Results 1 to 15 of 16
Thread: Καταιγισμός σκέψεων
-
11-12-2010, 22:29 #1
Καταιγισμός σκέψεων
Παλιοτερα το ειχα πιο εντονο τωρα το εχω σε μικροτερο βαθμο αλλα παλι το εχω.Νιωθω το μυαλο μου να δεχεται καταιγισμο σκεψεων και να μπλοκαρει να κουραζεται.Σαν να μην ησυχαζει στιγμη.Θα θελα να ησυχασει το μυαλο μου να μην σκεφτομαι τιποτα αλλα μαλλον αυτο συμβαινει οταν καποιος ειναι νεκρος.Το εχει καποιος αυτο το συμπτωμα?
- 11-12-2010, 22:48 #2
Εγωωωω! Παλιοτερα πολυ, τωρα ειμαι καλα!! Δεν ανηκει στις ψυχωσεις, αλλα στις αγχωδεις διαταραχες! Ετσι νομιζω, τουλαχιστον! Εχεις συγκεκριμενες σκεψεις που επαναλαμβανονται?
11-12-2010, 23:29 #3
Οχι ghost δεν εχω συγκεκριμενες σκεψεις απλα το μυαλο μου κουραζεται να δεχεται καταιγισμο σκεψεων που αφορουν οτι μπορεις να φανταστεις.Θελω το μυαλο μου να ηρεμησει αν καταλαβαινεις.
11-12-2010, 23:55 #4
{{{το μυαλο μου να δεχεται καταιγισμο σκεψεων και να μπλοκαρει να κουραζεται.Σαν να μην ησυχαζει στιγμη.Θα θελα να ησυχασει το μυαλο μου να μην σκεφτομαι τιποτα αλλα μαλλον αυτο συμβαινει οταν καποιος ειναι νεκρος.}}}<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<συμβαινει επισης οταν κοιμασαι , οταν βλεπεις μια ταινια που γουσταρεις, η μενα βιβλιο, η οταν βαζεις τα ακουστικα σ ου στη διαπασον και ακους τη μουσικη που γουσταρεις, η οταν γραφεις εδω, η οταν επικοινωνεις με καποιον/α, συζητας ,κανεις περιπατο , η οταν κανεις ψωνια στο σουπερ μαρκετ ,,,,η οπουδηποτε ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Γενικα συμβαινει μεσα στην ημερα να ησυχαζει το μυαλο για αρκετες στιγμες ,,αλλα νομιζω οταν θελει να παρει στροφες και να μην σταματαει απο μονο του, βασανιζοντας μας , παραλληλα απομονωνει και μπλοκαρει ολες εκεινες τις επιλογες μας που θα το κανανε να σταματησει,,,, διαβολικο ε; , οντως ,,, Δεν μπορεις δυστυχως να το αντιμετωπισεις εκεινη τη στιγμη , μπορεις ομως να κρατας σημειωσεις σ ενα μπλοκακι η ημερολογιο (οτι χρησιμοποιησεις τελος παντων) ,,, τα πραγματα που σε κανουνε να ηρεμεις , τα πραγματα που σε αποροφουν , που σε κανουνε να νοιωθεις νηφαλιοτητα ,, και να εμπλουτιζεις αυτη τη λιστα , να τα ιεραρχησεις ποια ειναι ποιο αποτελεσματικα ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, και οταν ξαναμπει το μυαλο σ αυτη τη διαδικασια να ανατρεχεις σ αυτη τη 'λιστα' επιλεγοντας και κανοντας το ποιο ευκαιρο εκεινη τη στιγμη πραγμα.
11-12-2010, 23:58 #5
Εγω το εχω ζησει με επιμονες σκεψεις! Και ωρες ωρες πραγματικα δεν αντεχα αλλο, νομιζα θα σκασω!!!! Εχω χρονια να νιωσω ψυχικη ηρεμια! Αυτο που λεμε γαληνη, να νιωσω ομορφα μεσα μου...
12-12-2010, 10:32 #6
Σαφως Μιχαλη και το νοιωθω εντονα εαν κοψω την φαρμακευτικη μου αγωγη.Ειναι φρικτο , δεν ειναι ζητημα γαληνης ή να νοιωσεις ομορφα---που δεν μας χαλαει βεβαια:P--- , ειναι σαν να δουλευει υπερωριες το μυαλο σκεφτομενο ας πουμε κατι σαν τα μισα της χιλιαδας.
Ασχετα πραγματα που δεν εχουν νοημα να σκεφτεσαι και σκεφτεσαι ,σκεφτεσαι ,σκεφτεσαι.
Ετσι αντιλαμβανομαι οτι ειναι η ΙΔΨ , δεν ειμαι σιγουρος αλλα η ψυχωση εμπεριεχει πολλες φορες ιδεοψυχαναγκαστικες σκεψεις. Ας μας απαντησει και κανας ειδικος ( πω ρε γαμωτο εφυγε και ο Πετραν , συνηθως οταν ελεγα αυτο σε αυτον αναφερομουν
που ειχε και τις γνωσεις και το μερακι να γραφει).[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-12-2010, 10:47 #7
Ιδεοληψίες ε???? Ουφ η αλήθεια είναι πως οι ιδεοληψίες πάνε κάπως έτσι. Έχεις μια χαζή σκέψη που σου δημιουργεί άγχος. Εσύ για να σβήσεις το άγχος απαντάς με σκέψη ή με πράξη με αποτέλεσμα να φεύγει το άγχος μεν αλλά να επαναλαμβάνεται συνεχώς η χαζή σκέψη. Κι έτσι μπαίνεις σε μια διαδικασία να σκεφτεσαι, να απαντάς, να σκέφτεσαι, να απαντάς, να σκέφτεσαι, να απαντάς. Πολύ κουραστικόοοοοοοο.. Θεωρητικά όλοι οι άνθρωποι πάσχουν από ΙΨΔ απλά μπορεί να ξεσπάσει ανάλογα με τα όσα έχουν ζήσει, το dna τους φυσικά τις καταστάσεις και πολλά πολλά άλλα.
Έχω διαχωρίσει στο μυαλό μου τις ΙΔΨ σκέψεις από τις σκέψεις άγχους. Τουλάχιστον πλέον έχω την ικανότητα να καταφέρω να διαχωρίσω τι μου κάνει η ΙΔΨ και τι η κατάθλιψη. Επομένως αγαπητέ μ φίλε δεν είσια ο μοναδικός που το ζει αυτό. :)Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
12-12-2010, 10:50 #8
Ναι μπορει να ναι καταθλιψη που δημιουργει τις σκεψεις? Ή μπορει να παθαινεις καταθλιψη γιατι σκεφτεσαι συνεχεια ιδεοψυχαναγκαστικες σκεψεις?
Πολυ μπερδεμενα ειναι ολα αυτα...[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-12-2010, 10:59 #9
Πραγματικά βρε keep έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν μπορώ να καταλάβω το μυστήριο αυτό δεν έχω καταφέρει να το λύσω. Σίγουρα πάντως παίζουν παραπάνω πράγματα λόγο και όχι ένα. Να σου δώσω την δική μου σειρά μπας και βγάλεις άκρη
Είχα ΙΨΔ αλλά την κοντρόλαρα γενικώς δεν με είχε απασχολήσει ποτέ. Η αλήθεια είναι όμως πως πάντα στεναχωριόμουν για τις σκέψεις αλλά είχα φροντίσει να το κρύψω για παραπάνω από 10 χρόνια.
Ήρθε μια φάση στην ζωή μου που αγχώθηκα τρομερά για άλλους λόγους. Φοβήθηκα πραγματικά και η κατάσταση από θέμα άγχους ξέφυγε εκτός ελέγχου.
Το μυαλό μου γέμισε αρνητικές σκέψεις σαν την περίπτωση του φίλου μας. Ένιωθα πως δεν μπορούσε να ξεκουραστεί ο εγκέφαλος και τσουπ ήρθε η κατάθλιψη.
Και εκεί που είχα την αγχ. κατάθλιψη ξεσπά πάλι η ΙΨΔ.
Θέλω λοιπόν να εξηγήσω πως πραγματικά στην περίπτωση μου δεν βλέπω η ΙΨΔ να έκανε κατάθλιψη αλλά το αντίστροφο. Ελπίζω από την αναφορά στο πρόβλημα μου να βοηθηθούν και οι υπόλοιποι.
Το μυστικό είναι να μάθετε να διαχωρίζετε τις σκέψεις σας και να αναγνωρίζετε από που προέρχονται. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο αλλά σίγουρα στο τέλος θα τα καταφέρουμε θα το δείτε.Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
12-12-2010, 11:12 #10
Εγω παλι ειχα παθει καταθλιψη λογω ΙΔΨ! :P
Βασανιζομουν τοσο εντονα απο σκεψεις, ενιωθα τοσο μεγαλη απογοητευση και απελπισια γιατι δεν μπορουσα να ηρεμισω και δεν μπορουσα να βρω μονη μου λυση στο προβλημα, και καταντησα να περασω μια μινι καταθλιψη (6 μηνες πανω-κατω), η οποια με κυνηγαει ακομα, βεβαια. Εχω καταθλιπτικα επεισοδια που ευτυχως κρατανε λιγο.
12-12-2010, 11:18 #11
Δηλαδή να ελπίζω κι εγώ ρε ghost??? Γιατί εμένα έχουν περάσει ήδη 4-5 μήνες από την κατάθλιψη και ακόμα το άγχος είναι άφθονο. :(
Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά, πάντα πάντα θα `ναι αργά δεύτερη ζωή δεν έχει.
12-12-2010, 15:52 #12
join the club man ! ! εδω, ως εν δυναμει μοιοπαθης σου απαντω δεν εισαι ουτε ο πρωτος, ουτε ο τελευταιος.. μιλαμε να σκεφτεσαι αδιακοπα 1.000.000 πραγματα με αποτελεσμα να κουραζεσαι ψυχολογικα.. να σε ρωτησω, ιψδ εχεις??
12-12-2010, 18:07 #13
Εγω οταν ειχα ανω διπολικοτητα ακουγα φωνες μεσα στο μυαλο μου να με επαινουν,να λενε οτι γραφω την καλυτερη μουσικη και γενικα κοντευα να τρελαθω.Και επειδη ειμαι και χριστιανος ορθοδοξος προσπαθω να πιστευω πιο πολυ.Ο γιατρος που του τα ελεγα αυτα δεν πιστευε σε αυτα που του ελεγα.Δεν ημουν παντα πιστος απλα τωρα ξερω πως με τη βοηθεια του Θεου εχω ξεπερασει την καταθλιψη σε μεγαλο βαθμο.Και ουτε φανατισμενος χριστιανος ειμαι απλα το ζω μεσα μου,παλια ακουγα metal μουσικη και απο τοτε αρχισα να ακουω φωνες μεσα μου επισης οι εφιαλτες που εβλεπα ηταν απεριγραπτα τρομακτικοι.Στα 24 μου χρονια νιωθω τυχερος που εχω βρει τον εαυτο μου αλλα και να βοηθαω αλλους.Απο τοτε που αρχισα να παω εκκλησια και να κοινωναω αυτες οι σκεψεις αρχισαν να φευγουν,ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ αλλα αυτη ειναι η αληθεια.Δεν μπορουσα να ησυχασω θυμαμαι περσι τον Φεβρουαριο ακουγα μια φωνη στην συνειδηση μου να λεει πως να γραφω μουσικη και να μου λεει μπραβο και τα λοιπα.Συγχωρεστε με που βγηκα λιγο απο το θεμα τοσα χρονια επαιρνα μια ντουζινα φαρμακα χωρις αποτελεσμα και τωρα νιωθω πολυ διαφορετικα, χαρουμενα.Επισης η μουσικη που προσπαθουσα να γραψω ειναι trance,δεν ξερω αν καποτε καταφερω να βγαλω καποιο κομματι ξερω ομως οτι χωρις την βοηθεια του Θεου δεν θα μουν εδω σημερα.Αυτες οι σκεψεις δυναμωσαν οταν ειχα κανει και μια ομοιοπαθητικη τον φεβρουαρη(που εγω πιστευω οτι ειναι καθαρα placebo)
22-04-2011, 17:29 #14
Μου ερχονται στο μυαλο διαφορες προτασεις και σκεψεις,το εχει κανεις αυτο το συμπτωμα?Δεν ακουω φωνες απλα καποιες προτασεις.
22-04-2011, 19:10 #15
Ti σου 'προτεινουνε' ;