Results 16 to 25 of 25
Thread: Άγχος
-
13-02-2023, 17:19 #16
Στο θέμα με τις αρρυθμίες έχω να σου πω μόνο το να μην τις σκέφτεσαι.. κ θα φύγουν.. είναι λογικό με παλινδρόμηση με θέματα θυρεοειδή κ με έλλειψη σιδήρου να κάνεις αρρυθμίες.. όμως να σκέφτεσαι ότι η καρδούλα σου είναι μια χαρά κ λειτουργική.. εφόσον έχεις εξεταστεί κ ο γιατρός δεν ήταν ανήσυχος με αυτά τότε δεν έχεις παρά να ηρεμήσεις.. αστην να κάνει αρρυθμίες.. ξέρω πόσο τρομακτικό είναι εκείνη τη στιγμή που νιώθεις ότι θα σταματήσει ή ότι χτυπάει αρρυθμα.. εγώ εφόσον το έχω ψάξει κ ξέρω τι συμβαίνει το έχω αποδεχτεί κ ζω με αυτό χωρίς φόβο πλέον.. να κάνεις κ εσύ το ίδιο..
Στα υπόλοιπα είμαι ακριβώς όπως εσύ.. εγώ βέβαια παθαίνω κρίσεις πανικού από τα 22 μου.. ήμουν μια κοπέλα που έβγαινε συνεχώς έξω κ πλέον αποφεύγω τα πάντα.. θέλω να είμαι στο σπίτι μου που αισθάνομαι ασφαλής.. έχω αρρωστοφοβια.. κ με τις ημικρανίες με τις ζαλάδες με την ευαισθησία στα φώτα κ στους δυνατούς ήχους, με τα μουδιάσματα που κ που κ με την ατονία που έχω σκέφτομαι κάθε μέρα ότι έχω κ κάτι άλλο καινούργιο.. δυστυχώς.. πραγματικά θέλω να γυρίσω στον παλιό μου εαυτό που ζούσε χωρίς φόβο.. κ δεν ξέρω πως να το κάνω
- 13-02-2023, 18:50 #17
13-02-2023, 19:27 #18
Σε καταλαβαίνω.. εσύ τουλάχιστον κάνεις την προσπάθεια σου με τα αντικαταθλιπτικά.. εγώ δεν έχω πάει ποτέ σε ψυχίατρο γτ λόγω του καρδιολογικού προβλήματος τα περισσότερα φάρμακα απαγορεύονται..
Το έχω ρίξει σε ω3 μια βδομάδα τώρα γτ άκουσα ότι βοηθάει στο άγχος κλπ.. κ γενικά ψάχνω ότι μπορώ σε βιταμίνες κ τώρα θα κοιτάξω για ομοιοπαθητική.. νιώθω άσχημα που είμαι 33 χρονων.. χωρίς παιδιά κ υποχρεώσεις.. κ δεν μπορώ να ζήσω όμορφα χωρίς αυτή την αρρωστοφοβια κ το άγχος που με ρίχνουν κ μου έχουν πάρει το χαμόγελο.. ξέρω ότι είναι λάθος όμως κάθε μέρα βρίσκω κ κάτι καινούργιο σαν '' ασθένεια '' να πιστεύω ότι έχω, όλο κάτι πονάει όλο κάπου μουδιαζω όλο κάτι έχω να ασχολούμαι. Σκ@τ@
14-02-2023, 04:59 #19
Τι ωραία που τα λέμε αλλά μόλις τινάχτηκα στον ύπνο μου από έκτακτη…νόμισα ότι μέχρι εκεί ήταν. Κατατρόμαξα κοινώς! Περιμένω περίοδο κ νιωθω πρήξιμο παντού όποτε βρήκε ευκαιρία να κάνει το πανηγύρι της!
Πάντως είναι ωραίο να σε καταλαβαίνει κάποιος αν κ μακάρι να ηρεμήσουμε όλοι σύντομα!!
14-02-2023, 10:28 #20
Λίγο που περιμένεις περίοδο κ λίγο που το έχεις στο μυαλό σου ήρθε κ σου έκανα πάλι την επίσκεψη!! Τσάμπα χάλασες τον ύπνο σου.. όπως είδες δεν έπαθες κάτι.. αυτό να σκεφτείς την επόμενη φορά, για να μην σε πιάσει πάλι πανικός!! Μακάρι να ηρεμήσουμε όλοι όπως ακριβώς το είπες!! Είναι κρίμα τόσος κόσμος να ταλαιπωρείται με το άγχος κ τις φοβίες κ να μην μπορεί να ζήσει τη ζωή του όμορφα κ ήρεμα.. κάθε μέρα παρακαλάω να φτιάξουν όλα κ να γίνω ξανά αυτή που ήμουν..
14-02-2023, 23:01 #21
Έχεις δίκαιο! Απλώς είχα χρόνια να τη νιώσω τόσο δυνατά και ανασηκώθηκα για να συνέλθω…
Ναι όντως με την περίοδο πρέπει να συνδέεται άμεσα. Δεν τρώω κάνω έκτακτη, τρώω τα ίδια! Γυμναστηριο που πήγα πάντως δε με έπιασε τίποτα!
Ειλικρινά το εύχομαι σε όλους μας μια μέρα να ανοίξουμε forum με θέμα «νίκησα τις εκτακτες!!!»
15-02-2023, 16:36 #22
Όταν ανοίξει το forum νίκησα τις έκτακτες...θα έχουμε πάει ήδη για μετοίκηση στον Άρη...Δεν παίζει τέτοιο σενάριο. Διαφαίνεται και από τον τρόπο που μας διαχειρίζονται όλοι... καρδιολόγοι,ψυχίατροι. Όλα είναι μάταια. Χαρά σε όποιον μέσα από αυτή τη ματαιότητα βρει ένα μικρό φως να ακολουθήσει.
15-02-2023, 17:33 #23
Τη φοβία για τις έκτακτες μου πήρε πααααραααα πολύ χρόνο να την ξεπεράσω..
Ήμουν τυχερή βέβαια μέσα στην ατυχία μου.. μπορεί να έχω καρδιολογικό θέμα αλλά οι γιατροί μου στο νοσοκομείο είχαν πολύ υπομονή κ όρεξη να με βοηθήσουν κ να μου περάσουν στο μυαλό μου μέσα ότι δεν είναι επικίνδυνες για τη ζωή μου.. από το Νοέμβρη του 2020 μέχρι κ τον Ιούλιο του 2022 είχα πάει αμέτρητες φορές στα έκτακτα.. όλες ήταν για αυτόν τον λόγο.. τελικά ο γιατρός μου αφιέρωσε κάποιες φορές λίγο από το χρόνο του, μου μίλησε πολύ, μου εξήγησε, κέρδισε την εμπιστοσύνη μου κ με έκανε να ηρεμήσω κ να το ξεπεράσω.. τώρα όταν μου συμβαίνει το αφήνω να περνάει, ξέρω ότι το πρόβλημα που έχω τα κάνει αυτά οπότε εντάξει, πηγαίνω κάνω τον έλεγχο μου όταν μου πουν οι γιατροί, βλέπω ότι είμαι σταθερή κ όλα καλά.. παιδιά να μιλάτε με τον καρδιολόγο σας.. είναι η δουλειά του το έχει σπουδάσει.. το γνωρίζει καλύτερα από εμάς κ δεν θα έπαιρνε ευθύνη κανείς στο να μας αφήσει έτσι κ να πάθουμε κάτι.. μόνο εκείνος μπορεί να σας κάνει να το ξεπεράσετε..
Τώρα για την αρρωστοφοβια γενικότερα που έχω κ εγώ, τι να πω.. θέλει κ εκεί δουλειά..
15-02-2023, 19:19 #24
Πολλές από τις δυσλειτουργίες της καρδιάς είναι αγχογενείς...Το άγχος επηρεάζει την κορτιζόλη και την ανδρεναλίνη που με την σειρά τους διαταράσσουν την εύρυθμη καρδιακή λειτουργία.
Ειναι εντυπωσιακό το τι επίδραση μπορεί να έχει το άγχος στον οργανισμό.
Πρακτικά θα σας συμβούλευα να καθιερώσετε δυο μισάωρα περπατήματος την μέρα,εννοείται σε εξωτερικό χώρο,θα σας βοηθήσει σημαντικά.
Μην ζείτε υπόδουλοι του φόβου ότι θα πάθετε καρδιά!''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
18-02-2023, 00:59 #25
Στην δική μου περίπτωση πάντως σίγουρα το άγχος επηρεάζει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα που έχω στην καρδιά.. για την κορτιζόλη που λες θυμάμαι ότι η τιμή της ήταν στα ύψη κ είχαν έρθει οι ενδοκρινολόγοι στο θάλαμο κ μου έκαναν ένα σκασμό ερωτήσεις άκυρες, που μέχρι κ εγώ που δεν είμαι γιατρός καταλάβαινα ότι από το άγχος είχε ανέβει τόσο, τελικά κατέληξαν ότι ήταν από το άγχος.. τι να πεις.. το άγχος μπορεί να κάνει άνω κάτω τον οργανισμό..