Πως να αποδεχτώ τα λάθοι μου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Junior Member

Πως να αποδεχτώ τα λάθοι μου

Καλησπέρα.
    Γενικά είμαι άνθρωπος που θέλω όλοι γύρο μου να είναι ευχαριστημένοι και να τα έχω καλά με όλους ( αν όχι με όλους τουλάχιστον με τους ανθρώπους της οικογένειας μου).
    Το θέμα μου είναι ότι πριν κάποιο καιρό έκανα κάποια λάθοι που όμως δεν μπορώ να τα αποδεχθώ και να τα συγχωρήσω στον εαυτό μου. Φοβάμαι πως όταν μαθευτούν όλοι θα με μισήσουν και θα με θεωρήσουν ψεύτικο αλλά δεν είχα ποτέ κακία πρόθεση. Το ξέρω ότι τα λάθοι μου αυτή τη στιγμή δεν διορθώνονται το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην τα ξανακάνω.
    Το πρόβλημα μου είναι ότι το μυαλό μου έχει κολλήσει εκεί και δεν μπορώ να πάω παρακάτω. Δεν μπορώ να προχωρήσω και να χαρώ. Ότι καλο και να γίνεται σκέφτομαι ότι δεν το αξίζω.

Πρώτα από όλα πρέπει να αποδεχτείς ότι η λέξη ''λάθη'' γράφεται με η, μπορεί βέβαια επειδή είναι πολλά τα λάθη σου να ενθουσιάστηκες και να έβαλες δύο φωνήεντα αντί για ένα. Κάνουμε και λίγο χιούμορ.
    Η αλήθεια είναι πως δεν μας δίνεις και πολλές πληροφορίες σχετικά με τα λάθη σου, βέβαια λάθη όλοι κάνουμε, η συνειδητοποίησή τους μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Χωρίς λάθη δεν θα υπήρχε εξέλιξη. Σημασία δεν έχει τόσο αν θα σε συγχωρέσουν σημασία έχει να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Τα λάθη θα συνεχίζουν να υπάρχουν αλλά μπορείς να επιλέγεις να κάνεις καλά πράγματα από δω και πέρα.

Junior Member
    Έχεις δίκιο για το ορθογραφικό μου λάθος.
    Το θέμα μου είναι ότι δεν τα έχω καθόλου καλά με τον εαυτό μου. Έχω απογοητεύσει εμένα τον ίδιο για το λόγο αυτό πιστεύω ότι θα απογοητεύσω και όλους τους άλλους. Νιώθω ότι δεν μπορώ να βρω τη δύναμη να πάω παρακάτω και έτσι κάνω στο τέλος μεγαλύτερο κακό στον εαυτό μου από ότι τα λάθη που σκέφτομαι ότι έχω κάνει.

Αν δεν βρίσκεσαι στο ίδιο επίπεδο με τον Στάλιν ή τον Χίτλερ έχεις ελπίδες.
    Όσο συνεχίζεις να κάνεις κακό στον εαυτό σου τόσο θα συνεχίζεις να κάνεις και στους άλλους. Βέβαια στις συμβουλές όλοι παίρνουμε το Όσκαρ. Άλλο όμως η θεωρία άλλο η πράξη. Γι' αυτό λένε όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι.
    Γενικότερα μιλώντας βέβαια γιατί όπως είπα δεν λες κάτι συγκεκριμένο.

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by G_ar View Post
    Καλησπέρα.
    Γενικά είμαι άνθρωπος που θέλω όλοι γύρο μου να είναι ευχαριστημένοι και να τα έχω καλά με όλους ( αν όχι με όλους τουλάχιστον με τους ανθρώπους της οικογένειας μου).
    Το θέμα μου είναι ότι πριν κάποιο καιρό έκανα κάποια λάθοι που όμως δεν μπορώ να τα αποδεχθώ και να τα συγχωρήσω στον εαυτό μου. Φοβάμαι πως όταν μαθευτούν όλοι θα με μισήσουν και θα με θεωρήσουν ψεύτικο αλλά δεν είχα ποτέ κακία πρόθεση. Το ξέρω ότι τα λάθοι μου αυτή τη στιγμή δεν διορθώνονται το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην τα ξανακάνω.
    Το πρόβλημα μου είναι ότι το μυαλό μου έχει κολλήσει εκεί και δεν μπορώ να πάω παρακάτω. Δεν μπορώ να προχωρήσω και να χαρώ. Ότι καλο και να γίνεται σκέφτομαι ότι δεν το αξίζω.
    Ξερεις καποιον αλανθαστο σημερα ?
    Πιστευεις οτι ο ανθρωπος γινεται καλυτερος μεσα απο τις συνεχείς επιτυχιες του που ισως του ερχονται αβιαστα στην ζωη του ή μεσα απο τα λαθη του και τα μαθηματα που του προσφερουν αυτα ?

Senior Member
    Οσο μαλακασ εισαι εσυ ειναι ολοι δεν εχεισ κατι το ιδιαιτερο

Senior Member
    φιλαρακι μου αποδέχτηκες οτι λαθος εκανες κι τωρα απ το 0 νεα αρχη κανεις κι σβήσε τα παλια. αν εχεις πνευματικο εξομολογησου κι πετα οτι παλιο σε κραταει πισω.
    αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα

Junior Member
    Το θέμα είναι ότι τα λάθη έχουν συνέπειες. Αυτές είναι που τρέμω....

Senior Member
    Το θέμα είναι ότι τα λάθη έχουν συνέπειες. Αυτές είναι που τρέμω....
    Εφόσον έχουν συνέπειες καλύτερα να τα παραδεχτείς πρώτος πριν μαθευτούν, αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Player View Post
    Εφόσον έχουν συνέπειες καλύτερα να τα παραδεχτείς πρώτος πριν μαθευτούν, αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.
    Αν με ρωτούσες και εμένα πριν καιρό αυτό θα σου έλεγα. Όμως τώρα έχω πνίγει από τους φόβους μου και δεν μπορώ να το κάνω. Αλλά δεν μπορώ να πάω και παρακάτω. Νιώθω παγιδευμένος... Το λάθος που έχω κάνει αφορά την προσωπική μου ζωή.

Marilou
    Guest
    Αν με ρωτούσες και εμένα πριν καιρό αυτό θα σου έλεγα. Όμως τώρα έχω πνίγει από τους φόβους μου και δεν μπορώ να το κάνω. Αλλά δεν μπορώ να πάω και παρακάτω. Νιώθω παγιδευμένος... Το λάθος που έχω κάνει αφορά την προσωπική μου ζωή.
    Καλημερα

Θες να πεις τις συνεπειες που θα εχεις ,αν τις ονομασεις ...

Οταν δινουμε ονομα στους φοβους μας τοτε μονο μπορουμε να τους αντιμετωπισουμε ...το να λες ενα γενικο φοβαμαι δεν βοηθαει ,ολοι φοβομαστε το αγνωστο

Senior Member
    Εγώ θα συμβουλέψω να μιλήσεις όπου πρέπει ειλικρινά ζητώντας να σε κρίνουν με επιείκεια είτε το έκανες για να ανέβεις στα μάτια του αλλου από φόβου μην τον χάσεις, είτε γτ κακώς πίστεψες ότι λέγοντας αυτά θα σε δει ο αλλιώς κάπως διαφορετικά κλπ κλπ
    Λάθη κάνουμε όλοι μας κάθε μέρα, το θέμα είναι όταν τα αντιλαμβανόμαστε να τα αντιμετωπίζουμε κοιτώντας τα κατάματα! Μη βασανίζεις άδικα την ψυχούλα σου, όταν το κανείς θα δεις τι χαζό ήταν όλο αυτό που γιγάντωνες κ φοβόσουν!
    Καλή τύχη σου εύχομαι!!

Senior Member
    Τα λαθη ειναι αναποφευκτη ενεργεια στην ζωη μας και μας βοηθουν να μαθουμε και να εξελιχτουμε μεσα απο αυτα.. Το θεμα ειναι να τα καταλαβαινεις να τα σκεφτεσαι και να βγαζεις τα συμπερασματα σου με σκοπο παντα να γινεσαι καλυτερος και να μην τα επαναλαμβανεις.. Καθε πραξη εχει συνεπειες. Ειτε αυτες ειναι καλες ειτε αυτες ειναι κακες.. Δεν κρινεις εναν ανθρωπο στην χειροτερη του μερα.. Η γνωμη μου ειναι αν αυτο το λαθος που εκανες σε προβληματιζει τοσο πολυ και μπορει να εχει συνεπειες αν οχι μονο σε σενα αλλα και σε αλλους καλο θα ηταν να εισαι ειλικρινης και να το πεις με οποιες συνεπειες και αν εχει αυτο.. Αλλωστε εαν η συνεπεια αυτου που εκανες ειναι αναποφευκτο να φανει καλυτερα να το κανεις μια ωρα νωριτερα και να παρεις την ευθυνη των πραξεων σου για να εχεις την συνειδηση σου καθαρη.. Εξαλλου ουδεις αλαναθαστος.. Δεν θεωρω οτι αν καποιος που σε ξερει στα αληθεια σε κρινει βαση της χειροτερης πραξης σου και δεν μπορεσει να σε συγχωρεσει.. Ολα θα ερθουν τα παντα θελουν χρονο