ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ... - Page 20
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 20 of 21 FirstFirst ... 1018192021 LastLast
Results 286 to 300 of 310
    Originally posted by oboro
    ισως χρειαστει να πηγαινω στα δικαστηρια η στην αστυνομια να μεταφραζω στα ελληνικα την επικοινωνια των Ελληνων με τι αρχες ασφαλειας της χωρας
    απο ενεργητικη επικοινωνια σε παθητικη....
    Γιατί το λες αυτό? Σίγουρα μεν η μετάφραση και η διερμηνεία είναι πρωτίστως παθητικές, καλύτερο τρόπο όμως να βοηθήθεις τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν δύσκολα μπορώ να φανταστώ.
    η παθητικη επικοινωνια , οπως πχ η αναπαραγωγη ιδεων και η μεταφορα γλωσσικα νοηματων απο την μια γλωσσα στην αλλη
    ειναι μια ολοκληρη επιστημη , την οποια ουτε κατεχω , ουτε θαθελα ηθικα μια μερα να κατηγορηθω οτι εκανα αυτο πυ κανουν σημερα στην δικη μου επιστημη , γιατροι , δασκαλοι και δικηγοροι η απλες χαρτοριχτες ....
    σπουδασα ψυχολογια που σημαινει μπορω να αναλυω καταστασεις και να βγαζω μεθοδικα και συκροτημενα επιστημονικα συμπερασματα...
    η επικοινωνια ειναι προυποθεση κοινωνικης ευημεριας οχι μονο του ατομου αλλα κυριως της κοινωνιας των πολιτων μιας πολιτειας που βρισκεται σε φαση αναζητησης λυσεων και ρποσαρμογης σε νεα δεδομενα στο παγκοσμιο γιγνεσθαι...
    αν αυτο το εργο το επιτελεσουν ακομα μια φορα οι λογιστες
    θα αποτυχει εν την γεννεσει του

θα σου δωσω ενα παραδειγμα ...
    εδωσα εντολη στον δικηγορο μου να πουλησει το σπιτι μου στην ελλαδα και μου στειλε στην Γαλλια καποια χρηματα τα οποια αγορασα αμεσως μετοχες σε ευρω για να παιρνω καποιους τοκους μεχρι να δω τι θα μπορουσα να κανω για στεγαση και εργασια ...
    αφου συνενοηθηκα με το κρατος για τα δικαιωματα μου σαν ανεργος αστεγος , που επηγει να λυσει το στεγαστικο πρωτα αφου με το επιδομα θα μπορουσα να επιβιωσω μεχρι να βρω δουλια, πουλησα τις μετοχες και αγορασα ενα στουντιο...
    χθες μου ρθε μια εντολη κατασχεσης για 55000 ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    αν δεν ημουνα υπο θεραπεια αγχολυτικων ισως η πιεση να με ειχε σκοτωσει ...
    Παω στην εφορια και μου λενε λειπει το συρβαλιου δηλαδη το χαρτι που βγαζει η τραπεζα και που υπολογιζει την τιμη αγορας πωλησης , γιατι φορολογηται καθε συναλλαγη ανω των 20.000 ευρω και η δικη μου ηταν 306100... το συρβαλιου ειναι 4000 ευρω και κατα πασα πιθανοτητα δεν οφειλω δραχμη γιατι το συνολικο μου εισοδημα δεν εφτανε το αφορολογητο οριο...επειδη ομως ελειπε το χαρτι φορλογησαν το συνολο της πωλησης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!1
    Σημειωτεο οτι ο λογιστης μου πληρωνεται απο το κρατος και οριζεται απο το κρατος...
    Αφου μου εξηγησε ευγενεστατα το υπαλληλος τι επερεπε να κανω του ειπα το εξης απλο στην γλωσσα τους ...αν πεθαινα απο μια συγκοπη η ενα εγκεφαλικο , μικρο το κακο....
    θα μου περνατε το σπιτι που αγορασα και θα βγαινατε κερδισμενοι...
    ομως μπορει να εμενα φυτο για καμμια 20 χρονια με τοσο καλη ιατρικη περιθαλψη και συστημα υγειας που εχετε το καλυτερο στον πλανητη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    σε αυτη την περιπτωση θα μπαινατε σιγουρα μεσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ερωτηση ...ειναι δυσκολο ενας γραφιας να παιρνει ακποια μαθηματα ψυχολογιας στο πανεπιστημιο?

οσοι αρνουνται να βλεπουν το ποσο σημαντικο θεμα για καθε κοινωνια οσο αναπτυγμενη
    και να θεωρειται ειναι η βελτιωση της επικοινωνιας εθελοτυφλουν...
    ειναι μονοδρομος σε καθε μορφης εξελιξη και αναπτυξη βαθους...
    ειναι αυτο που θα δειξει ποιοι θα μενουν πισω και ποιοι θα προχωρησουν μαζι στο μελλον...
    ατομικα η συλλογικα ισχυει ενα και το αυτο....
    οσο απαραιτητο ειναι για ενα γιατρο , ψυχολογο , λογιστη, παπα, δασκαλο , κλπ ο πολιτης να μπορει να εκθεσει σωστα τα συμπτωματα της δυσλειτουργιας στο σωμα , στο μυαλο , στην δουλια , στην πιστη του , αλλο τοσο απαραιτητο ειναι για τον πολιτη , την κοινωνικη ομαδα και την κοινωνια στο συνολο της , να γινεται ακουστη απο την εξουσια και αυτοι που την ασκουν να βγουν απο τα γυαλινα φρουρια και να επικοινωνησουν με τον απλο καθημερινο ανθρωπο , προσωπικα , ατομικα και οχι συλλογικα ανωνυμα και αοριστα ....
    Η δομη της εξουσιας οπως εχει σημερα δεν εξυπηρετει την επικοινωνια....
    Τα ΜΜΕ , η παθητικη τηλεοραση , τα στερεοτυπα και οι προκαταληψεις , μας κρατανε καρφωμενους στην μετριοτητα και στην αισθηση της απομονωσης περισσοτερο παρα ποτε...
    Να γιατι ψαχνω ασταματητα τροπους για βελτιωση της επικοινωνιας παντου στην ζωη μου
    εδω και στον εξω κοσμο....
    Γιατι ουδεις εκω κακος ...

Banned
    Originally posted by πανος12345

Να γιατι ψαχνω ασταματητα τροπους για βελτιωση της επικοινωνιας παντου στην ζωη μου

δεν ειναι κακο να ψαχνεις,
    κακο ειναι να μην κανεις ενα κρατει και να πεις,
    που ειμαι και πως παω.

Γιατι αν πας στραβα και δεν το καταλαβεις, εσυ απλα συνεχιζεις να ψαχνεις....

Originally posted by krino

δεν ειναι κακο να ψαχνεις,
    κακο ειναι να μην κανεις ενα κρατει και να πεις,
    που ειμαι και πως παω.

Γιατι αν πας στραβα και δεν το καταλαβεις, εσυ απλα συνεχιζεις να ψαχνεις....
    για να σου φυγει η απορια θεωρω οτι το φορουμ εχει αποδειξει απο μονο του την αδυναμια επικοινωνιας των μελων του με την σημερινη του τακτικη διαχειρησης της επικοινωνιας ...
    το δικο μου μερος εχει ηδη ολοκληρωθει και δεν θα ξαναεπιστρεψω μεχρι να υπαρξουν οι αναλογες απαντησεις ...
    καποιοι προσπαθουν να με διωξουν..
    καποιοι αλλοι προσπαθουν να με κρατησουν ...
    κανεις δεν δικαιουται ομως να κανει ουτε το ενα ουτε το αλλο...
    αυτοι ειναι λαθος οχι εγω..
    γιατι οπως εγραψες καποτε μονος σου η επικοινωνια χρειαζεται παραπανω απο 2 για να γινει
    κανεις δεν μπορει να επικοινωνει μονος του...
    οσοι θελουν να επικοινωνουν μαζι μου ειναι ευπροσδεκτοι , μονο που εχω δικαιωμα οπως εσυ να καθορισω τον τροπο επικοινωνιας μαζι μου ...ειμαι πιο απαιτητικος απο την διαχειρηση του φορουμ...
    θελω σεβασμο και προσοχη , ενδιαφερον και ανταποκριση ....
    αν δεν τα εχω κλεινω την επαφη μου με καποιους ....
    ενα φορουμ ειναι μια μικρη κοινωνια ....
    μια κοινωνια αποτελειται απο πολλ ατομα ..
    μεχρι σημερα η θεληση των πολλων εγινε εξουσια χωρις ωστοσω να αποφερει τα αναλογα οφελη ουτε στην κοινωνια , ουτε σε ολα τα ατομα ....
    εγω εχω δικο μου τροπο επικοινωνιας και απευθυνομαι μονο σε οσους μπορουν να υπογραψουν το κοινωνικο συμβολαιο που τους προτεινω με αυτους τους ορους ...

Banned

για να σου φυγει η απορια θεωρω οτι το φορουμ εχει αποδειξει απο μονο του την αδυναμια επικοινωνιας των μελων του με την σημερινη του τακτικη διαχειρησης της επικοινωνιας ...
    το δικο μου μερος εχει ηδη ολοκληρωθει και δεν θα ξαναεπιστρεψω μεχρι να υπαρξουν οι αναλογες απαντησεις ...

κοιτα πανο,
    πιο πολυ απο εμενα, δεν πιστευω να σε εχθρευεται κανεις.
    Εχω δεχθει αρκετες επιθεσεις εδω μεσα, εχω κανει παρα πολλους εχθρους και ξερω αρκετους που θα ετριβαν τα χερια τους αν τελικα επιτυγχαναν το σκοπο τους.

Μεσα απο χρονια πια σε φορουμ,
    εμαθα ενα πραγμα,
    οτι εαν φτασω στο επιπεδο να ετεροκαθοριζομαι το εχω χασει το παιχνιδι.
    Λες οτι υπαρχει κοσμος που θελει να φυγεις η να κατσεις.
    Και τι σε κοφτει εσενα, αν υπαρχει ο ταδε που λεει το ταδε?

Πρεπει να σε κοφτει ομως αν τα σχολια σου (σε απαντησεις προβληματων αναφερομαι) δεν βρισκουν ανταποκριση.

γιατι οπως εγραψες καποτε μονος σου η επικοινωνια χρειαζεται παραπανω απο 2 για να γινει

ξερεις θα σου πω,
    οτι εχω παρατηρησει μερικες φορες,
    οτι προσπαθεις να επιβαλεις ενα μορατοριουμ επικοινωνιας.
    Κατι που το βρισκω αστοχο.
    Εγω συνηθως λεω την γνωμη μου σε οποιον δω οτι εχω κατι να πω και τελος.
    Ειτε επικοινωνει ειτε δεν επικοινωνει, δεν ειναι δικο μου προβλημα και δεν μου πεφτει λογος να το λυσω.
    Ουτε σε εμενα, ουτε σε εσενα ουτε σε κανενα.
    Προβληματα αλλων που δεν μας εχουν ζητηθει να λυθουν, δεν μας αφορουν.

οσοι θελουν να επικοινωνουν μαζι μου ειναι ευπροσδεκτοι , μονο που εχω δικαιωμα οπως εσυ να καθορισω τον τροπο επικοινωνιας μαζι μου ...ειμαι πιο απαιτητικος απο την διαχειρηση του φορουμ...

δεν το σχολιαζω αυτο που βαζεις.
    Σαφεστατα εχεις δικαιωμα να απαιτεις τους ορους που επικοινωνεις.
    Εκεινο ομως που δεν εχεις δικαιωμα ειναι να τους επιβαλλεις.

μεχρι σημερα η θεληση των πολλων εγινε εξουσια χωρις ωστοσω να αποφερει τα αναλογα οφελη ουτε στην κοινωνια , ουτε σε ολα τα ατομα ....

υπερβάλλεις τωρα....
    4-5 ατομα δεν μπορουν να εχουν καμια εξουσια, εκτος αν το αφησεις εσυ να ειναι ετσι.
    Και εδω 4-5 ατομα δεν ειναι οι πολλοι.

εγω εχω δικο μου τροπο επικοινωνιας και απευθυνομαι μονο σε οσους μπορουν να υπογραψουν το κοινωνικο συμβολαιο που τους προτεινω με αυτους τους ορους ...

δεν εχω παρα να σου πω,
    καλη τυχη σε αυτη την αναζητηση σου, οσο και στην συναψεις τετοιων συμβολαίων.

κοιτα πανο,
    πιο πολυ απο εμενα, δεν πιστευω να σε εχθρευεται κανεις.
    Εχω δεχθει αρκετες επιθεσεις εδω μεσα, εχω κανει παρα πολλους εχθρους και ξερω αρκετους που θα ετριβαν τα χερια τους αν τελικα επιτυγχαναν το σκοπο τους.

Μεσα απο χρονια πια σε φορουμ,
    εμαθα ενα πραγμα,
    οτι εαν φτασω στο επιπεδο να ετεροκαθοριζομαι το εχω χασει το παιχνιδι.
    Λες οτι υπαρχει κοσμος που θελει να φυγεις η να κατσεις.
    Και τι σε κοφτει εσενα, αν υπαρχει ο ταδε που λεει το ταδε?

Πρεπει να σε κοφτει ομως αν τα σχολια σου (σε απαντησεις προβληματων αναφερομαι) δεν βρισκουν ανταποκριση.

ξερεις θα σου πω,
    οτι εχω παρατηρησει μερικες φορες,
    οτι προσπαθεις να επιβαλεις ενα μορατοριουμ επικοινωνιας.
    Κατι που το βρισκω αστοχο.
    Εγω συνηθως λεω την γνωμη μου σε οποιον δω οτι εχω κατι να πω και τελος.
    Ειτε επικοινωνει ειτε δεν επικοινωνει, δεν ειναι δικο μου προβλημα και δεν μου πεφτει λογος να το λυσω.
    Ουτε σε εμενα, ουτε σε εσενα ουτε σε κανενα.
    Προβληματα αλλων που δεν μας εχουν ζητηθει να λυθουν, δεν μας αφορουν.

δεν το σχολιαζω αυτο που βαζεις.
    Σαφεστατα εχεις δικαιωμα να απαιτεις τους ορους που επικοινωνεις.
    Εκεινο ομως που δεν εχεις δικαιωμα ειναι να τους επιβαλλεις.

υπερβάλλεις τωρα....
    4-5 ατομα δεν μπορουν να εχουν καμια εξουσια, εκτος αν το αφησεις εσυ να ειναι ετσι.
    Και εδω 4-5 ατομα δεν ειναι οι πολλοι.

δεν εχω παρα να σου πω,
    καλη τυχη σε αυτη την αναζητηση σου, οσο και στην συναψεις τετοιων συμβολαίων.

εχω την ταση να μιλαω συμβολικα ενω εσυ εισαι θετικιστης και αυτο καμμια φορα μας φερνει σε τεχνικη ασυμβατοτητα
    το \"κοινωνικο μου συμβολαιο\" το υπεγραψες ρπο καιρου μαζι μου γιατι δεν χρειαζεται μελανι αλλα ορους επικοινωνιας που εκπληρεις... τιθασευεις με αυτοελεγχο την επιθετικοτητα σου και αυτο ειναι προυποθεση επικοινωνιας οχι μνο μαζι μου αλλα με τον οποινδηποτε εδω η αλλου!
    οι εχθρες που αναφερεις οφειλονται στο οτι καποιοι δεν μπορουν να κανουν απλα το ιδιο λογω του οτι πραγματι ειναι ψυχικα ασθενεις , οχι με την εννοια που ισως τους προσδιδει η κοινωνια με την ταμπελα , αλλα με μια αλλη που προσπαθω συνειδητα να φερω στο προσκηνιο εδω με σκοπο θεραπευτικο δηλαδη την επικοινωνιακη δυνατοτητα...
    μη με ρωτησεις γιατι το κανω..
    ισως να μην καταλαβεις την απαντηση μου..
    ενας γονιος προσπαθει να δωσει στοπαιδι του οσα στερηθηκε καιεγω επειδη δεν εχω παιδια, το κανω στην κοινωνια ...

Banned

οι εχθρες που αναφερεις οφειλονται στο οτι καποιοι δεν μπορουν να κανουν απλα το ιδιο λογω του οτι πραγματι ειναι ψυχικα ασθενεις , οχι με την εννοια που ισως τους προσδιδει η κοινωνια με την ταμπελα , αλλα με μια αλλη που προσπαθω συνειδητα να φερω στο προσκηνιο εδω με σκοπο θεραπευτικο δηλαδη την επικοινωνιακη δυνατοτητα...

πανε,
    μην κρινεις για να μην κριθεις!!!

οσο γιατι το κανεις, εσυ ξερεις και εμενα μου περισευει....

Κατα τα αλλα χαιρετω προς το παρον,
    παω μια εκδρομουλα.

πανε,
    μην κρινεις για να μην κριθεις!!!

οσο γιατι το κανεις, εσυ ξερεις και εμενα μου περισευει....

Κατα τα αλλα χαιρετω προς το παρον,
    παω μια εκδρομουλα.
    καλα να περασεις φιλε μου..
    εγω αυριο θα πεταχτω μεχρι τις Ινδιες !
    Ξερεις που ? διπλα στον σταθμο του βορρα στο παρισι που ειναι το ινδικο καρτιε!!!!!!!!!!!!!!!!
    τι σχολειο ειναι η ζωη αν βρεις τον δρομο στην μαθηση ....
    http://www.templeganesh.fr/images/Fgan08fg2.jpg

Senior Member
    Originally posted by Alobar
    \'Η ελευθερια ειναι η πιο αναληθης εννοια που διδαχτηκε στους Ελληνες , τουλαχιστον οσα χρονια διηρκεσε η παρουσια μου στην Ελλαδα που δεν ηταν και λιγα ...
    Για 50 ολοκληρα χρονια , εμαθα να μισω τους γειτονες μου , να τους φοβαμαι οτι θελουν να μου παρουν την πατριδα μου , την γυναικα μου το βιος μου...
    εμαθα οτι ημουν καποτε σημαντικος λαος και οτι φταινε οι Τουρκοι που σημερα εχω μεινει τοσο πολυ πισω σε ολα στην Ευρωπη....
    εμαθα οτι ελευθερια σημαινει να κανω οτι θελω , χωρις κανεις να μου λεει τι και πως να το κανω....
    Ειναι ομως αυτο η αληθεια?
    Ειναι σωστο να φοροδιαφευγω?
    ειναι σωστο να ξενοπηδαω?
    ειναι σωστο να παντρευομαι για την προικα της γυναικας μου?
    ειναι σωστο να μαθαινω στα παιδια μου να μισουνε τους γειτονες τους?
    ειναι σωστο να δινω φακελακι στον γιατρ για να βαλει την μανα μου στο χειρουργειο αντι καποια αλλη?
    ειναι σωστο να φοβαμαι να πω στην μανα μου οτι πηρα αποβολη στο σχολειο?
    ειναι σωστο να μην χωριζω με την γυναικα μου για τα παιδια?
    ειναι σωστο να βγαζω επιθετικοτητα σε οτιδηποτε ακουγεται αγνωστο?
    ειναι σωστο να μην θελω να μαθω την αληθεια γιατι την φοβαμαι για το πως βρεθηκα σε αυτο τον κοσμο? για το τι ακριβως χρωσταω στους γονεις μου και στην πολιτεια που με εκπαιδευσε?... Οτι ενας ομοφυλοφιλος ειναι απλα καποιος σαν και μας ολους , που προτιμα να κοιμαται με ανδρες αντι για γυναικες...Μπορει να γινει παναξιος πατερας η μητερα , πρωθυπουργος η υπουργος , επιχειρηματιας η εργατης οικοδομης...
    Μονο που ειναι κριμα να γινει καποιος ομοφυλοφιλος , απλα και μονο γιατι η μανα του δεν καταλαβε ποτε οτι ο ανδρισμος δεν μετριεται με το μεγεθος του πεους , ουτε με το νουμερο του λογαριασμου καποιου στην τραπεζα....
    συχνα συμβαινει αυτο που φοβομαστε περισσοτερο να το παθαινουμε....
    αν ας πουμε ο Αλβανος που ηρθε να μεινει στην πολυκατοικια μας βλεπει τα ματια των γειτονων να τον κοιταζουν σαν εξωγηινο, το αφεντικο του να τον κρατα παρανομο και να τον πληρωνει με μισο μεροκαματο και καμμια φορα και καθολου με την απειλη της καταγγελιας στην αστυνομια , ναι ισως μια μερα να τον κανουμε μονοι μας εγκληματια...
    πραγαμτι το ινερνετ μοιαζει με τον εξω κοσμο...
    ομως μας κανει οπως ειναι ο εξω κοσμος?
    εμενα δεν μου κανει και θελω να τον αλλαξω...
    χωρις να βαλω κουκουλα και να βγω παγανια να σπαω την πρειουσια του αλλου..
    χωρις να τρωω το παραμυθι οτι για ολα οσα συμβαινυν γυρω μας φταει ο ταδε η ο δεινα υπουργος η ο πρωθυπουργος και αμα τον αλλαξω δια μαγειας ολα θα γινουν μελι...
    η κοινωνια μας ειναι βαρια αρρωστη...
    οι θεσμοι μας ειναι βαρια τραυματισμενοι... η εξελιξη ειναι μονοδρομος....
    Οτι η αλλαγη ειναι δειγμα υγειας σε καποιο εθνος , πολιτεια , κοινωνια...
    Αρκει να το θελουν οι περισοτεροι....\'.

Καλημέρα. Έχοντας επίτηδες αφήσει έξω τις αναφορές στο κείμενό σας που αφορούν το θέμα που υπάρχει με εσάς και το φόρουμ, και το οποίο δε με αφορά και δε θέλω να γνωρίσω, απλά να σας πω πόσο σύμφωνη με βρίσκετε, μιας και αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι από πολύ μικρή και προσπαθώ να \'λειτουργώ\' σε αυτό τον κόσμο, όσο είναι δυνατόν με βάση τις δυνατότητές μου. Μια μικρή \'σφήνα\' στο τόπικ από μένα. Και πάλι καλημέρα.
    αγαπητη μου φιλη σε ευχαριστω που εμμεσα διακαιολογεις την παρουσια μου εδω...
    αχ τι κανουν αυτες οι λεξεις κλειδια στα ψαχτηρια του διαδικτυου!
    Φανταζομαι καποια μερα οπως και εγω , μαλλον κατα τυχη να βρεθηκες εδω μεσα ψαχνοντας ισως απο περιεργεια να δεις που θα μπορουσε να φανει χρησιμο το διαδικτυο στην επιλυση κοινωνικων και ατομικων προβληματων....
    Γιαυτο ειμαι ακομα εδω φιλεναδα...
    Γιατι πιστευω πολυ στο διαδικτυο και στον αιωνα του που μολις ξεκινησε χαρασοντας την επικοινωνια σαν την λεξη- κλειδι για την καλως εννοουμενη παγκοσμιοποιηση....
    Καλησπέρα. Θα ήθελα λίγο να ξεκαθαρίσω απ\' τη μεριά μου δυο πραγματάκια για να μην υπάρξουν παρανοήσεις. Παρακολούθησα τελικά κάποια απ\' τα δρώμενα και εδώ και στο άλλο τόπικ. Τα συμπεράσματα, αν έβγαλα, είναι δικά μου. Όσον αφορά εμένα, τοποθετήθηκα εδώ τρεις φορές αν θυμάμαι καλά. Οι δυο αφορούσαν αποκλειστικά το θέμα \'αλκοόλ\' και η τρίτη είναι η παραπάνω, με το σχολιασμό μου στο κείμενό σας. Δε \'δικαιολογώ έμμέσως\' την παρουσία σας στο φόρουμ, πρώτον γιατί δε με αφορά και δεύτερον γιατί είναι ένας χώρος για τον οποίο ο καθένας επιλέγει το αν και πώς θα υπάρξει μέσα σε αυτόν. Προσωπικά, δεν είμαι \'φίλη\' των έμμεσων τρόπων προσέγγισης των πραγμάτων γενικά στη ζωή μου, επομένως και στο διαδίκτυο. Το θεωρώ κομμάτι της \'κανονικής\' ζωής, και όχι μια άλλη πραγματικότητα. Δεν είμαι τυχαία εδώ, υπάρχω σε φόρουμς πολλά χρόνια και στο συγκεκριμένο σαν ενεργό μέλος, αφού βγήκα απ\' τον αλκοολισμό. Δεν επιθυμώ να υπάρχω μέσα από τους \'μεν\' ή τους \'δε\', παρά μόνο μέσα από εμένα. Κάτι που εφαρμόζω και στη ζωή μου δηλαδή. Η μόνη μου συμμετοχή σε ομάδες, αφορά αποκλειστικά τον εθελοντισμό, δηλαδή \'ου λόγω αλλά έργω\'. Όλα αυτά τα γράφω σε συνάρτηση με το παρακάτω που είπατε:

\'καποιοι προσπαθουν να με διωξουν..
    αυτοι ειναι λαθος οχι εγω...\'.

Δεν ανήκω ούτε στην πρώτη σας πρόταση, ούτε στη δεύτερη, επειδή απλά σχολίασα θετικά το κείμενό σας. Με βρήκε σύμφωνη το κείμενο αυτό καθαυτό. Επιτρέψτε μου λοιπόν να μην έχω θέση στην παραπάνω παράγραφο. Θα ξανασχολιάσω θετικά ο,τιδήποτε δικό σας ή κάποιου άλλου μέλους, αδιαφορώντας για τα πρόσωπα, και αυτό είναι επιλογή μου. Ευχαριστώ και πάλι.

\'Η ελευθερια ειναι η πιο αναληθης εννοια που διδαχτηκε στους Ελληνες , τουλαχιστον οσα χρονια διηρκεσε η παρουσια μου στην Ελλαδα που δεν ηταν και λιγα ...
    Για 50 ολοκληρα χρονια , εμαθα να μισω τους γειτονες μου , να τους φοβαμαι οτι θελουν να μου παρουν την πατριδα μου , την γυναικα μου το βιος μου...
    εμαθα οτι ημουν καποτε σημαντικος λαος και οτι φταινε οι Τουρκοι που σημερα εχω μεινει τοσο πολυ πισω σε ολα στην Ευρωπη....
    εμαθα οτι ελευθερια σημαινει να κανω οτι θελω , χωρις κανεις να μου λεει τι και πως να το κανω....
    Ειναι ομως αυτο η αληθεια?
    Ειναι σωστο να φοροδιαφευγω?
    ειναι σωστο να ξενοπηδαω?
    ειναι σωστο να παντρευομαι για την προικα της γυναικας μου?
    ειναι σωστο να μαθαινω στα παιδια μου να μισουνε τους γειτονες τους?
    ειναι σωστο να δινω φακελακι στον γιατρ για να βαλει την μανα μου στο χειρουργειο αντι καποια αλλη?
    ειναι σωστο να φοβαμαι να πω στην μανα μου οτι πηρα αποβολη στο σχολειο?
    ειναι σωστο να μην χωριζω με την γυναικα μου για τα παιδια?
    ειναι σωστο να βγαζω επιθετικοτητα σε οτιδηποτε ακουγεται αγνωστο?
    ειναι σωστο να μην θελω να μαθω την αληθεια γιατι την φοβαμαι για το πως βρεθηκα σε αυτο τον κοσμο? για το τι ακριβως χρωσταω στους γονεις μου και στην πολιτεια που με εκπαιδευσε?... Οτι ενας ομοφυλοφιλος ειναι απλα καποιος σαν και μας ολους , που προτιμα να κοιμαται με ανδρες αντι για γυναικες...Μπορει να γινει παναξιος πατερας η μητερα , πρωθυπουργος η υπουργος , επιχειρηματιας η εργατης οικοδομης...
    Μονο που ειναι κριμα να γινει καποιος ομοφυλοφιλος , απλα και μονο γιατι η μανα του δεν καταλαβε ποτε οτι ο ανδρισμος δεν μετριεται με το μεγεθος του πεους , ουτε με το νουμερο του λογαριασμου καποιου στην τραπεζα....
    συχνα συμβαινει αυτο που φοβομαστε περισσοτερο να το παθαινουμε....
    αν ας πουμε ο Αλβανος που ηρθε να μεινει στην πολυκατοικια μας βλεπει τα ματια των γειτονων να τον κοιταζουν σαν εξωγηινο, το αφεντικο του να τον κρατα παρανομο και να τον πληρωνει με μισο μεροκαματο και καμμια φορα και καθολου με την απειλη της καταγγελιας στην αστυνομια , ναι ισως μια μερα να τον κανουμε μονοι μας εγκληματια...
    πραγαμτι το ινερνετ μοιαζει με τον εξω κοσμο...
    ομως μας κανει οπως ειναι ο εξω κοσμος?
    εμενα δεν μου κανει και θελω να τον αλλαξω...
    χωρις να βαλω κουκουλα και να βγω παγανια να σπαω την πρειουσια του αλλου..
    χωρις να τρωω το παραμυθι οτι για ολα οσα συμβαινυν γυρω μας φταει ο ταδε η ο δεινα υπουργος η ο πρωθυπουργος και αμα τον αλλαξω δια μαγειας ολα θα γινουν μελι...
    η κοινωνια μας ειναι βαρια αρρωστη...
    οι θεσμοι μας ειναι βαρια τραυματισμενοι... η εξελιξη ειναι μονοδρομος....
    Οτι η αλλαγη ειναι δειγμα υγειας σε καποιο εθνος , πολιτεια , κοινωνια...
    Αρκει να το θελουν οι περισοτεροι....\'.

Καλημέρα. Έχοντας επίτηδες αφήσει έξω τις αναφορές στο κείμενό σας που αφορούν το θέμα που υπάρχει με εσάς και το φόρουμ, και το οποίο δε με αφορά και δε θέλω να γνωρίσω, απλά να σας πω πόσο σύμφωνη με βρίσκετε, μιας και αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι από πολύ μικρή και προσπαθώ να \'λειτουργώ\' σε αυτό τον κόσμο, όσο είναι δυνατόν με βάση τις δυνατότητές μου. Μια μικρή \'σφήνα\' στο τόπικ από μένα. Και πάλι καλημέρα.
    αγαπητη μου φιλη σε ευχαριστω που εμμεσα διακαιολογεις την παρουσια μου εδω...
    αχ τι κανουν αυτες οι λεξεις κλειδια στα ψαχτηρια του διαδικτυου!
    Φανταζομαι καποια μερα οπως και εγω , μαλλον κατα τυχη να βρεθηκες εδω μεσα ψαχνοντας ισως απο περιεργεια να δεις που θα μπορουσε να φανει χρησιμο το διαδικτυο στην επιλυση κοινωνικων και ατομικων προβληματων....
    Γιαυτο ειμαι ακομα εδω φιλεναδα...
    Γιατι πιστευω πολυ στο διαδικτυο και στον αιωνα του που μολις ξεκινησε χαρασοντας την επικοινωνια σαν την λεξη- κλειδι για την καλως εννοουμενη παγκοσμιοποιηση....
    Καλησπέρα. Θα ήθελα λίγο να ξεκαθαρίσω απ\' τη μεριά μου δυο πραγματάκια για να μην υπάρξουν παρανοήσεις. Παρακολούθησα τελικά κάποια απ\' τα δρώμενα και εδώ και στο άλλο τόπικ. Τα συμπεράσματα, αν έβγαλα, είναι δικά μου. Όσον αφορά εμένα, τοποθετήθηκα εδώ τρεις φορές αν θυμάμαι καλά. Οι δυο αφορούσαν αποκλειστικά το θέμα \'αλκοόλ\' και η τρίτη είναι η παραπάνω, με το σχολιασμό μου στο κείμενό σας. Δε \'δικαιολογώ έμμέσως\' την παρουσία σας στο φόρουμ, πρώτον γιατί δε με αφορά και δεύτερον γιατί είναι ένας χώρος για τον οποίο ο καθένας επιλέγει το αν και πώς θα υπάρξει μέσα σε αυτόν. Προσωπικά, δεν είμαι \'φίλη\' των έμμεσων τρόπων προσέγγισης των πραγμάτων γενικά στη ζωή μου, επομένως και στο διαδίκτυο. Το θεωρώ κομμάτι της \'κανονικής\' ζωής, και όχι μια άλλη πραγματικότητα. Δεν είμαι τυχαία εδώ, υπάρχω σε φόρουμς πολλά χρόνια και στο συγκεκριμένο σαν ενεργό μέλος, αφού βγήκα απ\' τον αλκοολισμό. Δεν επιθυμώ να υπάρχω μέσα από τους \'μεν\' ή τους \'δε\', παρά μόνο μέσα από εμένα. Κάτι που εφαρμόζω και στη ζωή μου δηλαδή. Η μόνη μου συμμετοχή σε ομάδες, αφορά αποκλειστικά τον εθελοντισμό, δηλαδή \'ου λόγω αλλά έργω\'. Όλα αυτά τα γράφω σε συνάρτηση με το παρακάτω που είπατε:

\'καποιοι προσπαθουν να με διωξουν..
    αυτοι ειναι λαθος οχι εγω...\'.

Δεν ανήκω ούτε στην πρώτη σας πρόταση, ούτε στη δεύτερη, επειδή απλά σχολίασα θετικά το κείμενό σας. Με βρήκε σύμφωνη το κείμενο αυτό καθαυτό. Επιτρέψτε μου λοιπόν να μην έχω θέση στην παραπάνω παράγραφο. Θα ξανασχολιάσω θετικά ο,τιδήποτε δικό σας ή κάποιου άλλου μέλους, αδιαφορώντας για τα πρόσωπα, και αυτό είναι επιλογή μου. Ευχαριστώ και πάλι.
    πολυ σωστη η παρενθεση σας φιλη ..δεν εννουσα το δικο σας σχολιο γιατι ειδε το φως της δημσιοτητας ..
    εννοουσα πολλα αλλα σχολια που δεν θελουν να δουν το φως της δημοσιοτητας αλλα μου εχουν απευθυνθει μεχρι σημερα σαν προσωπικα μηνύματα...
    ειναι σαφες εξαλου οτι εχετε ενεργο συμμετοχη σε αυτο που λεγετε εθελοντισμος..
    επιτρεψτε μου μον να κανω μια παρατηρηση σχετικα με το χολιο σας για τα εργα η τα λογια...
    θα παρω για παραδειγμα την φωτια ...
    ο κρινος πηγε να την σβησει...
    εγω δεν πηγα γιατι δεν εχω χρηματα να πληρωσω καλοκαιριατικα το αεροπορικο εισητηριο με τον πρωην εθνικο μας αερομεταφορεα....
    ομως εδω και τοσα χρονια γραφω συνεχεια σε διαφορα φοουμοτι ακουω εδω στην γαλλια να λενε αυτοι που ηρθαν για να τι σβησουν η μαλλον για να μας μαθουν τι πρεπει να κανουμε για να μην τους ξανακαλεσουμε
    γιατι φανταζομαι το ξερετε το παραμυθι με τον βοσκο και τον λυκο....
    αυτο που ειπαν ειναι να καθαριζουμε τους δρομους απο τα χαμοκλαδα για να μην μπορει να περναει η φωτιααπο το ενα πεζοδρομιο στο αλλο..
    προσλαβαμε προσφατα καποιες χιλιαδες αγροφυλακες ..
    τους ειδε κανενας εκει στην μαχη της φωτιας ?
    η μονη εθελοντικη προσφορα μου ειναι απλα να το ξαναγραφω ωσπου να το καταλαβουν καποιοι υπευθυνοι η να το απιτησουν καποιοι πολιτες ..και νομιζω οτι ειναι ηδη σημαντικη για να μην μαπινει στο ιδιο καλαθι με αυτων που ριχνον το νερο με τα πλαστικα μπουκαλακια οταν η φωτια εχει ηδη φτασει στην αυλη τους ...

ζητησα χθες απο καποιον ειδικο απο αυτους που ερχονται συχνα εδω μεσα , να ενημερωσει το κοινο του φορουμ για τον κοινωνικο χαρτη της ελλαδας
    τι υπαρχει διαθεσιμο σημερα για την διαχειρηση αμεσων οικοεγενιακων περιστατικων
    κανεις δεν εχει κατι να πει? κανεις δεν αισθανεται την αναγκη να ενημερωθουν οσοι εχουν αμεση αναγκη οπως πχ ο γλαυκος?
    φυση εσυ μηπως ξερεις κατι σχετικο?

Senior Member
    Γεια σου πάνο,
    Αναρωτιέμαι γιατί ρωτάς εμένα….. δήλωσα πουθενά πρωθυπουργός ή έστω υπουργός και δεν θυμάμαι? Τι νομίζεις ότι μπορώ να κάνω εγώ για να βελτιώσω τον κοινωνικό χάρτη της ελλάδας?
    Αν πάντως θέλεις απλά τη γνώμη μου, πιστεύω πως η ελλάδα είναι γνωστή για τον ήλιο, τη θάλασσα, την ιστορία της και τους σημαντικούς ανθρώπους που πέρασαν ιστορικά από εδώ, συμβάλλοντας στην επιστήμη και στη φιλοσοφία.
    Σίγουρα δεν είναι το φόρτε μας ούτε το κοινωνικό μας σύστημα, ούτε το κράτος πρόνοιας, ούτε η διαφάνεια, ούτε η παιδεία, κλπ.

φανταστικα μηπως μπορουσες να γραψεις κανα δυο πληροφοριες σχετικα με το τι υπαρχει διαθεσιμο και οχι να την αλλαξεις φυση μου μονη σου την Ελλαδα....
    κανενας εν το καταφερε ποτε αυτο για να σου ζητησω τοσο ουτοπικο αιτημα!
    ετσι απλα ..πχ θυμαμαι πριν φυγω για σαντορινη την δεκαετια του 80 οτι υπηρχαν στο Υπουργειο κοινωνικης ασφαλισης καποιες υπηρεσιες με κοινωνικους λειτουργους που βοηθουσαν τους απορους και αρρωστους να εγγραφουν σε μια λιστα , να παιρνουν καποιο επιδομα διαβιωσης η αναπηριας εστω , ουτωσωστε να μπορουν να επιβιωσουν ..
    πληροφοριες απλα σκεφτηκα οτι θα φανουν ισως χρησιμες σε καποιους που δεν εχουν ουτε την ψυικη ετοιμοτητα , ουτε την επικοινωνικαη δυνατοτητα να τις εβρισκαν μονοι τους
    πχ καποιο τηλεφωνο ....ας πουμε το ΣΟΣ θα ξερει να απαντησει αν καποιος ζητησει να μαθει τη σχετικη υπηρεσια? δεν φνταστηκα φυση μου να λυσεις το μονιμο προβλημα μονη σου..
    εδω δεν μπορουν τοσες κυβερνησεις να το κανουν...
    λιγα λογια , για οτιδηποτε υπαρχει αυτη τη στιγμη διαθεσιμο...

Page 20 of 21 FirstFirst ... 1018192021 LastLast