Results 1 to 7 of 7
Thread: Δερματοφαγία
-
09-09-2022, 15:17 #1
Δερματοφαγία
Καλησπέρα σας,τρώω το δέρμα των δακτύλων μου γύρω από τα νύχια σε ακραίο βαθμό, βγάζω αίμα και πονάνε,έχω ρωτήσει για βελονισμό γιατί έμαθα ότι κάνουν βελονισμό κάποιοι παθολόγοι σε ανθρώπους με εθισμούς , καπνιστές για να κόψουν το τσιγάρο και μου είπε η βελονίστρια ότι το πρωτόκολλο δέν λέει τίποτα για ονυχοφαγια ή δερματοφαγία και ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κάνουμε βελονισμό για να μειωθεί το άγχος μου γιατί είναι παθολογικό να τρώω με τόση μανία την σάρκα μου αλλά το άγχος το ελέγχω με τα φάρμακα και την ψυχολόγο το πρόβλημα είναι ότι αυτό που έχω είναι μια πολύ κακιά συνήθεια που έχει ενσαρκωθεί στο υποσυνείδητο μου από τότε που ήμουν παιδί και πρέπει να αποδυναμώσω αυτήν την συνήθεια, αλλά αν δεν γίνεται ούτε με βελονισμό τι να κάνω;;; ,Η βελονίστρια μου είπε να ψάξω με την ψυχολόγο την αιτία που άρχισα να μασάω τα νύχια μου και την σάρκα μου,και θα το κάνω αλλά και αν βρώ την αιτία πως μετά θα καταφέρω να αποδυναμώσω αυτήν την συνήθεια;Στο ίντερνετ ένας λεει ότι με διαλογισμό σταμάτησε να τα μασάει και μια άλλη συμβουλή είναι να μασάμε 1 δάκτυλο λιγότερο κάθε μία βδομάδα μέχρι να μην μασάω καθόλου.και κάνω το δεύτερο,πείτε μου και εσείς γιατί δεν ξέρω τι να κάνω το απόγευμα θα πάρω πλαστικά δάχτυλα από το φαρμακείο να φορέσω μήπως και κάνουν δουλειά
- 09-09-2022, 15:23 #2
Καλησπέρα.
Έχεις δοκιμάσει να βάλεις κάτι πάνω στα χέρια σου που να έχει πικρή γεύση?
Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ (γιατί δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα) , αλλά το είχα ακούσει και μου είχε φανεί καλή ιδέα.
Απο ότι διαβάζω πουλάνε στα φαρμακεία βερνίκι νυχιών για αυτόν ακριβώς το σκοπό
09-09-2022, 15:28 #3
Έχω δοκιμάσει να μασσισω τσίχλα,να βάλω γάντια,να έχω antistress μπάλα ,και έχω κάνει και αυτό που λες να βάλω διάφανο βερνίκι με πικρή γεύση αλλά τίποτα δεν κάνει δουλειά όλα φέρνουν ένα προσωρινό αποτέλεσμα
09-09-2022, 21:26 #4
Είχες ποτέ τάσεις αυτοτραυματισμού;
Κάποια διάγνωση συγκεκριμένη υπάρχει;
10-09-2022, 11:25 #5
Ω ρε φιλε καλωσηρθες. Και γω τα τρωω τα νυχια μου - οχι τα νυχια αυτα καθαυτα αλλα το δερμα γυρω. Μεχρι να βγαλει και αιμα καποιες φορες. Ειναι διαρκως ποντικοφαγωμενα τα εχω ξεσκισει. Δεν μπορω να το κοψω. Καποιες φορες καποιοι μου λενε τι επαθες στα δακτυλα? Ντρεπομαι να πω και αλλαζω κουβεντα. Αλλα δεν κοβεται με ΤΙΠΟΤΑ. Σαν το τσιγαρο ενα πραγμα.
10-09-2022, 16:26 #6
Καλησπέρα σήμερα δοκίμασα να βάλω πλαστικά δάχτυλα αυτά που βάζουν οι εργάτες και είναι αρκετά αποτελεσματικά,θα ρωτήσω την ψυχολόγο τι άλλο μπορούμε να κάνουμε είναι έξυπνη θα ξέρει
10-09-2022, 20:13 #7kopela93GuestΘα δαγκώνεις τα πλαστικά τώρα.
Εγώ παλιά τα δάγκωνα και το σταμάτησα στο γυμνάσιο. Για λίγο κράτησε.
Αλλά μη νομίζετε ότι τη γλίτωσα. Δαγκώνω τα χείλη μου κάνω πληγές τρέχουν αίμα. Καλησπέρα σε όλους τους αυτοκαταστροφικούς. Είναι εθισμός.
Tags for this Thread
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία