Results 61 to 75 of 102
Thread: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΖΩ !!!!!
-
30-07-2009, 11:39 #61
Σοφία σε ευχαριστώ πολύ κ εύχομαι κ για σένα ότι καλύτερο. Όντως έχω περάσει πολλά, θα μπορούσα να γράψω βιβλίο
Λίτσα καλές διακοπές (κ σε όποιον άλλον φεύγει)
- 30-07-2009, 12:18 #62
Με την πίστη και την προσευχή, όλα τα μπορεί ο άνθρωπος. Μόνο έτσι μπορεί να παραμείνει δυνατός στις στιγμές της κρίσης. Τότε, που
είναι δύσκολο να διακρίνει, να ελπίσει και να περιμένει την κατοπινή ελευθερία του....Οι ΄Αγιοι Πατέρες λένε, πως το να πέσεις είναι ανθρώπινο.
Το να παραμείνεις πεσμένος, είναι δαιμονικό. Γι΄αυτό χαίρομαι πολύ με την Λίτσα, που κατόρθωσε και βρήκε μέσα της την δύναμη να το κάνει πράξη.
Και λέω μέσα της, γιατί ναι μεν οι γιατροί -για όσους απευθύνονται σε αυτούς- κάνουν στο μέτρο του δυνατού τη δουλειά τους, αλλά αυτό που
στην ουσία κάνουν οι γιατροί, είναι να μάχονται το σύμπτωμα. Η αιτία, παραμένει ανέπαφη.
Πρέπει να δούμε με καινούργια μάτια. Και να ακούσουμε με καινούργια αυτιά. Χωρίς όμως την πίστη να πυρπολήσει την ψυχή μας και να πούμε
Αρκεί, Φτάνει, Ως εδώ, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αρνούμαι να πάψω να πιστεύω στο Θαύμα.
30-07-2009, 12:23 #63
Originally posted by tatoo
Αρνούμαι να πάψω να πιστεύω στο Θαύμα.
πολύ καλά κάνεις και θα δεις που θα γίνει και το δικό σου θαύμα έτσι απλά χωρίς να το καταλάβεις....
αν θέλεις πες μου τι πρόβλημα έχεις ακριβώς....
ίσως μπορούμε να το κουβεντιάσουμε...
να είσαι καλά τώρα και για πάντα.....
30-07-2009, 12:46 #64
Λίτσα σε ευχαριστώ πολύ,
Τώρα είναι όλα καλά στη ζωή μου. Όταν έχουμε φτάσει ως την άκρη της κόλασης
και επιστρέψουμε,θα βγούμε μεν λίγο τσουρουφλισμένοι, αλλά πιο δυνατοί.
Για να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε. Ξέρω όμως καλά, πως
είναι το να μετεωρίζεσαι και να χρειάζεσαι οξυγόνο.
Το να πιστεύω στο Θαύμα, δεν είναι δική μου δυνατότητα, είναι ακατάβλητη ανάγκη μου.
Την φέρω στο κύτταρό μου, είναι στο τώρα, αλλά και έξω από τον τόπο και τον χρόνο.
Σέβομαι τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν, απλά το θεωρώ αδύνατο για τα μέτρα τα
ανθρώπινα. Ακόμα κι αυτοί που δεν πιστεύουν, στην ώρα της κρίσης, θα βάλουν κάποιο
\"θεό\", ένα τοτέμ, από την πίσω πόρτα στη ζωή τους. ΄Αλλοι το ρίχνουν στο φέγκ
σούι, άλλοι στους έρωτες, άλλοι δεν ξέρω κι εγώ που. Έναν υποκατάστατο \"θεό\" ψάχνουν μη νομίζεις.....
Απεγνωσμένα μάλιστα. Χωρίς Θεό, πρέπει να είσαι ή ο ίδιος ο Θεός, ή θηρίο ανήμερο
μαύρο σκυλί της κόλασης, για να ζήσεις, αν θέλεις να ζήσεις στο φως τουλάχιστον.
Μου αρέσει πολύ που παρακολουθώ τις συζητήσεις σας,
ιδίως αυτές που σφύζουν από ζωή και ελπίδα. Ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος,
ο καθένας μας είναι εν δυνάμει Θεός. Εξ΄ου και το καθ΄ομοίωσιν......
Κι εσύ να είσαι πάντα καλά.
30-07-2009, 13:22 #65
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου....
απλά όμως έχω και κάτι άλλο στο μυαλό μου που δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό ή λάθος....
δεν θα μιλήσω γενικευμένα αλλά μόνο για αυτό που πιστεύω ...
σέβομαι και εγώ αυτούς που λένε πως δεν πιστεύουν αλλά , υπάρχει ένα μεγάλο αλλά για εμένα....
εγώ σαν λίτσα λέω πως πιστεύω και όμως υπάρχουν φορές που φοβάμαι , γιατί συμβαίνει αυτό; εφόσον υποτίθεται πως έχω εμπιστοσύνη στον θεό γιατί ολιγοπιστώ;
για εμένα ίσως αυτοί που λένε πως δεν πιστεύουν στην πραγματικότητα πιστεύουν περισσότερο από εμένα απλά δεν το καταλαβαίνουν...
μπορεί να είναι άνθρωποι πιο ταπεινοί από εμένα ή να συμπονούν τον δίπλα τους περισσότερο και ας μην κάνουν μια προσευχή μπορεί ο λογισμός τους να είναι πάντα καλός χωρίς να σκέφτονται πονηρά και παρόλα αυτά να λένε πως δεν πιστεύουν...
ε λοιπόν κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο κοντά στον θεό από ότι είμαι εγώ και ας μην το ξέρουν....ίσως όμως να κάνω και λάθος...
το ξέρω πως πήγα αλλού το θέμα αλλά μου ήρθαν έτσι απλά στο μυαλό και ήθελα να τα μοιραστώ...
30-07-2009, 13:44 #66
\"΄Ανθρωπε άπιστε....\"είπε ο Θεός στον άνθρωπο. \"Δεν βλέπεις τα πουλιά του αγρού; Που δεν σπέρνουν κι όμως εξασφαλίζουν την τροφή τους; Γιατί ολιγοπιστείς λοιπόν;\"Και στον παράλυτο που είπε στον Κύριο \"΄Ανθρωπον ουκ έχω\" να με βάλει στο νερό (όταν κατερχόταν ΄Αγγελος Κυρίου και τάραζε τα ύδατα) του είπε \"Σήκω και προχώρα και μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος ξανά\".....
Ολιγοπιστούμε ναι....αυτή είναι η πτώση μας....σίγουρα όμως είναι θανάσιμο σφάλμα να αμελήσουμε την προσπάθειά μας επειδή πέσαμε κι επειδή ολιγοπιστήσαμε. Πρέπει να μετανοήσουμε ειλικρινά, όχι να μετανιώσουμε απλώς, και να προχωρήσουμε.
Όσο για τους ανθρώπους που λένε ότι δεν πιστεύουν, θεωρώ ότι είναι θεολογικής τάξης ζήτημα καταρχήν. Νομίζω πως η ομολογία της πίστεως, κυρίως δε έμπρακτα είναι κανόνας. Φυσικά και δεν αρκεί να λες ότι πιστεύεις, όταν ταυτόχρονα συκοφαντείς, ψεύδεσαι, αδικείς. Όταν λέω ότι είναι αναγκαίο να πιστεύεις, μιλώ κυρίως και για την έμπρακτη επιβεβαίωση αυτής της πίστης, όπως για παράδειγμα για την καταστολή του εγωισμού που είναι το αμάρτημα των αμαρτημάτων. Πιστεύεις, δεν το διαλαλείς, προσπαθείς να κάνεις αυτό που είναι το θέλημα του Θεού υποβάλλεις το αίτημά σου στο Θεό και αφήνεσαι. Δεν ζητάς κάτι και περιμένεις οπωσδήποτε. Εξάλλου όσο κυνηγάς μια πεταλούδα, αυτή πάει και κάθεται λίγο παραπέρα έτσι δεν είναι; Ο Θεός ξέρει τις καρδιές όλων των παιδιών του γιατί είναι ο Πλάστης. Φυσικά και του άθεου την καρδιά γνωρίζει. Ποιόν έσωσε στο σταυρό; Τον ληστή, που μετανόησε την τελευταία στιγμή. Φυσικά και δεν αρκεί να λέμε ότι πιστεύουμε για να είμαστε και αγνοί άνθρωποι.
Απλά μίλησα για τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν θέλοντας να πω ότι μου φαίνεται σισσύφεια προσπάθεια να μην έχει κάποιος κάπου να ακουμπήσει. Γι΄αυτό και είπα πως η πίστη για μένα δεν είναι ούτε δνατότητα, ούτε δείγμα καλής ψυχής, ούτε τίποτα από αυτά. Είναι απλά ανάγκη μου. Συναισθάνομαι δηλαδή την ανα πάσα στιγμή δυνατότητα της πτώσης μου, και την μικρότητά μου. Δεν λέω πως το δικό μου κάνει περισσότερο από του άπιστου. Είναι ανάγκη μου να πιστεύω. Όπως η δική σου ανάγκη την στιγμή που μπήκε η κόρη στου στο χειρουργείο, όπως του καθενός μας. Εξάλλου πιστεύω πως μόνο ο Θεός μπορεί και έχει την απόλυτη εξουσία να κρίνει τον καθένα, καθώς μόνο ο Θεός μπορεί να δει βαθιά στην κάθε καρδιά. Την δική σου, την δική μου, όλων μας.
30-07-2009, 13:53 #67
Απλά μίλησα για τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν θέλοντας να πω ότι μου φαίνεται σισσύφεια προσπάθεια να μην έχει κάποιος κάπου να ακουμπήσει. Γι΄αυτό και είπα πως η πίστη για μένα δεν είναι ούτε δνατότητα, ούτε δείγμα καλής ψυχής, ούτε τίποτα από αυτά. Είναι απλά ανάγκη μου.
πως εκτιμας οτι η δικη σου αναγκη (σεβαστη πανω απο ολα) πρεπει να ειναι αναγκη και των διπλα σου?
Εν ολιγεις γιατι δεν μενεις να σκεφτεις και να κρινεις τις αναγκες σου, (κατι που ειναι σωστο να το κανουμε ολοι) αλλα μπαινεις στην διαδικασια να κρινεις τις αναγκες των διπλα σου, οταν μαλιστα ειναι διαφορετικες απο τις δικες σου?
Πιστευεις οτι νιωθεις ανασφαλης βλέποντας οτι υπαρχει κατι διαφορετικο γυρω σου?
Γιατι δηλαδη δεν αισθανεσαι πληροτητα με την ικανοποιηση της δικης σου πιστης?
30-07-2009, 14:00 #68
Ούτε εκτιμώ, ούτε κρίνω, κρίνο. Από δάσκαλος, προτιμώ να είμαι μαθητής. Ασυζητητί.
30-07-2009, 14:07 #69
ξέρεις τί γίνεται;
όταν ολιγοπιστώ κατά βάθος χαίρομαι γιατί έτσι μου δίνεται η δυνατότητα να επανέλθω με πιο δυνατό τρόπο και να προσπαθώ περισσότερο.
υπάρχουν άνθρωποι που λένε πως δεν πιστεύουν και βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις , στηρίζονται μόνο στα δικά τους πόδια και εμπιστεύονται τυφλά την επιστήμη...αυτά μπορεί να γίνονται μεμονωμένα ή σε συνδιασμό όλων...
ίσως και να νιώθουν πως δεν έχουν ανάγκη για να ακουμπήσουν κάπου και έτσι να μην το κάνουν για αυτό δεν έχουν και θεό για να αφήνονται....
είτε θέλουμε είτε όχι πάντοτε θα υπάρχει και η άλλη πλευρά...
30-07-2009, 14:16 #70
Ούτε εκτιμώ, ούτε κρίνω, κρίνο. Από δάσκαλος, προτιμώ να είμαι μαθητής. Ασυζητητί.
οταν λες οτι ενας ανθρωπος, που δεν πιστευει σε αυτα που πιστευεις εσυ, κανει \"σισσύφεια προσπάθεια\" δεν κρινεις?
Τοτε τι κανεις?
Προσεξε την γραμμη μεταξυ δασκαλου και μαθητη,
μερικες φορες ειναι ασημαντα λεπτη.
Ασυζητητι.
30-07-2009, 14:21 #71
Originally posted by λίτσα
ίσως και να νιώθουν πως δεν έχουν ανάγκη για να ακουμπήσουν κάπου και έτσι να μην το κάνουν για αυτό δεν έχουν και θεό για να αφήνονται....
ο καθενας μας λειτουργει οπως νιωθει καλυτερα λιτσα.
Εαν εσενα η ψυχολογια σου ανεβαινει με την πιστη σου, συνεχισε ετσι.
Οποιος μαλιστα προσπαθει να σε μεταπεισει πιστευω οτι δεν κανει καλα.
Αν συν τω χρονο, τοποθετηθεις εσυ αλλιως αναλογως των συνθηκων, εχει καλως.
Ειπα ομως και στον/στην ταττου,
οτι οταν περναμε σε κρισεις των εκτος των τειχων, πιστευω μας,
τοτε ενα πρωτο συμπερασμα ειναι, οτι η πιστη σου δεν ειναι τοσο ακλονητη οπως νομιζεις.
Βαλλεται απο τον απεναντι σου, οχι γιατι κανει κατι, απλα και μονο γιατι υπαρχει.
30-07-2009, 14:32 #72
ότι και αν γίνει ότι και να συμβεί ποτέ δεν θα τοποθετηθώ αλλιώς...παραλίγο να το κάνω και είδα τα αποτελέσματα....
η πίστη μου δεν κλονίζεται αντίθετα με τα όσα συμβαίνουν γύρω μου δυναμώνει...
το ότι βάλλεται θα συμφωνήσω δεν σημαίνει όμως πως θα το ασπαστώ κιόλας....
το ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά εμένα προσωπικά μου δίνει δύναμη και θάρρος από τα τόσα παραδείγματα που παίρνω....
επίτρεψέ μου να σου πω κάτι....μία μέρα ήρθαν στο σπίτι κάποια άτομα άλλης θρησκείας και προσπάθησαν μέσω της αγίας γραφής να με παραπλανήσουν και να με μεταπείσουν...δεν με έβαλαν ούτε καν σε σκέψεις μπορώ να σου πω , η απάντησή μου ήταν καθοριστική για να φύγουν , πιστεύω εκεί , αυτό και εκείνο τους είπα...δεν είχαν αντίλογο και έτσι σηκώθηκαν και έφυγαν...
ε λοιπόν αυτό δυναμώνει την πίστη μου δεν την αλλοιώνει...
κατά την γνώμη μου η πίστη μου είναι ακλόνητη όταν είναι βαθιά ριζωμένη αλλά να μην ξεχνάμε πως είμαστε και άνθρωποι με αδυναμίες και πάθη....
30-07-2009, 14:45 #73
Originally posted by λίτσα
δεν είχαν αντίλογο και έτσι σηκώθηκαν και έφυγαν...
σε συζητηματα πιστεως - η μη πιστεως -
δεν υπαρχει αντιλογος.
Ετσι ενω σεβομαι καποιον που ειναι της δικη σου αντιληψης,
δεν σεβομαι καθολου, καποιον που ενω λεει οτι πιστευει,
κανει κρισεις για οσους δεν προχωρανε στο δικο του μονοπατι.
Δυστυχως υπαρχουν αρκετοι θρησκόληπτοι που το κανουν αυτο,
αλλος με ενταση και αλλος ελαφρα την καρδιαν....
30-07-2009, 14:58 #74
για το τί μονοπάτι θα ακολουθήσει ο καθένας δεν θα το κρίνω εγώ ούτε και θα πιέσω ποτέ κανέναν να ακολουθήσει το δικό μου...
καταθέτω απλά την άποψή μου και την εμπειρία μου για την πίστη...μόνο αυτό τίποτε άλλο....
δεν διατυμπανίζω ότι πιστεύω γιατί μπορεί να είμαι χειρότερη και από έναν άθεο αλλά λέω τον τρόπο που βοηθήθηκα εγώ....
για εμένα αυτό που πιστεύω είναι η αλήθεια...
για εμένα υπάρχουν άγια λείψανα που ευωδιάζουν και δίνουν ευλογία...
για κάποιον άλλον αλήθεια είναι κάτι άλλο πέρα από αυτό που πιστεύω εγώ....
για κάποιον άλλον τα άγια λείψανα είναι απλά οστά που τα χρησιμοποιούν κάποιοι επιτήδιοι....
δεν θα κρίνω λοιπόν αυτούς που δεν πιστεύουν το ίδιο με εμένα αντίθετα ίσως και να προσευχηθώ για αυτούς...
συφμωνώ πως υπάρχουν άνθωποι φανατικοί με την θρησκεία όμως ούτε και αυτούς είμαι άξια να τους κρίνω...ο κάθε ένας λαβαίνει αυτά που πράττει....
το θέμα είναι να μπορούμε να συμπάσχουμε γιατί είμαστε άνθρωποι...
το να πω εγώ αυτόν δεν τον θέλω γιατί είναι άθεος γιατί πιστεύει αλλού αυτό σημαίνει πως δεν έχω ίχνος ανθρωπιάς μέσα μου και είμαι μια εγωίστρια που κοιτάζει μόνο το δικό της....ε λοιπόν αυτή την φάση την ξεπέρασα....
το μόνο πράγμα που δεν ανέχομαι να ακούω είναι οι βλασφημίες , αυτό κατά κάποιο τρόπο με βγάζει εκτός εαυτού....
30-07-2009, 15:02 #75
λιτσα δεν εχω την εντυπωση οτι κρινεις,
δεν ειχα υποψη μου εσενα αν θες.
Σεβομαι ισα ολους τους ανθρωπους,
ειτε ειναι με το βουδα ειτε με το χριστο ειτε με τον μωαμεθ, ειτε με κανενα.
για τις βλαστημιες,
ειναι θεμα κουλτουρας και το πως μεγαλωσαμε.
Μετά το Depakin, δεν μου ξαναήρθε περίοδος;
20-07-2025, 20:20 in Ψυχοφαρμακολογία