Results 31 to 35 of 35
Thread: ΜΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
-
08-04-2011, 00:34 #31
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ..ΔΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΠΟΥΔΩΝ . ΕΧΩ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013 ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΛΟΓΩ ΣΠΟΥΔΩΝ..... ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΨΩ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΥΤΗ ? ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ?
ΕΧΩ ΜΙΚΡΟΒΙΟΦΟΒΙΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΕΜΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΑΝΤΙΣΗΨΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΛΩ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓΧΟΥΣ ΚΛΠ..... ΑΚΟΜΗ ΕΧΩ ΦΟΒΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΝΟΜΙΖΩ ΗΜΟΥΝ 12 Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΕΓΩ..... ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΩ ΓΙΑ Ι5 ΑΠΑΛΛΑΓΗ ?
- 10-04-2011, 12:06 #32
Φίλε προσωπικά εγώ με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή υπό φαρμακευτική αγωγή σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιατρού μου που με παρακολυθεί θα υπηρετούσα κανονικά.Εμφανίστηκα στο κέντρο εκπαίδευσης αλλά μόλις έδειξα εκεί το χαρτί που είχε γράψει ο γιατρός μου ώστε να μπορώ να παίρνω τα φάρμακα μου καθώς στο στρατό απαγορεύονται τα φάρμακα την πρώτη μέρα με έστειλαν αναρρωτήριο και την επόμενη μέρα πήγα στο 424 νοσοκομείο όπου ο γιατρός εκεί μου έδωσε αναβολή 2ετή.Στο λέω για να ξέρεις.Γενικά πάνω από ι4 δεν βγαίνεις αν έχεις ψυχολογικά προβλήματα.Σίγουρα πάντως δε σου δίνουν όπλο οπότε γάμισε τα θα κάνεις μόνο δουλειές.Προσωπικά μέσα στο στρατό βρήκα και άτομο με κατάθλιψη χωρίς φαρμακευτική αγωγή που τον έβγαλαν ι4 αλλά του είπαν αν ζοριστεί να φύγει.Οι απλοί γιατροί δεν ξέρουν τίποτα καλύτερα πήγαινε να συμβουλευτείς στρατιωτικό ιατρό που ξέρει τη νομοθεσία.Εγώ νόμιζα και θέλω να υπηρετήσω κανονικά ως ι1 αλλά δυστυχώς σε βγάζουν ι4 το λιγότερο.Αυτή είναι η μαλακία.Κανονικά έπρεπε να σε βγάζουν ι1 αν ήθελες να υπηρετήσεις.Υπόψιν ότι δεν έχει ιαθεί το πρόβλημα μου ακόμα παρά την φαρμακευτική αγωγή τόσα χρόνια από το 2002 και ούτε πιστεύω θα ιαθεί.Όπως έμαθα να ζω με τους σεισμούς έμαθα να ζω και με αυτό.Οπότε ο στρατός δε με φοβίζει εδώ δε με φοβίζει πλέον ούτε το πρόβλημα μου.
ΥΓ : Τώρα έχουν γίνει πολύ πιο αυστηροί με την απαλλαγή στράτευσης από ότι προηγουμένως καθώς πολλοί μαλάκες χωρίς να έχουν κάποιοι πρόβλημα απλά λουφαδόροι το παίζουν τρελοί και μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά και υπηρετούν άτομα με σωματικές και ψυχικές ασθένειες που δεν θέλουν και δεν μπορούν να υπηρετήσουν κανονικά.Χώρα μπουρδέλο.
ΥΓ2 : Ο στρατός μπορεί και να βοηθήσει αν έχεις μικρό ψυχολογικό πρόβλημα καθώς η πειθαρχία κάνει καλό.Αλλά αν έχεις μεγάλο πρόβλημα δεν μπορείς με τίποτα να αντέξεις.
Προσωπικά αυτές τις δύο μέρες υπερέβαλα ευατόν ! Λόγω των αντικαταθληπτικών χαπιών ιδρώνω εύκολα και σύνεχεια ήθελα να πίνω νερό μόνο και μόνο για ένα περίπατο που έκανα από τη μονάδα στο αναρωτήριο...Σκέψου να έκανα ασκήσεις μέσα στο κατακαλόκαιρο...Συν τις συνεχείς μου κράμπες πάλι από τα φάρμακα.
Όσο για το αν πρέπει αφού ορκιστείς να διακόψεις την αναβολή νομίζω πως ναι καθώς αν δεν την κόψεις και πας αργότερα ζητούν από τη σχολή σου πιστοποιητικό σπουδών οπότε αν δουν ότι έχεις τελειώσει εδώ και δύο χρόνια μπορεί να σου πουν ότι δεν έκανες κακή χρήση αναβολής και να πληρώσεις πρόστιμο.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.Οπότε ή ρώτα σε στρατιωτικά φόρουμ (υπάρχουν πολλά) ή κάνε ένα τηλέφωνο στη στρατολογία και ρώτα.Πάντως σίγουρα πριν παρουσιαστείς προσκομίζεις πιστοποιητικό σπουδών ή πτυχίο στη στρατολογία.Καλό είναι να το πας και νωρίς.Last edited by genehunter; 10-04-2011 at 12:25.
13-04-2011, 21:44 #33
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ ΟΣΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ..... ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΚΑΝΕΝΟΣ.... ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ..... ΑΝ ΚΑΙ 25 ΕΤΩΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΝΕΥΡΩΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ .... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ...... ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΕ ΧΩΣΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ...... ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ . ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ..... ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ PIRIUM ΠΑΛΙΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟΦΟΒΙΑ... ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΖΩΥΦΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ ..... ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΡΩΤΑ ..... ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΓΩ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΠΑΩ .......
16-04-2011, 18:56 #34
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
18-04-2011, 18:54 #35
Καλά μη φανταστείς, και αυτοί που έχουν όπλο δεν κάνουν και τη σούπερ εκπαίδευση (εκτός αν μιλάμε για κανένα μάχιμο όπλο όπως καταδρομείς)
Εγώ σε όλη τη θητεία, εκτός από τις σκοπιές/περιπόλους που έκανα σε σχέση με τα θαλαμοφυλίκια των άοπλων, η μόνη μου διαφορά ήταν που έκανα μερικές βολές (τις οποίες δεν μετράνε καν σωστά... ακόμα και όλα να τα στείλεις στο γάμο του καραγκιόζη, υποτίθεται ότι έκανες καλή βολή για να μη χρειαστεί να σε περιμένουν να την επαναλάβεις.. τουλάχιστον αυτό συνέβαινε στην δική μου περίπτωση)
Κατά τ' άλλα, είχα (λόγω σχολής θέλω να πιστεύω) ειδικότητα "τεχνικός γραφέας - χειριστής Η/Υ", αλλά υπολογιστή δεν ακούμπησα. Το μόνο που έκανα ήταν να είμαι στις αποθήκες και να μετράω φανέλες και σώβρακα. Μιλάμε για πολύ μάχιμες καταστάσεις :p
Πριν πάω στο στρατό, σκεφτόμουν πως θα ήταν μια εμπειρία που θα μου διδάξει μερικά πράγματα, όχι γιατί έχω στο μυαλό μου να πάρουμε την Πόλη από τους Τούρκους και άλλα τέτοια γραφικά, αλλά γιατί κάθε τι νέο, μου φαίνεται ενδιαφέρον
Τελικά με το που τελείωσε η θητεία, απλά σκέφτηκα πως έχασα μερικούς μήνες από τη ζωή μου σε ανούσια πράγματα, αλλά έκανα και 2-3 καλούς φίλους
Όσο για το θέμα πειθαρχίας, συνήθως αν το παίζεις μαλάκας και πρόθυμος, δεν έχεις πρόβλημα. Υπάρχουν όμως και μερικοί υψηλόβαθμοι και κυρίως οι ανθυπολοχαγοί που βγαίνουν από την Ευελπίδων, που είναι λίγο "κ@υλωμένοι" και έχουν απωθημένα γι' αυτά που προφανώς τράβηξαν στη σχολή και θέλουν να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη, κυρίως στο κέντρο εκπαίδευσης (μη φανταστείτε τίποτα καψόνια, ίσως φωνές και κανένα υποτιμητικό σχόλιο)
Φανταστείτε, στη σχολή μπαίνει ένας 18χρονος μαθητής του 19 και του 20, που ενώ οι συνομήλικοί του έκαναν φοιτητική ζωή, αυτός έκανε κάμψεις και εκτελούσε διαταγές.
Ε στα 22-23 του που θα βγει, παίζει να έχει ένα μικρό κόμπλεξ :p
Βέβαια όταν φύγεις από το κέντρο και πας στη μονάδα, τα πράγματα είναι σχεδόν πάντα πιο χαλαρά και λιγότερο "προβλεπόμενα". Εκεί που στο κέντρο δεν καταλάβαινες τη διαφορά που είχε το περίπολο από την έφοδο γιατί και τα δύο προσπαθούσαν να σου "την φέρουν" ώστε να μην κάνεις σωστά αναγνώριση (λες και θα κέρδιζαν κάτι αν σε αιφνιδίαζαν, τόσο πολύ τους κόβει), διαπίστωσα πως στη μονάδα περίπολο θα έκανε ένας παλιός, πολλές φορές από το θάλαμό μου, που όταν πας να κάνεις για πρώτη φορά αναγνώριση θα σου πει "όρεξη έχεις ρε μαλάκα;" :p και γενικώς η ζωή κυλάει πολύ ήρεμα και αργά
Τη βαρεμάρα της υπερβολικής ηρεμίας, θα σου διακόπτει που και που κανένας "παλιός", που στην -προ και μετά στρατού- ζωή του, συνήθως είναι ένας αγράμματος με πρόβατα στο χωριό του και τον έχουν όλοι του κλώτσου και του μπάτσου, οπότε μέσα στο στρατό βρίσκει την ευκαιρία να σου την πει, να σε χώσει σε καμιά αγγαρεία, για να νιώσει και αυτός κάποιος. Οι συγκεκριμένοι τύποι, παίζει και να στεναχωρηθούν όταν τελειώσει η θητεία, γιατί θα γυρίσουν στα ζώα τους :p
Για αυτούς τους λίγους λοιπόν, εγώ αποφάσισα να δω το στρατό σαν μία "ταινία" στην οποία ήμουν ηθοποιός. Τα γυρίσματα θα κρατούσαν μερικούς μήνες, ο ρόλος μου θα ήταν "ο μαλάκας που πάντα λέει ναι και δε σηκώνει αντίρρηση" και από μέσα μου γελούσα που ενώ εμένα ο ρόλος μου θα είχε ημερομηνία λήξης, αυτοί είτε θα έπαιζαν σε αυτό το "έργο" για όλη τους τη ζωή που θα εκτελούν διαταγές και θα πρέπει να είναι γυαλισμένοι και φρεσκοξυρισμένοι μέχρι να βγουν στη σύνταξη (μονιμάδες), είτε θα γύριζαν στο χωριό τους (πάλιουρες)
2-3 φορές ήταν όλες και όλες βέβαια που αν μου έκαναν κάτι αντίστοιχο στην πολιτική μου ζωή θα είχα εκνευριστεί.. και μη φανταστείτε ότι αυτό είναι η καθημερινότητα κάθε φαντάρου
Anyway!
Εύχομαι όσοι δεν καταφέρετε να πάρετε την αναβολή που θέλατε, να δείτε και εσείς τη θητεία σαν κάτι που ακόμα και σκατά να είναι (αν είναι), θα έχει ημερομηνία λήξης
Τόσοι και τόσοι την έβγαλαν καθαρή. Λογική μπορεί να μη βρίσκεις όσο υπηρετείς τη θητεία σου, αλλά στο τέλος σου μένουν συνήθως μερικές καλές/αστείες αναμνήσεις[COLOR="blue"]Ciao S. :/[/COLOR]
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία