Results 166 to 180 of 353
Thread: Κανονες επικοινωνιας για ολους
-
23-08-2009, 14:20 #166
Originally posted by πανος12345
.... προσεξε οπως...αν ειχες σχεσεις με ενα ανδρα που εμπαινε εδω μεσα να ρωτησει τον \"χορο\" αν πρεπει να σε εγκαταλείψει γιατι βασανιζεται με την κατασταση της υγειας σου , θελω να υπαρχει μια σταθερη φωνη που να του πει..
ΟΧΙ ΤΩΡΑ....ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑς ΟΤΑΝ ΜΑς ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΠΟΝΟ ΘΛΙΨΗ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ....ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΙΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ...
ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ...
ΑΥΡΙΟ ΟΤΑΝ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
κι αυτο ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ..
και ποιος εισαι εσυ?
ο κανενας..
ενας τυχαιος περαστικος που εχει την ιδεοληψια οτι εχει την σωστη αποψη ενω οι αλλοι οχι..
εαν αυτο γινοταν , κι αν αυτος που θα ελεγε \"το σωστο\" ησουν εσυ, ΕΣΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, που εχεις ηδη αποδειξει την ημιμαθεια και την πιθανη επικινδυνοτητα σου, τοτε ενα σωρο κοσμος θα ηταν απο χερι καμμενος...
τωρα που ακουγονται πολλες φωνες και αποψεις, εχει αυτος που προβληματιζεται την πιθανοτητα να κανει μια καλη επιλογη αποψης απο οσες θα διαβασει ...
- 23-08-2009, 14:20 #167
Originally posted by olgaki82
δεν ειμαστε ολοι ομως ιδιοι και οσον αφορα αυτο που ειπες ο καθενας συμπεριφερεται αλιως σε τετοιες καταστασεις.αλλος θελει να βοηθησει πραγματικα τον συνανθρωπο του και αλλος δεν μπορει να αναλαβει το βαρυ αυτο φορτιο ισως απο αγνοια,αδυναμια,εγωισμο.κα� � πως μιλας με τετοια σιγουρια για το αν εγω εθιστω η οχι στο φορουμ?τι σε κανει να νομιζεις οτι για να αντιμετωπισω την αγχωδη διαταραχη και την εξαρτηση στο αλκοολ θα δημιουργησω αλλη εξη?
αλλαζεις μια κακη εξη με μια καλη και ωφελιμη εξη...
το τι σε οδηγησε σε καθε μορφης εξη ειναι αλλου παππα ευαγγελιο
πολλα μπορει να εχουν συμβει....αυτο που εχει ομως σημασια ειναι να φυγεις απο μια κακια εξη οπως αυτη του αλκοολ που ειναι πολυ χειροτερη απο την μαριχουανα η την κοκα...
γιατι σου τρωει το συκωτι...
23-08-2009, 14:23 #168
Originally posted by Remedy
.... προσεξε οπως...αν ειχες σχεσεις με ενα ανδρα που εμπαινε εδω μεσα να ρωτησει τον \"χορο\" αν πρεπει να σε εγκαταλείψει γιατι βασανιζεται με την κατασταση της υγειας σου , θελω να υπαρχει μια σταθερη φωνη που να του πει..
ΟΧΙ ΤΩΡΑ....ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑς ΟΤΑΝ ΜΑς ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΠΟΝΟ ΘΛΙΨΗ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ....ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΙΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ...
και ποιος εισαι εσυ?
ο κανενας..
ενας τυχαιος περαστικος που εχει την ιδεοληψια οτι εχει την σωστη αποψη ενω οι αλλοι οχι..
εαν αυτο γινοταν , κι αν αυτος που θα ελεγε \"το σωστο\" ησουν εσυ, ΕΣΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, που εχεις ηδη αποδειξει την ημιμαθεια και την πιθανη επικινδυνοτητα σου, τοτε ενα σωρο κοσμος θα ηταν απο χερι καμμενος...
τωρα που ακουγονται πολλες φωνες και αποψεις, εχει αυτος που προβληματιζεται την πιθανοτητα να κανει μια καλη επιλογη αποψης απο οσες θα διαβασει ...
εσυ ομως μαλλον για υποστηριξη γραφτηκες ετσι δεν ειναι?
23-08-2009, 14:28 #169
μαλιστα.το θεμα ηταν αλλο ομως και οχι εγω,τ πως πιστευεις οτι θα βοηθησεις τα ατομα που οπως λες βλαπτονται απο το φορουμ και με τι τροπους?
23-08-2009, 14:28 #170
ολγακι
εχε υποψη σου οτι ο τροπος για να απαλλαγεις απο μια εξη και κυριως κακια, δεν ειναι το να δημιουργησεις μια αλλη λιγοτερο κακια η και καλη (ας πουμε)
ο τροπος ειναι να αντιληφθεις την λειτουργια των εξεων γενικως στην ζωη σου και τον λογο που εσυ προσωπικα οδηγεισαι εκει, ωστε να μπορεσεις αφου κατανοησεις αυτα να παρεις την ζωη σου στα χερια σου, να αντιμετωπιζεις δλδ και να βλεπεις καταματα οτι σου προκυπτει και να μη πεφτεις στο \"βολεμα\" της εξης ειτε καλης ειτε κακιας ..
κι αυτο θα το καταφερεις με βοηθεια ειδικων και δουλεια με τον εαυτο σου...
και μην ακους οποιον κομπογιαννιτη περασει απο δω επειδη δηλωσε ειδικος ανευ χαρτοφυλακιου
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΞΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΑΡΑΣ
23-08-2009, 14:32 #171
Originally posted by Remedy
και ποιος εισαι εσυ?
ο κανενας..
δεν εχω γιατρο γιατι δεν εχω νοιωσει τετοια αναγκη προς το παρον
αν την νοιωσω να εισαι σιγουρος οτι θα παω σε γιατρο
αλλα οσους γιατρους κι αν χρειαστω ποτε
να εισαι βεβαιος οτι δεν προκειται να χασω μοναδεσ IQ επειδη θα ασθενησω
ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΕΝΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΑΜΑΘΗ ΠΑΠΑΡΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΙΑ ΟΤΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙΣ ΣΤΟ ΟΛΓΑΚΙ ΠΕΡΙ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ , ΠΑΠΑΡΑ
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ \"ΠΟΡΦΥΡΑ\"?????????????????????
23-08-2009, 14:40 #172
το ξερω γλυκεια μου remedy και την εξη μου στο ποτο θα την αντικαταστασει με αγωνα και υπομονη μονο η εξη να αγαπαω και να σεβομαι την ολγα,να ακουω τις αναγκες μου και να αντιμετωπιζω τις δυσκολιες δυνατη πια.αλλα ο κυριος πανος εχει αλλη γνωμη και θεωρω πολυ υποτιμιτικο το να θελει να υιοθετησω τις αποψεις του
23-08-2009, 14:41 #173
Πάνο,
όπως σου είπαν όλα τα μέλη αυτό είναι φόρουμ αλληλοϋποστήριξης και όχι τηλε-ψυχοθεραπείας. Μην τα μπερδεύεις. Όποιος χρειαστεί ψυχοθεραπεία πρέπει να απευθυνθεί σε ψυχολόγο. Άλλωστε τηλε-ψυχοθεραπεία είναι επικύνδυνο να υπάρχει.
Λες, πως μπορεί κάποιος που ψάχνει βοήθεια εδώ μέσα να ακούσει κάποιες συμβουλές που ίσως βλάψουν είτε τον ίδιο είτε κάποιον συνάνθρωπό του.
Μα εδώ, δε ζητά κανεις τη βοήθεια ενός ψυχολόγου αλλά απλών ανθρώπων.
Όπως ακριβώς και σε μια παρέα φίλων.
Εσύ συζητάς έναν πρόβλημά σου.
Μπορεί μια συμβουλή που ακούσεις από έναν φίλο, να είναι όντως βλαπτική.
Αυτό τι σημαίνει;
Η δική σου ευθύνη του εαυτού σου και των επιλογών σου που είναι; Το αν θα ακολουθήσεις εσύ τη βλαπτική συμβουλή είναι ευθύνη του φίλου σου που έχει κάθε καλή πρόθεση να σε βοηθήσει ή αποκλειστικά δική σου;
Η κρίση ενός ανθρώπου, είτε εδώ μέσα, είτε εκεί έξω αναπτύσσεται και μέσα από τα λάθη. Και δεν υπάρχει ποτέ ιδανική σχέση, ιδανικό φόρουμ, ιδανικοί άνθρωποι. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά αυτο δε σημαίνει ότι θα βάλουμε το φόρουμ στην πυρά αν δεν είναι ιδανικό.
Τον κόσμο δεν μπορείς να τον άλλάξεις. Κανείς.
Αν θες να τον κάνεις καλύτερο, να βάλεις ένα λιθαράκι, άλλαξε τον εαυτό σου και δώσε το παράδειγμα κι αν αυτό που οραματίζεσαι είναι εφικτό, θα ακολουθήσουν κι άλλοι.
Κάνε εσύ ένα φόρουμ ιδανικό όπως το θελεις, για να δεις στην πράξη αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αντί να βάζεις στην πυρά τον παρόν φόρουμ. Γιατί εσύ δεν έκανες απλά συστάσεις, αλλά απειλές. Εκεί είναι η ένστασή μου και η αγανάκτισή μου.
Στα άλλα που λες, για το τι μπορούμε να κάνουμε για τη χώρα μας ως πολίτες, θα συμφωνήσω.
Αλλά κι εδώ ισχύει αυτό που΄σου είπα.
Ξεκίνα από τον εαυτό σου.
Ξεκίνα να καθαρίζεις τα αγριόχορτα από τα δρομάκια.
Κι αυτό θα το δουν κι άλλοι.
Και θα το ακολουθήσουν.-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
23-08-2009, 14:45 #174
το ξερω γλυκεια μου remedy και την εξη μου στο ποτο θα την αντικαταστασει με αγωνα και υπομονη μονο η εξη να αγαπαω και να σεβομαι την ολγα,να ακουω τις αναγκες μου και να αντιμετωπιζω τις δυσκολιες δυνατη πια.αλλα ο κυριος πανος εχει αλλη γνωμη και θεωρω πολυ υποτιμιτικο το να θελει να υιοθετησω τις αποψεις του
δεν φανταζεσαι ποσο...
ο κυρ πανος θα μπορουσε να θελει και να γινει αστροναυτης κι αυτο καθολου δε θα μας ενοιαζε...
δυστυχως εκανε το μεγα λαθος να δηλωσει ειδικος της ψυχικης υγειας ΕΔΩ ΜΕΣΑ
ενω ειναι σχεδον αναλφαβητος
και υπαρχει παντα ο κινδυνος καποιος ευαισθητος αλλα ανενημερωτος ανθρωπος, να τον παρει στα σοβαρα ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΗΣ
ασχετως αν λεει εμφανως παπαριες...
χαιρομαι που δε θασαι εσυ αυτος ο καποιος..
23-08-2009, 14:54 #175
Επίσης κάτι τελευταίο Πάνο.
Βλέπω ότι αποφεύγεις να απαντήσεις ευθέως σε ερωτήσεις μελών. Αυτό δεν είναι και τόσο επικοινωνιακό, όσο κι αν διατείνεσαι ότι είσαι τόσο φαν της επικοινωνίας.
Για να δούμε αν θα το κάνεις και αυτή τη φορά.
Ερώτηση 1η:Θεωρείς ότι εσύ ξέρεις κάθε φορά ποια είναι η σωστή συμβουλή που πρέπει να δοθεί σε ένα μέλος που ζητά βοήθεια;
Ερώτηση 2η:Θεωρείς ότι για να ξεσηκώσεις τόσο μένος ότι δεν είσαι πουθενά λάθος στον τρόπο, στη συμπεριφορά, στις απόψεις σου;
Ερώτηση 3η:Εδώ γράφτηκες για να προσφέρεις βοήθεια, για να πάρεις, ή και τα δύο;-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
23-08-2009, 15:31 #176
μαλιστα.το θεμα ηταν αλλο ομως και οχι εγω,τ πως πιστευεις οτι θα βοηθησεις τα ατομα που οπως λες βλαπτονται απο το φορουμ και με τι τροπους?
23-08-2009, 15:36 #177
αν εγω εχω αποδειξη την ημιμαθια και την πιθανη επικινδυνοτητα μου να ρωτησεις τον γιατρο σου και να του πεις να ερθει εδω στο φορουμ να το συζητησουμε..
23-08-2009, 15:37 #178
στην συνεχεια προτεινοντας τον σχηματισμο ομαδων συζητησης οπου ο συντονιστης θα ειναι αυτος που ανοιγει το θεμα....θα μπορει πχ να επιλεγει τους συνομιλητες του....
θα υπαρχει η δυνατοτητα λιστας φιλων και μαυρης λιστας ...υπηρξε σωτηρια αυτη η ανακαλυψη για τον διαλογο στο διαδικτυο! πχ αν καποιος σε βριζει τον βαζεις στην μαυρη λιστα σου...δεν μπορει ξανα να επικοινωνησει μαζι σου....εγω θα εβαζα την ρεμεντυ πχ
με ακολουθει απο πισω μονο για να βριζει , να με σπιλωνει και να λεει του κεφαλιου της...
που ωφελει αυτο? κανενα και πουθενα...
23-08-2009, 15:38 #179
εκτονωση δεν σημαινει επιθετικοτητα με κλειστα ματια...
σημαινει σπορ, γυμναστικη , περπατημα , πλεξιμο, κλπ δεν εννοειται ψυχοθεραπεια με καμμια δυναμη η υβρις κλπ σε βαρος αγνωστων...ειναι κακως νοουμενη προβολη απο αλπμανηδες και οχι απο επιστημονες
23-08-2009, 15:39 #180
στην συνεχεια προτεινοντας τον σχηματισμο ομαδων συζητησης οπου ο συντονιστης θα ειναι αυτος που ανοιγει το θεμα....θα μπορει πχ να επιλεγει τους συνομιλητες του....
θα υπαρχει η δυνατοτητα λιστας φιλων και μαυρης λιστας ...υπηρξε σωτηρια αυτη η ανακαλυψη για τον διαλογο στο διαδικτυο! πχ αν καποιος σε βριζει τον βαζεις στην μαυρη λιστα σου...δεν μπορει ξανα να επικοινωνησει μαζι σου....εγω θα εβαζα την ρεμεντυ πχ
με ακολουθει απο πισω μονο για να βριζει , να με σπιλωνει και να λεει του κεφαλιου της...
που ωφελει αυτο? κανενα και πουθενα...
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)