος μου είπε ότι έχω μεικτή αγχώδης καταθλιπτική διαταραχη και μου αύξησε το σιπραλεξ σε 15 από την παρασκευη από 10 που μου έδινε η προηγούμενη.δεν βλέπω κανένα αποτέλεσμα τα συμπτώματα τα ίδια.στενοχωρια ,απίστευτη ταραχή με μυικες αναταράξεις, καμία διάθεση για δουλεια , έξω, γυμναστική δεν μπορώ είμαι εξαντλημενη, έχω χάσει κιλά και τρέμει όλο μου το κορμι.σκεφτομαι να πάω και σε νευρολόγο.ο ψυχίατρος μου είπε να αποφεύγω στρεσογονες καταστάσεις αλλά πως?είμαι σε μια κατάσταση κ με τον πρώην μου περίεργη τη μια βρισκόμαστε μιλάμε μου λέει θα με στηρίξει κ την άλλη χάνεται είναι ανασφαλής αν θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε και να είμαστε ευτυχισμένοι.ολο αυτό με στρεσάρει ακόμα περισσότερο αλλά δεν μπορώ να απεγκλωβίστω από αυτον έχω πάθει εμμονή μαζί του.μιλαω με τη ψυχολογο μου παίρνω κάποιες αποφάσεις αλλά μετά ξανά στα ιδια.εχω απελπιστεί....

Senior Member
    Καλησπέρα
    Ο σύντροφος σου τι χαρακτήρας είναι?
    Ήσασταν καλά ή υπήρχαν συχνά θέματα, συγκρούσεις κτλ.
    Μια καλή αρχή είναι να εντοπίσεις την αιτία που προκαλεί το άγχος και τα ψυχοσωματικα και να κατανοήσεις ότι η κατάσταση σου θεραπεύεται
    Προσπάθησε να διατηρείς θετική στάση, δεν ειναι κάτι μόνιμο όταν λυθούν μέσα σου θα ανακουφιστείς από αυτά! Τα φάρμακα απλά κουκουλωνουν προσωρινά τα συμπτώματα. Χρειάζεται προσωπική δουλειά και ενδεχομένως ψυχοθεραπεία

Quote Originally Posted by ireneandria View Post
    Καλημέρα.εδω κ 1 μιση μήνα παίρνω σιπραλεξ με λεξοτανιλ.πηγα σ ένα άλλο ψυχίατρο ο οποίος μου είπε ότι έχω μεικτή αγχώδης καταθλιπτική διαταραχη και μου αύξησε το σιπραλεξ σε 15 από την παρασκευη από 10 που μου έδινε η προηγούμενη.δεν βλέπω κανένα αποτέλεσμα τα συμπτώματα τα ίδια.στενοχωρια ,απίστευτη ταραχή με μυικες αναταράξεις, καμία διάθεση για δουλεια , έξω, γυμναστική δεν μπορώ είμαι εξαντλημενη, έχω χάσει κιλά και τρέμει όλο μου το κορμι.σκεφτομαι να πάω και σε νευρολόγο.ο ψυχίατρος μου είπε να αποφεύγω στρεσογονες καταστάσεις αλλά πως?είμαι σε μια κατάσταση κ με τον πρώην μου περίεργη τη μια βρισκόμαστε μιλάμε μου λέει θα με στηρίξει κ την άλλη χάνεται είναι ανασφαλής αν θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε και να είμαστε ευτυχισμένοι.ολο αυτό με στρεσάρει ακόμα περισσότερο αλλά δεν μπορώ να απεγκλωβίστω από αυτον έχω πάθει εμμονή μαζί του.μιλαω με τη ψυχολογο μου παίρνω κάποιες αποφάσεις αλλά μετά ξανά στα ιδια.εχω απελπιστεί....
    γεια σου, μηπως το cipralex δεν σου κανει και πρεπει να αλλαξετε φαρμακο; και εγω επαιρνα εσιταλοπραμη για δυο μηνες και επιδεινώθηκαν τα συμπτώματα και το αλλαξαμε σε zoloft με την ψυχίατρο

Senior Member
    Δυστυχώς είναι πολύ ανασφαλής.υπηρχαν θέματα στη σχέση μας όχι εντασεις και καβγαδες απλά απομακρυνομασταν και μετά γυρνούσε.αυτο μου δημιούργησε το άγχος και ανασφαλεια.ειχαμε και πάρα πολύ ωραίες στιγμές κ γι αυτό δεν μπορώ να φύγω μακριά του φυσικά και ότι τον αγαπάω πολύ.πρωτη φορά νιωθω έτσι κ έκανα όνειρα με αυτόν τον άνθρωπο.και τώρα αισθάνομαι ότι γκρεμίστηκαν όλα.εχω ξεκινήσει κ ψυχοθεραπεια αλλά μερικές φορές με πιάνει απελπισία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mary1993 View Post
    γεια σου, μηπως το cipralex δεν σου κανει και πρεπει να αλλαξετε φαρμακο; και εγω επαιρνα εσιταλοπραμη για δυο μηνες και επιδεινώθηκαν τα συμπτώματα και το αλλαξαμε σε zoloft με την ψυχίατρο
    Μίλησα μαζί του και μου είπε ότι για 2 εβδομάδες θα πάρω 15 κι αν δεν βελτιωθώ θα πάμε στα 20 και το βλέπουμε.περιμενει στο 2μηνο να δει πως θα εξελιχθεί η κατασταση.βεβαια εμένα με επηρεάζει πολύ και το συναισθηματικο κομμάτι.δεν ξέρω αν βιώνες το ίδιο.

Quote Originally Posted by ireneandria View Post
    Δυστυχώς είναι πολύ ανασφαλής.υπηρχαν θέματα στη σχέση μας όχι εντασεις και καβγαδες απλά απομακρυνομασταν και μετά γυρνούσε.αυτο μου δημιούργησε το άγχος και ανασφαλεια.ειχαμε και πάρα πολύ ωραίες στιγμές κ γι αυτό δεν μπορώ να φύγω μακριά του φυσικά και ότι τον αγαπάω πολύ.πρωτη φορά νιωθω έτσι κ έκανα όνειρα με αυτόν τον άνθρωπο.και τώρα αισθάνομαι ότι γκρεμίστηκαν όλα.εχω ξεκινήσει κ ψυχοθεραπεια αλλά μερικές φορές με πιάνει απελπισία.
    Αυτή η σχέση είναι που σου προκάλεσε αυτή την έντονο στρεσογόνο κατάσταση ή είχες θέματα ψυχολογίας από παλιά? Τα φάρμακα υπάρχουν για να καταλαγιάζουν τα αισθήματα.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Αυτή η σχέση είναι που σου προκάλεσε αυτή την έντονο στρεσογόνο κατάσταση ή είχες θέματα ψυχολογίας από παλιά? Τα φάρμακα υπάρχουν για να καταλαγιάζουν τα αισθήματα.
    Είχα ξαναπάρει αγωγή το 2020 για ένα χρόνο λόγω ενός προβλήματος με τη μέση μου που χρειάστηκε να κάνω χειρουργείο.τα είχα σταματήσει αλλά μετά από αυτή τη σχέση ξαναβγηκαν στην επιφάνεια κ ξεκίνησα ξανά.φοβαμαι πάρα πολύ για την κατάληξη έχω χάσει κ πολλα κιλά 8 μέσα σε 1 μιση μήνα.

Senior Member
    Και εγώ είμαι σε αγωγή 6 μήνες πέρασα covid τώρα και με έχουν πιάσει όλα ναυτία ταχυκαρδία δύσπνοια είμαι και πολύ αδύνατη και ανησυχώ δεν αισθάνομαι καθόλου καλά φοβάμαι να πιω ζάναξ γιατί έχω πολύ χαμηλή πίεση και δεν ξέρω αν κάνει..είμαι σε μία τρέλα...όλο αυτό είναι δύσκολο για τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας να το διαχειριστούν έγω έχω περάσει άπειρους τσακωμούς με το συζυγό μου

Senior Member
    Quote Originally Posted by Medussa View Post
    Και εγώ είμαι σε αγωγή 6 μήνες πέρασα covid τώρα και με έχουν πιάσει όλα ναυτία ταχυκαρδία δύσπνοια είμαι και πολύ αδύνατη και ανησυχώ δεν αισθάνομαι καθόλου καλά φοβάμαι να πιω ζάναξ γιατί έχω πολύ χαμηλή πίεση και δεν ξέρω αν κάνει..είμαι σε μία τρέλα...όλο αυτό είναι δύσκολο για τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας να το διαχειριστούν έγω έχω περάσει άπειρους τσακωμούς με το συζυγό μου
    Κι εγώ πέρασα κοβιντ πριν 2 βδομάδες και είμαι τελείως εξαντλημενη.σε καταλαβαίνω απόλυτα.οσο για την τρέλα στο τέλος λέω θα καταλήξω σε μια κλινική στην καλύτερη περίπτωση.οσο για το σύντροφό μου τον έχω τρελανει του λέω πως δεν μπορώ χωρίς αυτόν, ότι δεν αντέχω μακριά του και επιβαρύνεται όλο κ περισσότερο με φόβο για μας.κι εγώ δεν έχω τη δύναμη να παλέψω.πραγματικα δεν ξέρω τη κατάληξη θα έχει όλο αυτό...

Senior Member
    Καλησπέρα σήμερα μίλησα με τον ψυχίατρο μου κ μου άλλαξε αγωγή γιατί έχω περίπου 2 μήνες με το σιπραλεξ κ δεν έχει δει αποτελεσματικότητα του χαπιού.ετσι από σήμερα ξεκιναω εφεξορ.το παίρνω πρώτη φορά αν έχει κάποιος εμπειρία ας μου πει.ταυτοχρονα με λεξοτανιλ 0,75 τρεις φορές την ημέρα.του είπα ότι φοβάμαι για εθισμό στο λεξοτανιλ αλλά μου είπε ότι είναι μικρή η ποσότητα που παίρνω.επισης ο νευρολόγος μου είπε να παίρνω και ιντεραλ για την ταχυκαρδία κ τον τρόμο αλλά ο ψυχίατρος μου είπε ότι μόνο όταν νιώθω έντονους παλμούς να το παίρνω κ γενικά να το αποφεύγω.το άγχος βέβαια ακόμα στα ύψη.