Results 1 to 14 of 14
Thread: Απόγνωση!
-
12-10-2022, 20:35 #1
Απόγνωση!
Και εκεί που είσαι ευδιάθετη
Έχεις πάρει τα πάνω σου ,
Ξαφνικα σε πιάνει μια ενόχληση (στην δική μου περίπτωση ένας στιγμιαιος πονος στο στηθος)
Και πέφτεις πάλι και σε πιάνει ανησυχία
Κακές σκέψεις ,άγχος και αν αυτή τη φορά! κουράστηκα να είμαι έτσι!
- 12-10-2022, 21:36 #2
Άστα να πάνε. Ζήτησες βοήθεια από κάποιον ειδικό; Εγώ όταν αγχώνομαι ενώ τρώω χάνω βάρος και μετά αγχώνομαι κι άλλο. Δεν ξέρω ειλικρινά που πάμε. Κάνε κουράγιο. Βρες δύναμη από παντού από διάφορες πηγές, εξέθεσε το πρόβλημά σου σε γνωστούς, βγάλτο προς τα έξω με κάθε τρόπο. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Πολυτιμότερο από την υγεία δεν υπάρχει.
13-10-2022, 12:59 #3
Νιωθω την ίδια απόγνωση…
Ενώ είχα συνέλθει, να σου πάλι τα περιεργα γουργουρητα-δονήσεις από το στέρνο ως τον λαιμο, να σου κ ο φόβος μου πως κάτι δεν πάει καλά κ αρχίζω έκτακτη κ φόβος και περιεργα να νιωθω την καρδιά και με πιάνει κρίση. Πήρα ξανά καρδιολόγο (είχα πάει κ τον Ιούνιο) αυτή τη φορά μου έκανε και τεστ κοπώσεως και μου έβαλε κ χολτερ. Εκείνο το 24ωρο δεν ένιωσα έκτακτη αλλά πέρασα μια ψιλοκρισουλα λόγω των γουργουρητών-δονήσεων. Τώρα περιμένω να με ενημερωσει σχετικά με το αποτέλεσμα του χολτερ. Είναι δυνατόν αυτά τα περιεργα κ εκφοβίστηκα που νιωθω, όπως και τον μην μπορώ να καταπιώ στιγμιαία, η να νιωθω την καρδιά να χτυπάει κουρασμένα κλπ κλπ να τα δημιουργεί όλα το άγχος;;;
Υ.Γ. Συγκεκριμένα κ αυτός ο καρδιολόγος βρήκε τέλεια την καρδιά μου
13-10-2022, 17:31 #4
Βίβιαν είμαι ακριβώς στην ιδια κατάσταση, πήγα σε καρδιολόγο κάπου Φλεβάρη περίπου, πήρα το γιατρό ότι δεν μπορώ αλλο νιωθω τους παλμους και με έχει βάλει σε αναμονή για holter ,φοβάμαι έχω απογοητευτεί ,και νιώθω τους παλμους και μοα πίεση στο κεφαλι ,σήμερα είχα και μουδιάσματα!
13-10-2022, 20:11 #5
Κι εγώ είχα βάλει χολτερ κ μουβειχε βρει αναπνευστική αρρυθμία να πω ότι με έπιασε και κρίση τν μέρα που το φορούσα και μ είπε άγχος!
14-10-2022, 00:32 #6
antzela έτσι ακριβως κ εγώ! Σήμερα έντονη πίεση στο κεφάλι και λέω αφού γλίτωσα από καρδιά καρδιά θα πάω από εγκεφαλικό!
Μιλησα με τον καρδιολόγο κ μου λέει το χολτερ τέλειο…εν τω μεταξύ εγώ έπαθα σίγουρα μια κρίση ενώ οδηγούσα κ είχε το χολτερ, ένιωσα κ κάνα 2 φορές κάτι σβησιματα αλλά μάλλον είναι το άγχος. Μην απογοητεύεσαι! Καντο να ηρεμήσεις εσυ πρώτα απ’ολα!
14-10-2022, 09:52 #7
Η εσωτερική υπερένταση, το έντονο άγχος δηλαδή, αποτέλεσμα βασανιστικών σκέψεων. Αυτή είναι η αιτία. Τίποτα δεν τρέχει με τη σωματική σας υγεία, απλά θα σας ττο επιβεβαιώσουν οι εξετάσεις, αλλά και πάλι θα επιστρέψετε στην ίδια κατάσταση σκέψης. Απλά βρέστε τους τρόπους, με ψυχολόγο, φάρμακα, εκλογίκευση της σκέψης, απώθηση των αρνητικών σκέψεων κλπ συναφή, δηλαδή προσέξτε μην τα ψυχικά αυτά θέματα εξελιχθούν και σε σωματικά διότι τα σώματικά σε ουκ ολίγες περιπτώσεις είναι αποτέλεσμα των ψυχικών.
γιάννης
14-10-2022, 23:14 #8
ioannis2 έχεις απόλυτο δίκαιο…
Εγώ πέρασα έντονο στρες με σκέψεις που με βασάνιζαν σχεδόν όλη τη χρόνια πέρυσι και από το καλοκαίρι κ ειδικά μετά τις διακοπές μου βγήκαν έντονα ψυχοσωματικά.
Μπορεί να νιωθω δονήσεις στο έντερο κ να νομίζω ότι είναι η καρδιά και με πιάνει άγχος κλπ κλπ
Πλέον μετά τον 2ο καρδιολόγο κ το χολτερ στο οποίο όσο το φορούσα ένιωσα να παθαίνω διαφορά κ εκείνος να με διαβεβαιώνει για ένα τέλειο χολτερ,προσπαθώ να εκλογικεύω τα ψυχοσωματικά μου κ να μη φοβάμαι/αγχώνομαι τλχ όπως πριν.
Επίπονο να νοσεί το σώμα, οδυνηρό να νοσεί η ψυχή…
14-10-2022, 23:34 #9
Συμφωνώ με τον ioannis. Το πέρασα έντονα όλο αυτό το καλοκαίρι. Για όλα φταίει το άγχος το οποίο μπορεί να εκδηλωθεί στο σώμα μας με διάφορους τρόπους. Άπειρα ραντεβού με καρδιολόγους χωρίς κανένα εύρημα. Το περνάει πολύς κόσμος δυστυχώς..
15-10-2022, 00:56 #10
15-10-2022, 01:05 #11
Δεν κατάφερα να το ξεπεράσω μόνη μου αλλά με αγωγή στην οποία βρίσκομαι ακόμα από ψυχίατρο για κρίσεις πανικού, αγχώδη διαταραχή (με αντικαταθλιπτικό και ηρεμηστικό) παράλληλα με ψυχοθεραπεία. Ελπίζω για το καλύτερο.. Πλέον αυτές οι φοβίες έχουν φύγει σε μεγάλο βαθμό.. μετά από 2 μήνες θεραπείας. Αυτό δε σημαίνει πως κάποιος χρειάζεται να ακολουθήσει αυτή τη λύση. Οι επιβεβαιώσεις από τους γιατρούς δεν με ηρέμησαν καθώς επέμενα πως έχω κάτι παθολογικό για αυτό ξεκίνησα φαρμακευτική αγωγή..
15-10-2022, 01:22 #12
Κατάλαβα! Πολύ καλά έκανες και χαίρομαι πολύ για σένα που είδες θετικα αποτελέσματα! Εγώ πιο πολύ βιώνω σαν κρίσεις άγχους… βασικά βίωνα γτ από τη στιγμή που πήρα απάντηση και για το χολτερ όταν πάνε να με πιάσουν τα συμπτώματα επιβάλλω στον εαυτό μου ότι είναι καλά! Σήμερα κιόλας όταν ξύπνησα ένιωθα σαν τον παλιό καλό καιρό!!
15-10-2022, 01:28 #13
Χαίρομαι πολύ που μπόρεσες να ηρεμήσεις! Είναι σημαντικό να μην αφήνουμε το άγχος μας να κάνει κουμάντο αλλά να το κουμαντάρουμε εμείς! Έτσι, σε περίπτωση που σε ξανά πιάσει κάτι παρόμοιο να φέρνεις στο μυαλό σου την επιβεβαίωση του γιατρού! Είναι λογικό όλο αυτό που μας συμβαίνει μέσα σε όλη αυτή την τρομοκρατία και γενικότερα με όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια..
15-10-2022, 01:45 #14
Αυτό ακριβως…. Μια τρελα κ μια αβεβαιότητα σε όλα!
Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου. Το είχα ξαναπαθει παλιότερα για κάνα 6μηνο. Περιμένω να ενεργοποιηθεί πάλι η λογική…
Ξυπνάω ένα πρωί κ λέω στον εαυτό μου κουραστικά από αυτές τις σκέψεις…
Ο,τι είναι να έρθει, θα έρθει! Κ αυτομάτως σχεδόν μπορώ να πω επανέρχομαι!!!