Results 31 to 40 of 40
-
02-08-2009, 10:38 #31
Originally posted by Empneustns
pano,δεν ανοιγεις ενα δικο σου σαιτ να σωσεις κοσμο;και μεις μαζι σου :)
Όμως ειδικά αυτο εδώ το φορουμ , πρεπει πολυ συντομα να αποκτησει μια μορφη λειτουργιας που να εξασφαλιζει την επιβιωση των χρηστων απο την μανια και αλλα ψυχικα νοσηματα καποιων αλλων χρηστων οι οποιοι καταγραφουν γραπτως τον τροπο με τον οποιο μπορουν να βοηθησουν η να βλαψουν καποιους αλλους.
Ηδη εχω δεχθει προσωπικα μηνυματα ασυνηθιστα πολλα για ενα ανοιχτο φορουμ επικοινωνιας με περιεχομενο το οποιο εχω φυλαξει στον υπολογιστη μου και αν δεν υπαρξουν σαφεις διαθεσεις ουτωσωστε να ληφθουν σοβαρα υποψη οι καταγγελιες των χρηστων , δεν θα μου μεινει αλλη λυση απο το να ενεργοποιησω διαδικασιες οι οποιες δεν θα ειναι αρεστες σε κανενα εδω μεσα απο αυτους που σημερα με βριζουν απο φοβο
για να μην μαθω ποσες αλλες αυτοκτονιες εχουν συμβει εξαιτιας της συμμετοχης καποιων σε αυτο το κολαστηριο ψυχων, οπως διαμορφωνεται στα ματια μου
- 02-08-2009, 11:07 #32
pano δεν νομιζω να ενοεις τα δικα μου μηνυματα?βοηθεια ζητησα απλα πυστευωντας οτι εισαι αυτο που λες.
02-08-2009, 11:13 #33
Δεν ξέρω αν αξίζει να συζητήσω σοβαρά μαζί σου Πάνο για το λόγο πως τα μηνύματα σου πλέον δεν έχουν καμία απολύτως σοβαρότητα.Προσπαθώ να καταλάβω τι θες τελικά να πετύχεις αλλά άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου......
Δε μπορώ ν\'ακούω άλλο πλέον απειλές και χοντράδες για το e-psychology!ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕΣ.Όποιος κι αν είσαι ότι κι αν είσαι συκοφαντείς και απειλείς έναν χώρο που προσωπικά αγαπάω και σέβομαι.
Τι θες τελικά?Που είναι όλοι αυτοί οι χρήστες που καταγγέλουν και θέλουν αλλαγές?Τι κολαστήρια και κρεματόρια και χαζομάρες είναι αυτές?Επιτέλους λίγο σεβασμό!
02-08-2009, 11:29 #34
καλα...
μου σηκωθηκε η τριχα απο τις απειλες..
σαν 8χρονο που δεν το παιζουν τα αλλα παιδακια κανει ο κυρ πανος.
σε λιγο θα μας πει οτι θα μας φερει τον θειο του τον αστυνομικο να μας κανει ντα!
κυρ πανο εχεις καταντησει γραφικος.
αντι να αναλωνεσαι σε γελοιοτητες, μπορεις να πας οπου θελεις και να κανεις οτι ενεργειες νομιζεις για τις ενοχλησεις που ...αισθανεσαι, αν και η καλυτερη ιδεα θα ηταν να επισκευθεις κανεναν ειδικο της ψυχικης υγειας μηπως βοηθηθεις.
δεν βλεπω τον λογο ομως μεχρι να κανεις τις καταγγελιες σου να παραμενεις εδω ,γιατι δεν χρειαζομαστε σακο του μποξ, κι εσυ σε αυτο μετατρεπεις τον εαυτο σου κατα συστημα με τις βρισιες τις προσβολες και τις αντιεπιστημονικες και ρατσιστικες αποψεις που μας σερβιρεις σε καθε αραδα σου.
δεν το βλεπεις οτι εχεις εξαγριωσει ενα ολοκληρο φορουμ?
οσο για τα πριβε μηνυματα που επικαλεισαι, οπως ξερεις οι αντμιν ειναι σε θεση να ξερουν αν υπαρχουν η οχι...
θα προτεινα στον αντμιν την διαγραφη του κυρ πανου, προταση που δεν εχω κανει ποτε για κανεναν εδω μεσα , γιατι εκτος απο το να μας προσβαλει να μας εκνευριζει και να μας πασαρει αντιεπιστημονικες επικινδυνες παπαριες δεν εχει δειξει καμια αλλη διαθεση εδω μεσα...
02-08-2009, 14:39 #35
Originally posted by πανος12345
Originally posted by Sofia
Παρακολουθει καποιος ψυχολογος αυτο εδω το φορουμ?
Θα ηθελα μια απαντηση πριν αναγκαστω να την ζητησω απο τις αρχες της πολιτειας...
επετρεψε μου να περιμενω λιγο μηπως φιλοτιμηθούν και μου απαντησουν...
απ ότι φαίνεται ο αντμίν δεν εχει καθόλου φιλότιμο, ή έχει πεθάνει στα γέλια......μμμμμμ....ενδιαφέρο ν.....
02-08-2009, 15:17 #36
Το φόρουμ δεν είναι ψυχιατρικό άσυλο για να υπακούει στην πατερναλιστική - προστατευτική - κανονιστική λογική σου. Είναι ένας ελέυθερος δικτυακός τόπος για θέματα ψυχολογίας. Δεν υπάρχει ούτε ιεραρχία - οι \"γιατροί\" που τα ξέρουν όλα απο πάνω και οι \"ψυχασθενείς\" απο κατω που πρέπει να δεχτούν τη προστασία και τη θεραπεία του \"καλού\" και \"συμπονετικού\" \"ιατρου\". Θα σε συμβούλευα να παύσεις έμμεσα να προσπαθείς να περάσεις μια ασυλιακή λογική. Οχι μόνο δεν είναι ο ρόλος του φόρουμ αυτού αλλά και η αποασυλοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και 40 χρόνια. Δε ξέρω τις προθέσεις σου και δεν με ενδιαφέρουν κιόλας (ειτε ειναι καλές είτε κακές). Ούτε εσένα θα έπρεπε να σε ενδιάφερουν. Θα πρέπει να σε ενδιάφερει η αντίδραση των μελών και όχι όταν δε πέρνας την αποψη σου με το \"καλο\" να προσπαθείς να την επιβάλεις με απειλές. Στο ξανατονίζω δε βρισκόμαστε κάτω απο το επικριτικό βλέμμα του \"καλοπροαίρετου\" και αυστηρού γιατρού - δεν είμαστε άσυλο. Δεν είσαι ο \"ρομπεν των ψυχολογων\" να μας σώσεις όλους με τους αντιεπιστημονικούς σου όρους και τη προβολή των προσόντων και των κονέ σου.
Επίσης, οι χαρακτηρισμοί των ατόμων εδώ με τέτοιους όρους σε συνδυασμό με τη προβολή μιας επιστημονικής ιδιοτητας τη θεωρώ απαράδεκτη. Πρωτα προβάλλεις μια επιστημονική ιδιότητα και ύστερα ταμπελώνεις, στιγματίζωντας και υποτιμώντας. Αν ήσουν ψυχολόγος θα ήξερες οτι η νοσος δε προσδιορίζει τον άνθρωπο ακομα και αν είναι ψυχική. Ουσιοποιείς τη νόσο του οποιουδηποτε και \"ψυχολογιοποιείς\" δηλαδή αποδίδεις τη συμπεριφορά και τις αποψεις τους στη ψυχική νοσο τους με σκοπο να τις υπονομευσεις και να τις ακυρώσεις. Αυτο ειναι απάραδεκτο καθώς η ψυχολογιοποιηση είναι ενα ιδεολογικό εργαλείο με ύπουλες σκοπιμότητες (περισσότερα απο τον καθηγητή Moscovici http://www.2search.gr/psychology/view.asp?article=4&catid=6&nav=0 ).
Με τον \"επιστημονικό\" μανδύα που τα επενδύεις όλα όσα λες - προσωπικές αξιολογικές κρίσεις, πεποιθήσεις, αιτιακές αποδόσεις - γίνεσαι επικίνδυνος. Ειλικρινα δε με ενδιαφέρει να επιτίθεμαι σε κανεναν εδώ, ουτε καν να λέω την αποψη μου σε μια αντιπαράθεση, αλλά η επιστημονοφάνεια και τα επιστημονικά άλλοθι σε αξιολογικές κρίσεις και προσωπικές εκτιμήσεις τα θεωρώ ύπουλα, επικινδυνα και σκοπιμα. Μπορεί να μη θες κατι τετοιο και να μη το κανεις επιτηδες αλλά απο τι στιγμή που βλέπεις οτι οι περισσότεροι εδώ δυσανασχετούν αναλογίσου μηπως κάνεις κατι λάθος... Επιστημη (στη περίπτωση που θες να λεγεσαι επιστημονας) και δογματισμος είναι ασυμβατα.
Υ.Γ. χωρίς ίχνος επιθετικότητας ή εμπάθειας..
02-08-2009, 15:26 #37
Συμφωνω απολυτα με evath.
+1 απο μενα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
02-08-2009, 15:39 #38
Κ εγώ συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ.
10-08-2009, 13:42 #39
Originally posted by evath
Το φόρουμ δεν είναι ψυχιατρικό άσυλο για να υπακούει στην πατερναλιστική - προστατευτική - κανονιστική λογική σου. Είναι ένας ελέυθερος δικτυακός τόπος για θέματα ψυχολογίας. Δεν υπάρχει ούτε ιεραρχία - οι \"γιατροί\" που τα ξέρουν όλα απο πάνω και οι \"ψυχασθενείς\" απο κατω που πρέπει να δεχτούν τη προστασία και τη θεραπεία του \"καλού\" και \"συμπονετικού\" \"ιατρου\". Θα σε συμβούλευα να παύσεις έμμεσα να προσπαθείς να περάσεις μια ασυλιακή λογική. Οχι μόνο δεν είναι ο ρόλος του φόρουμ αυτού αλλά και η αποασυλοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και 40 χρόνια. Δε ξέρω τις προθέσεις σου και δεν με ενδιαφέρουν κιόλας (ειτε ειναι καλές είτε κακές). Ούτε εσένα θα έπρεπε να σε ενδιάφερουν. Θα πρέπει να σε ενδιάφερει η αντίδραση των μελών και όχι όταν δε πέρνας την αποψη σου με το \"καλο\" να προσπαθείς να την επιβάλεις με απειλές. Στο ξανατονίζω δε βρισκόμαστε κάτω απο το επικριτικό βλέμμα του \"καλοπροαίρετου\" και αυστηρού γιατρού - δεν είμαστε άσυλο. Δεν είσαι ο \"ρομπεν των ψυχολογων\" να μας σώσεις όλους με τους αντιεπιστημονικούς σου όρους και τη προβολή των προσόντων και των κονέ σου.
Επίσης, οι χαρακτηρισμοί των ατόμων εδώ με τέτοιους όρους σε συνδυασμό με τη προβολή μιας επιστημονικής ιδιοτητας τη θεωρώ απαράδεκτη. Πρωτα προβάλλεις μια επιστημονική ιδιότητα και ύστερα ταμπελώνεις, στιγματίζωντας και υποτιμώντας. Αν ήσουν ψυχολόγος θα ήξερες οτι η νοσος δε προσδιορίζει τον άνθρωπο ακομα και αν είναι ψυχική. Ουσιοποιείς τη νόσο του οποιουδηποτε και \"ψυχολογιοποιείς\" δηλαδή αποδίδεις τη συμπεριφορά και τις αποψεις τους στη ψυχική νοσο τους με σκοπο να τις υπονομευσεις και να τις ακυρώσεις. Αυτο ειναι απάραδεκτο καθώς η ψυχολογιοποιηση είναι ενα ιδεολογικό εργαλείο με ύπουλες σκοπιμότητες (περισσότερα απο τον καθηγητή Moscovici http://www.2search.gr/psychology/view.asp?article=4&catid=6&nav=0 ).
Με τον \"επιστημονικό\" μανδύα που τα επενδύεις όλα όσα λες - προσωπικές αξιολογικές κρίσεις, πεποιθήσεις, αιτιακές αποδόσεις - γίνεσαι επικίνδυνος. Ειλικρινα δε με ενδιαφέρει να επιτίθεμαι σε κανεναν εδώ, ουτε καν να λέω την αποψη μου σε μια αντιπαράθεση, αλλά η επιστημονοφάνεια και τα επιστημονικά άλλοθι σε αξιολογικές κρίσεις και προσωπικές εκτιμήσεις τα θεωρώ ύπουλα, επικινδυνα και σκοπιμα. Μπορεί να μη θες κατι τετοιο και να μη το κανεις επιτηδες αλλά απο τι στιγμή που βλέπεις οτι οι περισσότεροι εδώ δυσανασχετούν αναλογίσου μηπως κάνεις κατι λάθος... Επιστημη (στη περίπτωση που θες να λεγεσαι επιστημονας) και δογματισμος είναι ασυμβατα.
Υ.Γ. χωρίς ίχνος επιθετικότητας ή εμπάθειας..
Η ανωνυμια προαγει η οχι την επιθετικοτητα?
Το μακρυ σου ποστ δειχνει μια προσπαθεια αποφυγης να κοιταξεις καταματα την επικοινωνια και υποδηλωνει ατομο και με γνωσεις και με αυτοελεγχο ικανο να παρακαμπτει τα οποια νοσογονα ερωτηματικα και να προσπερνα αλοβητος οπως η στρουθοκαμηλος που οταν βλεπει τον εχθρο να την πλησιαζει χωνει το κεφαλι της στην αμμο , ασυνειδητα συμβιβαζομενη με τον επιτιθεμενο....Δεν θα σου αρεσει η κριση μου , αλλα εσυ εισαι πολυ πιο επικινδυνη απο μενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γιατί συμβιβάζεσαι και εκλογικεύεις αποφεύγοντας τις συγκρούσεις με τους άλλους, αλλα στην ουσια αδιαφορεις αν τους βλαπτει η οχι η συμμετοχη τους εδω .....
Το ερωτημα δηλαδη το αφηνεις αναπαντητο και το ξεπερνας ...
Μπορει αυτο το φορουμ με την χαλαρη εννοια της διαχειρησης του να αποβει επικινδυνο για καποιους χρηστες του?
Η θεραπευτικη προβολη της επιθετικοτητας καποιων μπορει να βλαψει την αμυνα κατα της ενδοβολης καποιων αλλων?
Αυτο ηταν το θεμα μας και σε αυτο καλεισαι να απαντησεις πριν κανεις την οποιδηποτε κριτικη στους αλλους
12-08-2009, 14:25 #40
Αν και ίσως δε θα έπρεπε καν να απαντήσω, κάνω μια τελευταία προσπάθεια...
Η ανωνυμια προαγει η οχι την επιθετικοτητα?
Όχι. Η επιθετικότητα υπάρχει παντού στη καθημερινότητα μας και ασκείται από όλους σε όλους. έχεις ακούσει για τη περίφημη ψυχιατρική βία? Αυτή ασκείς εσύ με τους κανόνες που θες να επιβάλλεις, με το ψυχοκρατικό λόγο σου, με το στίγμα που διαιωνίζεις μέσα απο το επιστημονικά επενδεδυμένο ταμπέλωμα σου. Η επίβλεψη και η επιτήρηση που θες να επιβάλλεις σε ένα ελεύθερο φόρουμ μου θυμίζει αρκετά το \"βλέμμα του ψυχιάτρου\", σε μια πιο γελοιοποιημένη μορφή ίσως - ως κοινός νους που θέλει να λέγεται επιστημονικός. Ειλικρινά με τρομάζει η λογική σου και ευτυχώς που όλοι σε κατάλαβαν εδώ.
Το μακρυ σου ποστ δειχνει μια προσπαθεια αποφυγης να κοιταξεις καταματα την επικοινωνια
Ποιά επικοινωνία? Σα καραμέλα τη πιπιλάς αυτή τη λέξη..
και υποδηλωνει ατομο και με γνωσεις και με αυτοελεγχο ικανο να παρακαμπτει τα οποια νοσογονα ερωτηματικα
Ακριβώς. Το λες και μόνος σου. τα ερωτηματικά σου ΕΙΝΑΙ νοσογόνα. Και η νοσηρότητα που απορρέει απο αυτά είναι η νοσηρότητα μιας κοινωνίας που θέλει να καταστέλλει κάθε εναλλακτικό λόγο στη προσπάθεια της να διατηρήσει αλώβητο το status quo. Να ελέγχει να επικρίνει, να αξιολογεί και να ουσιοποιεί συμπεριφορές, να κατασκευάζει κατηγορίες και να τις στιγματίζει.
και να προσπερνα αλοβητος οπως η στρουθοκαμηλος που οταν βλεπει τον εχθρο
Ποιός είναι ο εχθρός?
να την πλησιαζει χωνει το κεφαλι της στην αμμο ,
΄Απο που το συμπέρανες αυτό?
ασυνειδητα συμβιβαζομενη με τον επιτιθεμενο....
Και ασυνείδητα κιόλας? Ποιός είναι ο επιτιθέμενος? Αλήθεια, ποιος είναι??
Δεν θα σου αρεσει η κριση μου , αλλα εσυ εισαι πολυ πιο επικινδυνη απο μενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δε πρόβαλα καμία επιστημονική ιδιότητα. Είπα τη γνώμη μου και όποια επιστημονική έννοια ανέφερα έβαλα παραπομπή. Γιατί είμαι επικίνδυνή? Επικίνδυνη είναι η άγνοια που θέλει να προβάλλεται σα γνώση. Επικίνδυνος είναι αυτός που επενδύει τις αξιολογικές κρίσεις του με ψευδοεπιστημονικές έννοιες και επιλεκτική χρήση \"επιστημονικών\" θεωρίων. Θες να σε βλέπουν ως επιστήμονα - παντογνώστη για να πείσεις πιο εύκολα .. Να περάσεις τις αντεπιστημονικές και αβασιμες θεωρίες σου χωρίς να επιτρέψεις στους άλλους να τις κρίνουν γιατί το \"λογό του επιστήμονα τον αποδεχόμαστε άκριτα\" . Κάνεις ιδεολογική χρήση της επιστήμης και αυτό προσβάλλει και εμένα εκτός απο όλους τους άλλους.
Γιατί συμβιβάζεσαι
Με ποιόν? Αντιθέτως. Δε συμβιβάζομαι με τη λογική της άρχουσας ιδεολογίας που θέλει να καταστείλλει ότι δε τη συμφέρει. Ο Διαφωτισμός είχε και μια παρενέργεια - τα άσυλα. Η βίαιη σωματική καταστολή αντικαταστάθηκε απο τη ψυχική καταστολή στο όνομα μιας πιο ορθολογικής αντιμετώπισης της ψυχικής ασθένειας. Και εσύ διαιωνίζεις αυτή τη λογική η οποία έχει πάψει να ισχύει τα τελευταία 30 περίπου χρόνια.
και εκλογικεύεις
Δείξε μου το σημείο που εκλογίκευσα. (εκλογικεύω= κάνω να μοιάζει λογικό αυτό που δεν είναι. Ποιός τελικά εκλογικεύει μόνο και μόνο με τη προβολή μιας επιστημονικής ιδιότητας)
αποφεύγοντας τις συγκρούσεις με τους άλλους
Με ποιούς άλλους? Γιατί θα έπρεπε να συγκρουστώ μαζί τους?
, αλλα στην ουσια αδιαφορεις αν τους βλαπτει η οχι η συμμετοχη τους εδω .....
Δεν τους βλάπτει. Ευθύνη για τη ψυχική υγεία τους (μας) έχει ο γιατρός τους ή ο ψυχολογός τους και τελικά οι ίδιοι. Ενήλικοι είναι δεν είναι απροστάτευτα παιδάκια. Στο ξαναλέω. Δεν είναι το φόρουμ ψυχιατρικό άσυλο να βρίσκεται κάτω απο το διεισδυτικό και επικριτικό βλέμμα του \"καλοπροαίρετου\" γιατρούλη. Είναι ένας ελεύθερος χώρος. Δε παραβιάζεται κανένας νόμος. Αντιθέτως. Έγκλημα είναι ό,τι παραβιάζει τον υποκειμενικό χώρο ελευθερίας του άλλου. Εμείς δε παραβιάζουμε καμία ελευθερία. Εσύ?
Το ερωτημα δηλαδη το αφηνεις αναπαντητο και το ξεπερνας ...
Μπορει αυτο το φορουμ με την χαλαρη εννοια της διαχειρησης του να αποβει επικινδυνο για καποιους χρηστες του?
Όχι! Βλέπε παραπάνω. Γιατί πας να στερήσεις τη λίγη ελευθερία που δίνεται στους΄ανθρώπους μέσα απο την ανωνυμία? Και ναι. Η ελευθερία πρέπει να έχει όρια για να είναι πραγματική. Τα όρια εδώ τηρούνται. Εσυ δε τα τηρείς γιατί επιθυμείς να προσβάλλεις αυτήν την ελευθερία χωρίς καμία νόμικη βάση.
Η θεραπευτικη προβολη της επιθετικοτητας καποιων
Η καταστολή της επιθετικότητας είναι πολύ πιο ζημιογόνα απο την έκφραση της. Διάβασε τις έρευνες του Mergargee (1971)πάνω σε αυτό. Αν και δε βλέπω το παραπάνω που έγραψα σχετικό με όσα συμβαίνουν στο φόρουμ, το βλέπω σχετικό με αυτό που φαντάζεσαι ότι συμβαίνει εδώ.
μπορει να βλαψει την αμυνα κατα της ενδοβολης καποιων αλλων?
Μπλά, μπλά, μπλά. Μη πας να μου το παίξεις ψυχαναλυτής. Δε με συγκινεί ο ερασιτεχνικός τρόπος που χρησιμοποιείς τις έννοιες της ψυχανάλυσης. Που είναι και μονίμως λανθασμένος.
Αυτο ηταν το θεμα μας και σε αυτο καλεισαι να απαντησεις πριν κανεις την οποιδηποτε κριτικη στους αλλους [/quote]
Απάντησα.
Εσύ κάνεις κριτική σε όλους.. Η δική μου είναι το πρόβλημα?
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....