περιθωριοποιηση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Senior Member

περιθωριοποιηση

Θα ηθελα να μου προτεινεται καποιο βιβλιο σχετικα με την περιθωριοποιηση και ψυχολογικη υποστηριξη για την αντιμετωπιση της.
    Φυσικα επειδη δεν ειμαι ο Superman η καλυτερη λυση ειναι η φυγη,αλλα θα μου παρει μερικους μηνες...γιατι υπαρχουν οι μαλακιες σαν την περιθωριοποιηση αλλα υπαρχουν και οι βιοποριστικοι λογοι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    κιπ καλημερα!!

θα σου προτεινω ενα βιβλιο το οποιο δεν ξερω αν περιλαμβανει και την περιθωριοποιηση γιατι κι εγω τωρα το διαβαζω για να ειμαι ειλικρινης. :)

Ειναι ομως πολυ καλο ( ως εδω που εχω φτασει τουλαχιστον ) και μαλιστα μου το προτεινε ο γιατρος μου σαν μερος της θεραπειας.

Λεγεται \" Ιστοριες να ακουσεις \" του Χορχε Μπουκα\'ι\' . . Και αν μπεις στον κοπο να το αγορασεις, αν ρωτησεις τον βιβλιοπωλη θα σου πει οτι ειναι μια σειρα απο 3 βιβλια του ιδιου. Ειναι ψυχιατρος - ψυχοθεραπευτης.

:)

Συγνωμη αν δεν ζητουσες κατι τετοιο.

Senior Member
    Ριξε μια ματια αν θελεις http://www.greekbooks.gr/BooksList.aspx?ListType=6&id=79007

Senior Member
    η περιθωριοποιηση ειναι πολυ δυσκολο πραγμα

παρα πολυ

τη βιωνω με τον αδελφο μου

ακομα και μεσα στην ιδια την οικογενεια ο πατερας μου ο,τι και να πει ο αδελφος μου το θεωρει τρελο και ανοητο

η μητερα μου ο,τι και να πει αν ειναι καπος εχθρικο το θεωρει αμεσως αποτελεσμα της διπολικης και του συστηνει προσοχη

εγω θελω να συζηταμε με τον αδελφο μου οσο μπορω και αισθανομαι οτι τον αντιμετωπιζω ως ανθρωπο και οχι ωςαρρωστο αφου θελω και τα δικα μου να του λεω κανονικοτατα...

αλλα εκεινος δεν μου απευθυνει το λογο

σπανια με παιρνει τηλεφωνο,ειναι κολημενος με τους γονεις.

και οποτε μιλαμε ειναι σαν να με εκθειαζει καπως οτι μπορω οσα εκεινος δεν μπορεσε και μπραβο....

προσφατα μια θεια μου εμαθε οτι παιρνει φαρμακα στο χωριο και μολις μας συνναντησε εδειξε εναν πικρο οικτο που ομοιο του δεν εχω ξαναματαδει. τη σιχαθηκα.

αυτα!
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Καλημέρα!

http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=64438 Σου προτείνω το βιβλίο του Έρβιγκ Γκοφμαν. Αν και δεν το έχω διαβάσει ακόμα ξέρω ότι ο Γκοφμαν είναι ένας πολύ αξιόλογος κοινωνιολόγος και πολύ γνωστος στο χώρο του.

Και εδώ έχει λίγες παραπάνω λεπτομέρειες για το βιβλίο:
    http://nosferatos.blogspot.com/2008/08/erving-goffman.html#links

Δε ξέρω αν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις αλλά πιστεύω ότι θα βρείς πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτό το βιβλίο..