Κανονες επικοινωνιας για ολους - Page 19
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 19 of 24 FirstFirst ... 91718192021 ... LastLast
Results 271 to 285 of 353
    Banned
    δεν ξερω για επιθετικος,
    αλλα μερικες φορες ξερω οτι ξεφευγω και εχω παρατηρησει,
    οτι μαζευω ο ιδιος τον εαυτο μου οταν ξεφευγει.
    Ειναι σαν ασκηση γυμναστικης να μεθοδευεις τον εαυτο σου να μην ξεφευγει και να μην κανεις
    γενικα οτι σου κανει κεφι.

Οι ανθρωποι ειναι αναγκασμενοι να υποστουν συμβασεις, εαν και εφοσον εχουν επιλεξει να ειναι κοντα σε αλλους ανθρωπους. Και αυτο το λεω οχι μονο για τον συγχρωτισμο στο εδω φορουμ,
    αλλα ακομα και στον δικο μας στενο κυκλο.
    Στην σχεση μας, στην οικογενοια μας κλπ.
    Ολοι αυτοι χρειαζονται (το καθενα το αντιστοιχο) μια ειδικη τυπου συμπεριφορα ετσι ωστε για να μπορεσει να συμβιωσει σε ανεκτο επιπεδο.

Μιλας να κατσει ο αλλος να σε ακουσει με υπομονη.
    Εγω σου ειπα οτι εχω υπομονη, αλλα αυτος ειμαι εγω.
    Ο διπλα μας που προσπερναει ισως ειναι ανυπομονος, εγωιστης η οτι αλλο γυρω απο αυτο.
    Θα τον ξορκισεις για αυτο?
    Θα απαιτησεις τι ακριβως?
    Να μην ειναι ετσι?
    Και πως να ειναι αραγε?
    Οτι θα βολευε εμας για να ειναι συμβατος παλι με εμας?
    Και γιατι να γινει αυτο?
    Γιατι να αλλαξει?
    Θα μου πεις για να γινει καλυτερος ανθρωπος.....
    Ειναι ετσι ομως? ισχυει η γνωματευση μας η τελικα ειναι μια μπουρδα που εχουμε στο κεφαλι μας?
    Πως μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι αυτο που νομιζουμε οτι πρεπει να γινει ο αλλος ειναι οντως το σωστο?
    Και γιατι να μην δωσουμε απλως ερεθισμα (ερεθισμα οχι να το μαθει με το στανιο) και τα υπολοιπα να τα βρει μονος του εφοσον μπορεσει?

Για το θεμα που εχει να κανει γιατι ηρθες,
    εγω δεν εχω σκεφτει κατι ασχημο.
    Καλως εκανες και ηρθες και ελπιζω να κατσεις οπως αυτο ισχυει για ολους φυσικα.
    Δεν ξεχωριζω κανενα σαν καλο η κακο μελος.
    Ολοι μας καπου θα φανουμε ειτε καλοι ειτε κακοι και δεν ειμαι εγω αυτος που θα πει ποτε και που.
    Ωστόσο για αυτο που λες περι κοινου στοχου,
    μπολιασε το εδαφος και θα φανει τι θα βγαλει η σπορα.
    Κανενα φυτο ομως οταν το φυτευεις δεν εχει αποδοση 100%.
    Η ακομα χειροτερα αν ο τροπος που θα το φυτεψεις δεν ειναι ο σωστος δεν θα βγει ουτε φυλλαράκι.
    Αν πιστεψεις οτι αυτο που εχεις να κανεις, ειναι να πεις αυτα που σκεφτεσαι και εληξε,
    μην αρχισεις καθολου.

Η εξελιξη ειναι οντως αναποφευκτη, οχι ομως ανεξελεκτη.
    Θυμισου οτι και η εξελιξη πρεπει να εχει μια ηρεμη ροη και να ερχεται ομαλα και οχι με βιαιες αλλαγες.

Ελπιζω και εγω στην καλυτερη επικοινωνια ολων μας.

Originally posted by krino
    δεν ξερω για επιθετικος,
    αλλα μερικες φορες ξερω οτι ξεφευγω και εχω παρατηρησει,
    οτι μαζευω ο ιδιος τον εαυτο μου οταν ξεφευγει.
    Ειναι σαν ασκηση γυμναστικης να μεθοδευεις τον εαυτο σου να μην ξεφευγει και να μην κανεις
    γενικα οτι σου κανει κεφι.

Οι ανθρωποι ειναι αναγκασμενοι να υποστουν συμβασεις, εαν και εφοσον εχουν επιλεξει να ειναι κοντα σε αλλους ανθρωπους. Και αυτο το λεω οχι μονο για τον συγχρωτισμο στο εδω φορουμ,
    αλλα ακομα και στον δικο μας στενο κυκλο.
    Στην σχεση μας, στην οικογενοια μας κλπ.
    Ολοι αυτοι χρειαζονται (το καθενα το αντιστοιχο) μια ειδικη τυπου συμπεριφορα ετσι ωστε για να μπορεσει να συμβιωσει σε ανεκτο επιπεδο.

Μιλας να κατσει ο αλλος να σε ακουσει με υπομονη.
    Εγω σου ειπα οτι εχω υπομονη, αλλα αυτος ειμαι εγω.
    Ο διπλα μας που προσπερναει ισως ειναι ανυπομονος, εγωιστης η οτι αλλο γυρω απο αυτο.
    Θα τον ξορκισεις για αυτο?
    Θα απαιτησεις τι ακριβως?
    Να μην ειναι ετσι?
    Και πως να ειναι αραγε?
    Οτι θα βολευε εμας για να ειναι συμβατος παλι με εμας?
    Και γιατι να γινει αυτο?
    Γιατι να αλλαξει?
    Θα μου πεις για να γινει καλυτερος ανθρωπος.....
    Ειναι ετσι ομως? ισχυει η γνωματευση μας η τελικα ειναι μια μπουρδα που εχουμε στο κεφαλι μας?
    Πως μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι αυτο που νομιζουμε οτι πρεπει να γινει ο αλλος ειναι οντως το σωστο?
    Και γιατι να μην δωσουμε απλως ερεθισμα (ερεθισμα οχι να το μαθει με το στανιο) και τα υπολοιπα να τα βρει μονος του εφοσον μπορεσει?

Για το θεμα που εχει να κανει γιατι ηρθες,
    εγω δεν εχω σκεφτει κατι ασχημο.
    Καλως εκανες και ηρθες και ελπιζω να κατσεις οπως αυτο ισχυει για ολους φυσικα.
    Δεν ξεχωριζω κανενα σαν καλο η κακο μελος.
    Ολοι μας καπου θα φανουμε ειτε καλοι ειτε κακοι και δεν ειμαι εγω αυτος που θα πει ποτε και που.
    Ωστόσο για αυτο που λες περι κοινου στοχου,
    μπολιασε το εδαφος και θα φανει τι θα βγαλει η σπορα.
    Κανενα φυτο ομως οταν το φυτευεις δεν εχει αποδοση 100%.
    Η ακομα χειροτερα αν ο τροπος που θα το φυτεψεις δεν ειναι ο σωστος δεν θα βγει ουτε φυλλαράκι.
    Αν πιστεψεις οτι αυτο που εχεις να κανεις, ειναι να πεις αυτα που σκεφτεσαι και εληξε,
    μην αρχισεις καθολου.

Η εξελιξη ειναι οντως αναποφευκτη, οχι ομως ανεξελεκτη.
    Θυμισου οτι και η εξελιξη πρεπει να εχει μια ηρεμη ροη και να ερχεται ομαλα και οχι με βιαιες αλλαγες.

κρινε νομιζω οτι ολα οσα ειχα να πω τα λες εσυ καλυτερα απο μενα!!!!!!!!!!!!!!!!
    πηγαινε αν θες λιγο παρακατω και ξεχασε με εμενα προς στιγμη.
    λες μπορει να ειμαι επιθετικος , αλλα σαν ασκηση γυμναστικης
    κραταω τον εαυτο μου γιατι θελω να ειμαι εδω στο φορουμ , στην οικογενεια , αλλου....τα ειπες ολα μα ολα ....
    εστω ομως οτι δεν τα καταφερνες ....
    γιατι οπως λες δεν ειμαστε ιδιοι και καλυτερα ετσι...
    εστω τι καποια αλλη η καποιος αλλος , δεν μπορει να μεζευει τον εαυτο του....
    τι γινεται τοτε κρινε?
    καταρχην εμποδιζει τον διαλογο του εαυτου του με τους αλλους
    κλεινεται δηλαδη στον εαυτο του....
    αυτο εει πιθανον σαν αποτελεσμα να μην ζει παντα , καθε στιγμη στην πραγματικοτητα..
    καμμια φορα παρεξηγειται με το τιποτα γιατι νομιζει οτι καποιος ειπε κατι για να τον μειωσει η για να τον θιξει....
    η αποψη μου ειναι η εξης ...
    ειναι σωστο αυτο που ειχε πει καποτε ο Μπακουνιν...
    \"ακομα και αν υπαρχει θεος , πρεπει να τον καταργησουμε\"
    Ομως λειπει η φυσικη συνεχεια ...
    Τι θα γινοτανε αν σε αυτο τον κοσμο δεν υπηρχε καμμιας μορφης εξουσια?
    Ενα χερι βοηθειας μια φωνη πατρικη , μητρικη, φιλικη, ενα φοουμ οπως αυτο εδω , που εσυ πχ που βρηκες αυτον τον πανεξυπνο τροπο να παρομοιασεις την επιθετικοτητα με την αναγκη του σωματος για κινητικοτητα και να βρεις ετσι τον τροπο να την χειραγωγησης...
    Εισαι εδω για να μοιραστεις μαζι μας την εμπειρια σου...
    Δεν επιβαλης σε κανενα να κανει το ιδιο...
    Ομως απλα γραφοντας την δικη σου εμεπιρια σωστα διεξοδικα και εμπεριστατομενα , δινεις ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...
    ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑς ΜΟΡΦΗΣ ΜΑΘΗΣΗ ΚΡΙΝΕ
    Να λοιπον η απαντηση σου που τοσο πολυ δυσκολευτηκες να την πεις με απλα λογια...
    Το φορουμ δεν χρειάζεται [λες έμμεσα μοντερειτορ] γιατι οι πιο αξιοι στην επικοινωνια αναμεσα μας μπορουν να δωσουν το παραδειγμα και στους αλλους για να κανουν το ιδιο...
    Ομως εγω δεν εχω τοσο καλη επικοινωνιακη δυνατοτητα οσο εσυ κρινε..... ουτε η προσοχη μου ειναι η ιδια οπως οταν ημουνα 15 χρονων εφηβος που εμαθα αγγλικα για να καταλαβω τα λογια απο τα ροκ τραγουδια...
    εχω το γινατι μου και τον καημο μου και ερχομαι εδω μεσα να ξεσπασω καπου...
    μπαινω σε οποιο θεμα βρω μρπσοτα μου και αρχιζω να κατεβαζω θεωριες στην βασει αυτων που σκεφτομαι και θα εκανα αν ημουν εγω στην θεση του αλλου
    εσυ ειπαμε μετριαζεις την επιθετικοτητα με την εννοια της γυμναστικης που θεραπευει το σωμα και τοςυ μυς σου
    εγω ομως προβαλω τον κακο εαυτο μου δινοντας ισως κακο παραδειγμα σε καποιους αλλους..
    πχ χθες ετρεχες στην φωτια..
    πολλοι ομως εκατσαν στα σπιτια τους και χαζευανε το θεαμα απο την τηλεοραση....
    αν καιγοτανε το δικο τους σπιτι η καποιου φιλου τους ισως να ετρεχαν να την σβησουν....
    φυσικα , καποιοι αποφασισαν πολυ καθυστερημενα ακομα μια φορα να ασχοληθουν με την φωτια...
    οπως αποδειχθηκε εδωσαν το κακο παραδειγμα και στους αλλους...
    μηπως τελικα , εχουμε αναγκη καποια κριτηρια για να μπορουμε να φυλαγομαστε απο τα κακα παραδειγματα?

Ελπιζω και εγω στην καλυτερη επικοινωνια ολων μας.
    καλα το καταλαβες οτι εχω προβλημα με το παραδειγμα κρινε...
    πιστευω οτι εκει βασιζεται ενα μεγαλο ποσωστο λαθων στην παιδι μας ....
    καταρχην καθε παραδειγμα ειναι εμεσσα μιας μορφης στερεοτυπο....
    εσυ λοιπον αντιεξουσιαστης , αθελα σου χρησιμοποιοντας ενα παραδειγμα η δινοντας ενα παραδειγμα εμμεσα γινεσαι προτυπο για καποιον αλλον....
    τι νομιζεις οτι συμβολιζει η εξουσια?
    την βια και την καταστολη?
    λαθος κανεις .....
    η εξουσια καθε μορφης εξουσια ειναι μια εκουσια επολογη του ανθρωπου...
    εγραφε στο κοινωνικο συμβολαιο ο Ζαν Ζακ Ρουσω
    \"ο σκλαβος που υπακουει στν αφεντη του κανει καλα
    Καλυτερα κανει αυτος που αποτινασει τον ζυγο\"
    καλταλαβαινεςι που παει η ενσταση μου?
    Δεν υπαρχει συνταγη για το ποτε ο εξουσιαζομενος ανατρεπει τον εξουσιαστη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τυχαιο φαινομενο ειναι στις περισσοτερες περιπτωσεις ....
    οι σκλαβοι στην αφρικη ειναι παναρχαιος θεσμος που εδω σε μας θα τον ονομαζαμε υιοθεσια ....
    Πως νομιζεις μετακινηθηκαν τοσες χιλαδες ανθρωποι την εποχη της σκλαβοκρατιας ?
    Η δυναμη του καθε εξουσιαστη καθοριζεται απο την πειθω και την ακτινοβολια του [εστω και με τεχνητα μεσα η την φυσικη δυναμη ] πανω στους εξουσιαζομενους....
    Οι αναγκες τους διαφερουν μεν αλλα ισορροπουν....
    Το ποτε θα υπαρξει η ρηξη μοιαζει με μια εκρηξη του ηφαιστειου.....
    Φαντασου μια παιδεια χωρις παραδειγμα....
    Στην θεση του η εμπειρια και η αμοιβη-ποινη...
    Αυτη ειναι η δικη μου θεωρια....
    Το παραδειγμα ειναι αρνητικος τροπος μαθησης γιατι ειναι στερεοτυπη διαδικασια....

Banned
    Originally posted by πανος12345

κρινε νομιζω οτι ολα οσα ειχα να πω τα λες εσυ καλυτερα απο μενα!!!!!!!!!!!!!!!!
    πηγαινε αν θες λιγο παρακατω και ξεχασε με εμενα προς στιγμη.
    λες μπορει να ειμαι επιθετικος , αλλα σαν ασκηση γυμναστικης
    κραταω τον εαυτο μου γιατι θελω να ειμαι εδω στο φορουμ , στην οικογενεια , αλλου....τα ειπες ολα μα ολα ....
    εστω ομως οτι δεν τα καταφερνες ....
    γιατι οπως λες δεν ειμαστε ιδιοι και καλυτερα ετσι...
    εστω τι καποια αλλη η καποιος αλλος , δεν μπορει να μεζευει τον εαυτο του....
    τι γινεται τοτε κρινε?

αν φτασεις σε εσχατο σημειο,
    αναγκαστικα θα τον μαζεψουν αλλοι.
    Δεν ξερω ποιοι, οποιοι τυχουν να ειναι στην προσοχη του ανθρωπου που μιλαμε.

Ομως πριν απο αυτο υπαρχουν αρκετα επιπεδα για να μπορεσεις να βρεις τρυπες επικοινωνιας.

καταρχην εμποδιζει τον διαλογο του εαυτου του με τους αλλους
    κλεινεται δηλαδη στον εαυτο του....
    αυτο εει πιθανον σαν αποτελεσμα να μην ζει παντα , καθε στιγμη στην πραγματικοτητα..
    καμμια φορα παρεξηγειται με το τιποτα γιατι νομιζει οτι καποιος ειπε κατι για να τον μειωσει η για να τον θιξει....

εδω μεσα υπαρχει αρκετος τετοιος κοσμος, χωρις ομως να μεταφερει το προβλημα του μεσα στον εαυτο του, αλλα κρατωντας το εξω απο αυτον.
    Εχει μια διαφορα αν με εννοεις.

η αποψη μου ειναι η εξης ...
    ειναι σωστο αυτο που ειχε πει καποτε ο Μπακουνιν...
    \"ακομα και αν υπαρχει θεος , πρεπει να τον καταργησουμε\"

Ο Μπακουνιν ειχε δικαιο,
    αλλα αυτο ειναι ενα θεωρητικο αποφθεγμα,
    τουλαχιστον για το σημερα που γνωριζουμε.

Ομως λειπει η φυσικη συνεχεια ...
    Τι θα γινοτανε αν σε αυτο τον κοσμο δεν υπηρχε καμμιας μορφης εξουσια?

αν το βαζεις ετσι στο ξαφνικα, θα υπηρχε χαος.
    Αν το βαζεις σε μια διαδικασια θα ημασταν μια χαρα.

Ενα χερι βοηθειας μια φωνη πατρικη , μητρικη, φιλικη, ενα φοουμ οπως αυτο εδω ,

ολα αυτα που αναφερεις δεν ειναι απαραιτητα να ειναι εξουσιαστικα.

που εσυ πχ που βρηκες αυτον τον πανεξυπνο τροπο να παρομοιασεις την επιθετικοτητα με την αναγκη του σωματος για κινητικοτητα και να βρεις ετσι τον τροπο να την χειραγωγησης...

ο καθενας μας βρισκει τροπους για να επιβιωνει καλυτερα.

Εισαι εδω για να μοιραστεις μαζι μας την εμπειρια σου...
    Δεν επιβαλης σε κανενα να κανει το ιδιο...
    Ομως απλα γραφοντας την δικη σου εμεπιρια σωστα διεξοδικα και εμπεριστατομενα , δινεις ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...

πιθανον ναι, να δινω παραδειγμα,
    δεν επιβαλλω τιποτα ομως σε κανενα.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑς ΜΟΡΦΗΣ ΜΑΘΗΣΗ ΚΡΙΝΕ

που διαφερει εν μερει με την δικη σου λογικη.
    Συμφωνεις?

Να λοιπον η απαντηση σου που τοσο πολυ δυσκολευτηκες να την πεις με απλα λογια...
    Το φορουμ δεν χρειάζεται [λες έμμεσα μοντερειτορ] γιατι οι πιο αξιοι στην επικοινωνια αναμεσα μας μπορουν να δωσουν το παραδειγμα και στους αλλους για να κανουν το ιδιο...

και παλι ακομα και οι πιο αξιοι στην επικοινωνια, μπορει να μην μπορουν να ειναι αρκετοι.

Ομως εγω δεν εχω τοσο καλη επικοινωνιακη δυνατοτητα οσο εσυ κρινε..... ουτε η προσοχη μου ειναι η ιδια οπως οταν ημουνα 15 χρονων εφηβος που εμαθα αγγλικα για να καταλαβω τα λογια απο τα ροκ τραγουδια...

και λοιπον?
    οπως εσυ υπαρχουν δεκαδες εδω μεσα κοσμος που εχει τα χιλια μυρια προβληματα.
    Ποτε δεν τεθηκε τετοιο προβλημα απο κανενα.

εχω το γινατι μου και τον καημο μου και ερχομαι εδω μεσα να ξεσπασω καπου...

βρε να ξεσπασεις καμια αντιρρηση...
    αλλα εκθετωντας τον εαυτο σου και οχι εισβαλωντας σε τριτους.
    Η τουλαχιστον αν θες να το κανεις αυτο, απο ευγενια και μονο θα μπορουσες να τους ζητησεις την αδεια....
    τοκ τοκ.... μπορω να ξεσπασω λιγουλακι?

μπαινω σε οποιο θεμα βρω μρπσοτα μου και αρχιζω να κατεβαζω θεωριες στην βασει αυτων που σκεφτομαι και θα εκανα αν ημουν εγω στην θεση του αλλου

δεν ξερω αν ειδες καθολου οτι αυτη η \"μεταφορα\" που κανεις δεν στεκει.
    Το δικο σου μυαλο στεκει στο δικο σου σωμα.
    Σκεψου ενας τριτος, να αρχιζει να κατεβαζει θεωριες για σενα με βαση το δικο του σκεπτικο και τις δικες του εμπειριες.....
    Ειναι τελειως ασυνδετο αν με εννοεις.

εσυ ειπαμε μετριαζεις την επιθετικοτητα με την εννοια της γυμναστικης που θεραπευει το σωμα και τοςυ μυς σου
    εγω ομως προβαλω τον κακο εαυτο μου δινοντας ισως κακο παραδειγμα σε καποιους αλλους..

κοιτα εχεις παρεξηγηθει απο πολλους και εχεις δημιουργησει εχθρικες εντυπωσεις σε αλλους τοσους.
    Θα σου ελεγα οτι εχουν παρασυρθει συναισθηματικα (δικαιωμα τους) κατι που εγω δεν το κανω.
    Καλως η οχι, οταν γραφω εδω μεσα το κανω χωρις συναισθηματα.
    Για αυτο και δεν εχω εχθρικη αντιμετωπιση απεναντι σου.

Οπως και να εχει,
    μηπως για αλλαγη να εβαζες και την αλλη πλακα του εαυτου σου?
    Μπορει να εχει εξισου ενδιαφερον....

πχ χθες ετρεχες στην φωτια..
    πολλοι ομως εκατσαν στα σπιτια τους και χαζευανε το θεαμα απο την τηλεοραση....

με τις φωτιες φρικαρε πολυς κοσμος.
    Εγω τα εχω φτυσει απο το 2007 και εκτοτε ειμαι συνεχως σε απαθεια.

αν καιγοτανε το δικο τους σπιτι η καποιου φιλου τους ισως να ετρεχαν να την σβησουν....
    φυσικα , καποιοι αποφασισαν πολυ καθυστερημενα ακομα μια φορα να ασχοληθουν με την φωτια...
    οπως αποδειχθηκε εδωσαν το κακο παραδειγμα και στους αλλους...
    μηπως τελικα , εχουμε αναγκη καποια κριτηρια για να μπορουμε να φυλαγομαστε απο τα κακα παραδειγματα?

τα κριτηρια παντα παιζουν ρολο για να μας δωσει κινητικοτητα σε κατι.
    Δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο η οχι.
    Παντως συμβαινει.

Απο οσο βλεπω αρχιζαμε να επικοινωνουμε.
    Ελπιζω αυτο να μπορεσεις να το κανεις και με αλλο κοσμο,
    και με αλλο τροπο, οπως σε αυτο το ποστ....

μην ελπιζεις αδικα κρινε.....εσυ ηθελες να επικοινωνησουμε και το εκανες .....
    εγω ηθελα να επικοινωνησω και το εκανα...οι πολλοι ομως θελουν να ξεσπασουν γιατι ετσι εχει σχεδιστει αυτο το φορουμ.....γιαυτο δεν μπορουν να επικοινωνησουν μαζι μου...
    γιατι εμενα δεν μου αρεσουν τα παραδειγματα...μου αρεσει η αμοιβη/ποινη ....η εμπειρια και για το καλο και για το κακο...φτανει να ειναι γνησια , συνειδητη και να μην υποκειται σε κανενα στερεοτυπο....
    παλια πιστευαμε οτι πρεπει να μαθουμε να κολυμπαμε στην θαλασσα....
    σημερα πιστεουμε οτι ολοι ξςρουμε να κολυμπαμε , αλλα καποιοι απο μας εχουν φοβια με το νερο και την αισθηση της πλευσης ....
    η μανα μου ποτε δεν μου εμαθε να κολυμπαω..
    με πεταξε απλα απο μια βαρκα εχοντας εμπιστσυνη στην γνωση της....
    ειχε διαβασει ακπου οτι σαν εμβρυο πρωτα απκτουμε βρογχους οπως τα ψαρια και μετα πνευμονες
    9 χρονων εμαθα να κολυμπαω ξανα .....
    επαψα να μαθαινω να κολυμπαω οταν γεννηθηκα....

Banned
    τωρα υπερβαλεις χωρις λογο.
    Κανενα σχεδιο δεν υπαρχει, απλα δινονται αφορμες και καποιοι οντως τις εκμεταλευονται.
    Θα σου ελεγα εξαρχης να εισαι λιγο πιο προσεκτικος και θα επικοινωνουσες καλυτερα.

Δοκιμασε να πλησιασεις καποιον φιλικα σε μια συζητηση και ειμαι σιγουρος οτι θα παρεις διαφορετικα
    αποτελεσματα απο τα μεχρι στιγμης.
    Επισης ολοι μας εχουμε στερεοτυπα, και εσυ και εγω και ο διπλα μας.

Τελος καταλαβαινω οτι εχεις εμπειριες και καλες και κακες.
    Δεν θα ηταν ασχημο αν τις συζητουσαμε καποια στιγμη σε βαθος....
    Ισως βεβαια δεχθεις κακεντρεχη σχολια, αλλα ολα ειναι μεσα στη ζωη.....

Δοκιμασε να ξανακολυμπησεις, μπορει αυτη την φορα να τα πας καλυτερα,

Senior Member
    Ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί (με τη θετική έννοια) απο αυτό το διάλογο.. Ίσως τελικά ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσουμε - και να περάσουμε ίσως τις ιδέες μας - με κάποιον είναι να μην τον αντιμετωπίζουμε απο μια θέση ανωτερότητας. Να παρουσιαζόμαστε ως άνθρωποι - με ελαττώματα- και όχι με τον επιθετικό (ή αμυντικό) μανδύα της ανωτερότητας.. γιατί ίσως αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να αντιδράσουν ανάλογα .. Το να παραδεχτείς κάποια πράγματα, Πάνο, με έκανε για κάποιο λόγο να νιώσω πιο ευνοϊκά απεναντί σου - βέβαια κρατάω ακόμα την επιφύλαξη μου ως προς αν όσα είπες διέπονταν απο ειλικρίνεια (άλλα θα σε αντιμετωπίσω ως ειλικρινή).

Θα σου πω όμως με λίγα λόγια αυτή τη φορά που έγκειτε η διαφωνία μου με όσα προτείνεις. Ασχετα με το αν είναι θετικά ή αρνητικά δε μπορείς να επιβάλλεις την αλλαγή. Και ο τρόπος με τον οποίο προβλήθηκες δεν βοήθησε στο να εξετάσουμε πιο αμερόληπτα τις απόψεις σου. Όσα σου έγραψα ήταν η εικόνα που έβγαζες προς τα έξω..Έχει μεγάλη σημασία το τι εικόνα βγάζεις.. Και η πρώτη εντύπωση είναι πάρα πολύ σημαντική.. Αν υποτιμάς ανθρώπους και τους πατρονάρεις δε πρόκειτε όχι μόνο να τους πείσεις αλλά και να έχεις ένα σωστό διάλογο με αυτούς. Ο καθένας θέλει να τον σέβονται και να τον αναγνωρίζουν ως ισότιμο άτομο με αξία, αν κάποιος το παραβιάζει αυτό καταλήγει να γίνεται ο περιθωριακός - άσχετα με τις προθέσεις του.

Σκέψου λοιπόν μήπως εσύ ξεκίνας με επιθετικότητα.. (απειλές, ψυχασθενεις, παρε φάρμακα κτλ.).. και μήπως μπλόκαρες την επικοινωνία απο την αρχή (αναφερόμενος συνεχώς στην επιθετικότητα των άλλων).. Η επιθετικότητα δε νομιζεις ότι φέρνει επιθετικότητα? Αν νιώσει ένας άνθρωπος οτι απειλείται - σωματικά, ψυχολογικά ή και το εγώ του, η αξία του ως άτομο - δεν θα αμυνθεί?

Όταν παραδεχόμαστε τα λάθη μας είναι ο καλύτερος τρόπος να ανοίξει πάλι ο δρόμος της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους..

Senior Member
    Συμφωνώ evath μαζί σου και με εκφράζουν όλα όσα λες.

Καλό διάλογο παιδιά
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

και εγω συμφωνω με την μειωση της επιθετικοτητας και την προσπαθεια επικοινωνιας απο ολες ομως τις πλευρες

Banned
    βλεπω μια αλλαγη στασης - ως προς το θετικοτερον - σε οτι αφορα τα επικοινωνιακα μας.
    Ας δουμε λοιπον τον διπλα μας με αλλο ματι και χωρις δεδομενα η προκαταληψεις.
    Εστω οτι εγιναν λαθη ενθεν και ενθεν, αυτο δεν εμποδιζει κανενα να επαναπροσεγγισει
    ανθρωπους και να αρχισει ξανα απο την αρχη την συζητηση εκει που οντως ειχε κολλησει.

Χαιρομαι για την διαθεση των παροντων στην διαπιστωση οτι ο φιλος πανος
    θα μπορουσε να εχει και μια ομορφη πλευρα να καταθεσει,
    την οποια ο μπαγασας επιμενει να την κρυβει....
    Που θα παει, θα του την αποσπασουμε....

τωρα υπερβαλεις χωρις λογο.
    Κανενα σχεδιο δεν υπαρχει, απλα δινονται αφορμες και καποιοι οντως τις εκμεταλευονται.
    Θα σου ελεγα εξαρχης να εισαι λιγο πιο προσεκτικος και θα επικοινωνουσες καλυτερα.

Δοκιμασε να πλησιασεις καποιον φιλικα σε μια συζητηση και ειμαι σιγουρος οτι θα παρεις διαφορετικα
    αποτελεσματα απο τα μεχρι στιγμης.
    Επισης ολοι μας εχουμε στερεοτυπα, και εσυ και εγω και ο διπλα μας.

Τελος καταλαβαινω οτι εχεις εμπειριες και καλες και κακες.
    Δεν θα ηταν ασχημο αν τις συζητουσαμε καποια στιγμη σε βαθος....
    Ισως βεβαια δεχθεις κακεντρεχη σχολια, αλλα ολα ειναι μεσα στη ζωη.....

Δοκιμασε να ξανακολυμπησεις, μπορει αυτη την φορα να τα πας καλυτερα,
    μα δεν σταματησα οχι απλα να κολυμπαω αλλα να νοιωθω περιφημα στο νερο!
    δεν καταλαβες τι εγραψα..
    μαλλον φταινε δικες σου προσλαμβανουσες....
    απο την ημερα που με πεταξε απο την βαρκα η μανα μου ειχα αλλη επιλογη απο το να ξαναθυμηθω να κολυμπαω?

Originally posted by evath
    Ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί (με τη θετική έννοια) απο αυτό το διάλογο.. Ίσως τελικά ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσουμε - και να περάσουμε ίσως τις ιδέες μας - με κάποιον είναι να μην τον αντιμετωπίζουμε απο μια θέση ανωτερότητας. Να παρουσιαζόμαστε ως άνθρωποι - με ελαττώματα- και όχι με τον επιθετικό (ή αμυντικό) μανδύα της ανωτερότητας.. γιατί ίσως αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να αντιδράσουν ανάλογα .. Το να παραδεχτείς κάποια πράγματα, Πάνο, με έκανε για κάποιο λόγο να νιώσω πιο ευνοϊκά απεναντί σου - βέβαια κρατάω ακόμα την επιφύλαξη μου ως προς αν όσα είπες διέπονταν απο ειλικρίνεια (άλλα θα σε αντιμετωπίσω ως ειλικρινή).

Θα σου πω όμως με λίγα λόγια αυτή τη φορά που έγκειτε η διαφωνία μου με όσα προτείνεις. Ασχετα με το αν είναι θετικά ή αρνητικά δε μπορείς να επιβάλλεις την αλλαγή. Και ο τρόπος με τον οποίο προβλήθηκες δεν βοήθησε στο να εξετάσουμε πιο αμερόληπτα τις απόψεις σου. Όσα σου έγραψα ήταν η εικόνα που έβγαζες προς τα έξω..Έχει μεγάλη σημασία το τι εικόνα βγάζεις.. Και η πρώτη εντύπωση είναι πάρα πολύ σημαντική.. Αν υποτιμάς ανθρώπους και τους πατρονάρεις δε πρόκειτε όχι μόνο να τους πείσεις αλλά και να έχεις ένα σωστό διάλογο με αυτούς. Ο καθένας θέλει να τον σέβονται και να τον αναγνωρίζουν ως ισότιμο άτομο με αξία, αν κάποιος το παραβιάζει αυτό καταλήγει να γίνεται ο περιθωριακός - άσχετα με τις προθέσεις του.

Σκέψου λοιπόν μήπως εσύ ξεκίνας με επιθετικότητα.. (απειλές, ψυχασθενεις, παρε φάρμακα κτλ.).. και μήπως μπλόκαρες την επικοινωνία απο την αρχή (αναφερόμενος συνεχώς στην επιθετικότητα των άλλων).. Η επιθετικότητα δε νομιζεις ότι φέρνει επιθετικότητα? Αν νιώσει ένας άνθρωπος οτι απειλείται - σωματικά, ψυχολογικά ή και το εγώ του, η αξία του ως άτομο - δεν θα αμυνθεί?

Όταν παραδεχόμαστε τα λάθη μας είναι ο καλύτερος τρόπος να ανοίξει πάλι ο δρόμος της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους..
    ολγακι
    δεν το ειδες το εργο απο την αρχη γιαυτο τα γραφεις αυτα...
    δεν ησουν εξαλλου υποχρεωμενη να το κανεις
    κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να επικοινωνησει οχι μαζι μου αλλα με κανενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    δεν ζητω να επικοινωησετε μαζι μου..
    καταλαβετε το..
    εγω εχω τροπους να επικοινωνησω με οποιονδηποτε θελω...
    ετσι κερδιζα και ακομα κερδιζω το ψωμι μου....
    δεν ειναι αυτο το ερωτημα εδω
    απλα κρινος ειναι μαεστρος στην επικοινωνια !!
    ειπε με δυο λεξεις την αληθεια , για να μην φαει αυτος τις σφαιρες απο οσους ςερχονται εδω με τον σουγια , την καραμπινα τα τανκς και τα πολυβολα που τους εχει βαλει η δωρεαν μας παιδεια στο μυλαο για να υπερασπιζονται και με την ζωη τους βραχονησηδες λες και ειναι δικες του και οχι των ψαριων , των φυκιων του πλαγκτου....

βλεπω μια αλλαγη στασης - ως προς το θετικοτερον - σε οτι αφορα τα επικοινωνιακα μας.
    Ας δουμε λοιπον τον διπλα μας με αλλο ματι και χωρις δεδομενα η προκαταληψεις.
    Εστω οτι εγιναν λαθη ενθεν και ενθεν, αυτο δεν εμποδιζει κανενα να επαναπροσεγγισει
    ανθρωπους και να αρχισει ξανα απο την αρχη την συζητηση εκει που οντως ειχε κολλησει.

Χαιρομαι για την διαθεση των παροντων στην διαπιστωση οτι ο φιλος πανος
    θα μπορουσε να εχει και μια ομορφη πλευρα να καταθεσει,
    την οποια ο μπαγασας επιμενει να την κρυβει....
    Που θα παει, θα του την αποσπασουμε....
    η πι ομορφη πλευρα μου δυστυχως εχει σταμτησει να δουλευει οταν τα εναβαλα με την φιλη μου και σεβαστη συνομιλιτρια την φυση για του σουγια και την αποβολη..
    εγραψα πολλα εκει αλλα δυστυχως το υεμα παγωσε οπως παγωσε και στην γαλλικη τηλεοραση η ιστορια του εφηβου που σκοτωσε μανα πατερα και δυο αδελφια πριν απο 2 εβδομαδες εδω......
    εγραψα οτι ειμαι εναντιον της αποβολης απο το σχολειο σαν μεσο μαθησης..διαφωνησα καθετα με την φυση....
    και δυστυχως δεν θα μαθω ποτε αν εχω δικιο στο θεμα του εφηβυ στην γαλλια γιατι οι γονεις δεν ειναι πια εδω για να μας πουν την αληθεια για το με τι τροπο πετυχαν το παιδι τους να ειναι απο τους καλυτερους μαθητες στην ταξη και ολη η γειτονια να τους θεωρει οικογενεια -υποδειγμα...

Banned
    Originally posted by πανος12345

απο την ημερα που με πεταξε απο την βαρκα η μανα μου ειχα αλλη επιλογη απο το να ξαναθυμηθω να κολυμπαω?

απο οσο λες οχι....
    ωστοσο να θυμασαι οτι αυτο που κανουμε,
    δεν γινεται παντα με τον ορθοτερο τροπο.

Καποιος που υποχρεουτε να μαθει κολυμπι με το ζορι και ατσαλα,
    μπορει να κανει 10 μετρα και να βαριανασαινει ενω ενας αλλος με τεχνικη και με προπονητη διπλα του κανει 10 πισινες και νιωθει οτι περπαταει....

Θυμησου,
    Το οτι εμαθες να κολυμπας δεν σημαινει οτι ξερεις κιολας....
    αλλα και επισης δεν σημαινει οτι αμα θες να μαθεις, δεν μπορεις.

εσυ εχεις τροπους να επικοινωνισεις με οποιοδηποτε θελεις αλλα δεν ζητας απο κανεναν να επικοινωνισει μαζι σου............ και κατι αλλο γιατι νομιζεις οτι ολοι ειναι επιθετικοι μαζι σου?μηπως λεω με καποιο τροπο το προκαλεις?

ο ρολος μου δεν ειναι να γινω παραδειγμα κανενος...

ειναι να βοηθησω οποιον θελει οπως εγω μονος μου κρινω σωστο....
    βεβαι ο καθε ενας μπορει να με αγνοησει , να με ακουσει η να με βρισει...
    αν με αγνοησει δικο του προβλημα
    αν με ακουσει δικο του οφελος
    αν ομως με βρισει με δικαιωνει σε οσα λεω απο την αρχη σε αυτο το φοορυμ οτι λογω ιδιομορφιας θα επρεπε να ειναι πολυ πιο στενα ελεγχομενο για τον βαθμο επαρκειας των μελων του στην διαχειρηση της επιθετικοτητας ...
    Η προβολη ειναι πρωτογονος μηχανισμος αμυνας ....
    Και ο ανθρωπος του νεατερνταλ προβαλε....
    Και ο ανθρωπος των σπηλαιων εβαζε την μουνταζα του στο μελανι απο το αιμα η αλλες χρωστιες ουσιες για να προσδωσει ταυτοτητα στον χωρο που ζουσε ....
    η πορεια μας σαν ανθρωποι ομως αρχιζει απο την πρωτη διαχειρηση , της ζωης και του θανατου ....οατν ο \'θρησκευομενος ανθρωποπιθηκος 100000 χρονια πριν απομακρυνεται απο το χωρο εναποθεσης των νεκρων του
    οχι ο πανος ο κρινος και το ολγακι αλλα ολοι.......
    αυτο σημαινει ανθρωπος
    αυτο σημαινει θρησκευομενος ανθρωπος ..
    εχει πια συνειδηση και λογικη να κρινει την βασικη διαφορα μεταξυ της ζωης και του θανατου....και δεν αρκειται στην ανακαλυψη του ...
    αρχιζει απλα μια αλλη πορεια στην εξελιξη του που χαρακτηριζεται απο την συνειδηση...
    ξερει που παει , γιατι παει και τι κινδυνους διατρεχει...
    απο τοτε ακομα υπαρχει ο αυτοελεγχος .....
    το γιατι καποοι αναμεσα μας δεν τον εχουν σημερα δεν το γνωριζω αλλα μεχρι να πεθανω θα ηθελα να προσπαθω να το μαθω....

Page 19 of 24 FirstFirst ... 91718192021 ... LastLast