Ερώτηση συμπεριφοράς
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

Ερώτηση συμπεριφοράς

Ειχα γράψει μια κριτική για ένα βιβλίο σε ένα σαιτ και στην κοινοποίηση του συνδέσμου μου έκανε λαικ η συγγραφέας του βιβλίου. Ειναι συγγραφέας μεγάλου εκδοτικού και για να κάνει λαικ στο σύνδεσμο, μπήκε στο προφίλ μου (δεν είμαστε φιλοι). Στην κριτική γραφω, εκτός των άλλων, ότι το βιβλίο είχε κάποιες ατελειες, αλλά γράφω γενικά θετικά και το αναλύω. Θεωρειτε να της στείλω αίτημα φιλιας ή είναι κριπι; Λετε να είναι ειρωνικό λαικ επειδη έγραψα ότι είχε ατελειες;

Senior Member
    αν αυτό το σάιτ είναι για αυτό το σκοπό, να γράφεις κριτικές, μάλλον τσεκάρει τις γνώμες των αναγνωστών κι αυτό δείχνει ότι έχει επαφή με το κοινό της, όπως λες.
    η ανάρτηση αν ήταν δημόσια, μπορεί να τη βρήκε αναζητώντας νέα για το βιβλίο της στο ίντερνετ.
    εγώ στην θέση σου δεν θα έκανα αίτημα φιλίας, εκτός αν έχει προφίλ επαγγελματικό με μεγάλο αριθμό μελών.

Senior Member
    Το σαιτ είναι σαιτ για βιβλία, ιστοσελίδα, όχι σαν το goodreads πχ, σε άρθρο έκανα κριτικη επωνυμα δλδ.

Λοιπον μπήκα τώρα στο προφίλ της και είναι σελίδα με ακόλουθους,όχι κανονικό προφίλ, άρα να της κάνω ένα follow? Και τώρα που μπήκα, είδα πως έχει κάνει ανάρτηση για την κριτικη μου και λέει ότι παρόλο που δεν βρήκα καλό το βιβλίο, της άρεσε ο τρόπος γραφης μου στην κριτικη. Και από ότι είδα δεν το έχει κάνει με άλλες κριτικές (το βιβλίο είναι καινούργιο άρα γράφουν αρκκετοι για αυτο) ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!! Να της εξηγήσω καταρχας ότι δεν ήταν κακή ή κριτική;;;; Εγραψα απλά ότι είχε ορισμενα ψεγαδια. Δεν θελω να το παρεξηγησει αυτο. Να κάνω σχόλιο στην ανάρτηση τύπου "χαίρομαι που σας άρεσε η κριτική μου. θεωρήστε την περισσότερο ανάλυση και σιγουρα όχι αρνητική κριτικη, το βιβλιο σας είναι πολύ αξιόλογο" κλπ;

Ή να μην γράψω τίποτα;

Senior Member
    Update: έκανα το σχόλιο και της εκανα follow. Δεν ξέρω αν θεωρηθεί κριπι, στην τελικη διαφήμιση για μένα είναι η ανάρτησή της. Ημουν ευγενικός και της είπα ότι θα διαβάσω κι άλλα βιβλία της (το οποίο ισχύει, γιατι ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του συγκεκριμένου βιβλίου, η γραφή της μου αρεσε)

Senior Member
    Τωρα ειδα ότι με ταγκαρε κιόλας, απλως επειδη εχω τη ρύθμιση έτσι που να με ταγκαρουν μόνο φίλοι μου, δεν μού ήρθε ειδοποίηση. Αρα καλώς απάντησα μάλλον, αλλα μήπως έπρεπε να είμαι καπως πιο υποτακτικος; Να έλεγα πχ "τιμή μου"; Ή είναι πολύ γλείψιμο; Της έγραψα ότι το βιβλίο της είναι πολύ αξιόλογο και τα οποια αδύναμα σημεία εγώ διεκρινα είναι υποκειμενικά κλπ , και ότι σίγουρα ία διαβάσω κι αλλα βιβλία της γιατί μου άρεσε η γραφή της. Ειναι αρκετό ή να το αλλαξω;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Skiouros8 View Post
    Τωρα ειδα ότι με ταγκαρε κιόλας, απλως επειδη εχω τη ρύθμιση έτσι που να με ταγκαρουν μόνο φίλοι μου, δεν μού ήρθε ειδοποίηση. Αρα καλώς απάντησα μάλλον, αλλα μήπως έπρεπε να είμαι καπως πιο υποτακτικος; Να έλεγα πχ "τιμή μου"; Ή είναι πολύ γλείψιμο; Της έγραψα ότι το βιβλίο της είναι πολύ αξιόλογο και τα οποια αδύναμα σημεία εγώ διεκρινα είναι υποκειμενικά κλπ , και ότι σίγουρα ία διαβάσω κι αλλα βιβλία της γιατί μου άρεσε η γραφή της. Ειναι αρκετό ή να το αλλαξω;
    Με αγχωσες με τόσες πληροφορίες.
    Γτ είσαι πάντα και με τα πάντα τόσο ενοχικός;; Να έχεις το θάρρος και την ευθύνη της γνώμης σου εσυ και μόνο εσυ!

Senior Member
    η ταραχη σου, δεν συναδει με την "σοβαροτητα" του περιστατικου. και ειναι κατι που σου συμβαινει συνεχεια με ολα, απ οτι εχω παρατηρησει.
    καλα της απαντησες κι εφοσον ειναι επαγγελματικος λογαριασμος με τοσους ακολουθους, δεν ειναι καθολου κριπι να την ακολουθεις.
    αλλα μην συνεχισεις την συζητηση καιτ ις απολογιες, αν δεν σε ρωτησει εκεινη κατι, γιατι θα γινει οντως κριπι..

τετοια και αλλα απλα θεματα της καθημερινοτητας, πρεπει να τα σκεφτεσαι και να τα επιλυεις μονος σου. εσυ ζητας για ολα γνωμες και βοηθεια σαν να εισαι ανηλικος..
    δεν ξερω αυτο αν ειναι αναγκη για προσοχη, οπως και ολες οι ιατρικες ανησυχιες που διαρκως μοιραζεσαι ή καποιου ειδους αγνοια.
    νομιζω ειναι το πρωτο... προσπαθεις να βρεις προσοχη απο τους γυρω σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by viviann View Post
    Με αγχωσες με τόσες πληροφορίες.
    Γτ είσαι πάντα και με τα πάντα τόσο ενοχικός;; Να έχεις το θάρρος και την ευθύνη της γνώμης σου εσυ και μόνο εσυ!
    ισχύει σε μεγάλο βαθμό ότι είμαι ενοχικός με τα πάντα. Δεν ξερω γιατί όμως. Και από τότε με τη μήνυση για την ανάρτηση για τις φόλες, έχω μια φοβία του τι γράφω και ποιος το διαβάζει. Σημερα πχ έκανα μια ανάρτηση επικριτική προς το Δημο και πισα ηοδευει για το καρναβάλι και ήμουν στο τσακ να μην την ποσταρω γιατί δεν έχω όρεξη αντιπαράθεση και φοβαμαι μηπως προσπαθήσουν να βλάψουν τις γατες αν ειμαι επικριτικος. Εντελει, προς το παρόν, συμφωνούν κι άλλοι μαζί μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    η ταραχη σου, δεν συναδει με την "σοβαροτητα" του περιστατικου. και ειναι κατι που σου συμβαινει συνεχεια με ολα, απ οτι εχω παρατηρησει.
    καλα της απαντησες κι εφοσον ειναι επαγγελματικος λογαριασμος με τοσους ακολουθους, δεν ειναι καθολου κριπι να την ακολουθεις.
    αλλα μην συνεχισεις την συζητηση καιτ ις απολογιες, αν δεν σε ρωτησει εκεινη κατι, γιατι θα γινει οντως κριπι..

τετοια και αλλα απλα θεματα της καθημερινοτητας, πρεπει να τα σκεφτεσαι και να τα επιλυεις μονος σου. εσυ ζητας για ολα γνωμες και βοηθεια σαν να εισαι ανηλικος..
    δεν ξερω αυτο αν ειναι αναγκη για προσοχη, οπως και ολες οι ιατρικες ανησυχιες που διαρκως μοιραζεσαι ή καποιου ειδους αγνοια.
    νομιζω ειναι το πρωτο... προσπαθεις να βρεις προσοχη απο τους γυρω σου.
    Εντελει μου απάντησε και στο σχόλιο και είπε ότι την εντυπωσίασε η κριτική μου. Εκει έπρεπε να απαντησω; Γιατι έβαλα απλα καρδουλα.

Δεν το κανω για να τραβήξω την προσοχή. Στα ιατρικα είναι για να ανακουφισω την ανησυχία μου, στα θέματα συμπεριφοράς είναι γιατι δεν είμαι σίγουρος και δεν ξέρω ποια είναι η πρεπουσα συμπεριφορά.

Senior Member
    η πρέπουσα συμπεριφορά κατα την γνωμη μου είναι η ευγένεια και ο σεβασμός των ορίων. οπότε, κάπου εκεί μέσα,στα όρια αυτά, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.