Παχυσαρκία, σεξουαλικότητα, ψυχρότητα, αδιαφορία, τι ?? - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 16 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 61 to 75 of 231
    Originally posted by libpa
    Να ρωτήσω κάτι Πάνο; Έχασες 8 κιλά σε 3 μήνες μόνο με άσκηση 2 φορές την εβδομάδα από μισή ώρα;;
    Οσο και να σου φαινεται περιεργο λιμπρα , βασικα ναι.
    Ομως ποτε στην ζωη μου δεν ειχα ξεπερασει τα 122 κιλα και μετα την αφαιρεση του πολυποδα ειχα φτασει τα 133,5!
    Αρα το οτι \"επεσα \" στα 125 , ειναι προφανως ενα περιτο βαρος
    το οποιο ο οργανισμος μου απεβαλε μολις μπηκα σε μια σχετικη κινητικοτητα...Ισως ασυνειδητα να αλλαξα και καποιες κακες διατροφικες συνηθειες , οπως πχ να αγοραζω 8 εκλαιρ απο το σουπερ μαρκε και να τα τρωω σε 3 μερες που σημανει σχεδον 3 την ημερα! Χθες πχ αγορασα παλι 8 και εφαγα μονο ενα...
    Η βουλιμια ειναι υποσυνειδητη ταση....
    Το γεγονος οτι η γιατρος μου εδειξε χαρα οταν με ειδε [παω καθε 3μηνο] και με γυζισε για να επιβεβαιωσει την εντυπωση της , εφερε την παρορμηση για απωλεια βαρους στην συνειδηση μου και τωρα , η ντοπαμινη της απολαυσης απο την γευση δε παραγεται με την ιδια ευκολια οπως πριν , γιατι μια αλλη ντοπαμινη της αισθησης υγειας απο την απωλεια βαρους , εχει καταλαβει μεγαλυτερο χωρο στην συνειδηση μου...

Senior Member
    Πανο μηπως για την αλλαγη της λειτουργιας της μυστηριας ντοπαμινης ευθυνεται ενας φτερωτος θεος?

Originally posted by mariafound82
    Πανο μηπως για την αλλαγη της λειτουργιας της μυστηριας ντοπαμινης ευθυνεται ενας φτερωτος θεος?
    μα η ντοπαμινη ειναι απο μονη της η ορμονικη απεικονιση του φτερωτου θεου! χα χα χα

Banned
    Δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα καλά αυτά που έλεγες για το περιττό βάρος και την κινητικότητα, αλλά αυτό με την ντοπαμίνη τι εννοείς; Ντοπαμίνη δεν είναι όταν τρελαίνεσαι; Για πες περισσότερα για αυτά που έλεγες πριν για την παχυσαρκία. Κάτι για ορμονική θεραπεία; Υπάρχει τρόπος να νικήσουμε την παχυσαρκία εκτός από δίαιτες και γυμναστική; Πάντως εγώ γυμνάζομαι μισή ώρα κάθε μέρα, και δεν έχω δει βελτίωση, μόνο αν κάνω και δίαιτα μαζί. Πάντως, η γιατρός σου πολύ κακοήθες αυτό που έκανε. Ντροπή της..

τι μας κρατάει στην ζωή αν οχι ο έρωτας?
    γιατι οι αρχαιοι Αιγυπτιοι θεοποιησαν την ζωη και τον θανατο σε μια μονο οντοτητα με την μορφη του Ταυρου αντι για κεφαλι?
    οχι...δυστυχως δεν ειμαι ακομα ερωτευμενος....
    ισως ομως γινει και αυτο αν νικησω την μαχη με το θηριο....

Senior Member
    Τωρα μπερδευτηκα.Δηλαδη αν δεν ειμαστε ερωτευμενοι η αν δεν υπαρχει η προοπτικη στον οριζοντα τι θα πρεπει να κανουμε?Λιγο απαισιοδοξο αυτο.
    Δεν καταλαβαινω τον συμβολισμο του ταυρου κ την συσχετιση του με την ζωη κ τον θανατο.
    Το δικο σου θηριο τι μορφη εχει?

Senior Member
    Originally posted by Remedy
    για ποσα κιλα περιπου μιλαμε βελβετ?
    90?120?150? ποσα??
    120. Eγώ είμαι 100 αλλά δεν φαίνομαι καθόλου γιατί δεν είμαι κοντός (ούτε και ψηλός όμως). Πάχυνα όσο ζούσαμε μαζί και μάλιστα νευριάζει και με κατηγορεί ότι εγώ φταίω και ότι έχω γίνει σαν βουτυρομπεμπές μου λέει lol. Εκεί που λέτε για το γιατρό κάπου σας έχασα, με μπερδέψατε. Σε ψυχολόγο της λέω να πάμε, στον δικό μου, όχι για ορμονολογικές εξετάσεις. \'Ηταν αδύνατη μικρή, αλλά τα πόδια ήταν πάντα γεμάτα και τα οπίσθια, ο σωματότυπος πάντα ήταν πολύ ειδικός αλλά στα 20 της δεν ήταν παχιά. Θα επανέλθω αργότερα να γράψω και να διαβάσω, τώρα δεν προλαβαίνω. Με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας. Ευχαριστώ,

Originally posted by libpa
    Δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα καλά αυτά που έλεγες για το περιττό βάρος και την κινητικότητα, αλλά αυτό με την ντοπαμίνη τι εννοείς; Ντοπαμίνη δεν είναι όταν τρελαίνεσαι; Για πες περισσότερα για αυτά που έλεγες πριν για την παχυσαρκία. Κάτι για ορμονική θεραπεία; Υπάρχει τρόπος να νικήσουμε την παχυσαρκία εκτός από δίαιτες και γυμναστική; Πάντως εγώ γυμνάζομαι μισή ώρα κάθε μέρα, και δεν έχω δει βελτίωση, μόνο αν κάνω και δίαιτα μαζί. Πάντως, η γιατρός σου πολύ κακόηθες αυτό που έκανε. Ντροπή της..
    Λίμπρα , η ντοπαμινη ειναι μια χημική ουσία [ορμόνη] που παράγεται στις συνάψεις...
    Ο ρολος της ειναι να βοηθήσει την μετάδοση ενός μηνύματος
    στον πυρήνα του κύτταρου, που βρίσκεται στον φλοιό του εγκεφαλου μας...
    Κάθε συναίσθημα που νοιώθουμε, είτε θετικό , είτε αρνητικό, αναγκαστικά, περνάει απο την δράση της ντοπαμινης ,
    για να γίνει συνειδητό.
    Είπαμε ότι η βουλιμία, ειναι μια νευρική διαταραχή...
    Τι την προκάλεσε? Η ντοπαμινη που εκλύεται απο τις συνάψεις μας όταν δεχόμαστε ένα γευστικό ερέθισμα.
    Γιατί οι ερωτευμένοι γενικά αδυνατίζουν[αν ειναι φυσικά παχύσαρκοι]?
    Γιατί ένα αλλο ερέθισμα , αυτη τη φορά σεξουαλικό, παιρνει θεση στις συνάψεις μας ...
    Η ντοπαμινη ειναι \"τυφλή\".Δεν ξεχωρίζει τα καλά απο τα κακά συναισθήματα...Η δουλια της ειναι χημική...Μεταφέρει τα ερεθίσματα στον εγκέφαλο και απο κει στην συνείδηση...
    Όπως ακριβώς ο ενισχυτής, σε ένα ακουστικό ερέθισμα...
    Παίρνει ένα ηλεκτρικό σήμα και το μετατρέπει σε ακουστικό , αφου προηγουμένως, ενισχύσει την ισχύ του ...
    Το ίδιο ακριβώς, κάνει και η ντοπαμινη.
    Μονο που απο την φύση μας , τα σεξουαλικά μηνύματα,
    ειναι πολύ πιο ισχυρά απο αυτά της αυτοσυντήρησης πχ....
    Όταν αυτά εκλείπουν, μοιραία πέφτουμε στο φαγητό , γιατί η ντοπαμινη μας , εχει αναγκει να ενισχυσει αυτο που βρισκει σαν ερεθισμα και ισως ο οργανισμος μας παραγει ασιθημα πεινας , ακριβως για να δωσει ηδονη που λειπει ηδη απο την συνειδηση μας γιατι το σεξουαλικο ερεθισμα εχει παψει να ερχεται στις συναψεις μας....

Originally posted by mariafound82
    Τωρα μπερδευτηκα.Δηλαδη αν δεν ειμαστε ερωτευμενοι η αν δεν υπαρχει η προοπτικη στον οριζοντα τι θα πρεπει να κανουμε?Λιγο απαισιοδοξο αυτο.
    Δεν καταλαβαινω τον συμβολισμο του ταυρου κ την συσχετιση του με την ζωη κ τον θανατο.
    Το δικο σου θηριο τι μορφη εχει?
    ο Ταυρος εχει παρομοια μορφη με την μητρα και τις ωοθηκες!
    Η πρωτη φυσιλογικη \"παθηση \" ενος ανθρωπου ειναι η γεννα και ο πιο συχνος [προιστορικα τουλαχιστον θανατος ηταν εξαιτιας των επιπλοκων της γεννας.Η πρωτη κλινικη ηταν αφιερωμενη στην Θεα Αθωρ[ με κεφαλι Ταυρου ] η δικη μας Αφροδιτη , και ηταν ενας Ναος αφιερωμενος στον τοκετο.Φυσικα η πρωτη ανατομικη εμπειρια εφερε στο φως την μορφη του γυναικειυ αναπαραγωγικου συστηατος και την αναλογη θρησκευτικη δοξασια]

Βελβετ , πρωτα να λυθει το ιατρικο περιστατικο και μετα ερχεται η ψυχολογικη υποστηριξη...
    Πρεπει να βρθει η αιτια του παχους για να σας βοηθησει ο ψυχολογος...

Senior Member
    θα ηθελα να προτεινω
    οταν ενα θεμα λογω καποιας διαστασης του, επεκτεινεται υπερβολικα σε γενικες συζητησεις η γεννα αποριες και αρχιζουν διαλογοι μεταξυ μελων για αλλα , συγγενη ,η προσωπικα, η φιλοσοφικα θεματα, να ανοιγουμε καποιο αλλο θρεντ και να συνεχιζεται εκει η συζητηση .
    να μη διακοπτεται το θεμα που αρχικα ξεκινησε καποιο μελος που εχει τον πονο του...

Senior Member
    Originally posted by VelvetUnderground
    Originally posted by Remedy
    για ποσα κιλα περιπου μιλαμε βελβετ?
    90?120?150? ποσα??
    120. Eγώ είμαι 100 αλλά δεν φαίνομαι καθόλου γιατί δεν είμαι κοντός (ούτε και ψηλός όμως). Πάχυνα όσο ζούσαμε μαζί και μάλιστα νευριάζει και με κατηγορεί ότι εγώ φταίω και ότι έχω γίνει σαν βουτυρομπεμπές μου λέει lol. Εκεί που λέτε για το γιατρό κάπου σας έχασα, με μπερδέψατε. Σε ψυχολόγο της λέω να πάμε, στον δικό μου, όχι για ορμονολογικές εξετάσεις. \'Ηταν αδύνατη μικρή, αλλά τα πόδια ήταν πάντα γεμάτα και τα οπίσθια, ο σωματότυπος πάντα ήταν πολύ ειδικός αλλά στα 20 της δεν ήταν παχιά. Θα επανέλθω αργότερα να γράψω και να διαβάσω, τώρα δεν προλαβαίνω. Με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας. Ευχαριστώ,
    κι εγω σε ψυχολογο πιστευω οτι πρεπει να απευθυνθει, βελβετ.
    μονη της να παει, οχι μαζι σου...απλα να την παροτρυνεις.
    ισως δεν θελει να μοιραστει ουτε καν με σενα αυτο που πραγματικα της συνεβη.
    ισως παλι να μη το εχει συνειδητοποιησει καν!και να νομιζει οτι παχυνε δουλευοντας, οπως ειπε σε σενα...
    το μονο σιγουρο ειναι οτι αν αδρανησει, δεν προκειται να εχετε καμια διαφορα σαν ζευγαρι, γι αυτο λεω οτι καποιαστιγμη θα επρεπε να της θεσεις τα ορια σου...

Senior Member
    Originally posted by πανος12345
    Βελβετ , πρωτα να λυθει το ιατρικο περιστατικο και μετα ερχεται η ψυχολογικη υποστηριξη...
    Πρεπει να βρθει η αιτια του παχους για να σας βοηθησει ο ψυχολογος...
    Πολύ δύσκολο να κάνει μια κίνηση για να το ψάξει πιστεύω, κι ακόμα δυσκολότερη η θέση μου γιατί δεν έχω εγώ το επάνω χέρι στη σχέση και δεν αποφασίζω εγώ, αλλά εκείνη. Είμαι κάτι σαν περιουσία της. \'Αμα είμαι μαζί της είμαι υποχρεωμένος να ακολουθώ και όχι να καθοδηγώ, οπότε καταλαβαίνεις ότι πολύ δύσκολα μπορώ να την πάρω από το χέρι να την πάω να ψάξει το πρόβλημα, ειδικά άμα πιστεύει ότι δεν είναι πρόβλημα η ίδια και δεν ντρέπεται για την εικόνα της, εγώ δεν είμαι σε θέση να την εκβιάζω ψυχολογικά, έτσι δεν θα το σώσουμε αλλά θα το διαλύσουμε τελείως.

Senior Member
    Αγαπητέ Velvet, και αγαπητοί παχύσαρκοι
    ξεκινώντας να σας πω πως είμαι περίπου 1.74 και τώρα ζυγίζω 65 κιλά. Να σας πω επίσης πως πριν από ενάμιση χρόνο περίπου ήμουν και πάλι 1.74 αλλα ζύγιζα 106 κιλά :( Και αν μπορώ να το κάνω εγώ, η πρωταθλήτρια της αναβλητικότητας, μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ!

Επί του θέματος, οι περισσότεροι άνθρωποι με παραπάνω κιλά που, αντίθετα με εσένα, δεν τους αρέσουν οι παχύσαρκοι και άρα δεν τους αρέσει ο εαυτός τους, δημιουργούν μια λίστα με πράγματα που θέλουν να κάνουν όταν αδυνατίσουν. Ίσως η κοπέλα σου να μη θέλει να εμπλακεί σε καμια σεξουαλική επαφή μέχρι να αποκτήσει έναν σωματότυπο που να την κάνει να αισθάνεται άνετα. Κάπου διάβασα ένα σχόλιο περί \"πραγμάτων που θα κάνουμε τον Σεπτέμβρη\" το οποιο μου ακούγεται τόσο γνώριμο, σαν να έχει βάλει κάποιο στόχο στον εαυτό της μέχρι τότε. Φοβάμαι όμως πως ο Σεπτέμβρης θα γίνει Νοέμβρης, και ο Νοέμβρης \"όταν έρθει το νέο έτος με το καλο\" εάν δεν αγανακτήσει αρκετά με τον εαυτό της που τη σταματάει από το να ζήσει και να χαρεί μερικές εμπειρίες όπως η ίδια φαντάζεται. Και απ\' ο,τι διαβάζω, είναι αρκετά ικανοποιημένη με τη δεδομένη κατάσταση ώστε να μη θέλει να αλλάξει.

Επίσης στο πρώτο σου μήνυμα ανέφερες πως όταν μιλήσατε για το ότι η έλλειψη sex φταίει για τη κακή σας σχέση, σου απάντησε αρνητικά και ειρωνικά. Τη ρώτησες όμως τι πιστεύει εκείνη ότι φταίει; Πιστεύω ακράδαντα πως το καλο sex είναι μεγάλος παράγοντας ευφορίας τόσο για τον κάθε συμμετέχοντα, όσο και για τη σχέση γενικότερα, οποτε μην αισθάνεσαι πως απαιτείς κάτι παράλογο. Δεν πιστεύω να εθελοτυφλεί και στον εαυτό της, και έχω την εντύπωση πως περιμένει μέρα με τη μέρα να την προσεγγίσεις ξανά για τα κιλά της... και τότε πρόσεχε γιατί είτε θα κυλήσει πολύ καλά, θα καταλάβει μονη της ότι την αγαπάς και δεν έχεις διάθεση να φύγεις (ακόμα και αν έχεις, αν συνεχιστεί η κατάσταση) και πως θα κάνει καλο στην ίδια και εσύ απλώς θα είσαι εκεί να της κρατάς το χέρι σε αυτή την προσπάθεια... είτε θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και θα ακούσεις πράγματα που την ενοχλούν, αρνητικά δικά σου, καταστάσεις που την πλήγωσες, που δεν τα περίμενες και που δεν στα αποκάλυπτε μέχρι τότε γιατί ήξερε (η πίστευε) πως η ίδια έχει ένα αρνητικό τόσο μεγάλο που θα φαινόταν αχαριστία να ενοχλείται από κάτι και να θέλει να το αλλάξεις ενώ αυτή δε προσπαθεί να χάσει κιλά.

Έχεις σκεφτεί επίσης (και συγγνώμη αν ακουστώ λίγο κακουλα, είναι δυσάρεστο το θέμα, δεν είναι πρόθεση μου) ότι μπορεί να μην της αρέσει το sex συγκεκριμένα με εσένα; Ενώ δηλαδή χαίρεται να φλερτάρει και να σε ανάβει, να σε χαϊδολογά και να σου τονώνει την ανδρική αυτοπεποίθηση, η ίδια η πράξη μαζί σου να μην της αρέσει; Οι παχύσαρκες γυναίκες συχνά έχουν και αυξημένη τεστοστερόνη, η οποια ανεβάζει τη λίμπιντο και τη σεξουαλική διάθεση. Ακριβώς επειδή έχετε αυτή τη βαθιά συναισθηματική σχέση, μπορεί να μη θέλει να σε κόψει εντελώς ούτε να σου πει κάτι που να απογοητεύσει το σεξουαλικό σου ηθικό.

Τέλος, στο πρώτο σου μήνυμα ανέφερες ότι τη πρώτη φορα που την είδες γυμνή, ξενέρωσες αρκετά. Σε πληροφορώ ότι, είτε το έδειξες είτε προσπάθησες να το κρύψεις, το κατάλαβε, και το θυμάται, και θα το θυμάται για πάντα. Ακόμα και αν δεν ξαναέδειξες την παραμικρή παρόμοια αντίδραση, και η κάθε σου λέξη, βλέμμα και κίνηση δείξει το αντίθετο τώρα, η ίδια έχει επίγνωση του πως φαίνεται γυμνή, και την κονιορτοποιεί εσωτερικά να ΞΕΡΕΙ πως και κάποιος άλλος έχει την ίδια γνώμη (γιατί δεν είναι χαζή, το καταλαβαίνει πως το σώμα της δεν την κάνει \"ελκυστικη\"... αλλα άλλο να το υποθέτεις μονος σου πέραν αμφιβολίας, και άλλο να στο επιβεβαιώνουν, έστω και μια φορα). Δε θέλει να σου πει τίποτα γιατί ξέρει ποιο είναι το μεγαλύτερο της ελάττωμα (τουλάχιστον αυτό πιστεύει η ίδια) και θεωρεί πως δε μπορεί να σου κάνει παρατηρήσεις για κάτι που δεν της αρέσει γιατί θα της αντιτάξεις το βάρος της... οποτε δεν κάνει μεν sex μαζί σου γιατί δεν αισθάνεται καλά με τον εαυτό της και θυμάται και τη πρώτη σου αντίδραση στο σώμα της, αλλα διατηρεί το σεξουαλικό σου ενδιαφέρον και το καλλιεργεί με οποιο τρόπο μπορεί ώστε να μην ξενερώσεις τελείως και φύγεις, το οποιο μπορείς να χαρακτηρίσεις και ως βόλεμα.

Και κλείνω πάλι με το προσωπικό μου βίωμα. Όσο ήμουν παχύσαρκη, για κάποιο λόγο δε σταμάτησα να έχω \"κατακτήσεις\", το οποιο έλεγα ότι οφείλεται στη προσωπικότητα μου και στη τάση μου να ικανοποιώ τους άλλους. Παρόλα αυτά, κανένα από τα αγόρια μου δε στάθηκε ικανό να με κάνει να χάσω κιλά, ισα ισα όσο ποθούσα κάποιον που δε με \"υπoλογιζε\", προσπαθούσα περισσότερο και αδυνάτιζα, όταν όμως κέρδιζα τη προσοχή του, χαλάρωνα η και σταματούσα τη προσπάθεια. Εάν κάποιος ανέφερε τα κιλά μου, τους απαντούσα (μερικές φορες μονο από μέσα μου) πως έτσι με γνώρισαν και με αγάπησαν, και δε θα έπρεπε να προσπαθούν να με αλλάξουν. Όταν μου αντετεθαν πως η αλλαγή είναι για το δικό μου καλο, τους έλεγα ακριβώς, είναι για εμενα, άρα και δικη μου απόφαση, οποτε σας παρακαλώ μη με πιέζετε.

Αν με ρωτήσεις τώρα, δε θυμάμαι τι μου έδωσε το μεγαλύτερο προσωπικό κίνητρο, το τελικό σπρώξιμο για να συνεχίσω να αδυνατίσω, ξέρω όμως ότι όταν ξεκίνησα δεν ήταν για εμενα, αλλα για κάποιον άλλο. Τον αγαπούσα πολύ, και ήξερα πως και αυτός θα με αγαπάει ακόμα και όπως ήμουν αλλα δεν ήθελα να επιβαρύνω το ενδιαφέρον του με κάτι τόσο άσχημο, φανταζόμουν πως θα μας κοιτούσαν στον δρόμο και δεν ήθελα να περάσει κάτι τέτοιο, οποτε και έχασα τα 40 επιπλέον κιλά που κουβαλούσα, και μάλιστα εξεπλάγην με το ποσο γρήγορα έφυγαν. Βλέπω τώρα τον εαυτό μου, τον συγκρίνω με το πριν, και απορώ πως με άφησα να κυλήσω έτσι (αν και εγώ έχω ένα A ιστορικό κακοποίησης του εαυτού μου).

Δεν ξέρω βρε Velvet μου, αλλα δε νομίζω να σε αγαπάει όσο εσύ, και έχει βολευτεί μαζί σου, όχι κακόβουλα, απλά... Τη θέλεις αισθηματικά (γελάτε, αστειεύεστε, συζητάτε σε έκταση και βάθος, το οποιο καλύπτει τον συναισθηματικά της θέλω), τη θέλεις ερωτικά (μοιράζεσαι φαντασιώσεις μαζί της, σε ερεθίζει, σε κάνει να την ποθείς, το οποιο καλύπτει τα σεξουαλικά της θέλω) και όλα αυτά στο μυαλό της \"παρα το μεγάλο της κουσούρι\" που είναι τα κιλά. Και όσο εσύ μας λες πως δε θέλεις να την αφήσεις γιατί την αγαπάς, τόσο εκείνη δε θα βρίσκει κίνητρο για να αλλάξει το status quo της αδιαφορίας και ψυχρότητας.. Και το να της πεις πως θα φύγεις αν δεν αλλάξει η κατάσταση, μάλλον θα τη πεισμώσει περισσότερο αφού θα σκεφτεί πως \"να, έλεγε πως με ήθελε ακόμα και παχιά αλλα τώρα φεύγει, μούφες\".
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Banned
    δεν ξερω ρε παιδια τι λετε αλλαεμενα στον αντραμεφτιαχνει το παχος.
    αυτος π γνωρισα ειναι 130κιλα και εμενα μ φενεται κουκλος.
    και αν δεν μου αρεσε θα το καταλαβενε σιγουρα.

Page 5 of 16 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast