Κανονες επικοινωνιας για ολους - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 24 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast
Results 181 to 195 of 353
    Senior Member
    Originally posted by πανος12345
    εκτονωση δεν σημαινει επιθετικοτητα με κλειστα ματια...
    σημαινει σπορ, γυμναστικη , περπατημα , πλεξιμο, κλπ δεν εννοειται ψυχοθεραπεια με καμμια δυναμη η υβρις κλπ σε βαρος αγνωστων...ειναι κακως νοουμενη προβολη απο αλπμανηδες και οχι απο επιστημονες
    επιστηηηηηηηηηηημοοοοοοοο οοοονννααααααααααααα.τελι� �α πανο διαβαζεις τι γραφουν τα αλλα μελη η εχεις κολλησει στα δικα σου;το αναρωτιεμαι,την παπαρηγα μου θυμιζεις

Originally posted by Empneustns
    αν εγω εχω αποδειξη την ημιμαθια και την πιθανη επικινδυνοτητα μου να ρωτησεις τον γιατρο σου και να του πεις να ερθει εδω στο φορουμ να το συζητησουμε..
    εσυ ομως μαλλον για υποστηριξη γραφτηκες ετσι δεν ειναι?
    πανουλακο,μαζεψε πρωτα τη δικη σου επιθετικοτητα.....
    εμπνευστακο....η αμυνα δεν εναι μον η καλυτερη επιθεση αλλα κυριως η φωνη του δικαιου....καθε φορα που καποιοι ασχετοι ερχονται εδω στην θεματικη μου για να μου πειτεθουν επιβεβαιωνουν οσα γραφω εδω και καιρο!!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    αν εγω εχω αποδειξη την ημιμαθια και την πιθανη επικινδυνοτητα μου να ρωτησεις τον γιατρο σου και να του πεις να ερθει εδω στο φορουμ να το συζητησουμε..
    εμπνευστακο....η αμυνα δεν εναι μον η καλυτερη επιθεση αλλα κυριως η φωνη του δικαιου....καθε φορα που καποιοι ασχετοι ερχονται εδω στην θεματικη μου για να μου πειτεθουν επιβεβαιωνουν οσα γραφω εδω και καιρο!!!!!!!!!!!!!!!
    γιατι σε ενοχλει ο ανταγωνισμος,μηπως ειναι πιο σχετικοι απο σενα;μεχρι τωρα δεν μας εχεις πει και κατι σοβαρο για να σε λαβουμε σοβαρα υποψιν.μονο την καραμελα της επιθετικοτητας την οποια πρωτος γλυφεις και καλυτερα απο ολους

Senior Member
    Originally posted by olgaki82
    μαλιστα.το θεμα ηταν αλλο ομως και οχι εγω,τ πως πιστευεις οτι θα βοηθησεις τα ατομα που οπως λες βλαπτονται απο το φορουμ και με τι τροπους?
    καταρχην περιοριζοντας την περιδιαχυτη επιθετικοτητα καποιων πχ οπως της ρεμεντυ!
    για να περιορισεις την επιθετικοτητα μου προς τις παπαριες που εκτοξευεις χωρις προειδοποιηση, θα πρεπει απλα να κοψεις τις παπαριες...
    αλλα επειδη εισαι φυσει και θεσει παπαρας, αυτο δεν ειναι εφικτο..
    θα σου προτεινα λοιπον, αντ αυτου, να επιστρεψεις στα φορουμ που συχναζεις οταν δεν τρως απανωτα μπαν και να ασχοληθεις με την αγαπημενη σου δραστηριοτητα στο ιντερνετ, δλδ την αγρα πελατων.
    καταλαβες κυρ πορφυρα?

γιατι σε ενοχλει ο ανταγωνισμος,μηπως ειναι πιο σχετικοι απο σενα;μεχρι τωρα δεν μας εχεις πει και κατι σοβαρο για να σε λαβουμε σοβαρα υποψιν.μονο την καραμελα της επιθετικοτητας την οποια πρωτος γλυφεις και καλυτερα απο ολους
    καλυτερα εσυ σαν πιο παλιος εμνευστακο να μας πεις τι θεωρεις σοβαροεκτος απο τα ανεκδοτα....χαχαχαχα

ωπα της..ανταγωνισμος......
    σε τι? απο ποιον? για πιο στοχο?

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    Πάνο,
    όπως σου είπαν όλα τα μέλη αυτό είναι φόρουμ αλληλοϋποστήριξης και όχι τηλε-ψυχοθεραπείας. Μην τα μπερδεύεις. Όποιος χρειαστεί ψυχοθεραπεία πρέπει να απευθυνθεί σε ψυχολόγο. Άλλωστε τηλε-ψυχοθεραπεία είναι επικύνδυνο να υπάρχει.

Λες, πως μπορεί κάποιος που ψάχνει βοήθεια εδώ μέσα να ακούσει κάποιες συμβουλές που ίσως βλάψουν είτε τον ίδιο είτε κάποιον συνάνθρωπό του.
    Μα εδώ, δε ζητά κανεις τη βοήθεια ενός ψυχολόγου αλλά απλών ανθρώπων.

Όπως ακριβώς και σε μια παρέα φίλων.
    Εσύ συζητάς έναν πρόβλημά σου.
    Μπορεί μια συμβουλή που ακούσεις από έναν φίλο, να είναι όντως βλαπτική.

Αυτό τι σημαίνει;
    Η δική σου ευθύνη του εαυτού σου και των επιλογών σου που είναι; Το αν θα ακολουθήσεις εσύ τη βλαπτική συμβουλή είναι ευθύνη του φίλου σου που έχει κάθε καλή πρόθεση να σε βοηθήσει ή αποκλειστικά δική σου;

Η κρίση ενός ανθρώπου, είτε εδώ μέσα, είτε εκεί έξω αναπτύσσεται και μέσα από τα λάθη. Και δεν υπάρχει ποτέ ιδανική σχέση, ιδανικό φόρουμ, ιδανικοί άνθρωποι. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο αλλά αυτο δε σημαίνει ότι θα βάλουμε το φόρουμ στην πυρά αν δεν είναι ιδανικό.

Τον κόσμο δεν μπορείς να τον άλλάξεις. Κανείς.
    Αν θες να τον κάνεις καλύτερο, να βάλεις ένα λιθαράκι, άλλαξε τον εαυτό σου και δώσε το παράδειγμα κι αν αυτό που οραματίζεσαι είναι εφικτό, θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Κάνε εσύ ένα φόρουμ ιδανικό όπως το θελεις, για να δεις στην πράξη αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, αντί να βάζεις στην πυρά τον παρόν φόρουμ. Γιατί εσύ δεν έκανες απλά συστάσεις, αλλά απειλές. Εκεί είναι η ένστασή μου και η αγανάκτισή μου.

Στα άλλα που λες, για το τι μπορούμε να κάνουμε για τη χώρα μας ως πολίτες, θα συμφωνήσω.
    Αλλά κι εδώ ισχύει αυτό που΄σου είπα.
    Ξεκίνα από τον εαυτό σου.
    Ξεκίνα να καθαρίζεις τα αγριόχορτα από τα δρομάκια.
    Κι αυτό θα το δουν κι άλλοι.
    Και θα το ακολουθήσουν.
    Συμφωνώ απόλυτα αν και δυστυχώς δε το βλέπω να καταλαβαίνει.. Ο,τι επιχειρήματα και να δώσουμε δε φαίνεται να τα κατανοεί.. Ή μαλλον ούτε καν τα λαμβάνει υπόψη γιατί όλα είναι επιθετικότητα..
    Πάνο ακόμα πιστεύεις ότι θα πείσεις ή μήπως το διασκεδάζεις?
    Νιώθεις ανώτερος ως ο έχων γνώση ανάμεσα στους αδαείς και μη νοήμονες?

Senior Member
    Επίσης κάτι τελευταίο Πάνο.
    Βλέπω ότι αποφεύγεις να απαντήσεις ευθέως σε ερωτήσεις μελών. Αυτό δεν είναι και τόσο επικοινωνιακό, όσο κι αν διατείνεσαι ότι είσαι τόσο φαν της επικοινωνίας.
    Για να δούμε αν θα το κάνεις και αυτή τη φορά.

Ερώτηση 1η:Θεωρείς ότι εσύ ξέρεις κάθε φορά ποια είναι η σωστή συμβουλή που πρέπει να δοθεί σε ένα μέλος που ζητά βοήθεια;

Ερώτηση 2η:Θεωρείς ότι για να ξεσηκώσεις τόσο μένος ότι δεν είσαι πουθενά λάθος στον τρόπο, στη συμπεριφορά, στις απόψεις σου;

Ερώτηση 3η:Εδώ γράφτηκες για να προσφέρεις βοήθεια, για να πάρεις, ή και τα δύο;
    Αλήθεια, γιατί δεν απαντάς?

Senior Member
    στο καλαμπουρι ειστε ολοι καλοι αλλα εδω ειναι φορουμ υποστηριξης αν δεν κανω λαθος...
    οταν η γυναικα μας κανει αποπειρα αυτοκτονια τι κανουμε
    την πεταμε καιμαζευουμε αλλη χικα μηκα συκα γιωτα παπαρωτα και σκετη κοτα?
    ποιος συμβουλευει ποιον και με τι προσοντα εδω μεσα?
    μηπως το κανετε λιγο παιδικη χαρα για να μην φανει η γυμνια σας ?

Επειδή είμαστε κοντά ηλικιακά και βλέπω με πήρε και μένα η μπάλα θα ρωτήσω νομίζετε πως έχει την δυνατότητα και τα προσόντα να συμβουλεύσει;Η παρ\'ολίγον αυτόχειρας την επομένη μπορούσε και έφραφε,ενω τώρα έχει άλλα ενδιαφέροντα να μας συμβουλεύσει.Η Μαρίνα είναι ψυχολόγος υπάρχουν και πραγματικοι ειδικοί να δώσουν την συμβουλή τους;Σε λίγο θα λέμε τι κάνει νιάου -νιάου στα κεραμίδια;Ο Πάνοοοοοοοοοοοοοοοοοοος
    Πάντως δεν απευθύνθηκα στον κύριο τάδε αλλά σε όλους εμάς που κακώς του απαντάμε

Senior Member
    giota μαλλον εχεις δικιο.εγω δεν ξαναγραφω σε αυτο το θεμα.

Originally posted by evath
    Επίσης κάτι τελευταίο Πάνο.
    Βλέπω ότι αποφεύγεις να απαντήσεις ευθέως σε ερωτήσεις μελών. Αυτό δεν είναι και τόσο επικοινωνιακό, όσο κι αν διατείνεσαι ότι είσαι τόσο φαν της επικοινωνίας.
    Για να δούμε αν θα το κάνεις και αυτή τη φορά.

Ερώτηση 1η:Θεωρείς ότι εσύ ξέρεις κάθε φορά ποια είναι η σωστή συμβουλή που πρέπει να δοθεί σε ένα μέλος που ζητά βοήθεια;

ισως ναι λογω 35 χρονια εμπειρια στα κοινωνικα και ψυχολογικα θεματα ...μονο που δεν υπαρχει η σωστη απαντηση αλλα μονο η αποψη δω..γιατι για να υπαρχει απαντηση πρεπει να υπαρχει και ερωτηση.....

Ερώτηση 2η:Θεωρείς ότι για να ξεσηκώσεις τόσο μένος ότι δεν είσαι πουθενά λάθος στον τρόπο, στη συμπεριφορά, στις απόψεις σου;
    ειναι γνωστο οτι στην χωρα μας η ψυχολογιαμεχρι τη δελαετια του 80 αντιμετωπιζοτανε οπως οι χαρτοριχτρες και σημερα οπως οι καφεντζουδες.....αρα δεν μου προξενει καμμια απολτως εντυπωση για καποιους ασχτους που ειχαν μια εξυπνη ιδεα για να μαζεψουν εδω τους βασανισμενους να λενε φουμαρα για μεταξωτες κορδελες χωρις δομη και διαλογο αλλα με κραυγες!!!!

Ερώτηση 3η:Εδώ γράφτηκες για να προσφέρεις βοήθεια, για να πάρεις, ή και τα δύο;
    κανεις δεν μπορει ποτε να παρει βοηθεια χωρις να δωσει και το αντιθετο....
    εχω επικοινωνιακες αναγκες στην γλωσσα μου και μπηκε δω γιατι διαβασα μια κοτσανα στο ινετρνετ που βγηκε απο εδω μεσα και οφειλα να την απαντησω...
    Αλήθεια, γιατί δεν απαντάς?
    να ρωτησω και γω τωρα?
    ανακριση μου κανεις και με ποιο δικαιωμα?
    αν δεν σου απαντουσα τι θα εκανες θα με εβριζες και συ γιατι εισαι ανωνυμη στο ιντερνετ?

και αρα ξεκιναμε απο την αρχη:η ανωνυμια προαγει η οσι την επιθετικοτητα?

Senior Member
    ...O διάλογος για σένα είναι ανάκριση;

Εδώ δηλαδή μπήκες για να μιλάς και να ρωτάς αποκλειστικά;
    Η επικοινωνία δεν πάει έτσι Πάνο.
    Η επικοινωνία είναι αμφίδρομη.
    Ο διάλογος δεν είναι μόνο μιλάω αλλά και ακούω.
    Τόσες μέρες κατηγορείς τους άλλους ότι δεν σε ακούνε. Μερικές φορές έχει να κάνει και με τον τρόπο που επικοινωνούμε μία άποψή μας. Αν την εκφέρουμε απειλώντας και θεωρώντας την απόλυτα ορθή, ποιος περίμενες να σε ακούσει;
    Να σε ρωτήσω: Εσύ όμως ακούς;

ΥΓ. Όχι, δεν έχω βρίσει και δε βρίζω κανέναν επειδή είμαι ανώνυμη στο διαδίκτυο.

Πάντως, οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου την αντιλαμβάνεσαι αμέσως πολύ επιθετικά... Πως να επικοινωνήσεις έτσι όμως;

Πάντως οι απαντήσεις σου μου δίνουν την εντύπωση ότι έχεις στο μυαλό σου ότι το φόρουμ αυτό είναι φόρουμ τηλε-ψυχοθεραπείας, οπότε χρειάζεται τηλε-ειδικούς που θα αναλάβουν την αποστολή αυτή.
    Όχι, Πάνο, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι φόρουμ αλληλοϋποστήριξης, όπου μπαίνουν άτομα με παρόμοια προβλήματα ή και προβληματισμούς, οπότε ξέρουν ότι εδώ θα βρουν κι άλλα άτομα με παρόμοια προβλήματα/προβληματισμούς, θα μιλήσουν, θα ακουστούν, θα ρωτήσουν, θα μάθουν ο ένας την εμπειρία του άλλου, θα ανακουφιστούν που δεν είναι οι μόνοι με το συγκεκριμένο πρόβλημα/προβληματισμό, θα τους δοθεί ελπίδα διαβάζοντας άλλα μέλη που ξεπέρασαν παρόμοια προβλήματα...
    Μπορεί ακόμα και να γνωριστούν κάποιοι μεταξύ τους και να δημιουργήσουν σχέσεις φιλίας. Αυτό είναι από μόνο του θεραπευτικό.

Εδώ δε μας μάζεψε κανένας άσχετος. Εδώ πρόσεχε πολύ καλά τι λες. Όλοι εμείς, όπως κι εσύ, βρεθήκαμε τυχαία. Άλλοι έφυγαν, άλλοι έμειναν. Όποιος δεν είναι ικανοποιημένος, φεύγει.

Κι ούτε βασανισμένοι είμαστε που ζητούμε το σωτήρα μας. Αν περιμένουμε την έξωθεν λύση στα προβλήματά μας, δε θα βγούμε ποτέ άπό το φαύλο κύκλο της ψυχικής νόσου.
    Αλλά ανοιχτοί σε προτάσεις βελτίωσης του φόρουμ είμαστε πιστεύω αρκετοί εδώ. Πρόσεχε όμως, σε προτάσεις και όχι σε προσπάθειες επιβολής προτάσεων ή και απειλών, ή σε σωτήρες.

Λες ότι δεν κάνουμε διάλογο, δεν έχουμε δομή αλλά μόνο κραυγές. Αυτό το εννοείς γενικά για το φόρουμ ή μόνο στα δικά σου θέματα;
    Γιατί αν το εννοείς γενικά κάνεις μεγάλο λάθος. Απόδειξη δε χρειάζεται να σου φέρω, απόδειξη είναι το ίδιο το φόρουμ, η μεγάλη δημοτικότητά του και τα πολύ ωραία θέματα που ανοίγονται.
    Τώρα αν το εννοείς για τα δικά σου θέματα, έχω να σου το εξής: Ότι όταν ένας διάλογος μετατρέπεται σε κάτι που δε θυμιζει τίποτα από διάλογο (για να μη το χαρακτηρίσω αλλιώς) ευθύνη πάντα έχουν και τα δύο μέρη. Αυτό φαντάζομαι ως ψυχολόγος θα το κατέχεις. Είμαι κατά της λεκτικής βίας εννοείται και δε μου άρεσε αυτό που είδα.
    Αλλά το θέμα δεν εξαντλείται εκεί.
    Το πιο εύκολο πάντα είναι να θυματοποιούμε τον εαυτό μας χωρίς να βλέπουμε και το δικό μας μερίδιο έυθύνης όταν κάτι πάει συνεχώς στραβά.

Και τα χρόνια εμπειρίας πολύ σημαντικά για τον καθένα με ότι ασχολείται, αλλά το σημαντικότερο είναι να μη ξεχνάει κανείς ότι όσο ζει μαθαίνει και αν κάποτε νομίσει ότι τα έχει μάθει πλεόν όλα, τότε να φοβηθεί για αυτή του την σιγουριά.
    Κανείς μα κανείς μας σε αυτή τη γη δεν έχει το αλάθητο του πάπα.
    Σημασία έχει όχι τι νομίζουμε πως ξέρουμε, αλλά πως το επικοινωνούμε και πως το αποδεικνύουμε έμπρακτα.

Αυτά.
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Καλησπέρα σας και πάλι. Έχω δει λίγο το θέμα από προχθές που συμμετέχω στο φόρουμ. Δε με αφορά να εμπλακώ και θα κρατήσω την άποψή μου για μένα. \'Ενοχλήθηκα\' αν θέλετε μόνο απ\' το συγκεκριμένο σημείο, για το οποίο μονάχα ο ενδιαφερόμενος μπορεί και έχει άποψη. Οι εθισμοί είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση.

\'δεν θα το καταλαβεις αλλα ετσι λειτουργει ο εθισμος ολγακι...
    αλλαζεις μια κακη εξη με μια καλη και ωφελιμη εξη...
    το τι σε οδηγησε σε καθε μορφης εξη ειναι αλλου παππα ευαγγελιο
    πολλα μπορει να εχουν συμβει....αυτο που εχει ομως σημασια ειναι να φυγεις απο μια κακια εξη οπως αυτη του αλκοολ που ειναι πολυ χειροτερη απο την μαριχουανα η την κοκα...
    γιατι σου τρωει το συκωτι... \'.

Για να αφήσει κάποιος έναν εθισμό και να πάρει διαζύγιο οριστικά, δεν είναι η αλλαγή από μια έξη σε άλλη ο τρόπος για να το επιτύχει. Το λιγότερο που έχει να ανακαλύψει τελικά, θά \'ναι μάλλον ότι είναι συνεξαρτημένος από περισσότερους του ενός εθισμούς. Το θέμα είναι ακριβώς το \'άλλου παπά ευαγγέλιο\'. Η ρίζα του δέντρου, και όχι τα φύλλα. Το δάσος και όχι το δέντρο. Αίτια, συνθήκες διαβίωσης, οικογενειακό περιβάλλον, κληρονομικότητα και γενικώς τα πάντα. Όσο για τη μαριχουάνα ή την κόκα, ας μη γίνονται επιφανειακές αναφορές. Συνομιλώ με την Όλγα σύμφωνα με τα λεγόμενά της ως τα τώρα - Όλγα μου επιτρέπεις - και την αντιμετωπίζω ως αλκοολική μόνο, πέρα απ\' την αγχώδη διαταραχή της. Οι δικές μου εμπειρίες με κοκαϊνομανείς επί παραδείγματι, μου έχουν αποκαλύψει και άλλες εξαρτήσεις. Άτοπη θα θεωρήσω την αναφορά σας στο συκώτι, ως πρώην καρκινοπαθής ΚΝΣ. Δεν είναι μεγαλύτερο το κακό στο συκώτι, από οποιαδήποτε μορφή καρκίνου στην οποία συμμετέχει το αλκοόλ. Ένα μπράβο στην Όλγα από εμένα στην προσπάθειά της να συμφιλιωθεί με το αλκοόλ. Για να το αφήσει οριστικά απ\' το μυαλό της, οφείλει να δουλέψει με αυτό χωρίς να το φοβάται και όχι να το αλλάξει με κάτι άλλο. Αλλιώς δε θα την αφήσει αυτό. Αυτά από μένα, ευχαριστώ.

ευχαριστω για την παρεμβαση σου γιατι στο συγκεκριμενο σημειο ενοχληθηκα και εγω πολυ.κανενας δεν εχει το δικαιωμα να βγαζει τοσο αυθαιρετα και λανθασμενα συμπερασματα.αν δεν ειχα διαβασει καποια απο τα πραγματα που εχει πει ο πανος κατα καιρους κ εμμενα σημερα 1 φορα ειλικρινα αυτο π μου πε θα με φοβιζε και στην δικια μου περιπτωση αγωνιζομαι με νυχια κ με δοντια να διωξω το φοβο..

Page 13 of 24 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast