Results 196 to 210 of 353
Thread: Κανονες επικοινωνιας για ολους
-
23-08-2009, 23:48 #196
Όλγα θα σου απαντήσω στο άλλο τόπικ.
- 24-08-2009, 11:14 #197
το γεγονος οτι το αλκοολ αποτελει το νο1 κινδυνο για καθε δυτικευρωπαικη κοινωνια δεν το λεω εγω , το λενε οι στατιστικες....οπου αυξανεται γ χρηση αλκοολ αυξανονται οι τασεις αυτοκτονιων και ακουω βερεσε τα παραμυθια περι ηλιοφανειας....
Οι αυτοχθνοες αμερικανοι εχασαν την γη τους απο τους ευρωπαιους λογω αλκοολ..
Οι Ινουιτες στην Αλασκα σαπιζουν καθημερινα σπαζοντας ολους τους δεικτες της ενδοβολης
εχοντας 6μηνες μερα και συχνα ηλιο....
Καθε μορφη εθισμου εξαρταται απο τον εαυτο μας και τον αυτοελεγχο που κανουμε...
Κοιταχτε για παραδειγμα ενα πιστο μουσουλμανο που δουλευει στην οικοδομη και δεν μπορει να πιει ουτε ενα ποτηρι νερο μεχρι την δυση του ηλιου με 40ο κελσιου....
Καθε φρα ολγακι που θα γεμιζεις το ποτηρι αυτον να σκεφτεσαι....
Πως το κανει ? Τι συμβαινει στο μυαλο του και που βρισκει αυτη την υπερανθρωπη δυναμη να αντιστεκεται στην διψα κατω απο τον ηλιο?
Εθιζομαι σημαινει παντα το ιδιο πραγμα... Αντλω ευχαριστηση απο κατι....
Η συμμετοχη εδω πχ αν σε ευχαριστει , αρκει για να παλεψεις τον εχθρο σου ...
βγαλε απο το μυαλο σου την φοβια οτι μια βελτιωση σημαινει διακοπη....
κανεις δεν θελει να σταματησει να παρεχει τις υπηρεσιες του ενας χωρος συλλογικης σκεψης.....καλυτερος συζητουμε εδω αν μπορουσε να γινει....
24-08-2009, 11:25 #198
TIS EPIPTVSEIS ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΤΙΣ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΣΤΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΤΟΧΘΟΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΙΝΟΥΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ Π ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ.Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ .ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΩ Κ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ Μ ΚΑΠΟΙΟΝ.ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ <ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ>ΚΑΙ ΔΕ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΩ.
24-08-2009, 11:29 #199
ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ ΕΘΙΖΟΜΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΩ ΑΝΤΛΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΩ <<ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΟΥ >>ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
24-08-2009, 11:36 #200
Originally posted by anwnimi
...O διάλογος για σένα είναι ανάκριση;
η ανακριση για σενα ειναι διαλογος?
Εδώ δηλαδή μπήκες για να μιλάς και να ρωτάς αποκλειστικά;
Η επικοινωνία δεν πάει έτσι Πάνο.
Η επικοινωνία είναι αμφίδρομη.
Ο διάλογος δεν είναι μόνο μιλάω αλλά και ακούω.
Τόσες μέρες κατηγορείς τους άλλους ότι δεν σε ακούνε.
διαβασες καπου μια προταση βελτιωσης εκτος του οτι ειμαι ο σηφης και πρεπει να φυγω?
Μερικές φορές έχει να κάνει και με τον τρόπο που επικοινωνούμε μία άποψή μας. Αν την εκφέρουμε απειλώντας και θεωρώντας την απόλυτα ορθή, ποιος περίμενες να σε ακούσει;
ποιον απειλησα εγω? μηπως εχεις παραισθησεις?
Να σε ρωτήσω: Εσύ όμως ακούς;
ΥΓ. Όχι, δεν έχω βρίσει και δε βρίζω κανέναν επειδή είμαι ανώνυμη στο διαδίκτυο.
Πάντως, οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου την αντιλαμβάνεσαι αμέσως πολύ επιθετικά... Πως να επικοινωνήσεις έτσι όμως;
εχεις διαβασει αυτα που μου γραφει πχ η ρεμεντυ? πηγες να ψηφισεις στο θεμα που ανοιξη ο εμπνευστης για να διωξει αλλη μια φορα τον \"σηφη\" απο το φορουμ? ποσοι \"σηφηδες\" εχουν φυγει μεχρι σημερα απο δω?
Πάντως οι απαντήσεις σου μου δίνουν την εντύπωση ότι έχεις στο μυαλό σου ότι το φόρουμ αυτό είναι φόρουμ τηλε-ψυχοθεραπείας, οπότε χρειάζεται τηλε-ειδικούς που θα αναλάβουν την αποστολή αυτή.
αυτο καταλαβαινεις οταν ανοιγω θεματικη με θεμα την βελτιωση του φορουμ και καλω τους παντες να συμμετεχουν στην συζητηση?
Όχι, Πάνο, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι φόρουμ αλληλοϋποστήριξης, όπου μπαίνουν άτομα με παρόμοια προβλήματα ή και προβληματισμούς, οπότε ξέρουν ότι εδώ θα βρουν κι άλλα άτομα με παρόμοια προβλήματα/προβληματισμούς, θα μιλήσουν, θα ακουστούν, θα ρωτήσουν, θα μάθουν ο ένας την εμπειρία του άλλου, θα ανακουφιστούν που δεν είναι οι μόνοι με το συγκεκριμένο πρόβλημα/προβληματισμό, θα τους δοθεί ελπίδα διαβάζοντας άλλα μέλη που ξεπέρασαν παρόμοια προβλήματα...
Μπορεί ακόμα και να γνωριστούν κάποιοι μεταξύ τους και να δημιουργήσουν σχέσεις φιλίας. Αυτό είναι από μόνο του θεραπευτικό.
συμφωνοι.αν ομως επιτεθουν σε καποιο ενδοβολιμο ατομο μηπως τον εξωθησουν συνειδητα σε αυτοκτονια? αν ερχεται καποιος εδω μεσα για να βρει μια φωνη συμπαραστασης και επειδη θυμιζει σε καποιους \"τον σηφη\" βγαινει φιρμανι και του την πεφτουν ολοι μαζι μηπως αυτο βλαπτει ανεπανορθωτα την ψυχικη του υγεια?
Εδώ δε μας μάζεψε κανένας άσχετος.
Εδω μας μαζεψε μια ομαδα απο λεξεις κλειδια στο ιντερνετ οπως πχ \"ψυχολογια\" \"υποστηριξη\" κλπ
Εδώ πρόσεχε πολύ καλά τι λες.
Εδω μηπως εμμεσα με απειλειες και βγαζεις επιθετικοτητα χωρις εστω να το καταλαβαινεις ?
Όλοι εμείς, όπως κι εσύ, βρεθήκαμε τυχαία. Άλλοι έφυγαν, άλλοι έμειναν. Όποιος δεν είναι ικανοποιημένος, φεύγει.
Και που παει ? σε ενδιαφερει να το μαθεις? η μηπως αρκεισαι στο οτι \"σηφης\" ητανε εφυγε?
Κι ούτε βασανισμένοι είμαστε που ζητούμε το σωτήρα μας.
Τοτε τι ηρθατε να κανετε εδω?
Αν περιμένουμε την έξωθεν λύση στα προβλήματά μας, δε θα βγούμε ποτέ άπό το φαύλο κύκλο της ψυχικής νόσου.
Τοτε τι ηρθατε να κανετε εδω?
Αλλά ανοιχτοί σε προτάσεις βελτίωσης του φόρουμ είμαστε πιστεύω αρκετοί εδώ. Πρόσεχε όμως, σε προτάσεις και όχι σε προσπάθειες επιβολής προτάσεων ή και απειλών, ή σε σωτήρες.
Ποια ειναι η δικη σου προταση?
Λες ότι δεν κάνουμε διάλογο, δεν έχουμε δομή αλλά μόνο κραυγές. Αυτό το εννοείς γενικά για το φόρουμ ή μόνο στα δικά σου θέματα;
Γιατί αν το εννοείς γενικά κάνεις μεγάλο λάθος. Απόδειξη δε χρειάζεται να σου φέρω, απόδειξη είναι το ίδιο το φόρουμ, η μεγάλη δημοτικότητά του και τα πολύ ωραία θέματα που ανοίγονται.
σαν γυναικα θεωρεις σωστο μια κοπελα με αποπειρα αυτοκτονιας ανεργη και αστεγη να εγκαταληφθεςι σε αυτη την φαση απο τον ανθρωπο που την εφερε στο σπιτι του? αυτο προτεινουν τα μελη του φορουμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα αν το εννοείς για τα δικά σου θέματα, έχω να σου το εξής: Ότι όταν ένας διάλογος μετατρέπεται σε κάτι που δε θυμιζει τίποτα από διάλογο (για να μη το χαρακτηρίσω αλλιώς) ευθύνη πάντα έχουν και τα δύο μέρη.
ποια μερη εννοιεις σε καθεστως ανωνυμιας ? Οι σηφηδες μηπως ?
Αυτό φαντάζομαι ως ψυχολόγος θα το κατέχεις. Είμαι κατά της λεκτικής βίας εννοείται και δε μου άρεσε αυτό που είδα.
Αλλά το θέμα δεν εξαντλείται εκεί.
Το πιο εύκολο πάντα είναι να θυματοποιούμε τον εαυτό μας χωρίς να βλέπουμε και το δικό μας μερίδιο έυθύνης όταν κάτι πάει συνεχώς στραβά.
και τι εκανες για να το αντιμετωπισης?
Και τα χρόνια εμπειρίας πολύ σημαντικά για τον καθένα με ότι ασχολείται, αλλά το σημαντικότερο είναι να μη ξεχνάει κανείς ότι όσο ζει μαθαίνει και αν κάποτε νομίσει ότι τα έχει μάθει πλεόν όλα, τότε να φοβηθεί για αυτή του την σιγουριά.
Κανείς μα κανείς μας σε αυτή τη γη δεν έχει το αλάθητο του πάπα.
αρα λοιπον οχι μονο δεν προτεινεις απολυτως τιποτα αλλα με κατηγορεις και απο πανω γιατι καθομαι και ακουω του καθε παππα το εαυγγελιο αντι να φυγω οπως ο σηφης ετσι?
εγραψες μια ολοκληρη αραδα χωρις εστω μια προταση βελτιωσης του φορουμ αυτο το λες εσυ διαλογο?
εγω το λεω στρουθοκαμηλισμο!
Σημασία έχει όχι τι νομίζουμε πως ξέρουμε, αλλά πως το επικοινωνούμε και πως το αποδεικνύουμε έμπρακτα.
Αυτά.
24-08-2009, 11:45 #201
Originally posted by olgaki82
ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ ΕΘΙΖΟΜΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΩ ΑΝΤΛΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΩ <<ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΟΥ >>ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
αφου δεν αντλεις ευχαριστηση οπως εγραψες απο το αλκοολ και το θεωρεις φαρμακο, για να μπορεις να λειτουργεις , ενα κακο φαρμακο αλλαζει με ενα καλυτερο που στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι το πληκτρολογιο και η προσοχη σου εδω μεσα...
γιατι αρνησαι να δεις την αληθεια?
αν δεν σου εανε καλο το φορουμ δεν θα καθοσουα εδω...ετσι δεν ειναι?
24-08-2009, 11:53 #202
ESY ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟ ΔΙΑΑΒΑΖΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΟΣΤ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΕΣ ΚΡΙΝΕ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣ Η ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΘΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ?ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΕΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ Η ΜΟΝΟ ΘΕΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ?ΕΣΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΧΤΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ?ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ.ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Η ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ?
24-08-2009, 11:59 #203
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
24-08-2009, 12:07 #204
ESY ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟ ΔΙΑΑΒΑΖΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΟΣΤ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΕΣ ΚΡΙΝΕ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣ Η ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΘΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ?ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΕΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ Η ΜΟΝΟ ΘΕΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ?ΕΣΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΧΤΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ?ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ.ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Η ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ?
ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να ααγαπιωμαστε...
εχεις ναι η οχι μια μορφης εξη με το φορουμ που ειναι θεραπευτικη για σενα
ενα ναι η οχι παιρνει η ερωτηση
μην πετας απο το ενα θεμα στο αλλο βγαζοντας επιθετικοτητα
24-08-2009, 12:10 #205
ολγακι....δυστυχως δεν μπορουμε να συζητησουμε τιποτα απολυτως εδω μεσα για τους λογους που εχω εξηγησει τοσες πολλες φορες που πραγματικα βαριεμαι να τους επαναλαβω...
δυστυχως η θεωρια λεει οτι το πρωτο πραγμα που καταγραφει καθε μορφης ψυχικη διαταραχη ειναι η αδυναμια επικοινωνιας και γιαυτο νομιζω οτι ειναι πραγματικα ουτοπικο να αναζητει κανεις στην σημερινη μορφη του φορουμ ψιγματα που να αντεχουν σε καθε μορφη κριτικης....
24-08-2009, 12:13 #206
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΞΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ,ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΑΙ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ.Ο ΕΑΥΤΟΣ Μ Θ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΟΧΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
24-08-2009, 12:46 #207
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΞΗ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ,ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΑΙ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ.Ο ΕΑΥΤΟΣ Μ Θ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΟΧΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
24-08-2009, 12:47 #208
Olgaki μου
ηρέμησε!
Ηρέμησε τώρα.
Εχω να σου δείξω κάτι.
Απο τη στιγμή που βλέπεις το φόρουμ σαν ένα χέρι βοήθειας κι όχι σαν ένα φάρμακο που πρέπει να πάρεις για να σταθείς στα πόδια σου, μην ανησυχείς για αυτό που σου μπήκε στο μυαλό.
Περίμενε λίγο.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
24-08-2009, 12:47 #209
Καλημέρα. Θα τοποθετηθώ, όπως και χθες, για τους ίδιους λόγους. Αποκλειστικά και μόνον για το αλκοόλ. Ένας σωστός επαγγελματίας - πρώτα απ\' όλα σωστός απέναντι στον εαυτό του και με εμπειρία-, δε θα έκανε ποτέ κριτική σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην αρχή μιας προσπάθειας για απεξάρτηση. Δε θα τον προκαλούσε ποτέ με σκοπό να τον θυμώσει. Η διαχείριση θυμού, δεν είναι για όλους τους εθισμένους μια διαδικασία - καρμπόν. Ποικίλλει ανάλογα με την προσωπικότητα, τη δυναμική του χαρακτήρα του. Δεν του ζητάει να αποδείξει κάτι, πόσο μάλλον όταν είναι στην αρχή. Δεν τον ταμπελοποιεί, δεν προσπαθεί δια της μαιευτικής να του βγάλει πράματα όταν δεν είναι της ώρας. Η Όλγα και κάθε Όλγα - ή η Alobar και κάθε Alobar - έχουν άλλες προτεραιότητες. Τέτοιες τακτικές, δε συνάδουν ούτε με πλήρη αποδοχή, ούτε με πλήρη κατανόηση ενός ανθρώπου που αγωνίζεται. Κι ούτε έχει ανάγκη ο εθισμένος να νιώσει αν αγωνίζεται καλά ή λιγότερο καλά σε σχέση με άλλους. Είναι σε θέση να ανακαλύψει πολλά στην πορεία της προσπάθειας και να αξιολογίσει. Κι επειδή διακρίνω μια επιθετικότητα δια της πλαγίας οδού, που επίσης δε συνάδει με προσπάθεια για βοήθεια, πραγματικά εκπλήσσομαι. Αυτά, ως προς την άποψή μου για το πώς θα έπρεπε να λειτουργεί ένας ειδικός. Η απλή ενσυναίσθηση θα ήταν αρκετή από μόνη της. Ευχαριστώ και δεν ξανατοποθετούμαι στο θέμα.
24-08-2009, 12:50 #210
δεν διαφωνουμε ολγακι.....υτε ειναι κακο να αποκτησεις εξη απο το φορουμ στην παρουσα φαση...μην φοβασαι....δεν εινα κακο πραγμα η εξη αλλα η κακη εξη...
οπως και να χει ομως αλλο πραγμα η θεραπευτικη εξη και αλλο η δυνατοτητα επικοινωνιας
14 σελιδες ποστ σε ενα θεμα με τιτλο \"κανονες επικοινωνιας για ολους \" και δεν διαβασα ουτε ενα απο τα μελη του φορουμ παρα μοναχα κραυγες.....
απ δω και στο εξης θα απαντω εδω σε αυτο το θεμα μονο σε οσους εχουν κατι συγκεκριμενο να πουν πανω σε αυτο το περιγραμμα....
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή