Results 316 to 330 of 353
Thread: Κανονες επικοινωνιας για ολους
-
26-08-2009, 12:25 #316
Originally posted by Alterego
Η σιωπη θα διαγραψει απο μονη της το θεμα..
Originally posted by Remedy
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΡΕΝΤ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΠΛΕΟΝ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΙΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
- 26-08-2009, 12:45 #317
Originally posted by Remedy
το να κανεις τον ηρωα σε ανυπαρκτες μαχες επειδη ετσι το σκεφτηκες ομως, δεν πιανει...δεν ειναι κουτοι αυτοι στους οποιους απευθυνεσαι ξερεις
για το πρωτο,
πως καταλαβες οτι με απασχολει τι πιανει και τι οχι?
για το δευτερο εχω καποιες αμφιβολιες....
26-08-2009, 12:46 #318
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
γιατι ετσι καταφεραμε να τον περιορισουμε σε αυτο το τοπικ
κατι το οποιο θα σταματησει να ισχυει....
26-08-2009, 12:54 #319
το διασκεδάζεις, αγαπητέ μου, ε?
26-08-2009, 13:02 #320
παντα!
:P
26-08-2009, 13:07 #321
ωχού, πάνε τα νευράκια μας!πάει κατασκήνωσε εδώ, παιδιά.
26-08-2009, 14:07 #322
το τσαντηρωμα μολις τελειωσε και πλεον συντομα αρχιζει το πηξιμο στη δουλεια και γενικα στην καθημερινοτητα....
Ξερεις αρκτος,
πολλες φορες οταν γυρναω απο διακοπες με πιανει μια θλιψη,
η εναλλαγή παραλια, ξεγνοιασια, ηλιος, αλμυρα με το πηξιμο πολης, γκρινια δουλειας, και τελευταια καψιμο αττικης μου κανει μια θλιψη....
26-08-2009, 16:34 #323
Originally posted by evath
Ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί (με τη θετική έννοια) απο αυτό το διάλογο.. Ίσως τελικά ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσουμε - και να περάσουμε ίσως τις ιδέες μας - με κάποιον είναι να μην τον αντιμετωπίζουμε απο μια θέση ανωτερότητας. Να παρουσιαζόμαστε ως άνθρωποι - με ελαττώματα- και όχι με τον επιθετικό (ή αμυντικό) μανδύα της ανωτερότητας.. γιατί ίσως αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να αντιδράσουν ανάλογα .. Το να παραδεχτείς κάποια πράγματα, Πάνο, με έκανε για κάποιο λόγο να νιώσω πιο ευνοϊκά απεναντί σου - βέβαια κρατάω ακόμα την επιφύλαξη μου ως προς αν όσα είπες διέπονταν απο ειλικρίνεια (άλλα θα σε αντιμετωπίσω ως ειλικρινή).
Θα σου πω όμως με λίγα λόγια αυτή τη φορά που έγκειτε η διαφωνία μου με όσα προτείνεις. Ασχετα με το αν είναι θετικά ή αρνητικά δε μπορείς να επιβάλλεις την αλλαγή. Και ο τρόπος με τον οποίο προβλήθηκες δεν βοήθησε στο να εξετάσουμε πιο αμερόληπτα τις απόψεις σου. Όσα σου έγραψα ήταν η εικόνα που έβγαζες προς τα έξω..Έχει μεγάλη σημασία το τι εικόνα βγάζεις.. Και η πρώτη εντύπωση είναι πάρα πολύ σημαντική.. Αν υποτιμάς ανθρώπους και τους πατρονάρεις δε πρόκειτε όχι μόνο να τους πείσεις αλλά και να έχεις ένα σωστό διάλογο με αυτούς. Ο καθένας θέλει να τον σέβονται και να τον αναγνωρίζουν ως ισότιμο άτομο με αξία, αν κάποιος το παραβιάζει αυτό καταλήγει να γίνεται ο περιθωριακός - άσχετα με τις προθέσεις του.
............................................
Όταν παραδεχόμαστε τα λάθη μας είναι ο καλύτερος τρόπος να ανοίξει πάλι ο δρόμος της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους..
Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτή.
26-08-2009, 17:32 #324
Originally posted by nature
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά ένας ενήλικος άνθρωπος με ορθή κρίση, πρέπει κατά τη γνώμη μου να βλέπει την αλήθεια σαν αλήθεια και όχι ανάλογα με ποιανού το στόμα τη λέει.
26-08-2009, 17:41 #325
Να εξηγηθώ καλύτερα evath.....
Αν πχ, εγώ δεν σε συμπαθώ (αν στέκει αυτός ο όρος σ\' αυτό το φόρουμ) αλλά εσύ λες κάτι σωστό, πρέπει να μην με τυφλώνει η εμπάθεια. Να μπορέσω να δω τα σωστά σου λόγια παρα την \"αντιπάθεια\" που νοιώθω.
Να έχω τη γενναιότητα τα διακρίνω το σωστό λόγο ανεξάρτητα από το αν τον λέει κάποιος που δεν συμπαθώ.
26-08-2009, 18:07 #326
Συμφωνώ απόλυτα.. Νιώθουμε κάποιον εγωισμό αλλά πρέπει να προσπαθούμε να τον ξεπερνάμε σε τέτοιες περιπτώσεις.. Αν εννοείς αυτό που έγραψα στο Πάνο, εννοούσα κάτι που ανέφερε σε προηγούμενη σελίδα και απλά νόμιζα ότι παραδέχθηκε κάποια πράγματα:
Originally posted by πανος12345
Ομως εγω δεν εχω τοσο καλη επικοινωνιακη δυνατοτητα οσο εσυ κρινε..... ουτε η προσοχη μου ειναι η ιδια οπως οταν ημουνα 15 χρονων εφηβος που εμαθα αγγλικα για να καταλαβω τα λογια απο τα ροκ τραγουδια...
εχω το γινατι μου και τον καημο μου και ερχομαι εδω μεσα να ξεσπασω καπου...
μπαινω σε οποιο θεμα βρω μρπσοτα μου και αρχιζω να κατεβαζω θεωριες στην βασει αυτων που σκεφτομαι και θα εκανα αν ημουν εγω στην θεση του αλλου
εσυ ειπαμε μετριαζεις την επιθετικοτητα με την εννοια της γυμναστικης που θεραπευει το σωμα και τοςυ μυς σου
εγω ομως προβαλω τον κακο εαυτο μου δινοντας ισως κακο παραδειγμα σε καποιους αλλους..
Δε ξέρω αν αυτό εννοούσες...
26-08-2009, 18:17 #327
Originally posted by olgaki82
pano αν σκεφτοσουν λιγο ανθρωπινα δεν θα τα ελεγες ολα αυτα.θα μπορεσεις να επικοινωνισεις καλυτερα μονο αν κατεβεις απο το <<θρονο σου>>εχεις βολευτει εκει νομιζοντας οτι κανεις κυριγμα στους κατωτερους σου.δεν θα σου δωσω διαταγες του τυπου<<τραβα εκει,πες στο γιατρο σου>>οπως επανειλημενα κανεις,αλλα ουτε και θα κρινω τον τροπο που επελεξες να ζεις.ευχομαι καποτε να μπορεσεις να δεις την πραγματικοτητα και να κανεις την αυτοκριτικη σου.
σιγουρα κανεις δεν ειναι τελειος ....
σιγουρα καθε μορφης εθισμος στηριεται στην ηδονη και ζουμε με αυτ και απολαμβανουμε την ζωη μας
ομως αν αντι να μου πεις ευχαριστω για οσες συμβουλες ερχεσαι εδω να ζητησεις και σου εδωσα εστω και αν δεν σου κανουν , μπαινεις στο ιδιο βαγονι με ολυς αυτους που επειδη δεν καταλαβαινουν , δεν θελουν να καταλαβουν τι παει στραβα στην γκλαβα τους νομιζουν οτι αφηνντας αχαλινωτη την επειθετικοτητα τους θα καταφρουν κατι καλο για να σωσουν το φορουμ , τοτε μαλλον θες ντως γιατρο και σε αφηνω να διαλεψεις οποιον νομιζεις εσυ οτι θα σε κανει καλα...
Σου ειπα μναχα οτι αν μια μερα θες πργματι να μιλας για ανθρωπια , ασχολησου λιγο με τον ανθρωπο εξω απο το κλουβι σου...γιατι ειναι γυαλινο και απο οτι φαινεται μπαζει ηδη νερα....
εβγα εξω να δεις αυτους που μπορουν να ζουν χιλιαδες χρονια τωρα χωρις γιατρους , χωρις καν τροφη και στεγη εξεσφαλισμενη και ομως μπορουν ακομα να γελανε και να σε κιταζουν καταματα με καλοσυνη.....
αυτοι ειναι ανθρωποι....
οχι εσυ που τους υπερασπιζεσαι και εμμεσα ανεχεσαι οτι συμβαινει γυρω μας στο ονομα ενος ψευτικου ανθρωπισμου με τον οποιο σε εχουν ποτισει απο παιδακι ακομα στο σπιτι στο σχολειο και στην κινωνια....
26-08-2009, 18:36 #328
πανο,
1. το ευχαριστω το εισπρατουμε αυθορμητα δεν το εκμαιευουμε.
2. Να προτιμας βαγονια ευαερα, ευηλια, και οχι ανθυγιεινα. Μεριμνησε το αρχικα για σενα και να ευελπιστεις οτι το ιδιο θα κανουν και οι υπολοιποι.
3. Το οτι ζουν χιλιαδες ανθρωποι εξω χωρις γιατρους, ειναι μια αληθεια.
Αλλη μια αληθεια ειναι οτι υπαρχουν επισης χιλιαδες με γιατρους.
Εδω περναει κοσμος κυριως που ειναι στην δευτερη κατηγορια χωρις να προξενει καμια εντυπωση.
Πως ειναι ο καιρος στη γαλλια?
26-08-2009, 18:36 #329
Originally posted by nature
Originally posted by evath
Ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί (με τη θετική έννοια) απο αυτό το διάλογο.. Ίσως τελικά ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσουμε - και να περάσουμε ίσως τις ιδέες μας - με κάποιον είναι να μην τον αντιμετωπίζουμε απο μια θέση ανωτερότητας. Να παρουσιαζόμαστε ως άνθρωποι - με ελαττώματα- και όχι με τον επιθετικό (ή αμυντικό) μανδύα της ανωτερότητας.. γιατί ίσως αυτό οδηγεί τους ανθρώπους να αντιδράσουν ανάλογα .. Το να παραδεχτείς κάποια πράγματα, Πάνο, με έκανε για κάποιο λόγο να νιώσω πιο ευνοϊκά απεναντί σου - βέβαια κρατάω ακόμα την επιφύλαξη μου ως προς αν όσα είπες διέπονταν απο ειλικρίνεια (άλλα θα σε αντιμετωπίσω ως ειλικρινή).
Θα σου πω όμως με λίγα λόγια αυτή τη φορά που έγκειτε η διαφωνία μου με όσα προτείνεις. Ασχετα με το αν είναι θετικά ή αρνητικά δε μπορείς να επιβάλλεις την αλλαγή. Και ο τρόπος με τον οποίο προβλήθηκες δεν βοήθησε στο να εξετάσουμε πιο αμερόληπτα τις απόψεις σου. Όσα σου έγραψα ήταν η εικόνα που έβγαζες προς τα έξω..Έχει μεγάλη σημασία το τι εικόνα βγάζεις.. Και η πρώτη εντύπωση είναι πάρα πολύ σημαντική.. Αν υποτιμάς ανθρώπους και τους πατρονάρεις δε πρόκειτε όχι μόνο να τους πείσεις αλλά και να έχεις ένα σωστό διάλογο με αυτούς. Ο καθένας θέλει να τον σέβονται και να τον αναγνωρίζουν ως ισότιμο άτομο με αξία, αν κάποιος το παραβιάζει αυτό καταλήγει να γίνεται ο περιθωριακός - άσχετα με τις προθέσεις του.
............................................
Όταν παραδεχόμαστε τα λάθη μας είναι ο καλύτερος τρόπος να ανοίξει πάλι ο δρόμος της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους..
σκεψουν φυση ποση ανικανοττα επικοινωνιας υπαρχει σε υτο το χωρο ανταλλαγης διαδικτυακων σκεψεων και συναισθηματων που τους γραφω οτι το 2004 επιανα 3000 ευρω το μηνα και απο το 2005 που με αναγκασαν να φυγω απο την ελλαδα αυτοι που κρυβονται εδω μεσα με μασκες ζω με 400-1000 αν τα 400 ειναι το επιδομα φτωχιας στην Γαλλια και συνεχιζουν να με βλεπουν σαν ανωτερο γιατι τολμησα πριν καταλαβω τι συμβαινει εδω μεσα να γραψω οτι εχω σπουδασει ψυχολογια και οτι εχω υπηρετησει μαλιστα το εληνικο δημοσιο σαν ψυχολογος πριν ακομα λειτουργησει το τμημα στα Γιαννενα του παρασκευοπουλου...
Ειναιπραγματικα να λυπασαι με την καταντια μιας Χωρας μελος της Ε.Ε
Συνηδητοπιω σιγα-σιγα οτι αυτη η επιθετικοτητα που νοιωθω πανω μου οφειλεται στο ινερνετ γιατι εγω ζω εδω και 4 ολοκληρα χρονια στο παρισι....
Ακομα και ο σκουπιδιαρης ο εγχρωμος που πληρωνουμε να βγαζει εξω τους καδους για να τους αδειασει η κοινοτητα ειναι πολυ πιο ευγενης και μορφωμενος κοινωνικα απο πολλους δω μεσα.....
Εχασα την επαφη μου με την καθημερινη μας πραγματικοτητα επισης γιατι για 23 χρονια στην Αθηνα ερχομουνα μονο για να παρω το αεροπλανο και μονο καποιες μερες συνολικα λιγοτερο απο ενα μηνα στα 23 χρονια , εζησα στην Αθηνα....
Δικαιολογω εστω και καθυστερημενα την φοβια σου με τον σουγια , αλλα σε διαβεβαιω φυση οτι αν ηταν La gillole , ουτε ο προεδρος της δημκρατιας δεν θα μπορουσε να αποβαλει τον μαθητη εδω στην γαλλια γιατι οπως καθε σοβαρος ελβετος κουβαλαει πανω του τον περιφημο Ελβετικο σουγια , καθε καθαροαιμος γαλλος , εχει περισσεια υπηερηφανεια να δειχνει την συλλογη απο σουγιαδες λαμες μαχαιρια κουζινας κλπ που βγαζει μια ολοκληρη κοινοτητα στην κεντρικη γαλλια , ενω καποιοι απο αυτους προσφατα πουληθηκαν πανω απο 1.000.000 ευρω σαν συλλεκτικοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αντε να τους πεις τωρα να μην τους φερνουν τα παιδια τους στο σχολειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φαντασου φυση οτι εχουν φτιαξει ειδικο σωμα ασφαλειας στα σχολεια και για να μην ριξουν την αποβολη που προτεινες , ανουν σωματικη ερευνα σε εφηβους στην πορτα του σχολειου ....
Ζουμε σε περιεργη εποχη αλλα νομιζω υπαρχει ελπιδα οσο θα υπαρχουν ανθρωποι....
Για μενα ανθρωπος εξορισμου ειναι ενα πιθηκοειδες με προσαρμοστικη ικανοτητα μεγαλυτερη απο αλλα..
τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο
Αμοιβη /ποινη/μαθηση
αρκει να μπορουν ολοι να συνδιαμορφωνουν το μπονους μαλους......και οταν λεω ολοι εννοω ολοι.....
26-08-2009, 18:44 #330
ευχαριστω για τις μοναδικες συμβουλες σου.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια