Κανονες επικοινωνιας για ολους - Page 23
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 23 of 24 FirstFirst ... 1321222324 LastLast
Results 331 to 345 of 353
    αν αρεσκεσαι να παιρνεις ευχαριστηση απο το να με υποβιβαζεις και να προσβαλεις με το πιο <<χυδαιο>>και αναγωγο τροπο συνεχισε το.

Senior Member
    Originally posted by πανος12345
    ..σκεψουν φυση ποση ανικανοττα επικοινωνιας υπαρχει σε υτο το χωρο ανταλλαγης διαδικτυακων σκεψεων και συναισθηματων που τους γραφω οτι το 2004 επιανα 3000 ευρω το μηνα και απο το 2005 που με αναγκασαν να φυγω απο την ελλαδα αυτοι που κρυβονται εδω μεσα με μασκες ζω με 400-1000 αν τα 400 ειναι το επιδομα ...
    ποιος σε αναγκασε να φυγεις το 2005 απο την ελλαδα πανο και για ποιον λογο?

Originally posted by krino
    πανο,

1. το ευχαριστω το εισπρατουμε αυθορμητα δεν το εκμαιευουμε.

2. Να προτιμας βαγονια ευαερα, ευηλια, και οχι ανθυγιεινα. Μεριμνησε το αρχικα για σενα και να ευελπιστεις οτι το ιδιο θα κανουν και οι υπολοιποι.

3. Το οτι ζουν χιλιαδες ανθρωποι εξω χωρις γιατρους, ειναι μια αληθεια.
    Αλλη μια αληθεια ειναι οτι υπαρχουν επισης χιλιαδες με γιατρους.
    Εδω περναει κοσμος κυριως που ειναι στην δευτερη κατηγορια χωρις να προξενει καμια εντυπωση.

Πως ειναι ο καιρος στη γαλλια?
    μου θυμιζει τα καλοκαιρια στην Αθηνα...
    η ζεστη αποπνικτικη , το βραδυ δεν μπορω να κλεισω ματι και ζω σε μια σοφιτα ακριβως στην οροφη ενος εξαοροου κτηριου με ανοιχτο παραθυρο πανω ακριβως απο το κεφαλι μου...

επετρεψε μου μον να μην ξεφευγω εγω πρωτος απο το θεμα που σας καλεσα να συζητησουμε....

νομιζω οτι η επιθυμια αυτων που ειναι ιδιοκτητες του φορουμ ηταν να αφησουμε τις λευκες μπλουζες στον διαδρομο...
    θες να υποθεσω οτι εκανα λαθος γιατι μπηκα απο το παραθυρο?
    ευχαριστως να το κανω..
    οταν ομως γραφω οτι ζω καποιους μηνες , χρονια τωρα με το επιδομα φτωχιας και ειμαι υπερηφανος οσο ποτε στην ζωη μου
    δεν ανεχομι καμμια κυρατσα και κανενα λαμογιο να κρυβεται πισω απο την ανωνυμια και να το απιζει τρελος για να μπορει να με μειωνει....
    Αλλο η απαραιτητη διαδικασια καταγραφης της επιθετικοτητας
    η οποια τοσο περιτρανα εκανε την παρουσια της αποπνκτικη
    που οχι γιατρος , αλλα και η λαντζερισα σε ιδιωτικο ιατρειο θα μπορουσε μετα βεβαιοτητας να πει ναι κυριε δικιο εχετε ...
    ειμαστε υπερ το δεον επιθετικοι σε καποιν που δεν μας εβρισε , δεν μας προσβαλε , δεν μας μειωσε , αλλα μας εκανε να φοβηθουμε οτι θα χασουμε κατι που αγαπαμε πολυ χωρις να καταλαβαινουμε καν το γιατι....
    Η επιθετικοτητα που επισπρατω , η φυση το εει καταλαβει απο την αρχη και εσυ απλα κανεις τον αδιαφορο, δεν ειναι προσωπικη αλλα αντιεξουσιαστικη...
    εχει στοχο το συνολο αυτου που ονομαζουμε σημερα κρατος προνοιας
    εχει στοχο την αποδιοργανωση του ασφαλιστικου μας συστηματος , τα φακελακια , τις ουρες στο ΙΚΑ , το αβεβαιο μελλον των συνατξιουχων και των ασφαλισμενων ..
    ειναι ενα πολιτικο και κοινωνικο τσουναμι και οχι μια ανανδρη επιθεση σε ενα προφιλ διαδικτυου....

Banned
    Originally posted by Remedy

ποιος σε αναγκασε να φυγεις το 2005 απο την ελλαδα πανο και για ποιον λογο?

τι σε κοφτει εσενα τι κανει ο καθε πανος,
    οταν μεχρι χθες του εριχνες χιλια δυο φτυσιματα καταμουτρα?

Η μηπως οι βουτιες ισορροπισαν το μυαλο σου?
    Απορια ψαλτου δελτα.

Senior Member
    κρινο
    περιττο που το λεω, αλλα δεν θα σου παρουμε και την αδεια ποτε θα μιλαμε...
    αντεληβης?

Banned

η ζεστη αποπνικτικη , το βραδυ δεν μπορω να κλεισω ματι και ζω σε μια σοφιτα ακριβως στην οροφη ενος εξαοροου κτηριου με ανοιχτο παραθυρο πανω ακριβως απο το κεφαλι μου...

εχω επισκεφτει αρκετες φορες το παρισι και ειναι η αγαπημενη μου πολη, απο οσες ευρωπαικες πολεις εχω παει.
    Βεβαια η σοφιτα δεν θα μου αρεσε για να μεινω, προτιμω την μονοκατοικια που μενω τωρα.

Γιατι ομως κλεινεσαι μεσα σε μια σοφιτα?
    τι σε εμπιδιζει να βγεις εξω να χαρεις μια πανεμορφη πολη?

επετρεψε μου μον να μην ξεφευγω εγω πρωτος απο το θεμα που σας καλεσα να συζητησουμε....

νομιζω οτι η επιθυμια αυτων που ειναι ιδιοκτητες του φορουμ ηταν να αφησουμε τις λευκες μπλουζες στον διαδρομο...

εγω βασικα ειμαι κατα των ψυχιατρων και της επιστημης που εκφραζουν.
    Οσο δε για τις λευκες μπλουζες ειναι θεμα προς αποφυγην....

σκεπτομαι οτι μπηκες βιαια, οχι απο το παραθυρο.
    Τελευταια ομως βλεπω οτι προσπαθεις να ομαλοποιηθεις.
    Θα δυσκολευτεις για αυτο λιγο, αλλα ισως αξιζει το κοπο.

ευχαριστως να το κανω..
    οταν ομως γραφω οτι ζω καποιους μηνες , χρονια τωρα με το επιδομα φτωχιας και ειμαι υπερηφανος οσο ποτε στην ζωη μου
    δεν ανεχομι καμμια κυρατσα και κανενα λαμογιο να κρυβεται πισω απο την ανωνυμια και να το απιζει τρελος για να μπορει να με μειωνει....

το φανταζομαι οτι δεν το ανεχεσαι και καλα κανεις.
    Ειναι ομως ζητουμενο το πως χειριζεσαι ολο αυτο το βουνο που νιωθεις.
    Υπαρχουν ξερεις κλιμακες αντιδρασης, χειραγωγησης και χωροθετησης ολων αυτων.

που οχι γιατρος , αλλα και η λαντζερισα σε ιδιωτικο ιατρειο θα μπορουσε μετα βεβαιοτητας να πει ναι κυριε δικιο εχετε ...
    ειμαστε υπερ το δεον επιθετικοι σε καποιν που δεν μας εβρισε , δεν μας προσβαλε , δεν μας μειωσε , αλλα μας εκανε να φοβηθουμε οτι θα χασουμε κατι που αγαπαμε πολυ χωρις να καταλαβαινουμε καν το γιατι....

πιθανον να εχεις και δικαιο.
    Οπως λεω και στην υπογραφη μου η λυτρωση ειναι καλυτερη απο το φοβο.
    Ωστοσο υπαρχει ενα θεμα, με τους λυτρωτες μας, κρισιμο δεν νομιζεις?
    Εαν εγω φοβαμαι, το μονο που μου εχει μεινει σαν δικαιωμα, ειναι να εχω το ευγενες προνομιο να διαλεξω τον λυτρωτη μου.

Η επιθετικοτητα που επισπρατω , η φυση το εει καταλαβει απο την αρχη και εσυ απλα κανεις τον αδιαφορο, δεν ειναι προσωπικη αλλα αντιεξουσιαστικη...

προσπαθω να καταλαβω πως δουλευει το μυαλο σου, τιποτα περισσοτερο η λιγοτερο.
    Μεχρι στιγμης εχω καποιες σκεψεις αλλα προτιμω να αφησω το χρονο να με βοηθησει.

εχει στοχο την αποδιοργανωση του ασφαλιστικου μας συστηματος , τα φακελακια , τις ουρες στο ΙΚΑ , το αβεβαιο μελλον των συνατξιουχων και των ασφαλισμενων ..
    ειναι ενα πολιτικο και κοινωνικο τσουναμι και οχι μια ανανδρη επιθεση σε ενα προφιλ διαδικτυου....

Στην ελλαδα εδω και χρονια ζουμε μια παρακμιακη κατασταση, αυτο ειναι γεγονος.
    Ωστοσο σαν μοναδες μεσα απο ολη αυτη την κατασταση ολοι μας προσπαθουμε να βρουμε διαυλους επικοινωνιας μηπως και σωσουμε οτι μπορουμε.

Οι διαπιστωσεις που κανεις ισχυουν,
    αλλα σημασια εχει να βρουμε τροπους για να διασωθουμε και οχι απλος να αφοριζουμς διαπιστωνοντας.

Η ζωη πανο φευγει και μαλιστα με ταχυτητα.
    Εχεις δηλωσει κιολας μεγαλυτερος απο εμενα,
    η συμβουλη μου ειναι να βαλεις ενα φρενο σε ολα.
    Και εκει να αρχισει η καταμετρηση των αρνητικων ερεθισματων της ζωης που δεχεσαι.
    Αν δεν το κανεις, καποια στιγμη θα συνεχισει να φευγει η ζωη και μαλιστα σε χρονους αδυσωπητους....

Banned
    Originally posted by Remedy
    κρινο
    περιττο που το λεω, αλλα δεν θα σου παρουμε και την αδεια ποτε θα μιλαμε...
    αντεληβης?

τσουκ.
    :P

γιαυτο και δεν κρατω κακια σε κανενα απολυτως..
    ομως το θεμα μου δεν ειναι το γιατι πρεπει να κλεισει αυτο το φορουμ ..
    ειναι το πως μπορουμε να το κανουμε καλυτερο ....
    πως μπορουμε να βρουμε την ασκηση γυμναστικης που θα εμποδισει τα δακτυλα μας στο πληκτρολογιο να επιτιθενται σε χαρτινους πυργους και φαντασματα ...
    να βρουμε τα λογια να πεισουμε τον καθε χρηστη αυτου του φορουμ οτι μπορουμε οντως να κανουμε διαλογο....
    Γιατι διαλογος σημαινει ανταλλαγη πληροφοριων ....
    Οταν δεν μπορουμε να κανουμε διαλογο , γιατι τα δακτυλα μας δεν υπακουν στο μυαλο μας
    και βγαζουν μονο πικρα, χολη, αγχος ,φοβιες, ψυδαισθησεις, παραισθησεις , ιδεοληψιες ψυχαναγκασμους και οτι σημερα μας κανει να αποκαλουμε τον εαυτο μας ψυχικα ασθενεις , να θυμομαστε οτι η Ψυχιατρικη ειναι μια ατελης επιστημη....
    Γιατι ασχολειται με ενα ατελες αντικειμενο που λεγεται η ανθρωπινη προσωπικοτητα....
    Κανενας γιατρος δεν προκειται να μας θεραπευσει ποτε αν δεν ειμαστε ετοιμοι να το κανουμε απο μονοι μας ....
    Θα διαγνωσει πιθανον τον τυπο της συμπεριφορας μας που ονομαζεται \"ασθενεια\"
    θα μας δωσει οσα φαρμακα χρειαζεται για να μας βοηθησυν να ανατπεξελθουμε στις αναγκες μας απεναντι στον εαυτο μας και τους αλλους , χωρις να βλαπτουμε κανενα ,
    αλλα η θεραπεια ειναι δικη μας υποθεση.....
    Για να επικοινωνησουμε με καποιον αλλον σωστα , πρεπει καταρχην να προσεχουμε τι μας λεει.....να δειξουμε το απαραιτητο ενδιαφερον..... να ρωτησουμε για να συμπληρωσουμε τις γνωσεις μας σχετικα με το θεμα που συζητουμε.....να θελουμε πραγματικα να ανταλλαξουμε πληροφοριες με τους αλλους...μα πανω απο ολα ....
    ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΜΑΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.....
    Ο διαλογος αρχιζει και τελειωνει κυριολεκτικα αναλογα με τα κεφια μας ....
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ
    Οταν ομως το κανουμε πρεπει να δεχθουμε τους κανονες του.....
    Θα διαβασουμε πολλα απο πολλους ....
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ...
    ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΑΨΟΥΝ....
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ....
    ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ....
    ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΕΝΕΙΣ , ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΜΑΣ ...
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ......ΤΟΤΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΙΣΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΎΝΗ...

εχω επισκεφτει αρκετες φορες το παρισι και ειναι η αγαπημενη μου πολη, απο οσες ευρωπαικες πολεις εχω παει.
    Βεβαια η σοφιτα δεν θα μου αρεσε για να μεινω, προτιμω την μονοκατοικια που μενω τωρα.

Γιατι ομως κλεινεσαι μεσα σε μια σοφιτα?
    τι σε εμπιδιζει να βγεις εξω να χαρεις μια πανεμορφη πολη?

εγω βασικα ειμαι κατα των ψυχιατρων και της επιστημης που εκφραζουν.
    Οσο δε για τις λευκες μπλουζες ειναι θεμα προς αποφυγην....

σκεπτομαι οτι μπηκες βιαια, οχι απο το παραθυρο.
    Τελευταια ομως βλεπω οτι προσπαθεις να ομαλοποιηθεις.
    Θα δυσκολευτεις για αυτο λιγο, αλλα ισως αξιζει το κοπο.

ευχαριστως να το κανω..

το φανταζομαι οτι δεν το ανεχεσαι και καλα κανεις.
    Ειναι ομως ζητουμενο το πως χειριζεσαι ολο αυτο το βουνο που νιωθεις.
    Υπαρχουν ξερεις κλιμακες αντιδρασης, χειραγωγησης και χωροθετησης ολων αυτων.

πιθανον να εχεις και δικαιο.
    Οπως λεω και στην υπογραφη μου η λυτρωση ειναι καλυτερη απο το φοβο.
    Ωστοσο υπαρχει ενα θεμα, με τους λυτρωτες μας, κρισιμο δεν νομιζεις?
    Εαν εγω φοβαμαι, το μονο που μου εχει μεινει σαν δικαιωμα, ειναι να εχω το ευγενες προνομιο να διαλεξω τον λυτρωτη μου.

προσπαθω να καταλαβω πως δουλευει το μυαλο σου, τιποτα περισσοτερο η λιγοτερο.
    Μεχρι στιγμης εχω καποιες σκεψεις αλλα προτιμω να αφησω το χρονο να με βοηθησει.

Στην ελλαδα εδω και χρονια ζουμε μια παρακμιακη κατασταση, αυτο ειναι γεγονος.
    Ωστοσο σαν μοναδες μεσα απο ολη αυτη την κατασταση ολοι μας προσπαθουμε να βρουμε διαυλους επικοινωνιας μηπως και σωσουμε οτι μπορουμε.

Οι διαπιστωσεις που κανεις ισχυουν,
    αλλα σημασια εχει να βρουμε τροπους για να διασωθουμε και οχι απλος να αφοριζουμς διαπιστωνοντας.

Η ζωη πανο φευγει και μαλιστα με ταχυτητα.
    Εχεις δηλωσει κιολας μεγαλυτερος απο εμενα,
    η συμβουλη μου ειναι να βαλεις ενα φρενο σε ολα.
    Και εκει να αρχισει η καταμετρηση των αρνητικων ερεθισματων της ζωης που δεχεσαι.
    Αν δεν το κανεις, καποια στιγμη θα συνεχισει να φευγει η ζωη και μαλιστα σε χρονους αδυσωπητους....
    νομιζω κρινε οτι απο ολο το σχολιο σου η φραση που μετραει για μενα και σηκωνει ενσταση ειναι η επιλογη του λυτρωτη!!!!
    δεν επιβληθηκα με κανενα λογικο τουλαχιστον τροπο ουτε σαν λυτρωτης , ουτε σαν σωτηρας ουτε σαν ξερολας ουτε σας ειδικος ουτε σαν γιατρος ουτε σαν ψυχολογος ουτε καν σαν ενας απλος χρηστης που μαζευει καθε μερα σφαλιαρες απο αυτους που υπο αλλες περιστασεις , μεσα σε ενα περιβαλλον εξουσιαστικο στην Υγεια [νοσκομειο, ιατρειο , ιδρυμα ] στην Ασφαλεια [αστυνομια ] στην δικαιοσυνη[σωφρονιστηρια κλπ] ισως να με κυνηγαγανε απο πισω για να βαλουν στις τσεπες μου φακελακια....αυτο κρατα μονο.....
    η επιθεση εναντιον μου ειναι επθεση ενατιον του συστηματος και αν με βελουν καποιοι σαν κυτρωτη ειναι απο απογνωση κρινε και χοι γιατι εγω εω δωσει διακιωματα με την σταση μου...
    αυτο που ειπα το καναν μαθημα στο σχολειο
    Σωκρατης \"εν οιδα τι ουδεν οιδα\"
    Δημοκριτος \"ου τα παντα ρει\"
    Η εξελιξη, αναθεωρηση, η αναλυση , η βελτιωση....
    δεν ειναι δικες μου λεξεις κρινε...
    εγω απλα προτιμω να μαζευω σφαλιαρες αλλα να τις κανω να ακουγνται σε ολη μου την ζωη με οποιο κοστος...

ενα τελευταιο για την σοφιτα.... οταν δεν κανει ζεστη το καταχειμωνο , βλεπω ολη τη νυχτα πανω απο κεφαλι μου τα αστερια , τα συνεφα , την βροχη......νοιωθω σαν να κοιμαμαι εξω...
    ωραιο το παρισι , η ωραιοτερξ πολη στον κοσμο ισως , αλλα θελει χρηματα για να πας εκει που ξερεις η φανταζεσαι.....ενω ο ουρανος και η φυση ειναι ηταν και παντα θα ειναι δωρεαν....

Banned
    γιαυτο και δεν κρατω κακαι σε κανενα απολυτως..

θα ηταν λαθος να κρατας κακια, σε αγνωστα ατομα, σε σχηματισμους του μηδεν και του ενα (μιας και αυτο ειμαστε εδω)

Ξερεις,
    εαν βρισκομαστε f2f, πιθανον πολλες καταστασεις να ηταν αντιστροφα.
    Πχ με αυτους που εχεις ερθει σε συγκρουση, να συμπαθιοσασταν και αλλοι που ησουν σε φιλικο διαλογο να υπηρχε αντιπαθεια.

Για αυτο δεν εχει νοημα τα λογια που λεγωνται εδω,
    να εισχωρουν περαιτερω στο μυαλο μας.
    Ας παρει ο καθενας οτι καλυτερο νομιζει και τα υπολοιπα περιτευουν.

ομως το θεμα μου δεν ειναι το γιατι πρεπει να κλεισει αυτο το φορουμ ..

το φορουμ αν θα κλεισει,
    θα ειναι γιατι θα μας βαρεθει ο σιορ ιδιοκτητης και θα μας ριξει ενα σιχτηρι γιατι θα βαρεθηκε να κανει την νταντα μας.

Κατα τα αλλα,
    δεν υπαρχει αλλο θεμα κλεισιματος σε οτιδηποτε.

ειναι το πως μπορουμε να το κανουμε καλυτερο ....

αυτο ειναι μια μεγαλη συζητηση.
    Δεν νομιζω οτι υπαρχει κανενα κρυμμενο μυστικο κατω απο μια πετρα.
    Αν παρολα αυτα την βρηκες και την σηκωσες,
    ας το συζητησουμε.

πως μπορουμε να βρουμε την ασκηση γυμναστικης που θα εμποδισει τα δακτυλα μας στο πληκτρολογιο να επιτθενται σε χαρτινους πυργους και φαντασματα ...

την ασκηση γυμναστικης την πηρες μαλλον απο εμενα.

Προσεξε να δεις λοιπον,
    αυτη την ασκηση γυμναστικης που αναφερεις,
    εμενα μου πηρε 10 χρονια για να την κανω πραξη.
    Εμεινα σχετικα ολομοναχος για δεκα χρονια, μονος με τον εαυτο μου, μονος με τον καθρεπτη μου για να μπορεσω να σκεφτομαι ετσι.
    Ταλαιπωρήθηκα αρκετα, αλλα σιγουρα το αποτελεσμα με ικανοποιει σημερα παρα πολυ.
    Σιγουρα ομως δεν ξυπνησα μια μερα και ειπα,
    βρε λες να σκεφτομαι ετσι? πλακα δεν θα εχει? καμια σχεση....

να βρουμε τα λογια να πεισουμε τον καθε χρηστη αυτου του φορουμ οτι μπορουμε οντως να κανουμε διαλογο....

επετρεψε μου να σου πω οτι αν και αυτο που λες ειναι ευχης εργον,
    δεν ειναι και το πιο δυνατο σου σημειο.
    Στο επικοινωνιακο επιπεδο χρειαζεσαι μια βελτιωση.

Και σε αυτο δεν θα σε βοηθησει κανενα εγχειριδιο που εχεις διαβασει.
    Ειναι βιβλια που ειναι γραμμενα στους δρομους και πρεπει να τους περπατησεις για να τους μαθεις.
    Η αλλιως πρεπει να εχεις ματια - αυτια πολυ ανοικτα για να πιασεις ενα καλο επιπεδο.

Θα σου πω και ενα μυστικο,
    οταν αρχισα να μιλαω με κοσμο ξεκιναγα παντα με καλες προθεσεις.
    Εκεινο που καποια στιγμη αρχισα να κανω σαν στυλ (οχι παντου, αλλα οπου κρινω σκοπιμο) ηταν να θεωρω οτι ο διπλα μου εχει εκ προοιμίου δικαιο και εγω αδικο.
    Στην διαρκεια της συζητησης αποκαλυπτοταν ποια ηταν η αληθεια.
    Ποτε δεν ειπα οτι εγω ξερω και εσυ οχι.

Γιατι διαλογος σημαινει ανταλλαγη πληροφοριων ....

και ικανοτητα μεταδοσης της πληροφοριας, μην το ξεχνας αυτο.
    Μια πληροφορια σημαντικη, η οποια παραμενει καταχωνιασμενη για τον οποιο λογο, την καθιστα αχρηστη.
    Εξισου καθιστα και τον διαλογο αχρηστο.

Οταν δεν μπορουμε να κανουμε διαλογο , γιατι τα δακτυλα μας δεν υπακουν στο μυαλο μας
    και βγαζουν μονο πικρα, χολη, αγχος ,φοβιες, ψυδαισθησεις, παραισθησεις , ιδεοληψιες ψυχαναγκασμους και οτι σημερα μας κανει να αποκαλουμε τον εαυτο μας ψυχικα ασθενεις , να θυμομαστε οτι η Ψυχικατρικη ειναι μια ατελης επιστημη....
    Γιατι ασχολειται με ενα ατελες αντικειμενο που λεγεται η ανθρωπινη προσωπικοτητα....

βαζεις ενα ενδιαφερον ζητημα.
    Ολες αυτες οι καταστασεις, που στην ουσια τους δινουμε εμεις υποσταση και οχι οτι υπαρχουν απο μονες τους, πως νομιζεις οτι θα καταπολεμηθουν?
    Απλα με διαλογο?
    Ισως ναι - ισως οχι.
    Μερικες φορες απλα δεν φτανει.

Εχω φαει ωρες να συζηταω με κοσμο,
    εχω λυσαξει στην επιχειρηματολογια και καποιες φορες,
    ειδα οτι δεν καταφερνα τιποτα.
    Η εκαστοτε ιδεοληψια που ειχε ο συνομιλητης με νικουσε.
    Τιποτα δεν ειναι δεδομενο οτι σε ενα διαλογο θα καταφερεις να περασεις εκεινο που θες.

Κανενας γιατρος δεν προκειται να μας θεραπευσει ποτε αν δεν ειμαστε ετοιμοι να το κανουμε απο μονοι μας ....

που και που πετας καποια καλη ατακα....

Θα διαγνωσει πιθανον τον τυπο της συμπεριφορας μας που ονομαζεται \"ασθενεια\"
    θα μας δωσει οσα φαρμακα χρειαζεται για να μας βοηθησυν να ανατπεξελθουμε στις αναγκες μας απεναντι στον εαυτο μας και τους αλλους , χωρις να βλαπτουμε κανενα ,
    αλλα η θεραπεια ειναι δικη μας υποθεση.....

παραδοξως δεν διαφωνω....
    εκεινο που με ξενιζει ειναι οτι ολα αυτα δεν τα πολυεφαρμοζεις οταν δινεις συμβουλες εδω μεσα....

Για να επικοινωνησουμε με καποιον αλλον σωστα , πρεπει καταρχην να προσεχουμε τι μας λεει.....να δειξουμε το απαραιτητο ενδιαφερον..... να ρωτησουμε για να συμπληρωσουμε τις γνωσεις μας σχετικα με το θεμα που συζητουμε.....να θελουμε πραγματικα να ανταλλαξουμε πληροφοριες με τους αλλους...μα πανω απο ολα ....

μα πανω απο ολα,
    ολα αυτα τα πολυ σωστα που γραφεις,
    να τα κανεις και εσυ οταν ρωτας τον αλλον.
    Πχ την ολγα για παραδειγμα....

ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΜΑΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.....
    Ο διαλογος αρχιζει και τελειωνει κυριολεκτικα αναλογα με τα κεφια μας ....
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ
    Οταν ομως το κανουμε πρεπει να δεχθουμε τους κανονες του.....
    Θα διαβασουμε πολλα απο πολλους ....
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ...
    ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΑΨΟΥΝ....
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ....
    ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ....
    ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΕΝΕΙΣ , ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΜΑΣ ...
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ......ΤΟΤΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΓΝΗΣΙΑ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΙΣΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΎΝΗ...

περα απο αυτα,
    για να πετυχουμε μια εμπιστοσυνη που ειναι βασικη (αυτο το ξεχασες να το αναφερεις) πρεπει να συντελειται ενα καλο κλιμα για να μπορεσει ο αλλος που ειναι διπλα μας να παρει ανασα για να προχωρησει σε αυτο που θελει να βγαλει.

Σε αυτο το κομματι, πως νομιζεις οτι τα πας?

τελικα δεν μου ειπες,
    τι καιρο κανει στο παρισι....

Banned

νομιζω κρινε οτι απο ολο το σχολιο σου η φραση που μετραει για μενα και σηκωνει ενσταση ειναι η επιλογη του λυτρωτη!!!!
    δεν επιβληθηκα με κανενα λογικο τουλαχιστον τροπο ουτε σαν λυτρωτης , ουτε σαν σωτηρας ουτε σαν ξερολας ουτε σας ειδικος ουτε σαν γιατρος ουτε σαν ψυχολογος ουτε καν σαν ενας απλος χρηστης που μαζευει καθε μερα σφαλιαρες απο αυτους που υπο αλλες περιστασεις , μεσα σε ενα περιβαλλον εξουσιαστικο στην Υγεια [νοσκομειο, ιατρειο , ιδρυμα ] στην Ασφαλεια [αστυνομια ] στην δικαιοσυνη[σωφρονιστηρια κλπ] ισως να με κυνηγαγανε απο πισω για να βαλουν στις τσεπες μου φακελακια....αυτο κρατα μονο.....
    η επιθεση εναντιον μου ειναι επθεση ενατιον του συστηματος και αν με βελουν καποιοι σαν κυτρωτη ειναι απο απογνωση κρινε και χοι γιατι εγω εω δωσει διακιωματα με την σταση μου...
    αυτο που ειπα το καναν μαθημα στο σχολειο
    Σωκρατης \"εν οιδα τι ουδεν οιδα\"
    Δημοκριτος \"ου τα παντα ρει\"
    Η εξελιξη, αναθεωρηση, η αναλυση , η βελτιωση....
    δεν ειναι δικες μου λεξεις κρινε...
    εγω απλα προτιμω να μαζευω σφαλιαρες αλλα να τις κανω να ακουγνται σε ολη μου την ζωη με οποιο κοστος...

εππππ μπαστα ουν ποκο....
    δεν ειπα καπου οτι εσυ εισαι ο λυτρωτης,
    μιλησα για το τι θα κανεις ο συνομιλητης μας οχι εσυ η εγω.

Καταλαβαινω οτι αισθανεσαι αμυντικα,
    αλλα μεινε σε οτι γραφω και οχι οτι σε σπρωχνει το συναισθημα σου.

Τελος εντυπωση μου κανει αυτο με τις σφαλιαρες.....
    Μηπως να το συζηταγαμε λιγο?
    Ειτε εισαι αυτος που τις τρωει ειτε αυτος που τις δινει,
    υπαρχει θεμα προς διερευνηση.

Banned

ωραιο το παρισι , η ωραιοτερξ πολη στον κοσμο ισως , αλλα θελει χρηματα για να πας εκει που ξερεις η φανταζεσαι.....

εδω μου αρεσει να περπαταω, η φωτο ειναι περυσινη.
    Γαληνευει η ψυχη σου,
    αντε τυχερε, κοψε καμια βολτα....

η σφαλιαρα κρινε ειναι η πιο παλια, η πιο κλασσικη συνταγη για να αναγκασει η οικογενεια , το σχολειο και εν τελει η πολιτεια το ατομο να υποκυπτει στην θεληση της εκαστοτε εξουσιας...δεν με ξενιζει καθολου που τις μαζευω για ολους αυτους εδω μεσα....
    μονο που εγω ειμαι ηδη \"σκοτωμενος\" για ολους σας
    αν δεν υπηρε το διαδικτυ δεν θα ξερατε καν οτι υπαρχω και οτι ειμαι ακομα Ελληνας οσο πονο και αν μου φερνει στην ψυχη και το μαυλο μου αυτη η καταντια...γιατι για καταντια προκειται να μην μπορει να διακρινει εστω και ενας ψυχικα ασθενης οπως η ολγα οτι ο εθισμος , καθε μορφης εθισμος , στηριζεται σε ενα κεφαλι που εχει μαθει να λειτουργει με την σφαλιαρα και οταν του δωσεις χαδι , συνεχιζει να μακαριζι την σφαλιαρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    δεν ειναι σφαλιαρα να γινεσαι ρακος απο το αλκοολ?
    δεν ειναι σφαλιαρα να να σε πινει αντι να το πινεις?
    κι ομως ........
    γνωρισα καποτε μια υπερβολικα χοντρη γυναικα , τοσο χοντρη που πληρωνε οσο κι οσο για να βρει ανδρα να την κανει γυναικα.....
    προσπαθησε να με αγορασει και μενα αλλα δεν τα καταφερε.....
    γιατι δεν αγοραζομαι.....
    ωσπου μια μερα γνωρισε ενα αλκοολικο....
    κατασχημο και κοντοστουπη αλλα με μια καρδια μαλαμα....
    πληρωνοντας οταν τον βρηκε να κοιμαται στα σκολοπατια της πολυκατοικιας οπου εμενε
    ακομα τα χρεη της πρωην γυναικας του , ενω δουλευε σαν το κτηνος ολη την μερα σε ενα καμινι 50οΚελσιου καλοκαιριατικα, οτι του εμενε τα επινε στο αλκοολ....
    η πανεξυπνη χοντρουλα τον σπιτωσε και αρχισε να τον πιεζει ευγενικα στην αρχη για να τον καλοπιασει , να περιορισει το ποτο.....
    Εβγαλε η χοντρουλα κρινε γκομενο που οχι μον σημερα δεν πινει ουτε μια σταγονα , αλλα τις πληρωνει και τα δικα της χρεη ακομα....
    ο ερωτας την αδυνατισε και εδωσε σε αυτον αυτο που του ελειπε...
    την οικογενεια για την οποια ηταν φτιαγμενος απο την φυση του.....
    αδυνατη τωρα πια 160 υψος με ισως κατιλιγοτερο απο 100 κιλα , ενω παλια εμοιζε σαν μπαλα με κεφαλι και χερια , κυκλοφορουν καμαρωνοντας διπαλ -διπλα με τον κουασιμοδο της ευτυχισμενοι .....τι σημασια εχει αν αυτη ειναι με το σφιχτηρα στο στομαχι ?
    τι σημασια εχει αν αυτος επαιρνε για κανα δυ μηνες καποια χαπια για να βγει απο την αφση εθισμου ? Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ
    \"Ο κουασιμοδος και η χοντρη\" θα μπορουσαν να γραψω ολοκληρη διατριβη για το τι τους γιατρεψε ......οχι για μενα κρινε.......γυναικα πανω απο 68 κιλα δεν μπορω ουτε με την φαντασια μου να την πλησιασω.....
    ενω αν ημουν γυναικα , αν το προσωπο του αλλου δεν με τραβαει δεν μπορω να τον πλησιασω με τιποτα......
    ΟΜΩΣ ΓΙΑΥΤΟΥΣ Ο ΕΝΑΣΗΤΑΝ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ....
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ....
    ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΛΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ....

ωραιο το παρισι , η ωραιοτερξ πολη στον κοσμο ισως , αλλα θελει χρηματα για να πας εκει που ξερεις η φανταζεσαι.....
    σορυ που σβησα την φωτογραφια αλλα ενα βραδυ παραλιγο να καταδικαστω και σαν παιδεραστης στο φορουμ γιατι απαντησα σε ενα μηνυμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

εδω μου αρεσει να περπαταω, η φωτο ειναι περυσινη.
    Γαληνευει η ψυχη σου,
    αντε τυχερε, κοψε καμια βολτα....
    που ειναι αυτο ρε συ κρινε? στις Βερσαλιες?

Page 23 of 24 FirstFirst ... 1321222324 LastLast