Results 106 to 120 of 121
Thread: Αλλαγή απο Remeron σε Tritico
-
06-07-2023, 17:31 #106
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 331
Ναι σωστά, το cipralex εγώ το παίρνω πρωί μόλις ξυπνήσω
- 08-07-2023, 13:56 #107
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 331
Καλησπέρα, τελικά αύξησα το trittico για τον ύπνο στα 225 και δουλεύει προς το παρόν.
Πήρα το seroquel 25mg ολόκληρο μια βραδιά και τριπαρα ολόκληρο το βράδυ παιδιά, τόσο αληθοφανές όνειρα δεν έχω ξαναδεί, δε με χάλασε αυτό όμως, κοιμήθηκα κανένα 8ωρο γεμάτο και το πρωί ξύπνησα με μεγάλη δυσκολία, πήγα στη δουλειά και κοιμόμουν 10λεπτα πάνω στο γραφείο, έφυγα πιο νωρίς γύρισα σπίτι και κοιμήθηκα κανένα 2ωρο στον καναπέ, επίσης μου μπλόκαρε εντελώς τις σκέψεις, είχα ένα κενό στον εγκέφαλο καμία σκέψη δούλεψα με πολύ δυσκολία...ίσως αργότερα να φεύγουν αυτές οι παρενέργειες αλλά δεν μπορώ να το συνεχίσω, είναι καλό να το πάρει κανείς κανένα σ/κ και να κοιμάται συνέχεια για να ξεκουραστεί καλά
20-07-2023, 11:45 #108
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 331
καλημέρα , μετά από ένα μήνα περίπου με cipralex 10mg και trittico 300mg για τον ύπνο μπορώ να πω ότι πάω πάρα πολύ καλά και έχω δει θεαματικά αποτελέσματα σε καταθλιψη, κοινωνική φοβία, αγχος
μια συμβουλή θέλω να δώσω σε όλους βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας...εμένα μαζί με την αγωγή με έχει απογειώσει και δεν παίρνεις και κιλά από την αγωγή.
21-07-2023, 09:06 #109
- Join Date
- Aug 2021
- Posts
- 256
Μπραβο πολυ ευχαριστο οτι τα πας πολυ καλυτερα ευχομαι να κρατησει για πολυ καιρο. Και εγω να αναφερω με Cymbalta 30mg το πρωι και Remeron 15mg το βραδυ ειμαι στην καλυτερη μου φαση απο τοτε που ξεκινησε η αυπνια πριν 4 χρονια, και μαλιστα λεω απο Σεπτεμβριο να δοκιμασω να κοψω το ενα απο τα δυο
21-07-2023, 11:07 #110
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 331
15-08-2023, 18:18 #111
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 331
Χαιρετώ την παρέα
Συνεχίζω τη θεραπεία με cipralex 10 MG με πολύ καλά αποτελέσματα ειδικά δε κοινωνική φοβία και κατάθλιψη, σε συνδυασμό με γυμναστική έχει βελτιωθεί κατά πολύ η διάθεση και έχω χάσει και αρκετά κιλά.
Πάμε τώρα στα αρνητικά...ο ύπνος δυστυχώς έχει χαλάσει και το trittico δεν κάνει τίποτα...έχω πέσει στο xanax αλλά όχι καθημερινά , λόγω βελτίωση της διάθεσης η αϋπνία την ερχόμενη μέρα δε με επηρεάζει όσο παλιότερα αλλά όσο να ναι μου βγάζει πολύ κούραση ειδικά το απόγευμα.
Το άλλο αρνητικό είναι ότι δε μπορώ να τελειώσω με τίποτα...με αποτέλεσμα μετά από κάμποση ώρα να σταματάω την πράξη...και κατά συνέπεια να μην την αναζηταω γιατί ξέρω τι θα τραβήξω...
Θα μπω στον 3ο μήνα αγωγής περίμενα ότι θα είχε περάσει αυτό...
Κάποιος που το έχει πάρει περισσότερο καιρό του έχει φύγει αυτή η παρενέργεια?
16-08-2023, 11:36 #112
- Join Date
- Apr 2020
- Posts
- 2,208
Το παίρνεις την ίδια ώρα καθε μέρα; Ναι, θα φύγει, μην ανησυχείς. Είναι θέμα χρόνου, ημερών ή εβδομάδων.
17-08-2023, 23:44 #113
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 331
Ναι την ίδια ώρα, πάντα πρωί μόλις ξυπνάω.
Δε με νοιάζει τόσο το σεξουαλικο (παντρεμένος 40+...) όσο ο ύπνος αλλά στο συνολικό όφελος υπερτερεί το φάρμακο
18-08-2023, 10:09 #114
- Join Date
- Apr 2020
- Posts
- 2,208
Κοίτα, εάν δεν έχεις πρόβλημα στη λίμπιντο, στύση δηλαδή, μην ανησυχείς. Το πρόβλημα του οργασμού θα φτιάξει. Νομίζω ότι αν μείνεις μόνο ή κυρίως με το cipralex και η λίμπιντο θα επηρεαστεί. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εμπειρία όταν μείωσα το ρεμερον (στα 15 από 30mg) που παίρνω παράλληλα με το cipralex. Θέλω να πω πως κάτι κάνει το τριτικο παρόλο που στον ύπνο δεν πολυβοηθαει.
21-08-2023, 20:10 #115
- Join Date
- Aug 2023
- Posts
- 3
Καλησπέρα σας.
Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχω διαταραχές ύπνου. Από εκεί που κοιμόμουν 7-8 περίπου ώρες το βράδυ, η ποσότητα ύπνου μειώθηκε στις 4-5 βαριά στην καλύτερη με αποτέλεσμα να ξυπνάω τις περισσότερες φορές ξημερώματα και να μην μπορώ να ξανακοιμηθώ.
Κατά τη διάρκεια της μέρας κούραση μετά και υπνηλία.
To 2o συμπτωμα που εμφανίστηκε ταυτόχρονα με την χειροτερευση του ύπνου μου ήταν η εξαφάνιση των πρωινών μου στυσεων.
Αρχισα να το ψάχνω και ορμονολογικά και καρδειαγγειακά. Εχω κάνει αρκετές εξετάσεις ορμονων το τελευταίο έτος και δεν φαίνεται κάποιο πρόβλημα. Εχω κάνει και 2 τριπλεξ πέους και ήταν καλά. Και υπερήχους καρδιάς και τεστ κοπώσεως και όλα.
Είμαι αρκετά γυμνασμένος, 39 ετών.
Εν τέλει ο ενδοκρινολογος μου είπε ότι πρέπει να διορθώσω τον ύπνο και τη διάθεση, δεν υπάρχει κάτι οργανικό, και με έστειλε σε νευρολόγο.
Επειδή χρόνισε και πάραπάνω η κατάσταση πήγα στο νευρολόγο και μου έγραψε το trittico και το besrpar.Διέγνωσε και μια γενικότερη με την ευρεία έννοια καταθλιπτική τάση και έλλειψη διάθεσης.
Μου είπε αρχικά 50 mg trittico κατά τις 7μμ και 5mg+5mg bespar πρωί βράδυ.
Εχει 3 μέρες που άρχισα την αγωγή αλλά έχω κάποιες φοβίες και θα ήθελα την απόψή σας.
Το trittico μπορεί να προκαλέσει ατροφία όρχεων, φθορά ορμονών (τεστο, LH, FSH), πτώση λίμπιντο κτλ ?
Έχω διαβάσει διάφορα στο google αλλά άκρη δεν έβγαλα και επειδή με ανησυχεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας γιατί αν με χτυπήσει το φάρμακο εκεί που πονάει, δηλαδή χειροτερέψει την σεξουαλική διάθεση δεν ξέρω πως θα αντιμετωπιστεί μετά.
Συγγνωμη αν σχολιάζω σε λάθος post
ευχαριστώLast edited by rhodes_Bill; 21-08-2023 at 20:42.
21-08-2023, 22:19 #116
- Join Date
- Apr 2020
- Posts
- 2,208
Ελάχιστα είναι αυτά που δεν επηρεάζουν τη λίμπιντο, το τριτικο, το ρεμερον και το valdoxan. Στο ίντερνετ μπορείς να βρεις τα πάντα, σπουδαία ενημέρωση μέχρι παραπληροφόρηση. Υπάρχει το drugs.com που μπορείς να δεις κριτικές για όλα τα αντικαταθλιπτικά, το τριτικο ίσως να μην το βρεις με αυτό το όνομα αλλά ως trazodone.
21-08-2023, 22:40 #117
- Join Date
- Aug 2023
- Posts
- 3
22-08-2023, 10:46 #118
- Join Date
- Apr 2020
- Posts
- 2,208
Ρεμερον και valdoxan έχω πάρει, το τριτικο δεν το έχω δοκιμάσει. Το valdoxan σπάνια το δίνουν οι ψυχίατροι, κάποιοι δεν το θεωρούν αποτελεσματικό κάποιοι ίσως επειδή χρειάζεται εξετάσεις για το συκώτι γιατί ενδεχομένως να το βλάψει. Δεν είχα δει διαφορά σε αυτό το κομμάτι μεταξύ αυτών. Υπάρχουν στο φόρουμ κάποια μέλη που το παίρνουν το τριτικο. Περίμενε να απαντήσουν ή βάλε ξανά καινούργιο θέμα αν θες. Το τριτικο είναι παλιό φάρμακο, του 1981, το ρεμερον του 1996, το valdoxan του 2007. Αλλά όπως σου είπα ανεξάρτητα από αυτό πιο δουλεμενα από γιατρούς και άρα και ασθενείς είναι τα δύο πρώτα, όχι για λόγους παλαιότητας, άρα θα βρεις περισσότερα δεδομένα για αυτά.
22-08-2023, 12:56 #119
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 331
Φίλε μου λες ότι έχεις πρόβλημα στύσης το πρωί ,αν επιτρέπεται , όταν πας να κάνεις την πράξη έχεις στύση?
το trittico για μένα είναι καλό φάρμακο αλλά μου σβήνει η υπναγωγός δράση του μετά από καιρό , τα έχω γράψει και παραπάνω.
μετά από 2 εβδομάδες που σταμάτησα να το χρησιμοποιώ εχθές πήρα 150 mg και κοιμήθηκα καλά...
Επίσης για τη libido αν ψάξεις μέχρι τα 10mg το brintellix έχει μικρή επιδείνωση
22-08-2023, 20:26 #120
- Join Date
- Aug 2023
- Posts
- 3
Τα συμπτωματα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2022.
Το Μαιο του 2022 είχα γνωρίσει μια κοπέλα και επειδή φαινόταν που πάει το πράγμα και τα συμπτώματα δεν παιρνούσαν,για να μην αποτύχω και γίνω "ρόμπα" πήγα σε ανδρολόγο. Φοβήθηκα μήπως άρχισα να γίνομαι υπογοναδικός ή υπέβοσκε κάποιο αγγειακό ζήτημα γιατί πρώτη φορά τα συναντούσα αυτά τα συμπτώματα στο σώμα μου και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ και με άγχωναν πολύ.
Δε διέγνωσε κάτι οργανικό και μου χορήγησε cialis για ένα διάστημα. Μαζί της υπήρχε χημεία,το χάπι δούλευε αλλά χωρίς αυτό ήταν μέτρια τα πράγματα. Ο κακός ύπνος και η απώλεια πρωινής libido εξακολουθούσαν κανονικά.
Μαζί της έμεινα 4 μηνες μέχρι Σεπτέμβρη, με δική της απόφαση το τελειώσαμε. Δεν ανέφερα ποτέ για το θέμα μου ούτε κατάλαβε κάτι αλλά αυτή η κατάληξη με έριξε ακόμη περισσότερο.
Τους επόμενους μήνες κλείστηκα αρκετά στον εαυτό μου,όχι ολοκληρωτικά. Ημουν λειτουργικός αλλά με κάκιστη διάθεση. Τα κάνω όλα μηχανικά χωρίς να ευχαριστιέμαι ιδιαίτερα κάτι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Απλά μετρούσα ανά διαστήματα τους δείκτες μου μήπως έχω κάτι. Πήγα συνολικά σε 3 ανδρολόγους και 2 ενδοκρινολόγους. Όλοι μιλούσαν για ψυχογενές ζήτημα.Κανένα οργανικό εύρημα μεχρι στιγμής.Πήγα και σε πνευμονολόγο μήπως πάσχω από Απνοια και έφταιγε αυτό. Πάλι καθαρός.
Ο 2ος ενδοκρινολόγος με έπεισε να πάω σε νευρολόγο για να μιλήσω μαζί του για τη διάθεση και τον ύπνο.
Η διάγνωση είναι μια καταθλιπτική τάση, δυσθυμία και ψυχογενής στυτική διαταραχή. Εξ' ου και τα φάρμακα.
Ξέρω πως είναι η κατάθλιψη. Μεταξύ 17-22 ετών έκανα ψυχοθεραπεία με αγωγη λόγω ΙΔΨ διαταραχης και κατάθλιψης. Το ξεπέρασα αλλά αυτό που με στεναχωρεί είναι πως 20 σχεδόν χρόνια μετά φαίνεται να ξανακυλάω
Οπότε για την πράξη φίλε μου δεν μπορώ να σου απαντήσω αυτό το διάστημα τι μπορώ να κάνω ειλικρινά. Νομίζω τη Τζεσικα Αλμπα γυμνη να μου τη φέρεις το πρωί πλάι μου θα της πω να πιούμε καφέ και φάμε ντόνατς γιατί από το άλλο μάλλον τζίφος.
Οι εντυπώσεις μου το πρώτο 3ημερο από το trittico είναι πως κοιμήθηκα σαφώς καλύτερα. Επιασα 6,5 ώρες γεμάτες από τις 4-5.
Το πρωί ξυπνάω με μια θολούρα,ένα hangover ας πούμε. Έχω ένα ουδέτερο συναίσθημα, ούτε θετικές ούτε αρνητικές σκέψεις
Με προσωπική πρωτοβουλία αντί για 50mg ξεκίνησα με 25mg να δω πως θα αντιδράσει ο οργανισμός μου. Χαπι των 150mg κομμένο με κόφτη στα 6 κομμάτια
Για το trittico ρωτάω επειδή με αγχώνει μηπως προκαλέσει PSSD ή με φθείρει ορμονικά και μετά όντως έχω και οργανικό θέμα.
Similar Threads
-
Tritico...
By ριας in forum ΨυχοφαρμακολογίαReplies: 15Last Post: 20-06-2023, 18:06 -
Remeron
By teatree in forum ΨυχοφαρμακολογίαReplies: 18Last Post: 07-09-2020, 11:29 -
remeron
By MikeStam 3 in forum ΨυχοφαρμακολογίαReplies: 10Last Post: 08-05-2019, 23:08 -
Remeron..
By xristoforos28 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 95Last Post: 07-07-2018, 14:05 -
REMERON
By ΧΑΒΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 2Last Post: 13-11-2008, 14:09
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή