ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΗΣΙΑΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 74
    Senior Member
    Άσε, τα παίρνω για πολύ πιο δυσάρεστους λόγους οι οποιοι όμως προκάλεσαν και τα έντονα συναισθήματα. Και πράγματι μου έγραψαν και μια συλλογή από πολυβιταμίνες που καλο θα ήταν να παίρνω, και φυλικό οξύ για το σίδηρο, αλλα είμαι διάσημη στους κύκλους των γιατρών μου για την αδυναμία μου να πεισθώ να πάρω οποιοδήποτε φάρμακο/χαπάκι/οτιδήποτε
    Αλλα ναι τα ξεκίνησα μόλις τώρα, πρώτος μηνας μετά από ένα εξάμηνο άρνησης... λες να υποχωρήσουν λίγο όσο συνηθίζω τα χάπια;
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Banned
    Originally posted by ntini
    Καποια στιγμη μου ειπε η ξαδερφη μου(γυναικολογος)πως ισως θα επρεπε να παρω αν και δεν εχω καποιο προβλημα,απλα για τον κυκλο...Απο την αλλη με το που ξεκινησα ομοιοπαθητικη ερχεται ακριβως(εδω και 2 μηνες δλδ)απλα ποναω πιο πολυ..
    Είναι σημαντικό να ρυθμιστεί ο κύκλος σου...αλλά αν το πετύχεις με την ομοιοπαθητική, μια χαρά! Λογικό είναι να πονάει πιο πολύ, όταν το \'σύστημα\' αρχίζει να λειτουργεί σωστά, υπάρχουν και αυτά τα συμπτώματα Δες τι μπορείς να κάνεις με σωστή διατροφή, γυμναστική και συμπληρώματα διατροφής, αν δεν είναι ανυπόφορο, απλά υπομονή και σκέψου ότι είναι προσωρινό!

Senior Member
    Το ξερω Μαρινακι μου και σε ευχαριστω πολυΑυτο σκεφτομαι..5 ρημαδες μερες ειναι..θα περασουν)))

Senior Member
    ρε κοριτσια οι ζαλαδες πριν τη περιοδο και κατα τη διαρκεια πως εξηγουνται ιατρικα?γιατι συμβαινει?

Banned
    Originally posted by DissolvedGirl
    Άσε, τα παίρνω για πολύ πιο δυσάρεστους λόγους οι οποιοι όμως προκάλεσαν και τα έντονα συναισθήματα. Και πράγματι μου έγραψαν και μια συλλογή από πολυβιταμίνες που καλο θα ήταν να παίρνω, και φυλικό οξύ για το σίδηρο, αλλα είμαι διάσημη στους κύκλους των γιατρών μου για την αδυναμία μου να πεισθώ να πάρω οποιοδήποτε φάρμακο/χαπάκι/οτιδήποτε
    Αλλα ναι τα ξεκίνησα μόλις τώρα, πρώτος μηνας μετά από ένα εξάμηνο άρνησης... λες να υποχωρήσουν λίγο όσο συνηθίζω τα χάπια;
    Αν πάρεις και τις βιταμίνες που σου είπαν, κατά πάσα πιθανότητα θα υποχωρήσουν. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις χάπι αν δεις ότι το συγκεκριμένο έχει παρενέργειες. Αλλά το πρώτο βήμα είναι να ακολουθήσεις ολόκληρο το πρόγραμμα που σου είπαν, όχι μόνο ένα κομμάτι (δλδ το χάπι χωρίς τα υπόλοιπα).

Χεχε...άρνηση ε? Συμβαίνει συχνά! Τι νομίζεις ότι προκαλεί την άρνηση, φοβάσαι τις παρενέργειες, νιώθεις ότι θα έπρεπε να ελέγξεις μόνη την κατάσταση χωρίς φάρμακα, ή κάτι άλλο?

Member
    Μαρινα 38, επαιρνα καποτε αντισυλληπτικα, μου τα ειχε συστησει ο γυναικολογος μου. ομως το παραδοξο με εμενα ειναι οτι παρολα τα ορμονικα που εχω και τις πολυκυστικες ειχα παντα σταθερο κυκλο. μετα τα αντισυληπτικα χαλασε βεβαια αλλα αφου περασε ο καιρος ειμαι παλι πολυ σταθερη.καποια στιγμη μπορει να ξανα κανω καποια θεραπεια, αλλα προς το παρον δεν παιρνω τιποτα αφου δεν εχω προβλημα με τον κυκλο μου.

Senior Member
    ανουκ
    μηπως να επισκεπτοσουν κι εναν αλλο γυναικολογο?
    εισαι σιγουρη οτι λογω πολυκυστικων σου εδινε τα αντισυλληπτικα και για κανεναν αλλο λογο?
    το ΠΙΟ στανταρ και απαραβατο συμπτωμα των πολυκυστικων ειναι ο ασταθης κυκλος...
    εσυ με σταθερο κυκλο, για ποιο λογο επαιρνες αντισυλληπτικα?

Member
    εχω παει και σε αλλο γυναικολογο, και σε αλλο, και σε αλλο......και σε ενδροκρινολογο και σε ολους τους υπερηχους που εκανα ηταν ξεκαθαρο..η μια ωοθηκη πολυκηστικη και η αλλη με μια κυστουλα αρκετα μεγαλη..κ ομως ο κυκλος μου εμενα σταθερος..

Banned
    Remedy υπάρχουν και γυναίκες με σταθερό κύκλο αλλά πολυκυστική υφή στον υπέρηχο. Για να φτάσεις όμως να πεις ότι έχεις πρόβλημα που χρειάζεται θεραπεία χρειάζεται έλεγχος ωορρηξίας, πλήρης αιματολογικός και ορμονικός έλεγχος (και θυρεοειδής) και ελεγχος των τυχόν άλλων συμπτωμάτων. Για παράδειγμα, annouk το βάρος σου είναι φυσιολογικό?

Senior Member
    μα αυτο που λεω, ειναι οτι ο σταθερος κυκλος ειναι ευνοικη ενδειξη ωορρηξιας.εγινε τετοιος ελεγχος?

Member
    προβλημα με το βαρος μου ειχα παντα. οχι βεβαια σε σοβαρο επιπεδο. οι πολυκυστικες παντως ειναι αρικτα συνδεδεμενες με το βαρος. οσο πιο χαμηλα κραταει μια κοπελα τα επιπεδα στο βαρος της τοσο καλυτερα για τις πολυκυστικες. εγω οταν χανω βαρος το προβλημα μειωνεται τρομερα απ οτι δειχνουν οι υπερηχοι. αυτη τη στιγμη διατηρω το βαρος μου εδω και ενα χρονο στα 63-64 κιλα.το υψος μου ειναι 1.65

Senior Member
    Originally posted by marina38
    Χεχε...άρνηση ε? Συμβαίνει συχνά! Τι νομίζεις ότι προκαλεί την άρνηση, φοβάσαι τις παρενέργειες, νιώθεις ότι θα έπρεπε να ελέγξεις μόνη την κατάσταση χωρίς φάρμακα, ή κάτι άλλο?
    Νομίζω πως καταρχήν είναι η αδυναμία μου να κάνω κάτι κάθε μέρα σε συγκεκριμένη ώρα. Δεν μπορώ ούτε να το συλλάβω, ξέρω ότι θα το ξεχνάω συνεχεια, εδώ με τα αντισυλληπτικά και ακόμα δεν έχω συνηθίσει στην ιδέα (και φυσικά, τα έπαιρνα ο,τι ώρα τα θυμόμουν, μονο τη τελευταία εβδομάδα έχω που τα παίρνω σε συγκεκριμένη ώρα).
    Μετά, είναι η επιμονη μου να μη θεωρώ τον εαυτό μου ή τα προβλήματα του αρκετά σημαντικά ώστε να χρήζω ιατρικής βοηθειας. Εκφράσεις όπως \"έλα τώρα μωρέ, ένα ογκιδιάκι είναι, σιγά\" έχουν εκφραστεί από τα χείλη μου ουκ ολίγες φορες τους τελευταίους μήνες, συνοδευομενη με την καταλυτική ατάκα \"εδώ έχω περάσει τόσα και τόσα, αυτό είναι το πρόβλημα; Mια χαρά είμαι\".
    Ξέρω ότι κάνω βλακείες που θα τις πληρώσω ακριβά, και ξέρω πως και αυτό που θα πω τώρα βλακεία είναι, αλλα λόγω παρελθόντος, βλέπω τις θεραπείες ως μια μορφή ελεγχου που προσπαθούν να μου επιβάλουν... και έχω πλέον αναπτύξει τρομερό πρόβλημα εμπιστοσύνης σε γιατρούς κάθε είδους, το να πω πως τους σιχαίνομαι όλους είναι λίγο.
    Ah well, σιγά σιγά θα αρχίσω να ξεχωρίζω τους καλους από τους κακούς. Μέχρι τότε, θα έχω ξυπνητήρι να μου υπενθυμίζει να παίρνω τα αντισυλληπτικούλια μου...
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Banned
    Originally posted by annouk
    προβλημα με το βαρος μου ειχα παντα. οχι βεβαια σε σοβαρο επιπεδο. οι πολυκυστικες παντως ειναι αρικτα συνδεδεμενες με το βαρος. οσο πιο χαμηλα κραταει μια κοπελα τα επιπεδα στο βαρος της τοσο καλυτερα για τις πολυκυστικες. εγω οταν χανω βαρος το προβλημα μειωνεται τρομερα απ οτι δειχνουν οι υπερηχοι. αυτη τη στιγμη διατηρω το βαρος μου εδω και ενα χρονο στα 63-64 κιλα.το υψος μου ειναι 1.65
    Γι\' αυτό σε ρώτησα, πράγματι αν χάσεις (κι άλλο) βάρος θα βελτιωθεί η κατάσταση. Αλλά κι αυτό που λέει η ρέμεντι ευσταθεί, συνήθως (όχι πάντα) ο σταθερός κύκλος είναι θετική ένδειξη ωορρηξίας, έχεις επιβεβαιώσει τι ακριβώς γίνεται στη διάρκεια του κύκλου σου?

Member
    η αληθεια ειναι πως εχω σταματησει να το ψαχνω τωρα τελευταια ολο το θεμα.παω στο γυναικολογο κανω τεστ παπ και υπερηχο οταν πρεπει αλλα μεχρι εκει. δεν το εχω ψαξει ττο θεμα της ωορρηξιας..δεν ξερω ποτε εχω

Senior Member
    Originally posted by annouk
    η αληθεια ειναι πως εχω σταματησει να το ψαχνω τωρα τελευταια ολο το θεμα.παω στο γυναικολογο κανω τεστ παπ και υπερηχο οταν πρεπει αλλα μεχρι εκει. δεν το εχω ψαξει ττο θεμα της ωορρηξιας..δεν ξερω ποτε εχω
    επομενως ουτε ξερεις οτι ΔΕΝ εχεις!
    απορω πως σου εδωσε αντισυλληπτικα με σταθερο κυκλο αυτος ο ανθρωπος χωρις να ξερει καν αν υπαρχει προβλημα ωορρηξιας...
    ειχες καποια ενοχληση?οκ, ειδε τον υπερηχο, αλλα ειχες κανενα προβλημα?

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast