Εμμονικη με παλμους!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Member

Εμμονικη με παλμους!

Πάλι εδώ!!! Απο πέρσι τον Αύγουστο έχω επισκευτεο 2 φορές Τομ καρδιολόγο μου, έχω κάνει μοα πρόσφατη επίσκεψη στο νοσοκομείο
    Γτ έχω ταχυπαλμιες! Έχω γίνει εμμονικη όμως, έκανα το λάθος πήρα ένα ρολόι και είμαι συνέχεια εκεί
    Να μετράω τους παλμους ,να κάνω ηλεκτροκαρδιογραφημα !
    Και όλο αυτό με αγχώνει,φυσικα κατά την διάρκεια της ημέρας συην δουλειά ούτε που με απασχολεί, με το που γυρίσω σπίτι ξεκινάω κάθε 5 λεπτά, και εκεί που δείχνει 92 ξαφνικά 58 με αγχώνει, εκεί που δείχνει 95 ξαφνικά 110 πάλι αγχος , μετα σε κάποιες μετρήσεις ηλκ μου βγάζει κολπική μαρμαρυγη (απο τις 50 ,οι 5) πάλι αγχος !
    ... οι εξετάσεις μου ήταν καλές, στο νοσοκομείο βέβαια μου είπαν να βάλω holder ,όμως δεν πηγα ακομα στο καρδιολόγο, (είχα πάει πριν 5 μήνες) ...πφφφ πάλι σε απόγνωση!

Senior Member
    Τα ρολογια αυτα δεν ειναι καθολου αξιοπιστα για την μετρηση των παλμων.Ακομα και τα πιεσομετρα και τα οξυμετρα καμια φορα δειχνουν αλλοπροσαλλες ενδειξεις.Κανε χολτερ να εχεις μια εικονα.Μην δινεις σημασια στο ρολοι.

Senior Member
    Kαι εγώ έχω εμμονή με την πίεση όμως είμαι όλο με το πιεσόμετρο και το οξύμετρο το έχω πάθει να μου δείχνουν αλλοπρόσαλους παλμούς,γενικά έχω υψηλούς και τώρα που πέρασα covid μου έχουν πέσει αρκετά δεν ξέρω...

Member
    Quote Originally Posted by Medussa View Post
    Kαι εγώ έχω εμμονή με την πίεση όμως είμαι όλο με το πιεσόμετρο και το οξύμετρο το έχω πάθει να μου δείχνουν αλλοπρόσαλους παλμούς,γενικά έχω υψηλούς και τώρα που πέρασα covid μου έχουν πέσει αρκετά δεν ξέρω...
    Και εγώ πέρασα covid ,και 3 βδομάδες μετά είχα δουλειά ταχυπαλμιες από 110-130 τότε πήγα ξ νοσοκομείο, .. σε τι παλμους κυμαινεσαι ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by antzela View Post
    Και εγώ πέρασα covid ,και 3 βδομάδες μετά είχα δουλειά ταχυπαλμιες από 110-130 τότε πήγα ξ νοσοκομείο, .. σε τι παλμους κυμαινεσαι ?
    Άντζελα, η συμβουλή μου είναι να βγάλεις το ρολόι. Όχι αύριο, ΧΘΕΣ!

Senior Member
    Εγώ το έβγαλα το ρολόι και ηρέμησα γιατί είχα φτάσει στο σημείο να το κοιτάω και στη δουλειά και να αγχώνομαι περισσότερο!

Senior Member
    Και εγώ το έβγαλα και ησύχασα
    Καταντάει εμμονή η μέτρηση των παλμών
    Και όντως δεν πρέπει να είναι αξιόπιστες οι ενδείξεις του

Senior Member
    Καλημερα..απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω να μην κοιτας καθολου τους παλμους σου στο ρολοι..εμενα προχθες εδειξε 125 παλμους και δεν ενιωσα κατι τετοιο..κι αφου οπως λες εισαι ολη μερα με ενα ρολοι και βλεπεις τους παλμους βγαλτο ΤΩΡΑ..κανενα ρολοι δεν ειναι αξιοπιστο για τετοιες ενδειξεις

Senior Member
    Τα ρολογια ειδικα,ειναι χαζα μηχανηματα που μετρανε παλμου ςμε καποιους αλγοριθμους,και χρησιμοποιουν συνηθως την κερκιδικη αρτηρια,ομως πολλες φορες σε ανθρωπους που εχουν αρρυθμιες ,η ακομα και απλες αθωες εκτακτες,μπερδευονται και δεν δινουν σωστες ενδειξεις.Τα οξυμετρα επηρεαζονταιβακομα και απο βαμμενα νυχια,ιδρωτα,αν κουνιεται το δαχτυλο εστω κ ελαχιστα.Μην τα λαβαινετε υποψη.Μονο με το χερι με ψηλαφηση εισαι σιγουρος για τους παλμους.Αυτα μου τα εχει πει καρδιολογος.