Results 61 to 68 of 68
-
25-07-2009, 17:49 #61
Originally posted by Sofia
πώς εννοεις την επανασταση Πάνο?
Τώρα τι σημαινει για μένα \"πλήρη ελευθερία?\"
Το να μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια ήσυχος με την συνείδησή μου!
Να είπα και να έκανα στον εαυτό μου και τους άλλους , ισότιμα,
ότι πιστεύω και με εκφράζει.
Να αγαπάω την δουλειά μου και να μην την κάνω μόνο για να πάρω το κέρδος απο αυτήν...
Νομίζω ότι ήδη είπα πολλά \"επαναστατικά πράγματα \"Σοφία έτσι?
- 25-07-2009, 18:40 #62
επανασταστικα για ποιον? η ηθικη κ το συναισθημα του καθενος ειναι διαφορετικη ιστορια. σωστα?
για σενα αν αυτοι ειναι οι στοχοι σου, για να εισαι καλα, για να εισαι ηρεμος, για καποιον αλλο το να ειναι καλα, μπορει να ειναι μια δουλεια που υπαγορεύεται απο το κυρος ή τα χρηματα που διασφαλιζει. αρα για τον καθενα η ηρεμια ερχεται με διαφορετικους τρόπους. για μενα το θεμα ειναι ποσο παραγνωνιζουμε τους αλλους στο δρομο προς την προσωπικη μας ευτυχια/ηρεμια/πραγματωση.
επανασταση λέγεται κάτι το οποιο πάει κοντα στο μέσο ορο, στο καθιερωμενο, οτι παρεκκλινει απο αυτο. σωστα? ετσι αν στοχοι ειναι αυτοι που αναφερεις ειναι επανασταση, ειναι σαν να γνωριζεις πώς δεν εκφραζεσαι τοσο ισοτιμα οσο πιθανα θα ήθελες. Ή δεν κοιμασαι τοσο ήσυχος οσο θα προσδοκουσες....πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
25-07-2009, 19:03 #63
επανασταστικα για ποιον? η ηθικη κ το συναισθημα του καθενος ειναι διαφορετικη ιστορια. σωστα?
για σενα αν αυτοι ειναι οι στοχοι σου, για να εισαι καλα, για να εισαι ηρεμος, για καποιον αλλο το να ειναι καλα, μπορει να ειναι μια δουλεια που υπαγορεύεται απο το κυρος ή τα χρηματα που διασφαλιζει. αρα για τον καθενα η ηρεμια ερχεται με διαφορετικους τρόπους. για μενα το θεμα ειναι ποσο παραγνωνιζουμε τους αλλους στο δρομο προς την προσωπικη μας ευτυχια/ηρεμια/πραγματωση.
επανασταση λέγεται κάτι το οποιο πάει κοντα στο μέσο ορο, στο καθιερωμενο, οτι παρεκκλινει απο αυτο. σωστα? ετσι αν στοχοι ειναι αυτοι που αναφερεις ειναι επανασταση, ειναι σαν να γνωριζεις πώς δεν εκφραζεσαι τοσο ισοτιμα οσο πιθανα θα ήθελες. Ή δεν κοιμασαι τοσο ήσυχος οσο θα προσδοκουσες....
ξερεις Σοφια τι ορισμο δινει ο Φροιντ για την παραδρομη της γλωσσας?
ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Αν παλι ηθελες να πεις κοντρα, στον μεσο ορο ,
τοτε κακως βλεπεις η μαλλον δεν βλεπεις που βρισκεται η δικη μου επαναστατικοτητα σε μια Χωρα οπου ο 1/3 κατοικους ειναι η δημοσιος υπαλληλος η πρωτου βαθμου συγγενης δημοσιου υπαλληλου , ενω η αντιστοιχη αναλογια στην Γαλλια πχ ειναι 1/10 και το πιο σημαντικο....Δεν χρειαζεται να επανστατησει πια κανενας γιατι σε αυτο συμφωνει και ο Λεπεν ακομα , ζητώντας απλα κατι παραπανω απο χιλιαδες ξενους μεταναστες που ζουν και απεκτησαν την Γαλλικη υπηκοοτητα ,ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥς ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΟΝΟΝΕΣ ΤΗΣ , γιατι σκοτωνουν καθε μερα 1 γυναικα ,
η την στελνουν στο νοσοκομειο , η την περιλουζουν με οξυ για να μην μπορει να βγει στον δρομο να δειξει το προσωπο της αν τους απατησει και ολα αυτα , γιατι αυτο τους επιβαλει η δικη τους ηθικη και το συναισθημα!
Εχεις δικιο βεβαια οτι η ηθικη και το συναισθημα του καθε ενος ειναι διαφορετικη ιστορια, ομως εδω συζηταμε [γιατι με ρωτησες εξαλλου ]πως αντιλαμβανομαι την επαναστατικοτητα σε σχεση με τους αλλους και σου απαντησα , με τετοιο τροπο που αν ειχες διαβασει καλα την απαντηση μου δεν θα ειχες καμμια απορια για το τι προσπαθω να αλλαξω
Γιατι σε τελευταια αναλυση επαναστατικοτητα σημαινει ΑΛΛΑΓΗ
25-07-2009, 19:14 #64
Αλλάζει Η Πολιτεία πρώτη, οπως μολις ζητησε ο αποχωρων Προεδρος της Δημοκρατιας Καρολος Παπουλιας βαζοντας περιπου και ταυτοχρονα τα ιδια ακριβως θεματα με αυτα που σου εβαλα στην απαντηση μου! Παπούλιας: «Έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας»
Εκει βρισκεται η επαναστατικοτητα μου Σοφια....
Γιατι η αποκατασταση του κωδικα ειναι και ατομικη υποχρεωση και ευθυνη ολων μας για την καλη συνεχεια ...
25-07-2009, 19:28 #65
Originally posted by πανος12345
τοτε κακως βλεπεις η μαλλον δεν βλεπεις που βρισκεται η δικη μου επαναστατικοτητα σε μια Χωρα οπου ο 1/3 κατοικους ειναι η δημοσιος υπαλληλος η πρωτου βαθμου συγγενης δημοσιου υπαλληλου , ενω η αντιστοιχη αναλογια στην Γαλλια πχ ειναι 1/10 και το πιο σημαντικο....Δεν χρειαζεται να επανστατησει πια κανενας γιατι σε αυτο συμφωνει και ο Λεπεν ακομα , ζητώντας απλα κατι παραπανω απο χιλιαδες ξενους μεταναστες που ζουν και απεκτησαν την Γαλλικη υπηκοοτητα ,ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥς ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΟΝΟΝΕΣ ΤΗΣ , γιατι σκοτωνουν καθε μερα 1 γυναικα ,
η την στελνουν στο νοσοκομειο , η την περιλουζουν με οξυ για να μην μπορει να βγει στον δρομο να δειξει το προσωπο της αν τους απατησει και ολα αυτα , γιατι αυτο τους επιβαλει η δικη τους ηθικη και το συναισθημα!
Εχεις δικιο βεβαια οτι η ηθικη και το συναισθημα του καθε ενος ειναι διαφορετικη ιστορια, ομως εδω συζηταμε [γιατι με ρωτησες εξαλλου ]πως αντιλαμβανομαι την επαναστατικοτητα σε σχεση με τους αλλους και σου απαντησα , με τετοιο τροπο που αν ειχες διαβασει καλα την απαντηση μου δεν θα ειχες καμμια απορια για το τι προσπαθω να αλλαξω
Δεν έχω ουτε τέτοιες ικανοτητες, μα ουτε πιστεύω πώς οι αποψεις του οποιουδήποτε εδω μεσα μπορουν να αποκρυσταλλωθουν μεσα απο μερικα μηνύματα. Πόσο μάλλον η προσωπικοτητα του ή το τί ζητάει κ ψάχνει.
Σε οτι αφορα τον Λεπέν, προσωπικα με κανει κ ξερνάω. Αλλοι τοσοι μου προκαλουν αναλογα συναισθηματα κ στην Ελλαδα. Αυτο τί σημαινει ομως? Πώς επανασταση ειναι η φυγη?Θα μου πεις πώς η φυγη ειναι κ ενας τροπος αποδοκιμασιας. Ισως, αλλα ισως να μην ειναι κ ο καλυτερος για ολους μας.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
25-07-2009, 19:31 #66
Αλλάζει Η Πολιτεία πρώτη, οπως μολις ζητησε ο αποχωρων Προεδρος της Δημοκρατιας Καρολος Παπουλιας βαζοντας περιπου και ταυτοχρονα τα ιδια ακριβως θεματα με αυτα που σου εβαλα στην απαντηση μου! Παπούλιας: «Έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας»
Εκει βρισκεται η επαναστατικοτητα μου Σοφια....
Γιατι η αποκατασταση του κωδικα ειναι και ατομικη υποχρεωση και ευθυνη ολων μας για την καλη συνεχεια ...πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
25-07-2009, 19:53 #67
Δεν έχω ουτε τέτοιες ικανοτητες, μα ουτε πιστεύω πώς οι αποψεις του οποιουδήποτε εδω μεσα μπορουν να αποκρυσταλλωθουν μεσα απο μερικα μηνύματα. Πόσο μάλλον η προσωπικοτητα του ή το τί ζητάει κ ψάχνει.
Σε οτι αφορα τον Λεπέν, προσωπικα με κανει κ ξερνάω. Αλλοι τοσοι μου προκαλουν αναλογα συναισθηματα κ στην Ελλαδα. Αυτο τί σημαινει ομως? Πώς επανασταση ειναι η φυγη?Θα μου πεις πώς η φυγη ειναι κ ενας τροπος αποδοκιμασιας. Ισως, αλλα ισως να μην ειναι κ ο καλυτερος για ολους μας.
Φυγή ειναι , επειδη σε κάνει να ξερνάς ο Λεπέν, να κλείνεις τα αυτιά σου και ακόμα και όταν λέει κάτι καλό και σωστό , που σήμερα εχει γίνει επίσημη θεση του κράτους, να μην συμμετεχεις στην υλοποιηση τους..
Να ακους στην διπλανη σου πορτα το βραδυ μια γυναικα να ουρλιαζει βοηθεια και να μην σηκωνεις καν το τηλεφωνο να καλεσεις την πυροσβεστικη [εδω στην Γαλλια αυτοι ερχονται πρωτοι σε εκτακτα περιστατικα]
Αλλαγή ειναι , να ζητάς όπως η Σεγκολεν Ρουαγιαλ , καθε νεαρός ανήλικος, που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης απο το δικαστήριο , να την εκτελεί στον στρατό, μαθαίνοντας στην πειθαρχία, που του στέρησε η φυγή των γονιών του στην καθημερινή πραγματικότητα , στερώντας τους το αξιακο υπόβαθρο, στο οποίο πρέπει να προσαρμοστεί και να μάθει να συμβιβάζεται για να πετύχει στην κοινωνική και επαγγελματική οσο και την οικογενειακή του ζωή...
ΥΓ Δεν θυμώνω ποτέ με αυτούς που τιμούν την άποψή μου ακούγοντας η διαβάζοντας , η απλά, ζητώντας την !
Αν σου έδωσα αυτη την εντύπωση, σου οφείλω μια μεγάλη συγνώμη....
25-07-2009, 19:57 #68
\"Γιατί θυμώνεις πανο? Ειλικρινα πιστεύεις πώς απο ένα μήνυμα ή μερικα παραπανω θα επρεπε να καταλαβω και μάλιστα χωρις να εχω καμια απορια, τί προσπαθεις να αλλαξεις?\"
λιγο πιο πανω...
\"πώς εννοεις την επανασταση Πάνο? \"
να σου θυμωσω τωρα γιατι κανεις την αδιαφορη? χα χα χα
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία