Results 61 to 69 of 69
Thread: Σχεση
-
04-08-2009, 12:43 #61
Originally posted by λίτσα
όταν κάποιος πάσχει π.χ. από κατάθλιψη και είναι μέσα σε μία σχέση ή έναν γάμο ταυτόχρονα δεν αποσχολεί το πρόβλημά του και τον σύντροφό του;
αυτός που πάσχει πέραν από την υποστήριξη του γιατρού του χρειάζεται και την υποστήριξη του δικού του ανθρώπου...
δύσκολα ορισμένοι άνθρωποι δέχονται τα ψυχικά νοσήματα πόσο μάλλον όταν αφορά στον σύντροφό τους....
αν ήταν περισσότερο αποδεκτό θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς τους ασθενείς....
μονο που δυστυχως καποτε στην ζωη μας πρεπει να μπορουμε να παιρνουμε καποιες αποφασεις μονοι μας....
ο συντροφος μας μπορει να εχει δικα του προβληματα και να μην μπορει να μας συμβουλευσει με καθαρο μυαλο η τις αντιστοιχες γνωσεις ...
αυτο ειναι δουλεια δικη σου να το αισθανθεις σαν αναγκη και δεν ειναι απαραιτητο ο συντροφος σου να εχει την ψυχικη δυναμη να μπει μεσα στο προβλημα σου χωρις να χασει αυτη που του χρειαζεται για να λυσει τα δικα του προβληματα...
- 04-08-2009, 12:48 #62
Originally posted by giota
Εχεις δίκιο Λίτσα χρειάζεσαι την υποστήριξη του συντρόφου.Πολλοί όμως εθελοτυφλούν ή έχουν μεγάλες ευθύνες για την ψυχολογική μας υγεία και αντί πάρουν βοήθεια οι ίδιοι καταλήγουν άλλοι να παθαίνουν την κατάθλιψη και να χαπακώνονται και ξαφνικά γίνεσαι εσύ ο ασθενής ενω ο προβληματικός στην ουσία είναι άλλος
γιαυτο ισως δεν πρεπει ποτε να μας κανει εντυπωση η εμφανης αδιαφορια που μπορει να δειχνουν καποιοι ανθρωποι για τα ψυχικα προβληματα των συντροφων τους
Ισως ειναι μια αμυντικη σταση για να μπορεσουν να επωμισθουν τις ευθυνες για την συνεχεια της ομαλης ανατροφης των παιδιων , της οικονομικης στηριξης του σπιτιου τους και ισως και των εξοδων θεραπειας που καμμια φορα οταν δεν υπαρχει συστημα υγειας ειναι ανυπερβλητα για πολλα ζευγαρια
04-08-2009, 12:50 #63
Και όταν έχεις πάθει κατάθλιψη γιατί ο σύντροφος αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω άσχημων παιδικών χρόνων;για να πάθεις κατάθλιψη μέσα στον γάμο σημαίνει ότι προσπαθείς να τον βοηθήσεις τον συμμερίζεσαι αλλά όταν εσύ έχεις πρόβλημα κάνει τον κινέζο.Γιατί το έχουμε ακούσει και αυτό το παραμύθι να σου λέει πως έχεις γενικότερα πρόβλημα που ίσως να οφείλεται στο DNA σου άσχετα αν είναι η οικογένειά σου υγιείς ψυχικά και η δική του για δέσιμο
04-08-2009, 12:54 #64
Ξερεις γιωτα υπαρχει σχετικη παροιμια: \"με στραβο να κοιμηθεις, το πρωι θα γκαβιζεις\" !! :)
Και εγω παντως την πληρωσα με τα ασχημα παιδικα χρονια των γονιων μου...
04-08-2009, 13:02 #65
για να πάθεις κατάθλιψη, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να έχεις επηρρεαστεί από κάποιους εξωτερικούς παράγοντες αρνητικά....
ίσως αυτό να μην θέλουν να παραδεχτούν....
πως είναι μέρος αυτών των παραγόντων και αποποιούνται οποιαδήποτε ευθύνη με το να αρνούνται την κατάσταση...
και αρχίζουν να σου λένε πως δεν έχεις τίποτα και πως όλα είναι μέσα στο μυαλό σου....
να τραβάς τα μαλλιά σου δηλαδή....
αν σας πω εγώ τί έχω περάσει μέσα στο γάμο από εξωτερικούς παράγοντες τότε θα χάσετε τα αυγά και τα πασχάλια...όχι κατάθλιψη θα έπρεπε απλά να πάθω αλλά ποιός ξέρει τί άλλο....
γνωμάτευση γιατρού....για κάποιο περιστατικό ,πριν πάθω την μεγάλη κρίση και αρχίσω να τρέχω, πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι...
πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος;;;;;;;
και μετά μας ρίχουν και ευθύνες....
αν είναι δυνατόν...
κουβέντα του άντρα μου....βαρέθηκα να σε βλέπω με ένα χάπι στο χέρι όλη την ημέρα.....
τί να του πεις;;;;;;
απλά χαμογελάω και συνεχίζω......να ζω.....
05-08-2009, 16:13 #66
Originally posted by zinovia
Θελω να ρωτησω τα μελη μας, και ιδιαιτερα τους ψυχικα ασθενεις:
Εχετε σταθερη ερωτικη σχεση με το αλλο/ιδιο φυλο?Την ειχατε ηδη πριν ασθενησετε και συνεχιζετε ή την αποκτησατε μετα απο την εκδηλωση της ασθενειας?
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν ο/η συντροφος σας ξερει οτι ειστε ασθενεις και κατα ποσο αυτη η συνθηκη επηρεαζει τη σχεση σας..
να πω την γνώμη μου, γράφοντας απλά ένα αλγεβρικό τύπο
Ζ= Σ+Ε
Ζ= ζωική ενέργεια η λίμπιντο
Σ= σεξ
Ε= εργασία
Ειναι νομιζω φανερο , οτι η σεξουαλικοτητα καποιου,
ειναι εξάρτηση άλλων παραγόντων
Σ= Ζ-Ε
Τι σημαινει αυτο ?
\"Άμα δε εχει δουλειά ο διάβολος, απαυτώνει τα παιδιά του!\"
Λαϊκό αποφευγμα...
Θα μπορουσε κάλλιστα να μπει θέμα εξέτασης σε ένα τμήμα Ψυχολογίας, η ανάλυσή του...
06-08-2009, 01:52 #67
σορυ φιλε πανο αλλα διαφωνω πληρως....
δε προκειται να το γραψω με αλγεβρικες πραξεις γιατι δεν εχει νοημα και μαλλον δε θα καταλαβει κανεις.απλα δεν ειναι τοσο απλο το θεμα.δεν ειναι μονο το σεξ και η εργασια.η εργασια για να συνεισφερει στο Ζ εξαρταται απο πολλους παραγοντες.π.χ υπερωριες,συναναστροφη με πολλα ατομα του αντιθετου φυλου και χαμηλοι μισθοι δημιουργουν αρνητικο περιβαλον για ενα υγιες Ζ.πιστευω οτι το Ζ μπορει να υπαρξει αυτουσιο και χωρις το Ε.οπως επισης και το Σ μπορει να συνυπαρξει ευκολα μαζι με το Ε+Ζ...η διαφωνια μου ειναι οτι παρουσιαζεις απολυτα ενα τοσο περιπλοκο οσο και υποκειμενικο θεμα...
06-08-2009, 16:59 #68
Αν ηταν τοσο απλο πανο, να εξαρταται η ευτυχια στη ζωη μας απο το αν κανουμε σεξ η απο το αν ειμαστε ανεργοι η οχι, τοτε δεν θα ηταν κανενας απο εμας εδω να σου μιλαει.
Εκτος αν κανω λαθος, και αυτη ειναι η λυση αποτε προτασσου για Νομπελ ιατρικης.
\"Άμα δε εχει δουλειά ο διάβολος, απαυτώνει τα παιδιά του!\"
Λαϊκό αποφευγμα...
Θα μπορουσε κάλλιστα να μπει θέμα εξέτασης σε ένα τμήμα Ψυχολογίας, η ανάλυσή του...
Πιστευεις οτι οι ψυχικες ασθενειες ειναι ενα \"απαυτωμα\" του διαβολου επειδη δεν ειχε δουλεια να κανει?Ή μηπως πιστευεις οτι ειναι συνεπεια της τεμπελιας καποιου?
Θα αξιζε μια παρουσιαση σε ενα συνεδριο Ψυχιατρικης η \"Θεωρια\" σου....θα διασκεδαζε τουλαχιστον τους Γιατρους-Ψυχοθεραπευτες...Αν δεν τους εξοργιζε...Παντως θα δοκιμαζε τα ορια τους, ειναι αληθεια...
Το θεμα μας εδω πανο,οπως προσεξες,ειναι η σχεση ενος ψυχικα ασθενη με εναν ψυχικα υγειη , και τα τυχον προβληματα που δημιουργουνται στη σχεση αυτη και εχουν να κανουν με την ψυχικη ασθενεια του ενος.
Εχεις να μας παραθεσεις κατι σχετικο?
06-08-2009, 17:19 #69
Αυτη τι στιγμη που γραφω καταναλωνω ενεργεια,χωρις να κανω σεξ και χωρις να εργαζομαι,εχω βγαλει off τον τυπο...μιας και θα φαω μερικες ωριτσες στο φορουμ.
Ασε που η δικια μου ζωικη ενεργεια αυξανει με την εργασια,μου δινει περισσοτερη ενεργεια,χωρις εργασια αισθανομαι ολιγον τι ζομπι.
Οποτε Σ=Ζ-Ε δεν ισχυει εκτος αν Ε>10 ωρες and E=\"αστα να πανε\"
Αναρωτιεμε τι καθομαι και συζηταω ελεος...εναι τοσο ανω ποταμων ορισμενα πραγματα που θες να πληκτρολογεις σε κατι που δεν προκειται ποτε να βγει καμμια ακρη.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια