Results 1 to 15 of 16
Thread: Επέμβαση με τοπική αναισθησία
-
13-02-2023, 16:22 #1
Επέμβαση με τοπική αναισθησία
Παιδιά έχει κάνει κανεις σας επέμβαση με τοπική να μου πει πως πήγε γενικά η όλη φάση; Θα κάνω την Παρασκευή στην πάνω γνάθο. Ουσιαστικά θα είμαι ξύπνια ενώ θα μου την σπάνε και ειλικρινά δεν μπορώ ούτε να κοιμηθώ πλέον από τπ άγχος . Έκανα το λάθος να δω ότι βίντεο υπάρχει στο Ίντερνετ και τώρα θέλω απλά να εξαφανιστω. Φοβάμαι ότι δεν θα σταματα η αιμορραγία ότι θα λιποθυμήσω κατά την διάρκεια ότι θα με πιάσει κρίση πανικού και θα τρέχω μες στο νοσοκομεία πριν καν με ράψουν. Κυρίως για να τα πω κάπου το έκανα το ποστ βασικά δεν περιμένω να έχει κάνει και κανεις παρόμοια επέμβαση
- 13-02-2023, 17:24 #2
Έχω κάνει επεμβατική 2ωρη εξέταση με τοπική νάρκωση.. φυσικα κ τις 2 φορές που το έκανα μου έδωσαν λεξοτανιλ από πριν.. κοίτα για να το κάνουν με τοπική νάρκωση προφανώς δεν θα είναι κάτι τόσο τραγικό.. δεν νομίζω να ρισκάρουν να αρχίσεις να χτυπιέται κ να τους λιποθυμας.. χαχα.. σίγουρα θα σου βάλουν αρκετή νάρκωση κ θα είναι μουδιαμενο όλο το κεφάλι όχι μόνο η γνάθος.. αποκλείεται να πονάς εκείνη τη στιγμή..
Ρώτησε πάντως αν είναι να σου δώσουν κάτι από πριν για να είσαι πιο ήρεμη..
13-02-2023, 18:48 #3
Δεν μου λεει ο ορθοδοντικοσ μου τιποτα γιατι ξερει οτι παιρνω αντικαταθλιπτικα και εχω μπει στην διαδικασια να κανω τα δικα μου σεναρια. Και την ναρκωση φοβαμαι δεν θελω να μουδιασει ολο το κεφαλι. Γενικα σκεφτομαι πως θα του πω οτι δεν θελω να την κανω τελικα αλλα εχω ηδη δωσει ενα σκασμο λεφτα και εχει ριξει πολλη μελετη και ερευνα για την περιπτωση μου και νιωθω πολυ ασχημα. Θα τον ρωτησω αν μπορω να παρω κανα ζαναξ πριν γιατι δεν θα την παλεψω πραγματικα. Θ α ξεκινησω οντως να τσιριζω και να κλαιω. Αν επιτρεπεται τι εξεταση?
13-02-2023, 19:38 #4
Τι εξέταση έκανα;; Χαχα!! Ηλεκτροφυσιλογικη μελέτη, γίνεται μια παρακέντηση από το πόδι ψηλά κ περνάνε κάτι καλώδια λεπτά που τα πηγαίνουν στη καρδιά κ ξεκινούν να δίνουν ρεύμα μέσα από αυτά για να προκαλέσουν ταχυκαρδίες κλπ.. σκέψου ότι κρατάει 2 ώρες.. με φάρμακα, σε ακινησία (κ για 7 ώρες μετά σε ακινησία) γεμάτη καλώδια, κ όμως κάθισα κ την έκανα.. έκλαιγα όλη την ώρα κ οι νοσοκόμες μου σκούπιζαν τα μάτια οι καημένες χαχαχα ομως κοίταζα θυμάμαι αξέχαστα μέσα στο χειρουργείο ένα ρολόι απέναντι μου κ έλεγα μέσα μου θα τα καταφέρεις.. θα βγεις.. θα πας στο θάλαμο σου κ θα είναι όλα καλά.. μόλις τελείωσα κ γύρισα στο θάλαμο ήρθε ο γιατρός κ με ενημέρωσε ότι σε 1 μήνα θα την ξανά κάνω την εξέταση.. χαχαχαχα εκεί να δεις κλάμα.. λέω ρε φίλε αποκλείεται!! Κάποιος μου κάνει πλάκα.. εμένα βρήκαν;; Που είμαι η πιο φοβιτσιαρα που υπάρχει;;; Κ όμως.. το έκανα κ δεύτερη φορά.. κ θα το κάνω κ άλλες φορές στη ζωή μου.. όμως νιώθω περήφανη που κάθισα σαν κύρια 2 φορές κ 2ώρες μέσα στο χειρουργείο!!! Να το κάνεις!! Μην κάνεις πίσω!! Θα σου δώσει δύναμη κ θα νιώσεις όμορφα που τα κατάφερες.. άκουσε με κ εμένα!!
14-02-2023, 10:01 #5
Ναι, εχω βγάλει στα 17 μου 2 εγκλειστους φρονιμίτες στη κάτω γνάθο με τοπική. Έπρεπε να ανοίξει το οστό ή καλύτερα να τεμαχιστουν μέσα στο οστό με τροχό και να βγούνε κομματάκι- κομματάκι. Δεν πήρα κάτι σε ηρεμηστικό, όλα πήγαν μια χαρά , σαν να πας οδοντίατρο είναι και δεν νιώθεις κατι.
Μετά απο χρόνια, χειρούργησα γόνατο με τοπική. ( Πάλι περιλάμβανε τρύπες στο οστό, καθως ήταν για χιαστό). Πάλι δεν ήταν κάτι το τραγικό. Γενικά θα τη ξαναπροτιμήσω τη τοπική, για μένα είναι καλύτερη επιλογή απο γενική αναισθησία.
14-02-2023, 10:31 #6
14-02-2023, 12:10 #7
El e τρέμω την στιγμή που πρέπει να την κάνω καο εγώ πραγματικά.
Σπουργίτι έχω βγάλει έγκλειστους στην πάνω γνάθο αλλά ήταν εντέλει μια απλή διαδικασία σχεδόν δεν κατάλαβα τίποτα εκεί. Το μετά βέβαια ήταν δύσκολο. Απλά τώρα είναι πιο μεγάλη εγχείρηση θα μου σπάσουν γνάθο θα ανοίξουν μεγάλες τομές κτλ κτλ Έχω ένα πολύ κακο προαίσθημα. Αλλά ναι την προτιμώ από την γενική που είχα κάνει μια φορά καο μου άφησε μια μόνιμη δύσπνοια ως κουσούρι
14-02-2023, 13:28 #8
εχει κανει η μανα μου ενχιριση ετσι ηταν σα μεθυσμενη σα ζαβλακωμένη ακουγε εβλεπε μα δε αντιδρουσε μετα τα θυμαται δε πονεσε ευτυχως. προσπαθησε να το πολεμήσεις αυτο καν κουραγιο οσο μπορεις αν και ειν δυσκολο αυτο .να κανεις την επέμβαση κι ολα θα παν καλα εκει ειν γιατροι και δε θα αφήσουν κατι κακο να σου συμβεί.
αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
17-02-2023, 20:37 #9
Την έκανα παιδιά. Ότι χειρότερο έχω κάνει στην ζωή μου. Πρέπει όλη μέρα να παίρνω ένα σωρό χάπια τώρα κι εγώ ακόμα και τις βιταμίνες τρέμω. Δεν θέλω να ξαναδώ νοσοκομείο και γιατρούς στην ζωή μου.
17-02-2023, 21:39 #10
18-02-2023, 00:22 #11
Με άκουσε όλο το νοσοκομείο να ουρλιάζω μόνο αυτό έχω να πω. Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ μου έρχονται εικόνες και αισθήσεις απο το χειρουργείο. Και εννοείται με κάθε χάπι που παίρνω νιώθω τραγικά γιατί τα φοβάμαι φουλ. Και είναι συνέχεια όλη μέρα δυστυχώς και απο κάποιο χάπι. Θέλω απλά να περάσουν γρήγορα οι μέρες να γίνω καλύτερα να ξεχάσω όλο αυτό το βασανιστήριο
18-02-2023, 00:47 #12
Ωχ φαντάζομαι την ταλαιπωρία σου κ τους πόνους σου εκείνη τη στιγμή.. τουλάχιστον κράτησε το καλό της υπόθεσης που είναι ότι το δύσκολο κομμάτι πάει πέρασε κ τελείωσε.. το έκανες κ μπράβο σου!!
Τώρα είναι η ανάρρωση που οκ, σε σχέση με αυτό που τράβηξες εκείνη την ώρα σίγουρα δεν θα είναι τπτ αν το καλό σκεφτείς.. μην φοβάσαι με τα χάπια δεν υπάρχει λόγος να βάζεις καινούργιο αγχος στο μυαλό σου.. καλή ανάρρωση σου εύχομαι.. να κάνεις μόνο θετικές σκέψεις κ να νιώθεις όμορφα που τελικά το κατάφερες!!
18-02-2023, 19:53 #13
18-02-2023, 20:01 #14
ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΗΝ ΧΡΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙς ΕΠΕΜΒΑΣΗ !!!
αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
18-02-2023, 20:46 #15