Αλλαγή ψυχολόγου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

Αλλαγή ψυχολόγου

Καλησπέρα, ενώ πριν 3 μέρες ήμουν καλά από θέμα ψυχολογίας και αυτό λόγο ότι μου ανέβηκε το ηθικό από θετικά σχόλια σε μια δουλειά (δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο σαν δουλειά εννοώ δεν μπορείς να πεις ότι είναι δύσκολη) αλλά επειδή σαν αρχάριος είχα ταχύτητα (πράγμα που εγώ και η ταχύτητα σε οποιαδήποτε δουλειά είμαστε τσακωμενοι) έλαβα θετικά σχόλια εν μπας περίπτωση.
    Το θέμα είναι πως διάλεξα να μην την συνεχίσω διότι δεν ήταν καν το φουλ της δουλειάς και εάν δεν είχα βοήθεια απλά θα έχανα την μπάλα σε εκείνο το βράδυ.
    Παρόλαυτα όλο αυτό το ότι ίσως για πρώτη φορά στην ζωή μου ήμουν λίγο γρήγορος και ότι έλαβα κάποια θετικά σχόλια με γέμισε.
    Το θέμα είναι πως το ίδιο βράδυ ο πατέρας μ με ρίξε πάλι...και κάπου εδώ νοιώθω πως και με το θέμα της ψυχολογας όπου επισκέπτομαι δεν τραβάει.
    Της λέω γι αυτά τα καλά λόγια όπου και έλαβα ίσως και για πρώτη φορά στην ζωή μου.
    Φάνηκε ότι χάρηκε.
    Μετά όταν της είπα πως δεν θα την συνεχίσω λόγου ότι είχα νοιώσει πως είχα δώσει το 100% του ευατο μου είδη το πρώτο βράδυ και πήγα να χάσω κάπου την μπάλα φάνηκε ότι δεν της άρεσε και πολύ σαν επιλογή μου.
    Πιο συγκεκριμένα αυτή η δουλειά είναι θέση λαντζιερη και επειδή είχα είδη ανοιχτο ένα άλλο μαγαζί να δοκιμαστώ για σέρβις είπα θα επιγκενρωθω καλύτερα σε αυτό.
    Σαν άνθρωπος πιο κοντά είμαι στην θέση της λάντζας επειδή δεν θέλω να βλέπω κόσμο και τέτοια...αλλά επειδή τα έχω βάλει κάτω (συγκρίνοντας τα μαγαζιά) στην θέση της λάντζας και στο συγκεκριμένο μαγαζί θα υπήρχε πολύ περισσότερη κούραση.
    Στην θέση του σέρβις η αλήθεια είναι δεν έχει συζητηθεί ακόμη κάτι σε χρήμα.
    Υπό δοκιμή πάω και εκεί αλλά από τον άλλον είχα μια εικόνα.
    Χθες πήγα για πρώτη φορά και δεν έμεινα ικανοποιημένος με αυτά που έκανα παρόλο που λένε επειδή είναι η αρχή καλά τα πήγες.
    Απλά δεν ένοιωσα ικανοποίηση...σαν να μην ήμουν φουλ συγκεντρωμένος.
    Τεσπά το θέμα μου σαν κυρίως θέμα που γράφω εδώ δεν είναι αυτό...
    Το θέμα είναι επάνω στο κομμάτι της ψυχο...όπου ναι οκ μου είπε δες το κομμάτι τ σερβις...γιατί ξέρει σαν άνθρωπος ότι μπορεί να κολλήσω σε μια ιδέα αλλά μ είπε μην αφήσεις το άλλο π σ είπαν είδη καλά λόγια.
    Που δεν λέω προς Θεού να μου χαϊδεύει τα αυτια και τέτοια...ούτε λόγου του συγκεκριμένου περιστατικού θέλω να φύγω από εκείνην...απλά νοιώθω πως τόσο καιρό π πάω και δεν νοιώθω να γίνεται δουλειά...θέλω να πω...και παλαιότερα ορισμένες (όχι πάντα) φορές νοιώθω πως δεν με αντιμετωπίζει όπως πρέπει, ενώ η ίδια λέει επαγγελματισμός σε χώρους εργασίας...η ίδια καμία φορά νοιώθω δεν κάνει αυτό π λέει...και το τελευταίο παράδειγμα που θυμάμαι από εκείνην...επειδή εγώ σαν άνθρωπος δεν μ αρέσει να αναφέρω που προσπαθώ να πιάσω δουλειά...ούτε καν στους δικούς μου... εκείνη μια φορά άρχισε να γελάει δίχως λόγο επειδή σκέφτηκε μέσα της ότι μπορεί να προσπαθήσω να πιάσω δουλειά σε μπουρδέλο για κανένα σέρβις και τέτοια...
    Απλά νοιώθω πως πρέπει να αλλάξω ψυχολόγο
    Νοιώθω τόσο καιρό εκεί δεν έχει γίνει κάτι ...τα βασικά μου θέματα που έχω δεν έχουν φτιαχτεί...και απλά ίσως να είναι η καλύτερη λύση να αλλάξω.
    Εσείς τι λέτε?
    Και αν ναι...πως γίνεται η διαδικασία?
    Θέλω να πω πως μπορώ να πάρω το ιστορικό μου από εκείνην και να πάει σε συνάδελφό της?
    Σκέφτομαι και σοβαρά αυτό π μ είχε πει για τον ψυχίατρο να πάρω αυτά π μ είχε συστήσει εν τέλη ο ψυχίατρος παλαιότερα...αλλά πάντα με βοήθεια ψυχολόγου...το θέμα είναι πως με εκείνην νοιώθω ότι δεν με βοηθάει...

Senior Member
    Αυτό με τη μεταφορά ιστορικού που λες δεν νομίζω ότι γίνεται. Στην καλύτερη περίπτωση αν συνεχίσεις σε κάποιον που θα σου συστήσει αυτή να μιλήσει μαζί του αλλά αρχείο με σημειώσεις κλπ δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει κάποιος σε άλλον και ούτε ο νέος θεραπευτής θα τις θέλει γιατί θα προτιμήσει να σχηματίσει δική του άποψη για σένα. Οπότε θα πρέπει να τα ξαναπείς τα βασικά σημεία και στον καινούργιο. Αλλά έτσι κι αλλιώς ποτέ στην ουσία δεν λέμε τα ίδια πράγματα ή με τον ίδιο τρόπο στον νέο ψυχολόγο.

Senior Member
    Το ιστορικό ενός ψυχολόγου δεν είναι κάτι σαν ένα σύνολο εξετάσεων που αλλάζοντας τον γιατρό σου θα το πάρεις και θα το πας στον νέο γιατρό. Είναι οι προσωπικές σημειώσεις κάθε ειδικού για την περίπτωση σου. Είναι για τον ίδιο, για να του υπενθυμίζουν αυτά που έχουν ειπωθεί μεταξύ σας. Ο επόμενος ψυχολόγος μπορεί να μην είναι καν σε θέση να βγάλει νόημα από αυτές τις σημειώσεις. Οπότε η αλλαγή ψυχολόγου είναι ένα νέο ξεκίνημα μιας σχέσης από το μηδέν, γι αυτό ειναι και πολύ δύσκολο, ειδικά αν κάνεις για καιρό συνεδρίες με τον προηγούμενο.
    Quote Originally Posted by Anonym462 View Post
    ... εκείνη μια φορά άρχισε να γελάει δίχως λόγο επειδή σκέφτηκε μέσα της ότι μπορεί να προσπαθήσω να πιάσω δουλειά σε μπουρδέλο για κανένα σέρβις και τέτοια...
    Αυτό να φανταστώ οτι το υποθέτεις ή μήπως έτσι θα σκεφτόσουν εσύ στη θέση κάποιου που θα άκουγε την ιστορία σου;

Η διαδικασία αλλαγης ψυχολόγου είναι επίπονη. Από τη στιγμή όμως που δε νιώθεις καλά σε αυτη τη ψυχοθεραπευτική σχέση, το να την διακόψεις είναι μονόδρομος.

Senior Member
    Δυστυχώς έτσι ήταν γέλασε εκείνην την ώρα μπροστά μ...βέβαια μ είπε συγνώμη και μετά μ εξήγησε τον λόγο που γέλασε και ήταν ο παραπάνω που έγραψα.
    Όσο αφορά αυτά που έγραψα που έγιναν τις τελευταίες ημέρες τα ανέφερα και αυτά διότι για μένα θεωρώ σημαντικό που κατάφερα και πήρα μια απόφαση...αλλά παρόλαυτα εκείνη θεώρησε λάθος την επιλογή αυτή....και έτσι νοιώθω ότι ακυρωνομαι πάλι σαν άνθρωπος γενικά.
    Σαν ύπαρξη

Senior Member
    Το αν έχεις δίκιο που θες να αλλάξεις ψυχολόγο, μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις, όχι εμείς. Μου φαίνεται όμως ότι γενικά θες την επιβεβαίωση κι αυτό είναι λάθος. Ούτε η δουλειά του ψυχολόγου είναι να επικροτεί κάθε τι που κάνεις. Αν έχει διαφορετική άποψη θα πρέπει να την εκφράσει. Το σημαντικό είναι ο τρόπος που θα το κάνει, θα πρέπει να το αιτιολογήσει ή να σου δώσει με τρόπο να καταλάβεις μόνος σου εάν πήρες μια λάθος απόφαση κλπ. Γενικά πάντως μη φοβάσαι να κάνεις λάθη, οι εμπειρίες έτσι δημιουργούνται, από αποφάσεις. Πότε βγαίνουν σωστές και πότε λάθος. Ίσως την επόμενη φορά να χειριστείς διαφορετικά παρόμοιες περιπτώσεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Niels View Post
    Το αν έχεις δίκιο που θες να αλλάξεις ψυχολόγο, μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις, όχι εμείς. Μου φαίνεται όμως ότι γενικά θες την επιβεβαίωση κι αυτό είναι λάθος. Ούτε η δουλειά του ψυχολόγου είναι να επικροτεί κάθε τι που κάνεις. Αν έχει διαφορετική άποψη θα πρέπει να την εκφράσει. Το σημαντικό είναι ο τρόπος που θα το κάνει, θα πρέπει να το αιτιολογήσει ή να σου δώσει με τρόπο να καταλάβεις μόνος σου εάν πήρες μια λάθος απόφαση κλπ. Γενικά πάντως μη φοβάσαι να κάνεις λάθη, οι εμπειρίες έτσι δημιουργούνται, από αποφάσεις. Πότε βγαίνουν σωστές και πότε λάθος. Ίσως την επόμενη φορά να χειριστείς διαφορετικά παρόμοιες περιπτώσεις.
    Ναι η ερώτηση σαν ερώτηση λίγο άκυρη.
    Προφανώς και δεν ξέρετε ιστορικό μου
    Το μόνο που μπορώ να πω ως προς αυτό για να μην κουράζω με κατεβατο είναι πως έχω αρκετά χρόνια που πάω εκεί...βέβαια όχι τόσο τακτικά...Τουλ παλαιότερα όχι τόσο τακτικά...τώρα τελευταία έχουν γίνει λίγο πιο συχνές επισκέψεις....και νοιώθω πως δεν έχω κάνει τίποτα....ότι ήμουν είμαι και πάλι και ας θεωρεί εκείνη ότι έχουμε κάνει πρόοδο.
    Όσο για το υπόλοιπο σκέλος...επειδή το έχω ακούσει αρκετές φορές...και ποιος δεν θέλει επιβεβαίωση....μικροί μεγάλοι σε ηλικία...νομίζω πως όλοι την θέλουμε...εκτός και εάν ακόμη μια φορά είμαι και πάλι σε λάθος.

Senior Member
    Το θέμα δεν είναι αν την αποζητούμε οι περισσότεροι αλλά το να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τη μη επιβεβαίωση, να μην το βιώνουμε σαν απόρριψη, να μην ακυρωνομαστε επειδή κάποιος δεν συμφωνεί μαζί μας ούτε και πρέπει για κάθε απόφαση μας να κάνουμε πριν δημοσκόπηση κι αναλόγως. Αλλιώς δεν θα αισθανόμαστε ποτέ αυτάρκεις, μονίμως θα είμαστε σε εξάρτηση, φτερό στον άνεμο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Niels View Post
    Το θέμα δεν είναι αν την αποζητούμε οι περισσότεροι αλλά το να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τη μη επιβεβαίωση, να μην το βιώνουμε σαν απόρριψη, να μην ακυρωνομαστε επειδή κάποιος δεν συμφωνεί μαζί μας ούτε και πρέπει για κάθε απόφαση μας να κάνουμε πριν δημοσκόπηση κι αναλόγως. Αλλιώς δεν θα αισθανόμαστε ποτέ αυτάρκεις, μονίμως θα είμαστε σε εξάρτηση, φτερό στον άνεμο.
    Οπότε να φανταστώ ισχύει για όλους αυτό?
    Ρωτάω επειδή όσοι μ έχουν πει αυτό για την επιβεβαίωση (χωρίς βέβαια αυτήν την τεκμηριωμένη απάντηση που έδωσες) το λένε λες και κάνω κάτι κακό, λες και δεν το έχουν κάνει και οι ίδιοι αρκετές φορές με ίσως το πιο κλασσικό παράδειγμα με τα social media που επιζητούν διαρκώς επιβεβαίωση από εκεί.
    Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την είδος κριτική που ασκείται χωρίς να βλέπουν αν κάνουν και οι ίδιοι αυτό που σε κατηγορούν.
    Το λέω για άτομα που μ το έχουν πει πολλές φορές στο παρελθόν όχι για σένα.
    Μην παρεξηγηθω.
    Αρχικά δεν σε ξέρω και δεύτερον εσύ μ έδωσες τεκμηριωμένη απάντηση σε αυτό...ενώ λέγοντας αυτά π σ έγραψα και σε σένα απλά μετά κάνουν τις πάπιες.
    Έχω την εντύπωση η κριτική επάνω στους άλλους για το τι είναι και τι κάνουν είναι πιο εύκολη από την αυτοκριτική.
    Προσωπικά όσο δύσκολη και αν θεωρώ την αυτοκριτική προσπαθώ να αποφύγω την κριτική σε άλλους, διότι δεν μ αρέσει.

Senior Member
    Και ο γιατρός του πατέρα μου του λέει να κόψει το κάπνισμα ενώ ο ίδιος καπνίζει. Δεν μ'αρεσει η χρήση των λέξεων καλό ή κακό, προτιμώ να μιλάμε για συμπεριφορές που θα σε βοηθήσουν σε αντιδιαστολή με αυτές που σε κρατάνε πίσω. Αυτό με τα σοσιαλ είναι όντως κλασικό αλλά ισχύει, δηλαδή δείχνει την εξάρτηση από την επιβεβαίωση των πολλών, η διάθεσή μας εξαρτάται από το πόσα λαικ συγκεντρώνει η κάθε ανάρτηση ή βλέπεις περιπτώσεις υπερεκθεσης , με αναρτήσεις κάθε τρεις και λίγο. Δες το σαν διαδικασία ωρίμανσης το να μην εξαρτάται η διάθεσή σου ή και χωρίς υπερβολή η ζωή μας όλη απ'την έγκριση κάποιων. Ίσως εσύ να το κάνεις με τρόπο άμεσο δηλαδή να ρωτάς ευθέως τη γνώμη τους ενώ με τα σοσιαλ γίνεται έμμεσα. Άσε που και να τους το πεις μπορεί να το αρνηθούν. Γενικά στους πιο πολλούς ανθρώπους αρέσει να ασχολούνται με την καμπούρα του γείτονα όχι με τη δική τους. Μην ασχολείσαι. Πάντα έτσι ήταν, είναι και θα είναι η πλειοψηφία. Από κει και πέρα επιλέγεις ποιος σου κάνει και ποιος όχι. Επίσης μπορεί να μην σου το λένε επειδή θέλουν να σε κατηγορήσουν αλλά για να στο επισημάνουν, είσαι σίγουρος για τις (κακές) προθέσεις τους; Στην κοινωνία, καλώς ή κακώς κρίνουμε και κρινομαστε, δεν γίνεται να το αποφύγεις εντελώς.

Senior Member
    Καταρχήν..είναι φυσιολογικό να θες να αλλάξεις...όσοι έχουν κάνει ψυχανάλυση έχουν αυτή τη σκέψη..πιο σωστό είναι να μιλήσει για όλα αυτά μαζί της...δηλ..που γέλασε,που δεν συμπεριφέρεται επαγγελματικά κλπ.
    .τώρα σε περίπτωση που φύγεις δεν σου δίνουν κανένα φάκελο ...και καλύτερα...οι σημειώσεις που έχει είναι από πράγματα που βλέπει αυτή σε εσένα,ένας άλλος ψυχολόγος μπορεί να δει κάτι άλλο...σου το λέω από εμπειρία...μου έχει τύχει ψυχολόγος που μου είπε ότι είμαι ένα απαίσιο άτομο!!!! Ναι καλά το διάβασες...και επίσης ψυχολόγος που μου είπε ότι δεν θα τα βγάλω πέρα χωρίς αυτόν όταν του είπα ότι θέλω να σταματήσω...Αλλά επίσης έπεσα σε άλλον που μου είπε και πόσο περιφανή είναι που με γνώρισε !! Και αυτοί είναι άνθρωποι ...τι να πούμε...Αν δεν νοιώθεις εσύ καλά απλά φύγε...και τέλος...αρχίζεις άλλου...