τι να κανω?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Junior Member

τι να κανω?

περασα σε μια σχολη περυσι που δεν μου αρεσει,δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενη και δυσκολευομαι στα μαθηματα...βασικα απο την αρχη δεν ηθελα να δηλωσω αυτη την σχολη αλλα η μανα μου επεμενε πως θα παω εκει και θα μου αρεσει.....Ετσι σκεφτηκα να δωσω ξανα πανελληνιες η να παω σε καποιο ιεκ...το ειπα στους γονεις μου αλλα δεν τους αρεσε καθολου η ιδεα...μου ειπαν οτι πρεπει να τελειωσω την σχολη ειτε μου αρεσει ειτε οχι γιατι θα τους ντροπιασω αν αφησω την σχολη μου...
    Γενικα τον τελευταιο χρονο ειναι πολυ αυστηροι μαζι μου, δεν με αφηνουν να κανω παρεα με ατομα που δεν εγκρινουν και δεν με αφηνουν να βγαινω εξω ως αργα....αλλα πιστευα οτι για το θεμα της σχολης θα εδειχναν κατανοηση

Senior Member
    Ρανια εξηγησε στους γονεις οτι η σχολη δεν ειναι αυτο που ονειρευεσαι και οτι δεν θα γινεις ευτυχισμενη.

Οι γονεις θελουν το καλο του παιδιου τους και θελουν να το βλεπουν ευτυχισμενο. Πηγαινε στη σχολη που επιθυμεις.

Senior Member
    βρεθηκα πριν τρια χρονια στη θεση σου...επελεξα μια σχολη ετσι επειδη πιστευα οτι θα περναγα σε αυτη που ηθελα ημουν εξαλλου 600 μορια πανω...
    την εχασα ομως για μολις 42!
    μπηκα στη διαδικασια να ξαναδωσω πανελληνιες αλλατα εγκατελειψα γιατι δεν αντεχα να το ξανασηκωσω αυτο το φορτιο.
    ετσι εμεινα σε αυτη τη σχολη,θα την τελειωσω και μετα θα παω για κατατακτηριες στη σχολη που πραγματικα θελω.
    αν δεν αντεχεις αλλο εκει καντο!δεν ξερω αν το μετανιωσα που δεν εδωσα τελικα σιγουρα ομως σε καταλαβαινω απολυτα.
    κανε αυτο που θεσ και οχι αυτο που θελουν οι γονεις σου.αν το θες πραγματικα καντο!

ρανια μου και εγω παιδευτηκα χρονια με μια σχολη που δεν μου αρεσε.εφυγα φετος απο την πολη που σπουδαζα και ηρθα στο πατρικο μου.πηγαινω μονο στις εξεταστατικες.το εχω μετανιωσει πολυ 6 χρονος ειναι φετος και χρωσταω παρα πολλα μαθηματα αφου δεν με ενδιαφερει καθολου η σχολη και δεν εχω καμια διαθεση να διαβασω. γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να κανουμε αυτο που θελουμε και οχι αυτο που περιμενουν οι γονεις μας απο εμας.μπορει να αργησουμε να καταλαβουμε τι θελουμε να κανουμε.μe ti επαγγελμα θα ασχοληθουμε αλλα ειμαι της γνωμης ειναι ΠΟΤΕ ΔΕΝ AΡΓΑ!

Banned
    ράνια, στη δική μου περίπτωση έχουν περάσει 20 χρόνια από τις πανελλαδικές και χαίρομαι που τελικά ακολούθησα αυτό που εγώ ήθελα. Λυπάμαι μόνο για τις στιγμές που υποχώρησα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσω δηλώνοντας υπό πίεση απωθητικές για εμένα σχολές, αλλά στη συνέχεια έμεινα στη δική μου πορεία και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή.

Προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι σου αρέσει, τι μπορείς, τι πιστεύεις ότι θα σου ταίριαζε και επέμενε στις επιλογές σου. Έτσι κι αλλιώς στον εργασιακό χώρο μετά τις σπουδές συναντάς διάφορες πιέσεις και δυσκολίες. Γι\' αυτό είναι σημαντικό να ξεκινάς με κάτι που σου αρέσει, που θέλεις, να νιώθεις ότι στη βάση της επαγγελματικής σου ζωής υπάρχει κάτι που σε εκφράζει και σου δίνει κίνητρο να προχωράς.

Junior Member
    Το πιο σημαντικό κατα την γνώμη μου ειναι πρώτον να μην ασχοληθείς με κάτι που δεν αγαπάς γιατί ποτέ δεν θα το κάνεις σωστά. Υπάρχει και δεύτερο. Μήν αφήνεις το χρόνο να πάει χαμένος Δράσε άμεσα.
    Αυτές είναι συμβουλές που δίνω και στα παιδιά μου. Το πόσο μέ ακούνε? Αυτό είναι ένα αλλο θέμα και δεν αφορά το παρών forum.:)

Senior Member
    Η γνώμη μου είναι να κάνεις οπωσδήποτε αυτό που πραγματικά επιθυμείς. Αν τώρα νιώθεις άσχημα, μετά απο χρόνια θα είναι χειρότερα. Το σημαντικό στη ζωή είναι να είμαστε ευτυχισμένοι όχι να κάνουμε αυτό που οι άλλοι ΄περιμένουν απο έμας.. Αν οι γόνεις σου χαρακτηρίζονται απο τέτοια έλλειψη κατανόησης θα σου έλεγα να πάρεις στη ζωή στα χέρια σου..
    Δε σε αφήνουν να βγαίνεις? Ενήλικη δεν είσαι? Ειλικρινά δε καταλαβαίνω.. Είναι πολύ άσχημο αυτό που κάνουν.. Σαν να προσπαθούν να σε κρατήσουν πίσω στη ζωή σου - να παραμείνεις παιδί.
    Μην τους αφήσεις. Κάνε αυτό που΄αγαπάς - επαναστάτησε για αυτό.. Είναι δύσκολο αλλα αξίζει το κόπο.. Μη συμβιβάζεσαι σε καταστάσεις που σε κάνουν δυστυχισμένη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για αυτό..
    Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα όσο δύσκολο κι αν είναι.. Στο τέλος αξίζει το κόπο.. Να θυμάσαι ότι η ζωή είναι δικιά μας και κανενός άλλου - και έτσι πρέπει να τη ζήσουμε!

Originally posted by raniaa
    περασα σε μια σχολη περυσι που δεν μου αρεσει,δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενη και δυσκολευομαι στα μαθηματα...βασικα απο την αρχη δεν ηθελα να δηλωσω αυτη την σχολη αλλα η μανα μου επεμενε πως θα παω εκει και θα μου αρεσει.....Ετσι σκεφτηκα να δωσω ξανα πανελληνιες η να παω σε καποιο ιεκ...το ειπα στους γονεις μου αλλα δεν τους αρεσε καθολου η ιδεα...μου ειπαν οτι πρεπει να τελειωσω την σχολη ειτε μου αρεσει ειτε οχι γιατι θα τους ντροπιασω αν αφησω την σχολη μου...
    Γενικα τον τελευταιο χρονο ειναι πολυ αυστηροι μαζι μου, δεν με αφηνουν να κανω παρεα με ατομα που δεν εγκρινουν και δεν με αφηνουν να βγαινω εξω ως αργα....αλλα πιστευα οτι για το θεμα της σχολης θα εδειχναν κατανοηση
    ρανια μου, η ωρα της αληθειας εφτασε και για σενα οπως και για καθε αλλο καλο και αφοσιωμενο παιδι στους γονεις του ,
    να αποφασισει αναμεσα σε 2 συγκρουομενες επιλογες ...
    1. συνεχιζεις εστω και με μπαλωματα , να κρατας εστω και χαλαρα , τον ομφαλιο λωρο με την καταγωγη σου ....
    2. ρισκαρεις την ανεξαρτησια σου και την ευθυνη των αποφασεων σου περνωντας ισως αποτομα , αλλα αναγκαια στην ωριμοτητα....
    Ακομα και καθηγητες πανεπιστημιου να ειναι οι γονεις σου , τους μοιαζεις δεν αμφιβαλω , αλλα δεν εισαι απολυτα ιδια με κανενα τους....
    τι σημαινει αυτο?
    αν αυριο βρεθεις στριμωγμενη σ\' ενα γραφειακι καποιου υπουργειου , και στο σπιτι σε περιμενει ενα επισης καλο και υπακουο παληκαρι που κατα πασα πιθανοτητα παλι θα διαλεξουν για σενα οι γονεις σου και ισως κανα δυο παιδακια που θα εχετε κανει για να τους ευχαριστησετε, καλως ..πολυ καλως θα ελεγα .....προσθετωντας μοναχα μια φραση απο το Φροιντ σχετικα με την ωριμοτητα...
    \"ωριμος ειναι οποιος μπορει να συναπτει σεξουαλικες σχεσεις με το ιδιο ατομο , για μακρυ χρονικο διαστημα ...\"
    Μπορω να σου πω για να σε βοηθησω να παρεις την σωστη αποφαση οτι περιπου τα 2/3 ζευγαρια , απο αυτα που παραμενουν παντρεμενοι μετα απο μια 10ετια , καπως ετσι αποφασισαν να χτισουν την ζωη τους....
    Το μονο προβλημα ειναι αυτο το γεγονος , οτι ηρθες εδω σε μας να ρωτησεις τι να κανεις που σημαινει οτι καπου ηδη εχεις αρχισει να αμφιβαλεις ....
    Αυτο σημαινει οτι ισως εισαι ετοιμη να κοψεις τον ομφαλιο λωρο και να κανεις την ρηξη σε ολα τα μετωπα , για να βρεις μονη σου την πορεια προς την ατομικη σου ευτυχια...
    Αν ας πουμε η σχολη σου πραγματικα ειναι μια διεξοδος για την επαγγελματικη σου αποκατασταση , η συμβουλη μου ειναι να κανεις αυτο που θελεις για να το κανεις σωστα και ολοκληρωμενα ....
    αυτο ρινακι σημαινει ισως ρηξη σε πολλα μετωπα ...
    ρηξη στο σπιτι , ρηξη στην κοινωνια , ρηξη στον χωρο εργασιας
    γιατι η εξελιξη της οικονομιας κανει συχνα την πανεπιστημιακή εκπαιδευση να μην οδηγει σε επαγγελματικη αποκατασταση και σε αλλα ποστ , επιστημονες καταγγελουν οτι αναγκαστηκαν να δουλεψουν σε σουπερ μαρκετ και να ζουν με ιδαιτερα, που σημερα , λογω κρισης , αρχιζουν και γινονται πολυτελεια
    για τον μεσο Ελληνα....
    Θα ελεγα ακομα μια φορα οτι εχει τεραστεια σημασια
    η επικοινωνια για να παρεις την σωστη αποφαση καπου
    στην μεση ...
    Να πεισεις τους γονεις σου οτι η αλλαγη σχολης ειναι για το καλυτερο σχετικα με το αυριανο σου επαγγελμα , οτι μια απλη εξασφαλιση στο δημοσιο δεν εγγυαται τιποτα σε μια Ελλαδα που ισως σε λιγο δεν θα προσλαμβανει πια καθολου δημοσιους υπαλληλους με μονιμοτητα και που οσο πιο πολυ αγαπας αυτο που θα κανεις σαν επαγγελμα, σαν προσωπικη σχεση και οικογενεια , τοσο περισσοτερες πιθανοτητες θα εχεις να το κανεις σωστα και να επιτυχεις

Originally posted by evath
    Η γνώμη μου είναι να κάνεις οπωσδήποτε αυτό που πραγματικά επιθυμείς. Αν τώρα νιώθεις άσχημα, μετά απο χρόνια θα είναι χειρότερα. Το σημαντικό στη ζωή είναι να είμαστε ευτυχισμένοι όχι να κάνουμε αυτό που οι άλλοι ΄περιμένουν απο έμας.. Αν οι γόνεις σου χαρακτηρίζονται απο τέτοια έλλειψη κατανόησης θα σου έλεγα να πάρεις στη ζωή στα χέρια σου..
    Δε σε αφήνουν να βγαίνεις? Ενήλικη δεν είσαι? Ειλικρινά δε καταλαβαίνω.. Είναι πολύ άσχημο αυτό που κάνουν.. Σαν να προσπαθούν να σε κρατήσουν πίσω στη ζωή σου - να παραμείνεις παιδί.
    Μην τους αφήσεις. Κάνε αυτό που΄αγαπάς - επαναστάτησε για αυτό.. Είναι δύσκολο αλλα αξίζει το κόπο.. Μη συμβιβάζεσαι σε καταστάσεις που σε κάνουν δυστυχισμένη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για αυτό..
    Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα όσο δύσκολο κι αν είναι.. Στο τέλος αξίζει το κόπο.. Να θυμάσαι ότι η ζωή είναι δικιά μας και κανενός άλλου - και έτσι πρέπει να τη ζήσουμε!
    αυτη σου η φραση τα λεει ολα
    \"Σαν να προσπαθούν να σε κρατήσουν πίσω στη ζωή σου - να παραμείνεις παιδί.\" ασυνειδητα αυτο ακριβως επιδιωκουν..
    γιατι η φυση και η κοινωνια τους χρησιμοποιουν σαν φορεις μιας νεας ζωης ....Ειναι πολυ δυσκολο αν και δεν ειμαι ο ιδιος γονιος , να μην αναγνωρισω το αγχος και την ευθυνη που αισθανονται οι περισσοτεροι , για το δωρο της φυσης που ανελαβαν να το κανουν ατομο...ιδιως μεσα σε μια κοινωνια γεματη στερεοτυπα και προκαταλειψεις ...