Κανονες επικοινωνιας για ολους - Page 20
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 20 of 24 FirstFirst ... 101819202122 ... LastLast
Results 286 to 300 of 353
    Senior Member
    Μάλλον αυτό επιδώκει Ολγάκι να προκαλεί για να ασχολούνται μαζί του.Η παροιμία λέει τον αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.Κοντεύει να τελειώσει το καλοκαίρι και λέγονται τα ίδια και τα ίδια

πανο για προσεξε λιγο γιατι η πολλη ωρα στο πψ θα σου δημιουργησει και εσενα εθισμο και δεν θα ξερεις τι λες

Originally posted by olgaki82
    εσυ εχεις τροπους να επικοινωνισεις με οποιοδηποτε θελεις αλλα δεν ζητας απο κανεναν να επικοινωνισει μαζι σου............ και κατι αλλο γιατι νομιζεις οτι ολοι ειναι επιθετικοι μαζι σου?μηπως λεω με καποιο τροπο το προκαλεις?
    ολγακι δεν ειναι ολοι επιθετικοι απεναντι μου....
    ειναι επιθετικοι απεναντι στον εαυτο τους!!!!!!!!!!!!!!!!
    εγω απλα μαζευω αδεσποτες ....
    αν σε ρωτησω τι εφαγες χθες το βραδυ?
    και εσυ μου απαντησεις πχ μα τι μας κανεις τωρα ? πειραματοζωα μας περνας? τι συμβαινει στο μυαλο σου? εμενα εκουσες η καποια φωνη που βγαινει μεσα στην φαντασια σου απο την ψυχη σου?

Banned
    ρε συ πανο χαλαρωσε λιγο....
    εισαι ατομο που κουβαλαει πολυ ενταση μεσα του,
    ας χαλαρωσουμε λιγο και ας περασουμε απο την συνεχόμενη αναλυση
    και στην ανθρωπινη πλευρα μας.

πανο για προσεξε λιγο γιατι η πολλη ωρα στο πψ θα σου δημιουργησει και εσενα εθισμο και δεν θα ξερεις τι λες
    και ποιος σου ειπε οτι εγω φοβαμαι τον εθισμο στο πς ολγακι?
    εσυ κοριτσι μου εχεις φοβια με τον εθισμο οχι εγω...
    ξερεις ποσο ακλοολ κατεβαζω απο μικρο παιδακι?
    ξερεις ποσα τσιγαρα εχω στριψει στην ζωη μου?
    ξερεις ποσα φαρμακα εχω παρει και καθε μερα παιρνω για το αγχος? εχεις καταλαβει ποια ειναι η διαφορα μας ?
    εγω το θεωρω απολυτως φυσιολογικο και συμβιβαζομαι με την ιδεα οτι το τσιγαρο, το αλκοολ , τα χαπια για το αγχος , ολα αυτα δεν θα τα χρειαζομουνα αν ημουν καποιος αλλος...
    ομως δεν ειμαι ολγακι....
    γιαυτο προσπαθω οπως κανει ο κρινος με την επιθετικοτητα του , που την θεωρει γυμναστικη ασκηκη να την περιοριζει
    εγω κανω το ιδιο πραγμα με το τσιγαρο , το αλκοολ τα χαπια και οτιδηποτε οπως πχ το πς που σε λιγα λεπτα αρχιζω να αποχωρω......
    ξερεις ποτε μοναχα θα μπορουσα να πω τον εαυτο μου εθισμενο?
    αν εμπαινε στο μυαλο μου η ιδεα οτι αν δεν τα εκανα ολα αυτα θα ημουνα πιο ευτυχισμενος.....
    δεν συμαβινει ομως αυτο ολγακι και γιαυτ συμβιβαζομαι με αυτο που ειμαι σημερα

Originally posted by krino
    ρε συ πανο χαλαρωσε λιγο....
    εισαι ατομο που κουβαλαει πολυ ενταση μεσα του,
    ας χαλαρωσουμε λιγο και ας περασουμε απο την συνεχόμενη αναλυση
    και στην ανθρωπινη πλευρα μας.
    εχεις δικιο φιλε...
    οντως κουβαλαω πολυ ενταση μεσα μου ....
    η ανθρωπινη πλευρα μου ειναι υπευθυνη γιαυτο ομως....
    2 φορες εχω διαβασει τον υπερανθρωπο του Νιτσε...
    προσφατα τελειωσα 2 φορα την δικη του Καφκα...
    καλο βραδυ για τωρα και χαιρομαι γιατι μας εδωσες το καλο παραδειγμα αν δεν πιστευω στα παραδειγματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Οι αλλοι ομως......

Senior Member
    Έχεις κι άλλη πλευρά εκτός απο την ανθρώπινη? Και που κολλάει ο υπεράνθρωπος? Έχεις κάποια τέτοια ιδέα για τον εαυτό σου?

Senior Member
    \'και ποιος σου ειπε οτι εγω φοβαμαι τον εθισμο στο πς ολγακι?
    ξερεις ποσα φαρμακα εχω παρει και καθε μερα παιρνω για το αγχος? εχεις καταλαβει ποια ειναι η διαφορα μας ?
    εγω το θεωρω απολυτως φυσιολογικο και συμβιβαζομαι με την ιδεα οτι το τσιγαρο, το αλκοολ , τα χαπια για το αγχος , ολα αυτα δεν θα τα χρειαζομουνα αν ημουν καποιος αλλος...
    αν εμπαινε στο μυαλο μου η ιδεα οτι αν δεν τα εκανα ολα αυτα θα ημουνα πιο ευτυχισμενος.....\'

Αυτός που δε φοβάται τον εθισμό, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι αυτός που δεν έχει παραδεχτεί τον εθισμό. Απλό είναι. Εγώ πάλι δε θεωρώ \'φυσιολογικό\' ότι ο λόγος που χρειαζόμαστε όλα αυτά είναι επειδή... δεν είμαστε κάποιοι άλλοι;... δε τα χρειαζόμαστε γιατί η ανθρώπινη φύση είναι ολοκληρωμένη ούτως ή άλλως, τα \'δεκανίκια\' τα εφηύραμε μόνοι μας. Όσο για το πιο βασικό στοιχείο που χρειάζεται ώστε να αποφασίσει κανείς ότι δε χρειάζεται όλα αυτά, είναι η υγεία του πρώτον και δεύτερον να μη \'γαμάει\' και τη ζωή των άλλων εξόν της δικής του. Και αναφερόμενη στην \'ευτυχία\' θα ρωτήσω ως προς την υπογραφή σας: ένας άνθρωπος που δε κάνει σεξ ή δεν εργάζεται ή δυσκολεύεται στην επικοινωνία, για διάφορους λόγους, δε μπορεί να είναι \'ευτυχής\';

Υ.Γ. Το Ολγάκι έχει δηλώσει έτσι κι αλλιώς ότι υποφέρει από αγχώδη διαταραχή. Της το υπενθυμίζετε για κάποιο λόγο που της διαφεύγει; Δε μου αρέσει η λέξη \'πάσχω\'. Το να υποφέρει κάποιος αφορά όλους.

μαλιστα πανο μεντορα μου,τωρα που εισαι εσυ εδω ομως που θα μας φωτησεις και θα μας δινεις διαδικτυακες διαγνωσεις δεν εχω να φοβηθω τιποτα.αφηνομαι στην αυθεντια σου!τι χρειαζονται αλλωστε οι γιατροι και οι ειδικοι οταν υπαρχεις εσυ εδω να μας σωσεις?

Originally posted by Alobar
    \'και ποιος σου ειπε οτι εγω φοβαμαι τον εθισμο στο πς ολγακι?
    αν εμπαινε στο μυαλο μου η ιδεα οτι αν δεν τα εκανα ολα αυτα θα ημουνα πιο ευτυχισμενος.....\'

Αυτός που δε φοβάται τον εθισμό, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι αυτός που δεν έχει παραδεχτεί τον εθισμό. Απλό είναι. Εγώ πάλι δε θεωρώ \'φυσιολογικό\' ότι ο λόγος που χρειαζόμαστε όλα αυτά είναι επειδή... δεν είμαστε κάποιοι άλλοι;... δε τα χρειαζόμαστε γιατί η ανθρώπινη φύση είναι ολοκληρωμένη ούτως ή άλλως, τα \'δεκανίκια\' τα εφηύραμε μόνοι μας. Όσο για το πιο βασικό στοιχείο που χρειάζεται ώστε να αποφασίσει κανείς ότι δε χρειάζεται όλα αυτά, είναι η υγεία του πρώτον και δεύτερον να μη \'γαμάει\' και τη ζωή των άλλων εξόν της δικής του. Και αναφερόμενη στην \'ευτυχία\' θα ρωτήσω ως προς την υπογραφή σας: ένας άνθρωπος που δε κάνει σεξ ή δεν εργάζεται ή δυσκολεύεται στην επικοινωνία, για διάφορους λόγους, δε μπορεί να είναι \'ευτυχής\';

Υ.Γ. Το Ολγάκι έχει δηλώσει έτσι κι αλλιώς ότι υποφέρει από αγχώδη διαταραχή. Της το υπενθυμίζετε για κάποιο λόγο που της διαφεύγει; Δε μου αρέσει η λέξη \'πάσχω\'. Το να υποφέρει κάποιος αφορά όλους.
    \"ένας άνθρωπος που δε κάνει σεξ ή δεν εργάζεται ή δυσκολεύεται στην επικοινωνία, για διάφορους λόγους, δε μπορεί να είναι \'ευτυχής\';\"
    οχι αλομπαρ...γιατι μπορει να αλλαξει....η ευτυχια ειναι στο χερι του καθενος μας...

μαλιστα πανο μεντορα μου,τωρα που εισαι εσυ εδω ομως που θα μας φωτησεις και θα μας δινεις διαδικτυακες διαγνωσεις δεν εχω να φοβηθω τιποτα.αφηνομαι στην αυθεντια σου!τι χρειαζονται αλλωστε οι γιατροι και οι ειδικοι οταν υπαρχεις εσυ εδω να μας σωσεις?
    βλεπεις οτι δεν μπορεις να επικοινωνησεις ολγακι?
    τι θες τωρα να κανω κριτικη για τυς γιατρους σου?
    ας την κανουν μονοι τους....δεν με χρειαζονται εμενα ....
    αλλα σου ξαναγραφω ...
    ολοι μας πινουμε καπνιζουμε και αγχωνομαστε αλλα δεν παμε ολοι σε γιατρους....αλλοι γιατι δεν εχουν την πολυτελεια να τους πληρωνουν απο την τσεπη τους και αλλοι γιατι δεν νοιωθουν την αναγκη να ειναι ευτυχισμενοι με την ιδεα οτι πρεπει να σταματησουν να καπνιζουν να πινουν και να αγχωνται....
    αφου με πιεζεις ομως θα σου πω το εξης...
    αν μαθεις να επικοινωνεις , να πεις του γιατρου σου
    οτι ισως να βρεις τροπο απο μονη σου να μετριασεις οσο χρειαζεται το ποτο και το αγχος μεσω της εξωτερικευσης συναισθηματων και σκεψεων και της αισθησης οτι δεν κανεις κατι κακο η υπερβολικο....
    η επικοινωνια ειναι μια ανεξοδη θεραπεια για ολους ολγακι..
    αρκει να εχουν μαθει πως μπορουν να την χρησιμοποιησουν ....
    σου θυμιζω απλα οτι εδω το θεμα της συζητησης δεν ειμαι εγω αλλα οι κανονες επικοινωνιας για ολους....

α τωρα θα μου πεις τι να ζητησω και απο το γιατρο.δεν παιζεσαι με τιποτα!οταν κανεις κριτικη πανο και μαλιστα ακομη και γνωματευσεις επι προσωπικου επιπεδου θα δεχεσαι και κριτικη,ειναι αμφιδρομα αυτα

Βλεπεις και μονος σου κρινε οτι ουτε το παραδειγμα πιανει....
    Η ταυτοποιηση με τον επιτιθεμενο , ειναι μεν πιο ωριμος μηχανισμος αμυνας απο την προβολη , αλλα σκονταφτει στην ιδιοσυστασια του καθε ανθρωπου..
    Εσυ σαν υπερκινητικός , μπορεσες να τιθασευσης το ζωο με την γυμναστικη...
    ενας αλλος ομως οχι....εσυ το βλεπεις να σε τρεχει και το φρεναρης....ο αλλος το απολαμβανει ομως ασυνειδητα και το σπινταρει....
    δεν πιανει δυστυχως το παραδειγμα
    το μονο που πιανει ειναι μια βασικη προυποθεση που ερχεται απο ενα αλλο κοσμο μεσα μας...
    η κοινωνικη μας αναγκη και η εμφυτη ταση για επικοινωνια...
    να που εχει θεωρτικα δικιο η φυση...
    η αποβολη οντως υπο ορισμενες προυποθεσεις , μπορει να αλλαξει ενα ανθρωπο...
    γιατι του αλλαζει ενα νοσογονο γιαυτον περιβαλλον....
    γιατι ομως να αλλαζει το περιβαλλον του σχολειου και οχι το οικογενειακο?
    γιατι να τιμωρειται η κοινωνικη μονο πλευρα ενος χαρακτηρα και οχι η πηγη μιας νοσογονου προσωπικοτητας οπως το οικογενειακο περιβαλλον?
    γιατι εκει βρισκεται το λαθος σχεδιασμου της κοινωνιας μας ....
    γιαυτο ολα τα καλα σχολεια απο τα πιο συντηρητικα οπως ηταν η Κοργιαλενιος στις Σπετσες , μεχρι το Σαμερχιλ του Νηλ στην Σκωτια , εφαρμοζαν συστηματα αυτοδιοικησης οπου οι μαθητες συμμετειχαν στην εξουσια....
    Το ιντερνετ ειναι μια εικνικη πραγματικοτητα...
    Δεν ειναι ούτε τυχαίο , ουτε φυσικα αντιπαιδαγωγικο , οτι η πιο κερδοφορα βιομηχανια ,
    αυτη των γνωριμιων διαδικτυου , αναπτυσεται σε περιβαλλον ατομικο και οχι συλλογικο...
    Αυτο που ειναι καλο για τον Α δεν ειναι αναγκη να ειναι καλο για τον Β και ταναπαλιν..
    Ο ανθρωπος μαθαινει απο το 0 να κανει σχεσεις με το περιβαλλον του...
    Απλα γιατι δεν μπορει να το αλλαξει με τροπο που να καλυπτει ολους...
    Σαν μαθητες αυταρχικης παιδειας με εθνοκεντρικο , οικογενειοκεντρικο και αντισεξουαλικο η θρησκευτικο χαρακτηρα , εινει επομενο να μην μπορουμε να επικοινωνησουμε σε ανοιχτο περιβαλλον..ποσο μαλλον αν ανμεσα μας βρισκονται ανθρωποι με μειωμενη αντιληπτικη ικανοτητα και αυξημενη αντιστοιχα επιθετικοτητα...
    Βασικη προυποθεση για καθε μορφης διαλογο ειναι η εκουσια προσοχη και τον ενδιαφερον ..
    ο κρινος προσπαθησε να επικοινωνησει για να μου χρεωσει αυταρχισμο και το πετυχε..
    Μονο που δεν μπορουν να το κανουν ολοι εδω μεσα με τον ιδιο τροπο ουτε εκει εξω...
    Οχι γιατι εμμεσα ο ιδιος προβαλει πιθανοτατα την αιτια της δικης του υπρκινητικοτητας .
    αλλα γιατι ο τροπος που αντιδρα κατω απο πιεση ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος...
    σε ενα ανοιχτο περιβαλλον στον πραγματικο κοσμο η στοδιαδικτυο , η αναγκη για κανονες και περιορισμους ειναι αναποφευκτη τοσο φυσικα οσο οι ο ηλιος ανατελει πριν δυσει....
    Γιατι η εξελιξη στηριζεται στην προσαρμογη και αυτη με την σειρα της στην νοημοσυνη του ανθρωπου....
    Αυτοι που χαραμισαν ζωες ολοκληρες για την κατασκευη των τεστ νοημοσυνης στην δεκαετια του 50 δεν φανταζοντας ισως πως μια μεγαλη ομαδα ψυχικα ασθενων θα εβγαζε τοσο σημαντικα νουμερα για να δειξει ποσο επιπολαιο ειναι να θεωρει κανεις την ευτυχια του ανθρωπου εξαρτηση της γνωσης και της ικανοτητας σκεψης , οταν ειναι αποκομενος απο το φυσικο περιβαλλον μεσα στο οποιο πρεπει καθε μερα να δωσει την μαχη της επιβιωσης...
    Η βιομηχανια σχεσων στο διαδικτυο ερευνα και κατασκευαζει συστηματα τα οποια προαγουν την επικοινωνια με επιστημονικο τροπο....
    Κατι παρομοιο σκεφτηκα οτι χρειαζομαστε και εδω για να οφεληθουμε ολοι απο την συμμετοχη μας και οχι μονο οσοι εχουν αναγκη να βγαλουν απωθημενο υλικο....
    Αν αρκουσε αυτο , ενα ροσακ η ενα ΤΑΤ θα ηταν αρκετα για ενα ψυχικα ασθενη για να ξαναενταχθει συνειδητα στην ομαδα της αρεσκειας του..
    Δεν ειναι ομως ετσι τα πραγματα...
    Η προβολη απλα καταγραφει μια δυναμικη και επιφανειακα μονο , αδειαζει προς στιγμη το αμπαρι της ψυχης μας...
    Ενα συστημα αμοιβης- ποινης , το οποιο οταν εχω χρονο θα εκπονησω και θα σας το φερω εδω για να σας διασκεδασω περισσοτερο, θα εκανε το φορουμ πολυ πιο ενδιαφερον και δημιουργικο και την συμμετοχη πιο ωφελιμη για ολα τα μελη

δηλαδη μας περιμενουν και αλλα?μακαρι να σαι πολυασχολος και να μης βρει το χρονο να εκπονησεις το συστηαμα αμοιβης-ποινης για να μας διασκεδασεις

α τωρα θα μου πεις τι να ζητησω και απο το γιατρο.δεν παιζεσαι με τιποτα!οταν κανεις κριτικη πανο και μαλιστα ακομη και γνωματευσεις επι προσωπικου επιπεδου θα δεχεσαι και κριτικη,ειναι αμφιδρομα αυτα
    δεν ειναι γνωματευση η αληθεια ολγακι..
    ειναι διαπιστωση...
    κοιτα γυρω σου να δεις ποσοι πινουν , καπνιζουν , αγχωνται σταματουν και ξαναρχιζουν σαν να μην τρεχει τιποτα...
    αυτο σημαινει τι δεν φταιει ουτε το ποτο , ουτε το τσιγαρο, ουτε το αγχος.....
    κανε οικονομια λιγα χρηματα και τραβα ενα ταξιδακι στην αφρικη..
    να δεις ξυπολυτους , ρακενδυτους , αστεγους , πεινασμενους ανθρωπους , να χαμογελανε ολη την ημερα...
    καθε φορα που θα αγχωνεσαι γιατι καπνιζεις , γιατι πινεις να φερνεις στο μυαλο σου αυτη την εικονα και να προσπαθεις να δωσης μια λογικη εξηγηση...
    το 2004 ζουσα με 3000 ευρω το μηνα ενω απο το 2005-2009 με 400 -1000 ευρω το μηνα ....κανονικα θα επρεπε να πινω περισσοτερο , να αγχωνομαι περισσοτερο και να καπνιζω περισσοτερο....δεν το κανω ομως ..... γιατι αγαπω την ζωη και οσο μπορω , θελω να ζησω περισσοτερο ,για να στειλω ολους μια μερα εκει στην Αφρικη να δειτε την αληθεια καταματα...

Page 20 of 24 FirstFirst ... 101819202122 ... LastLast