Σχεση - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 69

Thread: Σχεση

Senior Member
    Ακριβως αυτο, δεν θελω ο αλλος να θεωρει οτι ειμαι ενα βαρος που πρεπει να κουβαλησει, να προσεχει πως μιλαει και τι λεει απο το φοβο να μη τα παρεξηγησω και υποτροπιασω, να παψει εξαιτιας μου να ειναι αυθορμητος και αληθινος...

Senior Member
    Originally posted by zinovia
    Σοφια, να εχεις δικιο ειναι αδικο, ομως δεν μπορω να το ελεγξω παντα..Γιαυτο κανω ψυχοθεραπεια, και εχω βοηθηθει πολυ να σταθω στα ποδια μου με εμπιστοσυνη στον εαυτο μου και στην αξια μου..Καμια σχεση με το πως ημουν οταν ξεκινησα..Ομως υπαρχουν φορες που η θλιψη και η απογοητευση ειναι τοσο μεγαλη που μονο τα φαρμακα μπορουν να την ελεγξουν..

Και αυτο ειναι το προβλημα μου: πως φαινεται σε εναν μη ασθενη το να παρακολουθηται η /ο συντροφος του απο ψυχιατρο και να λαμβανει φαρμακευτικη αγωγη..Και ρωτω οσους εχουν εμπειρια: πως αντιμετωπιζει ο/η συντροφος σας τις ενδεχομενες μεταπτωσεις της διαθεσης ή τις υποτροπες?
    zinovia, πολυ ευχαριστο που εχεις τετοια βελτιωση:) Μπραβο σου!

ο καθε ανθρωπος, το βλεπει διαφορετικα. κ πραττει διαφορετικα. δεν νομιζω οτι μπορεις να εισαι σιγουρη για το τί προκειται να κανει ή πώς θα το δει. στην μεχρι τωρα σχεση σας πώς τον βλεπεις?τί μηνυματα σου εχει δωσει? ποση εμπιστοσυνη υπάρχει?τί επικοινωνια? ολα αυτα μπορει να σου δώσουν μια αισθηση για το πώς βλεπει τετοιες ή παρομοιες καταστασεις. Καταλαβαινω πως ειναι ενα πολυ ευαισθητο κ προσωπικο θεμα, αλλα ποτε δεν θα ξερεις, αν δεν το συζητησετε.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Σοφια, να εχεις δικιο ειναι αδικο, ομως δεν μπορω να το ελεγξω παντα..Γιαυτο κανω ψυχοθεραπεια, και εχω βοηθηθει πολυ να σταθω στα ποδια μου με εμπιστοσυνη στον εαυτο μου και στην αξια μου..Καμια σχεση με το πως ημουν οταν ξεκινησα..Ομως υπαρχουν φορες που η θλιψη και η απογοητευση ειναι τοσο μεγαλη που μονο τα φαρμακα μπορουν να την ελεγξουν..

Και αυτο ειναι το προβλημα μου: πως φαινεται σε εναν μη ασθενη το να παρακολουθηται η /ο συντροφος του απο ψυχιατρο και να λαμβανει φαρμακευτικη αγωγη..Και ρωτω οσους εχουν εμπειρια: πως αντιμετωπιζει ο/η συντροφος σας τις ενδεχομενες μεταπτωσεις της διαθεσης ή τις υποτροπες?

αρα ρωτας δυο πραγματα

το πρωτο:

πως φαινεται σε εναν πιθανο συντροφο το γεγονος οτι ο συντροφος του ακολουθει φαρμακευτικη αγωγη και ψυχοθεραπεια

και δευτερον:

αναρωτιεσαι πως θα αντιμετωπιζονται αραγε απο τον συντροφο σου οι πιθανες ψυχολογικες μεταπτωσεις σου

καταλαβα καλα;
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Ακριβως αυτο, δεν θελω ο αλλος να θεωρει οτι ειμαι ενα βαρος που πρεπει να κουβαλησει, να προσεχει πως μιλαει και τι λεει απο το φοβο να μη τα παρεξηγησω και υποτροπιασω, να παψει εξαιτιας μου να ειναι αυθορμητος και αληθινος...
    ακομα κι αν γινει αυτο, εκει θα εισαι κ εκει θα ειναι για να το συζητησετε. ειναι λογικο να περασει ενα σταδιο αμηχανιας. οπως μπορει να ψαξει τροπους να σε βοηθησει, ετσι μπορεις να ψαξεις κι εσυ να βρεις τροπους να τον βοηθησεις να καταλαβει:)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    ακομα κι αν γινει αυτο, εκει θα εισαι κ εκει θα ειναι για να το συζητησετε. ειναι λογικο να περασει ενα σταδιο αμηχανιας. οπως μπορει να ψαξει τροπους να σε βοηθησει, ετσι μπορεις να ψαξεις κι εσυ να βρεις τροπους να τον βοηθησεις να καταλαβει:)
    πολυ ωραιο!

συμφωνω :)
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Δεν υπαρχει καποια σχεση, ειμαι διστακτικη οπως ειπα και γιαυτο ηθελα γνωμες για το πως οι μη ψυχικα ασθενεις βλεπουν τους ψυχικα ασθενεις σε μια σχεση, αν υπαρχει παραδειγμα σχεσης ψυχικα ασθενη με ψυχικα υγειη και κατα ποσο η ασθενεια εχει επηρεασει τη σχεση τους και αν...

Senior Member
    ναι researcher , αυτο ρωταω...

Senior Member
    Originally posted by researcher

ωστοσο η αποψη μου
    ειναι η φροντιδα να ειναι αμφιδρομη
    ετσι ωστε κανεις απο τα δυο μελη να μη νιωθει οτι κουραζεται παραπανω η οτι εχει επωμιστει βαρος που δε θα ηθελε
    και αυτο δηλαδη οπως και στα ζευγαρια που κανενα μελλος δεν εχει ψυχικη διαταραχη
    και εκει ειναι καλο να ισχυει
    παντα συμφωνα με τη δικη μου θεωρηση φυσικα
    νομιζω πώς καταλαβαινω τί λες.Συμφωνω με την αμφιδρομη φροντιδα. Καποιες φορες ομως μπορει κ να ναι ανεφικτο. Μπορει να μην μπορω εγω να φροντιζω ή μπορει να μη μπορει ο συντροφος μου. Δεν θα κρατησω σκορ. Ομως θα θυμαμαι τις δυσκολες πραγματικα στιγμες αν ηταν διπλα μου ή αν προσπαθουσε να με καταλαβει.

Δεν βρισκω επισης κακο, καποτε ενας απο τους δυο να κουραστει παραπανω. Αν γινει, μπορει κ να το θελει. Μπορει καποτε ενας απο τους δυο να ειναι πιο δυνατος. Τοτε γιατι να μην προσφέρει αφου μπορει ή αντεχει? Κ προπαντως θελει?

Το προβλημα που προκυπτει στις σχεσεις νομιζω πώς εχει να κανει με τον χρονο κ τους ρολους. Οταν μονιμα ο ενας εχει τον ρολο του δυνατου ή του αδυναμου...

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Originally posted by researcher

ωστοσο η αποψη μου
    ειναι η φροντιδα να ειναι αμφιδρομη
    ετσι ωστε κανεις απο τα δυο μελη να μη νιωθει οτι κουραζεται παραπανω η οτι εχει επωμιστει βαρος που δε θα ηθελε
    και αυτο δηλαδη οπως και στα ζευγαρια που κανενα μελλος δεν εχει ψυχικη διαταραχη
    και εκει ειναι καλο να ισχυει
    παντα συμφωνα με τη δικη μου θεωρηση φυσικα
    νομιζω πώς καταλαβαινω τί λες.Συμφωνω με την αμφιδρομη φροντιδα. Καποιες φορες ομως μπορει κ να ναι ανεφικτο. Μπορει να μην μπορω εγω να φροντιζω ή μπορει να μη μπορει ο συντροφος μου. Δεν θα κρατησω σκορ. Ομως θα θυμαμαι τις δυσκολες πραγματικα στιγμες αν ηταν διπλα μου ή αν προσπαθουσε να με καταλαβει.

Δεν βρισκω επισης κακο, καποτε ενας απο τους δυο να κουραστει παραπανω. Αν γινει, μπορει κ να το θελει. Μπορει καποτε ενας απο τους δυο να ειναι πιο δυνατος. Τοτε γιατι να μην προσφέρει αφου μπορει ή αντεχει? Κ προπαντως θελει?

Το προβλημα που προκυπτει στις σχεσεις νομιζω πώς εχει να κανει με τον χρονο κ τους ρολους. Οταν μονιμα ο ενας εχει τον ρολο του δυνατου ή του αδυναμου...
    ναι το σκορ δεν ειναι καλο

αλλα ενα καλο ζυγισμα των πραγματων ειναι καλο

και αυτο το μονιμα επισης κουραζει

μια ο ενας να φροντιζεται...μια ο αλλος...:)

Senior Member
    Ειναι καπως γενικευμενο ολο αυτο. Εξαρταται απο το ειδος της παθησης, απο το αν θεραπευεται ή οχι και τι επιπτωσεις εχει το προβλημα στην συμπεριφορα σου. Επισης ειναι σημαντικο ο αλλος να καταλαβει ακριβως το προβλημα γιατι οι ορολογιες σε τετοια θεματα τρομαζουν οσους δεν γνωριζουν.
    Και για να απαντησω στο αρχικο ερωτημα απο την μερια μου σιγουρα δεν θα ειχα προβλημα να τα φτιαξω με μια κοπελα που εχει καταθλιψη. Αν εχει ομως κατι αλλο θα ηθελα πρωτα να κατανοησω την φυση του προβληματος και μετα να αποφασισω
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    Σοφια ναι, απλα στις σχεση ενος ψυχικα ασθενη και ενος ψυχικα υγειη το ρολο του αδυναμου τον εχει παγια ο ασθενης, για αντικειμενικους(πορεια της ασθενειας) και υποκειμενικους (προκαταληψη)λογους..Υπαρχε ι αραγε ισορροπια στην πραγματικη ζωη σε αυτες τις σχεσεις..Μπορουν να λειτουργησουν?

Senior Member
    εγω πιστευω πως και ενας ψυχικα ασθενης μπορει καλιστα να φροντισει

εαν φροντιζει σωστα την ασθενεια του

εαν προσπαθει να διατηρησει καλα επιπεδα υγειας

εαν προσπαθει καθε μερα να βελτιωνεται

και το εχω δει να γινεται

τωρα

αν υπαρξουν στιγμες υποτροπης και αδυναμιας

ολα τα ζευγαρια εχουν τις κακες στιγμες τους

Senior Member
    Σοφια ναι, απλα στις σχεση ενος ψυχικα ασθενη και ενος ψυχικα υγειη το ρολο του αδυναμου τον εχει παγια ο ασθενης, για αντικειμενικους(πορεια της ασθενειας) και υποκειμενικους (προκαταληψη)λογους..Υπαρχε ι αραγε ισορροπια στην πραγματικη ζωη σε αυτες τις σχεσεις..Μπορουν να λειτουργησουν?

αυτο ειναι προκαταληψη περισσοτερο παρα αληθεια συμφωνα με τη δικη μου θεωρηση

Senior Member
    αν ρωτας εμενα, με τον τροπο που εγω βλεπω τα πραγματα πλεον, θα σου ελεγα, πώς αν υπάρχει αγαπη, θεληση να καταλάβει ο ενας τον αλλο κ εκφραση των συναισθηματων κ των φοβων κ απο τις δυο πλευρες, ναι σαφως κ μπορουν να λειτουργησουν.

επισης θα σου έλεγα πώς μια ασθενεια δεν κανει εναν ανθρωπο μια για παντα αδυναμο. εκτος αν θελει να μεινει ετσι. μπορει να τον κανει πιο δυνατο ή πιο ολοκληρωμενο ή και πιο συνειδητοποιημενο για αυτο που ειναι πραγματικα. δλδ να τον \"ξυπνησει\".

υπάρχουν βεβαια κ ασθενειες που διαρκουν ισως κ για μια ζωη. αλλα εφοσον ενας ανθρωπος μεινει μαζι σου γνωριζοντας το δεν σημαινει πώς ειναι απλα δυνατος. αλλα εχει και αναγκη να μεινει μαζι σου. προφανως κ παιρνει πραγματα, περα απο το να δινει.

Senior Member
    Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
    Ειναι καπως γενικευμενο ολο αυτο. Εξαρταται απο το ειδος της παθησης, απο το αν θεραπευεται ή οχι και τι επιπτωσεις εχει το προβλημα στην συμπεριφορα σου. Επισης ειναι σημαντικο ο αλλος να καταλαβει ακριβως το προβλημα γιατι οι ορολογιες σε τετοια θεματα τρομαζουν οσους δεν γνωριζουν.
    Και για να απαντησω στο αρχικο ερωτημα απο την μερια μου σιγουρα δεν θα ειχα προβλημα να τα φτιαξω με μια κοπελα που εχει καταθλιψη. Αν εχει ομως κατι αλλο θα ηθελα πρωτα να κατανοησω την φυση του προβληματος και μετα να αποφασισω

εδω βεβαια παιζει πολυ η φυση της ασθενειας

φυσικα

και οντως ειναι πολυ καλη η σωστη πληροφορηση που θα δινεται ανοιχτα οταν ζητειται και αναλογα βεβαια με το βαθος της καθε σχεσης.

και δεν μπορει παντα να ζητειται κατανοηση

π.χ. αν η φυση της ασθενειας ειναι σαδιστικη συμπεριφορα
    δεν μπορεις να του πεις του αλλου θα κατσεις να σε δερνω γιατι πρεπει να κατανοησεις τη φυση της ασθενειας μου...

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast