ΒΟΗΘΕΙΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: ΒΟΗΘΕΙΑ

Junior Member

ΒΟΗΘΕΙΑ

Καλησπερα θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας το προβλημα μου.
    Το εβαλα στις "φοβιες" γιατι αυτο που νιωθω ειναι ενα ειδος φοβιας!
    Το πραγμα εχει ως εξης....φοβαμαι πολυ μηπως χασω καποιο αγαπημενο μου προσωπο ,ο φοβος μου γινεται πολυ μα παρα πολυ εντονος για το αγορι μου , κυριως οταν ειμαστε μακρια.Επειδη ναι μεν μενουμε μαζι (συγκατοικουμε) σαν φοιτητες αλλα καποιο καιρο χωριζομαστε να παμε για λιγο σπιτια μας.Δε ξερω τι να κανω πρσπαθω να το βγαλω απο το μυαλο μου κ ομως δε μπορω , εχει τυχει να μη μπρω να κοιμηθω η να φαω κ γενικα να μη μπορω να κουνηθω για καποιες ωρες ...Μπορειτε να με βοηθησετε?
    Δε ξερω ακριβως αλλα πιστευετε οτι θα συμβει κατι η απλα εχω μια φοβια την οποια πρεπει να ξεπερασω καπως? Κ πως???? Να επισκευτω ψυχολογο ?
    Ευχαριστω παρα πολυ .........

Senior Member
    ειναι φυσιολογικο.αν τωρα εχεις την πολυτελεια να δωσεις χρηματα σε ψυχολογο για κατι τετοιο καντο γιατι οχι??
    και εγω εχω αγορι και σαν φοιτητες μενουμε μαζι εδω και 8 μηνες.τωρα που λειπει δεν μπορεις
    να φανταστεις πως καρδιοχτυπω.αλλα ετσι ειναι η ζωη..δηλαδη τι?θα προτιμουσες να εισαι
    αναισθητη?
    ποσο καιρο εισαι με το αγορι αυτο?αυτο ειναι το μονο σου κινητρο για να πας σε ψυχολογο η σε προβληματιζει και κατι αλλο?

Senior Member
    Καλως ηλθες!
    Ακουγεσαι πολυ αγχωμενη..Μηπως εχεις βιωσει προσφατα απωλεια αγαπημενου προσωπου ή καποια στρεσσογονα κατασταση?
    Ειναι καλο να επισκεπτεται κανεις ψυχολογο οταν αισθανεται οτι αυτο που νοιωθει τον εμποδιζει στη ζωη του και βοηθαει πολυ να απευθυνεται κανεις οσο πιο νωρις γινεται για να αποφευχθουν τυχον χειροτερα.Προσεχε μονο στην επιλογη του ειδικου.

Junior Member
    Ειμαστε μαζι πανω απο ενα χρονο ,ειμαστε αγαπημενοι κ περναμε πολυ καλα...Απλα καποιες φορες νιωθω πολυ χαλια γι αυτο σκεφτηκα οτι ισως χρειαζεται ψυχολος...χρηματα δεν εχω αρκετα ομως γιατι κ εγω σαν φοιτητρια δουλευω απο δω κ απο εκει .
    Καποιο βραδυ να φανταστεις, ηξερα οτι ηταν σπιτι του κ ομως με επιασε ενα τρεμουλο στην αρχη κ μετα κατι σαν να μη μπορω να κουνηθω,αυτο κρατησε 10 λεπτα περιπου μετα απο το πανικο μου ομως δε μπορσα να κοιμηθω παρα μονο οταν ξημερωσε.
    Επισης καποιες φορες(σπανια βεβαια) οταν ειμαστε καλα μαζι στο σπιτι μου ρχονται στο μυαλο κατι ιδεες οτι μπορει να παθει κατι (με το αυτοκινητο) κ να τον χασω κ τρελαινομαι ...Γενικα εχω περασει απο σταδιο που εχασα φιλους (δε ξερω αν με καταλαβαινεις) κ εχω αυτη τη φοβια κ για αλλους πχ για τους γονεις μου κυριως το πατερα μου αλλα για ο αγορι μου ειναι καποιες φορες πολυ εντονο.
    Ευχαριστω πααααρα πολυ για την απαντηση με βοηθαει πολυ καποιος να με καθησυχασει...

Senior Member
    ...Γενικα εχω περασει απο σταδιο που εχασα φιλους

Απομακρυνθηκες απο τις παρεες σου ή κατι χειροτερο?Μηπως αυτο πυροδοτησε το αγχος σου?

Senior Member
    εγω πριν ενα τεταρτο μιλησα με τον φιλο μου ο οποιος ειχε εξαφανιστει απο χθες το βραδυ!!!!!!!!
    κλαμα?υστερια??δεν μπορεις να φανταστεις σαν τρελη εκανα...και τι εγινε στο τελος?
    ειχε ξεχασει το κινητο του...............τιποτα απο ολα τα σεναρια που εφτιαξα με το μυαλο μου αλλα και παλι δεν εχω ηρεμισει καλα καλα!
    εγω οταν εχασα αγαπημενο μου προσωπο ξαφνικα ειχα αυτη τη φοβια με τους παντες!πχ αμα κοιμοταν η μαμα μου παραπανω απο το συνηθισμενο πηγαινα να ελεγξω αν ανεπνεε κανονικα
    η της ειχε συβμει κατι..αλλα μου περασε,απο μονο του...
    αυτο ποσο καιρο συμβαινει?σπουδαζεις στην πολη σου?

Junior Member
    Οταν λεω εχω χασει φιλους εννοω απωλεια απο ατυχημα εχει γινει 2 φορες τη μια με ατομο απο τη παρεα μου.
    Δε σπουδαζω στη πολη μου ειμαστε αρκετα μακρια κ στα πατρικα μας πηγαινουμε για λιγες μερες καθε φορα...
    Επισης αυτο συμβαινει αρκετους μηνες (μαλλον 6 7 ) αλλα οχι απο την αρχη που τα φτιαξαμε.
    Πιστευω πως επειδη περναω αρκετα καλα ισως κατι θα μου χαλασει αυτη την ευτυχια καπως ετσι νιωθω μερικες φορες.Ειναι ο μονος ανθρωπος που με καταλαβαινει ,παρ ολο που εχω καλους φιλους κ γενικα καπως κοινωνικη ζωη, εννοω δηλαδη οτι δεν ειμαστε παντα μαζι κ μονο οι 2 μας ξερω πως ειναι ο μονος που με ξερει τοσο καλα κ που ειναι διπλα μου οποτε τον εχω αναγκη κ το ιδιο ισχυει κ για μενα.
    Ετσι οι φοβια μου αυτη δυναμωνει οσο δενομαστε...
    Αχ σας ευχαριστω παρα πολυ που μου λετε τη γνωμη σας...

Senior Member
    Απλα απολαυσε αυτη τη σχεση!
    ο,τι παει να σου το χαλασει,διωξε το!εμεις επιλεγουμε πως νιωθουμε και πως θα ερμηνευσουμε τα ερεθισματα που δεχομαστε!
    το οτι συναιβη 2 φορες δεν σημαινει οτι θα ξανασυμβει,μπορει ναι μπορει και οχι,δεν ξερεις ειναι απροβλεπτη η ζωη...
    ελα εχεις μια τοσο ομορφη σχεση ζησε την!οσο και αν κρατησει!με την ιδια λογικη θα πρεπει να ανησυχεις για το αν θα βρει καμια αλλη σουρλουλου να του παρει τα μυαλα και να τον χασεις και παλι....να νιωθεις τυχερη που εχεις μια τοσο ωραια σχεση,μην την καταστρεφεις!
    ελα τωρα!!αληθεια!ο,τι εγινε εγινε!σημασια δεν εχει τι σου επιφυλλασει το μελλον αλλα το τι κανεις τωρα,στο παρον.για αυτο σου λεω αφεσου σε αυτην την σχεση και θα δεις θα σου περασει!δεν γινεται να αποφευγουμε να βγουμε,να ερωτευτουμε,να να να μην τυχων και συμβει
    το ανεπιθυμητο!και δεν σου λεω αμπελοφιλοσοφιες!λογικα ειμαστε συνομιλικες,απο τις δικες μου εμπειριες λοιπον σου λεω οτι αν θες να απαλλαγεις απο αυτες τις σκεψεις θα το καταφερεις!δεν χρειαζεσαι κανεναν αλλο!μονο εσενα!και σκεψου λογικα,ο,τι πιθανοτητες εχει αυτος να του συμβει κατι, αλλες τοσες εχεις και εσυ φανταζομαι!!λοιπον?τι θα κανεις??

Junior Member
    Εχεις δικιο κ σ ευχαριστω πολυ...ολους δηλαδη ,απλα δεν εχω καποιον να τα πω σοβαρα διοτι οι φιλες μου μολις παω να ξεκινησω πανω σε αυτο το θεμα μου λενε ασε τις βλακειες κ ξεκολλα κ τπτ αλλο.
    Γι αυτο κ εστειλα εδω επειδη ξερω πως κ εσεις μοιραζεστε τα προβληματα σας κ θελετε να βοηθησετε κ να σας βοηθησουν ....
    Θα προσπαθησω οσο μπορω να βγαλω αυτες τις σκεψεις απο το μυαλο μου ....

Junior Member
    Χελωνακι, διαβασα το post σου και εχω να σου πω οτι μου θυμιζεις τον εαυτο μου παρα πολυ.. Πριν λιγες μερες ανοιξα παρομοιο θεμα με τιτλο \'\'πολυ αγχος\'\' στην ιδια κατηγορια. Για να μην επαναλαβω την ιστορια μου, μπορεις να ανατρεξεις και να τη διαβασεις..
    Τα συμπτωματα που εχεις τωρα, τα ειχα κι εγω στην αρχη πριν 5 χρονια περιπου, αλλα επειδη ηταν περιστασιακα δεν εδωσα σημασια. Περνωντας ομως ο καιρος και με τη συνδρομη καποιων γεγονοτων, η κατασταση χειροτερεψε (πολυ), οι αρνητικες σκεψεις εγιναν καθημερινες και σε λιγες μερες εχω το πρωτο ραντεβου με ψυχολογο!!! Πιστευω οτι αν βλεπεις πως σε βασανιζουν αυτες οι σκεψεις και δεν μπορεις να απαλλαγεις, καλυτερα να επισκεφθεις καποιον ψυχολογο τωρα που ειναι νωρις..εγω που δεν το εκανα, το εχω μετανιωσει, εχω χασει πολλα λογω αυτου του αγχους!

Senior Member
    helonaki , αν νοιωθεις οτι χρειαζεσαι να μιλησεις σε καποιον για αυτο που σε απασχολει, δεν χανεις τιποτα να ζητησεις βοηθεια,τωρα που οι σκεψεις αυτες σου κανουν τη ζωη δυσκολη.Οι ψυχολογοι δεν γραφουν φαρμακα, αν αυτο φοβασαι.Απλα ειναι εκει για να σε ακουσουν και να σε βοηθησουν.Αν νοιωθεις οτι χρειαζεσαι βοηθεια, καντο.Εγω πιστευα οτι μπορουσα να τα ξεπερασω ολα μονη μου, και το μονο που καταφερα ειναι να χασω δεκα χρονια-το λιγοτερο- απο τη ζωη μου στην προσπαθεια, και στο τελος οταν τα πραγματα εφτασαν στο απροχωρητο, απευθυνθηκα σε γιατρο.Και τωρα παλευω αλλα τουλαχιστον δεν ειμαι μονη μου..

Junior Member
    Επισης και το οικονομικο που σκεφτεσαι καθοτι φοιτητρια, μπορει να λυθει αν κλεισεις ραντεβου με καποιον ψυχολογο σε νοσοκομειο και πληρωνοντας μια ελαχιστη συμμετοχη..

Junior Member
    Cherry διαβασα το θεμα σου κ σοβαρα μεσα \"στο αγχος μας\" χαιρομαι που τελικα ειναι παρα πολλοι εκεινοι που νιωθουν οπως εγω...
    Σκεφτομαι καμια φορα πανω στο πανικο οτι αυτο που νιωθω ειναι προαισθημα αλλα μετα οταν δω τα πραγματα λογικα καταλαβαινω οτι καθε συναισθημα κ καθε τι που μας βασανιζει το μυαλο εχει σχεση με τα βιωματα του καθενος.Ετσι καταλαβαινω πως αυτο που νιωθω δε σημαινει οτι θα συμβει επειδη εγω το νιωθω αλλα εχει τις ιδιες πιθανοτητες ειτε να συμβει ειτε οχι ...αλλα μετα παλι θα με πιασει μια κριση πανικου κ δε θα ξερω τι να κανω ....Καθε φορα τα ιδια μεχρι να ηρεμησω κ μετα ξανα την επομενη φορα...

Junior Member
    Originally posted by helonaki
    Σκεφτομαι καμια φορα πανω στο πανικο οτι αυτο που νιωθω ειναι προαισθημα αλλα μετα οταν δω τα πραγματα λογικα καταλαβαινω οτι καθε συναισθημα κ καθε τι που μας βασανιζει το μυαλο εχει σχεση με τα βιωματα του καθενος.Ετσι καταλαβαινω πως αυτο που νιωθω δε σημαινει οτι θα συμβει επειδη εγω το νιωθω αλλα εχει τις ιδιες πιθανοτητες ειτε να συμβει ειτε οχι ...αλλα μετα παλι θα με πιασει μια κριση πανικου κ δε θα ξερω τι να κανω ....Καθε φορα τα ιδια μεχρι να ηρεμησω κ μετα ξανα την επομενη φορα...

Στην ιδια παγιδα εχουμε πεσει!! Ουτε που θυμαμαι ποσες φορες εχω κανει αυτη τη σκεψη...Και αν ειναι προαισθημα? Και αν συμβει κατι? Και στο 99% των περιπτωσεων ολα πανε μια χαρα..
    Αυτο που πρεπει να ξερεις ειναι πως αυτο που μας διακατεχει εκεινη την ωρα ειναι αγχος και ανησυχια, μην το μπερδευεις με την κριση πανικου..Απ\' οτι εχω διαβασει η κριση πανικου ειναι κατι πολυ πολυ πολυ χειροτερο!!!
    Αν νομιζεις οτι μπορεις να το αντιμετωπισεις μονη σου, κανε μια προσπαθεια, εδω ειμαστε κι εμεις..Αλλα μην το αφησεις πολυ καιρο!!!Αν επιμενει, βουρ σε ειδικο!!

Junior Member
    helonaki,
    πως πανε τα πραγματα? Εισαι καλυτερα?

Page 1 of 2 12 LastLast