Results 1 to 9 of 9
-
05-08-2009, 11:59 #1
Μη ρωτατε, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!
Λοιπον, ως γενικη εισαγωγη θα πω απλως μερικες λεξεις για να καταλαβετε τι ειμαι
- εχω οικογενειακο ιστορικο αιμομιξιας που εχει καθορισει απομονωμενη κοινωνικα ζωη εκ γενετης (οσον αφορα σχεσεις με συγγενεις)
- αλλαξα 10 σχολεια γιατι ολο αλλαζα τοπο διαμονης
- εζωησα τρομερη φτωχεια, κυριως λογω γονεικης συχνης εγκαταλειψης (οικονομικα και συναισθηματικα)
- παντα ειχα ενα ζορι να σπουδασω και οταν μπηκα στο πανεπ νομιζα οτι θα ολυθουν αυτοματα ολα τα προβληματα μου, αντι αυτου αποεκτησα κι αλλα (γιατι δεν ηξερα πως να κοινωνικοποιουμαι, να διαδικτυωνομαι,τι ειναι φιλος και τι απλα γνωστος, γενικως τιποτε), φυτοζωησα αρκετα χρονια σε πανεπ και στιες χωρις να παρω πτυχιο αλλαζοντας 2 σχολες
- τωρα ειμαι χαλια σωματικα /ψυχικα, θελω ναυτοκτονησω, εχω φτασει στο ναδιρ με το στρες και το κλαμα και την αισθηση αποτυχιας σε ολα
Ετσι λοιπον, σημερα για πρωτη φορα πηγα σε (κρατικο) ψυχιατρο. Με ρωτησε γιατι εχω νευρα και μετα πηγαινε ολο πιο πισω χρονικα με τις ερωτησεις του μεχρι περιπου το λυκειο. Με ρωτησε και κατι τρελα (εαν νομιζω οτι με παρακολουθουν) και αυτο δεν μου αρεσε....
Τελοςπαντων, για να ειμαι ειλικρινης, καποιος (οχι γιατρος) μου εδωσε προσφατα Λοραζεπαμ και τα δοκιμασα και για πρωτη φορα μετα απο χρονια χαλαρωσα σωματικα και ψυχικα και μου αρεσε. Ετσι ηθελα κι αλλα αλλα ο γνωστος αρνηθηκε να μου δωσει οποτε επρεπε να παω στον ψυχιατρο να τα γραψει.
Αντι για Λοραζεπαμ μου εγραψε κατι παρομοιο (Μπενζοδιαπινες), Τρανξένε. Αποτι ειδα στο γουικιπιντια ειναι κατι φτιαγμενο απο το ιδιο συστατικο που φτιαχνουν τα Λοραζεπαμ. Ηπια 2 μαζι και ηδη νιωθω χαλαρωμενη αρκετα σε σχεση με το ποσο τσιτωμενη ειμαι (μονιμως).
Ηδη νιωθω οτι εαν συνεχισω αυτο το φαρμακο και καταφερω να αποκτησω ξανα αυτοελεγχο οσον αφορα τις αντιδρασεις μου στην καθημερινοτητα, ισως μπορεσω να γινω 'φυσιολογικος' ανθρωπος καποτε... Και ηδη αυτο με κανει πολυ χαρουμενη.
Οποτε το γενικο μυνημα για οσους αναρωτιουνται και το σκεφτονται αν πρεπει να πανε γιατρο ειναι ΠΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ !!!
Εγω περιμενα πανω απο 15 χρονια (ειμαι 29 και ηδη απο τα 14 εδειξα προβληματικο χαρακτηρα αλλα φταιει και οτι αλλαζα σχολειο καθε χρονο σχνεδον). Τωρα ειμαι εγκλειστη εδω καιχ ρονια μεσα σενα σπιτι και σπανια βγαινω, ζω με το ιντερνετ και με ελεημοσυνες απο εναν συγγενη (ο οποιος ομως δεν θελει καν να με δει). Θα ηθελα κατι καλυτερο απο αυτη τη (φυτο)ζωή εστω και τωρα 'αργα'. Οποτε οποιος το σκεφτεται σας παρακαλω να πατε τωρα οχι σε εναν, σε δυο (για δυο γνωμες) ψυχιατρους, μη το καθυστερειτε. Εγω περιμενα και με κατεστρεψα, εαν ειχα παει νωριτερα ισως τωρα ηδη να ημουν καλα!
- 05-08-2009, 12:20 #2
Ποτέ δεν είναι αργά lamegirl άλλωστε ευτυχώς είσαι πολύ μικρή ακόμα για να πεις ότι σε κατέστρεψες......απλά έχασες χρόνο που θα μπορούσε να μη χαθεί.
Στο μήνυμα σου διακρίνω μια δύναμη αφού μέσα σ΄όλο αυτό που πέρασες και περνάς έχεις πρώτιστη επιθυμία να βοηθήσεις μέσω της εμπειρίας σου.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά στον αγώνα που δίνεις και να βρεις έναν καλό γιατρό να σου σταθεί σ΄όλο αυτό γιατί κακά τα ψέματα ο κατάλληλος ειδικός είναι σχεδόν το πιο σημαντικό κι όχι τόσο τα φάρμακα όπως πειραματιζόμενη πήρες.....
Αλήθεια έχεις βρει γιατρό που εμπιστεύεσαι????
05-08-2009, 12:32 #3
Geia sou Arsi! Euharisto gia to sxolio.
Apla apofasisa na dokimaso kati allo apo tin autokatastrofh esto tora. Kai epidi me ta farmaka gia proti fora meta apo xronia eniosa sinesthimatika halari ( diladi dinati) niotho oti ola ine dinata pia.
Tora gia to giatro, megali kuventa epiases... Auto ine pragmati to megalo zitima gia emas tous pneumatika arrostous. Dioti den ine mono to farmako alla kai h katanohsh sta matia pou girevoume... Gia proti fora nomizo ti vrika. Den mporo fisika na ime sigouri. Itan h proti sinantisi. Ostoso, san oneiro, to 2005 itan pragmatika i proti fora pu piga se (kratiko pali) psixiatro, kai den milisame katholou gia tipote, apla ipa oti eho neura kai mu edose kati iremistika kai terma. Tipote allo. Eno autos zitise na me dei se mia vdomada pali kai me rotise ean tha ithela na mpo stin kliniki kai namino ekei ena diastima. Nomizo diladi oti ti dulia tou tin kanei kalitera apo ton allon pou me ixe dei to 2005. Ean ekeinos eih antidrasei etsi isos hdh imoun kalitera. Ehasa xrono kai epeidi ego perimena sa vlameno to thauma, alla kai ipirksa atixi me mia protiteri prospatheia me psixiatro. (vevea, to kalitero ine na paei kaneis se idiotikous, alla ego den eho tin ikonomiki anesi giauto).
05-08-2009, 12:45 #4
Χαιρομαι που μπορεσες να νοιωσεις Δυνατη μετα απο τοσα χρονια.
Μη το βαλεις κατω , αλλωστε εχεις αποδειξει οτι αντεχεις , αφου τοσα χρονια ζεις με αυτη την κατασταση και ολα θα παν καλυτερα απο εδω κ περα.
05-08-2009, 12:49 #5
Μπράβο lamegirl που όπως λες ξεκίνησες έναν δρόμο διαφορετικό απ\'την αυτοκαταστροφή και είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι νιώθεις πως όλα είναι δυνατά.
Είναι πολλά τα θέματα με το γιατρό όντος.Και η κατανόηση και η σωστή δοσολογία και γενικώς η όλη αντιμετώπιση της κατάστασης για μια ολοκληρωμένη θεραπεία.Εύχομαι με τον τωρινό γιατρό σου να τα βρεις όλα αυτά,αλλά κι αν κάτι δε σου πάει καλά στο μέλλον(που απέυχομαι!!!)να μη διστάσεις να το ξαναψάξεις.Πιστεύω πως υπάρχουν καλοί δημόσιοι γιατροί αν το ψάξεις.Κι εγώ από δημόσιο κέντρο ψυχικής υγιεινής ξεκίνησα και βοηθήθηκα καλύτερα κι από ιδιωτικούς.
Μπορείς να κάνεις και ψυχοθεραπεία σε κέντρο ψυχ.υγιεινής,το΄χεις σκεφτεί καθόλου????
05-08-2009, 13:15 #6
Euharistw kai sena nopanic, mallon ksereis gia ti pragma milaw (o logos pu grafw se auto to forum autos ine).
Arsi, perimenw ton psixiatro na mou to proteinei (etsi nomizv oti ginetai). Ine too much gia emena kai auto tora giati o psixiatros hdh me rotaei polla kai me kurazei kapws (kai ginomai kai \'rezili\' alla auto ine stupid na to skeftomai). Nai sigoura kapia stigmi tha thelw na parw kai auto to \'farmako\' giati opws eipa, prospathw (sxedon mixanistika, giati me misw kata vathos..), na kati otidipote mpori na me boithisei na orthopodisw ws normal atomo.
Nomizw o stoxos ine h paragogikotita. Diladi ean rotiseis tous perissoterous giatrous kai anthropous aplous ti ine normal anthropos tha sou poun : ergazetai, ine katharos, ine sinergasimo sti dulia kai sti gitonia. Nomizo auto thelw na ginw. Vlepw paradeigmata simmathitwn mou kai katanow poso PISW eimai alla apo kapou prepei na ksekinisei kaneis estw kai arga.
05-08-2009, 15:34 #7
Lamegirl βλέπω ορμή,δύναμη και θέληση για να βγεις απ\'την κατάσταση και ήδη έκανες το πρώτο βήμα.Όλα θα πάνε καλά γιατί έχεις με το μέρος σου τη θέληση και την αποφασιστηκότητα.
Μέσα απ\'την καρδιά μου καλή συνέχεια στον αγώνα σου και να γράφεις να μαθαίνουμε.Φιλιά
05-08-2009, 15:44 #8
lamegirl
καλη δυναμη και καλη ψυχικη αναρωση!
ο,τι και αν σου συνεβη θα το παλεψεις και θα βγεις νικητρια!
η συμβολη σου εδω ειναι πολυτιμη και η προτροπη σου να μην καθυστερουμε στην αναζητηση βοηθειας
οντως πολλοι εχουμε τα μυρια προβληματα και νομιζουμε πως θα μας καταστρεψει η βοηθεια..
ε οχι δα!
και παλι καλη αναρωση!να βγεις στη ζωη και να χαιρεσαι!
ακομη και αυτο που κανεις εδω ειναι ενα πολυ καλο βημα!Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
06-08-2009, 02:58 #9
Γεια σας, μαλλον θα πρεπει να το συνεχισω αυτο το ποστ γιατι ειναι ακομη αρχη και ειναι παρορμητικη η φυση μου (και υπεραισιοδοξη στην αρχη). Ξυπνησα με εναν πολυ βαρυ κεφαλι, σα να ειχα κοπανησει 10 ποτηρια ουισκι χτες το βραδυ. Μου πηρε μιση ωρα να συρθω απο το κρεβατι και να περπατησω. Μετα για ωρες ενιωθα σαν κατι να ζωνει το κεφαλι μου γυρω απο τα ματια. παροτι ο γιατρος συστησε Μπενζοδιαπινες 3 φορες την ημερα (Tranxene) των 5 μλ το ενα, σημερα δεν θα πιω ουτε ενα γιατι εαν φταιει το φαρμακο για αυτη την αντιδραση δεν ξερω αν πρεπει να ακολουθησω να το παιρνω.
Τελικα Αρσι εχεις δικιο, ειναι ενας αγωνας να βρει και τον σωστο γιατρο και το σωστο φαρμακο, μολις τον ξεκινησα οπως ειπες. Δεν ηξερα. Επισης νιωθω καπως αβολα τα νεφρα μου (και τα δυο) ,σα να ειναι \'βαρια\', μια περιεργη αισθηση. Δεν μπορω να δω τον ιδιο γιατρο αυριο γιατι ερχεται μια φορα την εβδομαδα ο συγκεκριμενος στο νοσοκομειο και θα πρεπει να περιμενω μεχρι την Τεταρτη που ο ιδιος ειπε να παω να το δω στα σιγουρα, αλλα με τετοιες αντιδρασεις νομιζω λογικο ειναι ναμη συνεχισω το φαρμακο και να περιμενω να τον δω Τεταρτη. Η\' σκεφτομαι να παω σε αλλον αυριο το πρωι (ο οποιος ειναι μονιμος μεσα και πιο εμπειρος αποτι εμαθα, μαλιστα καποιοι εχτες το πρωι ζητουσαν μονο εκεινον και δεν ηθελαν να τους δει αυτος που ειδε εμενα, εγω πρωτη φορα πηγαινα οποτε δεν ειχα καποια ιδιαιτερη προτιμηση). Δεν ξερω τι να κανω, μηπως θυμωσει αυτος που με πρωτοειδε εαν παω σε αλλον αυριο?
Με προβληματιζει και κατι αλλο (το λεω μηπως καποιος εχει κατι να πει σχετικα, χωρις να ζητω γνωματευση ειδικη κτλ). Παλια επαιρνα φλουοξετιν 2 μηνες παλι πειραματικα και ειχα νιωσει πιο ευδιαθετη αλλα το ειχα σταματησει φυσικα καποια στιγμη που τελειωσαν τα χαπια, κατρακυλησα πολυ ασχημα σε αυτοκαταστροφικη πορεια (συνειδυτα) και τωρα θελω να επανελθω. Το ειπα στον γιατρο και ΔΕΝ μου τα εγραψε! Αντι αυτου μου εγραψε μονο Tranxene 3 φορες την ημερα. Με εκνευριζει οταν το σκεφτομαι γιατι με τα Τρανξενε απαγορευεται να οδηγω αυτοκινητο και ετσι πρεπει να μενω ολη μερα σπιτι ενω νομιζω με το Φλουοξετιν δεν υπηρχε σχετικο θεμα.
Αυτα, για ενημερωση οσων εχουν πεερισσοτερη πειρα και θα ηθελαν να σχολιασουν, εγω ειμαι γενικως newbie.. Anna
Τίποτα δεν περνάει
09-08-2025, 20:00 in Σχέσεις και Επικοινωνία