Μοναξιά... - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 12 FirstFirst ... 9101112 LastLast
Results 151 to 165 of 170
    Senior Member
    Δυσπιστώ απέναντι σε όλες τις "γενικές διαπιστώσεις" και σ' αυτούς που τις κάνουν. Ποιοι είναι οι άλλοι για τους οποίους λέω ψέμματα; Αν δεν το κατάλαβες, εγώ μιλάω, η WildHoney, όχι ο καθένας. Απ΄όσο βλέπω, εσύ επαναλαμβάνεις τσιτάτα, όχι εγώ. "Πολλάκις" μάλιστα.

Banned
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Δυσπιστώ απέναντι σε όλες τις "γενικές διαπιστώσεις" και σ' αυτούς που τις κάνουν. Ποιοι είναι οι άλλοι για τους οποίους λέω ψέμματα; Αν δεν το κατάλαβες, εγώ μιλάω, η WildHoney, όχι ο καθένας. Απ΄όσο βλέπω, εσύ επαναλαμβάνεις τσιτάτα, όχι εγώ. "Πολλάκις" μάλιστα.
    Εγω δεν επαναλαμβανω αλλα επιβεβαιωνω τις γενικες διαπιστωσεις. Δεν μιλαω μονο για τον εαυτο μου. Και δυο ατομα του περιβαλλοντος μου που βρισκονται στο φάσμα, ειναι επισης μοναχικοι. Τυχαιο; Δε νομιζω....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Εγω δεν επαναλαμβανω αλλα επιβεβαιωνω τις γενικες διαπιστωσεις. Δεν μιλαω μονο για τον εαυτο μου. Και δυο ατομα του περιβαλλοντος μου που βρισκονται στο φάσμα, ειναι επισης μοναχικοι. Τυχαιο; Δε νομιζω....
    Ναι, αλλά πώς έρχεσαι στο συμπέρασμα ότι είναι μοναχικοί ίσον αυτισμός; Δε μπορεί, όπως είπε ο EagleGuy, να είναι μία σύμπτωση η δική σου παρατήρηση; Εξάλλου, δεν είναι όλα τα άτομα στο φάσμα ίδια, γι αυτό λέγεται και φάσμα. Σε ρωτάω επίσης με προσωπικό ενδιαφέρον, όχι ως εκπρόσωπος κάποιου. Πώς φτάνεις στο συμπέρασμα αυτό, που το ονομάζεις επιβεβαίωση;

Banned
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Ναι, αλλά πώς έρχεσαι στο συμπέρασμα ότι είναι μοναχικοί ίσον αυτισμός; Δε μπορεί, όπως είπε ο EagleGuy, να είναι μία σύμπτωση η δική σου παρατήρηση; Εξάλλου, δεν είναι όλα τα άτομα στο φάσμα ίδια, γι αυτό λέγεται και φάσμα. Σε ρωτάω επίσης με προσωπικό ενδιαφέρον, όχι ως εκπρόσωπος κάποιου. Πώς φτάνεις στο συμπέρασμα αυτό, που το ονομάζεις επιβεβαίωση;
    Συνεχιζεις να μην διαβαζεις αυτα που εγραψα αλλά αυτα που νομιζεις οτι εγραψα.... Παραθέτω την δημοσιευση μου ξανα.

Εγραψα οτι ειναι συνηθες, δεν ταυτισα ποτέ την εσωστρέφεια με τον αυτισμο. Ο αυτισμος συνοδευεται σχεδον πάντα απο εσωστρέφεια. Το αντιθετο ομως δεν ειπα ποτε οτι ισχυει. Ενας εσωστρεφης ενδεχεται να ειναι και αυτιστικος (ελαφρως) και αυτο ειναι συνηθες αλλά οχι οτι ολοι οι εσωστρεφεις βρισκονται και στο φασμα του αυτισμου. Ενα μερος απο αυτους μονο.

Με αλλα λογια, εαν καποιος διαγνωστει με αυτισμο, τοτε η μοναχικοτητα και η εσωστρέφεια σχεδον παντα τον συνοδευουν, εφοσον βεβαια βρισκονται σε συγκεκριμενο μερος του φασματος, δηλαδη οχι πολυ ηπιος αυτισμος. Θα πρεπει να ειναι λιγο βαθυτερος.

Το αντιθετο ομως, δηλαδη ενας μοναχικος ανθρωπος να διαγνωστει και με αυτισμο, δεν ειναι απαραιτητο. Ενδεχεται να ειναι απλα μοναχικος ή και καταθλιπτικος, χωρις ομως αυτισμο.

Senior Member

Angry

Η μοναξια μαγκες,δεν παλευεται,ναι,καλα ολα αυτα περι,εθελοντισμου,βολτες στη φυση,στον ολυμπο,το περπατημα η αλλες δραστηριοτητες,αλλα επουδενι δεν σου γεμιζουν το κενο της μοναξιας,που δεν εχεις απαραιτητα επιλεξει ετσι να ειναι,στην δικη μου περιπτωση μοναξιας,δεν επελεξα να ειμαι μονος μου,απλως απο τα 20 και επειτα αποτραβηχτηκα διοτι ενιωσα απο τους γυρω μου απορριψη,αδιαφορια,κυριως οτι δεν ενδιαφερονται για εμενα να με εχουν στην ζωη τους.

Banned
    Quote Originally Posted by JohnyK33 View Post
    Η μοναξια μαγκες,δεν παλευεται,ναι,καλα ολα αυτα περι,εθελοντισμου,βολτες στη φυση,στον ολυμπο,το περπατημα η αλλες δραστηριοτητες,αλλα επουδενι δεν σου γεμιζουν το κενο της μοναξιας,που δεν εχεις απαραιτητα επιλεξει ετσι να ειναι,στην δικη μου περιπτωση μοναξιας,δεν επελεξα να ειμαι μονος μου,απλως απο τα 20 και επειτα αποτραβηχτηκα διοτι ενιωσα απο τους γυρω μου απορριψη,αδιαφορια,κυριως οτι δεν ενδιαφερονται για εμενα να με εχουν στην ζωη τους.
    Δεν έχεις άδικο. Ο ανθρωπος σε φυσιολογικες συνθηκες ειναι κοινωνικο ζωο, οπως π.χ. τα λιονταρια, και οχι μοναχικο, οπως π.χ. ο τίγρης. Το ερωτημα ειναι με ποιους τροπους προσπαθεις να λυσεις το προβλημα της μοναξιας

Senior Member
    Quote Originally Posted by JohnyK33 View Post
    Καλά ισχύει αυτό.
    Και επίσης όσο αποτριαβιεσαι εσύ από τους ανθρώπους τόσο σε εγκαταλείπουν και εκείνοι.
    Κάνεις κάτι για αυτό; Προσπαθείς να κοινωνικοποιηθείς;

Senior Member
    Πως να κοινωνικοποιηθω μόνος μου,δεν υπάρχει η δυνατότητα να πηγαίνω εκεί που έχει κόσμο και να κάνω γνωριμίες,να ανταλλάσσω τηλέφωνα,δλδ δεν μπορώ να πάω μόνος μου σε ένα κέντρο διασκέδασης και να κάθομαι σε μια γωνιά.

Senior Member
    κέντρο διασκέδασης; απαπα ποιός συναντάει νέο κόσμο μόνος του σε τέτοια μέρη; πολύ φοβιστικό. ίσως σε κάποιο φεστιβάλ ή κάποια δράση εθελοντισμού, θα σου πρότεινα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    κέντρο διασκέδασης; απαπα ποιός συναντάει νέο κόσμο μόνος του σε τέτοια μέρη; πολύ φοβιστικό. ίσως σε κάποιο φεστιβάλ ή κάποια δράση εθελοντισμού, θα σου πρότεινα.
    Ελα ρε φιλε,παλι με τον εθελοντισμο,καπου κουραστικο ειναι να προτεινονται τετοια πραγματα,δεν δουλευουν,δεν το καταλαβαινετε? Πηγαινε εσυ να κανεις μια δραση εθελοντισμου και γυρνα να μου πεις ποσους φιλους εκανες απο εκει.

Senior Member
    φίλους δεν κάνω γενικά. ένα τσιτ τσατ να κάνεις. οι φίλοι προκύπτουν. εντάξει με συγχωρείς, δεν ήξερα ότι το είχα ξαναπεί. είναι εύκολα προσβάσιμη δραστηριότητα γι αυτό προτίνουμε συνέχεια κάτι τέτοιο ενω στις άλλες χρειάζεται προετοιμασία ή οικονομική άνεση πχ μαθήματα.

Senior Member
    Δεν με ενδιαφέρει ο εθελοντισμός ως δράση κοινωνικοποιησης,εντελώς αδιάφορο.Και για γυμναστήρια,ομαδικά αθλήματα,η ομαδικές δραστηριότητες,δυστυχώς και αυτά λίγα μπορούν να προσφέρουν σε έναν που είναι εσωστρεφής,με ανασφάλειες και χωρίς φίλους από μικρός η αγοραφοβικα στοιχεία η κοινωνική φοβία.

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όταν φτάνεις 30+ χωρίς φίλους και κάποιο υπόβαθρο στις κοινωνικές δεξιότητες.

Senior Member
    Ο εθελοντισμός sucks ass. Πρώτον κλέβει χρόνο από πράγματα που πραγματικά με ενδιαφέρουν. Δεύτερον, βολικότατος για το σύστημα το ίδιο, κάνει τα πράγματα ευκολότερα γενικώς. Τρίτον, ψυχολογικά νιώθεις καλύτερα, γιατί και καλά "κάτι κάνεις", που όχι, σκατά κάνεις, τέταρτον, είναι κι αυτός μέσα στις αποδραστικές-εναλλακτικές εκτονώσεις.

Senior Member

Exclamation

Θα έλεγα ότι τέτοιου είδους προτάσεις παρά είναι επιφανειακές και ρηχές για να αλλάξουν το κοινωνικό στάτους ενός ατόμου που έχει μάθει να ζει μέσα στη μοναξιά από μικρός,να αισθάνεται ότι δεν τον θέλουν οι άλλοι και να μην έχει αλλες επιλογές να ξεφύγει από αυτό.

Πήγαινε στον Όλυμπο και ανέβα στο Άθως για να νιώσεις ότι κερδισες κάποιο challenge και έτσι θα ανέβει η αυτοπεποίθησή σου,κάνε εθελοντισμό για να γνωρίσεις κόσμο,πήγαινε κάνε ένα χόμπυ για να σκοτώνεις ευχάριστα την ώρα σου από το να κάθεσαι σπίτι,πήγαινε βόλτα στην φύση και στην εξοχή,διάβασε βιβλία,δες μια ωραία ταινια κλπ.

Ας είμαστε λίγο σοβαροί,τίποτε από τα παραπάνω δεν πρόκειται να βοηθήσει κάποιον που αισθάνεται χρόνια μοναξιά,δεν έχει σχεδόν καθόλου φίλους από πάντα και δυστυχεί μεταξύ ψυχικής φθοράς και στενοχώριας.

Senior Member
    Είθισται,τα χριστουγεννα,ειδικα την πρωτοχρονια,οι περισσοτεροι να βγαινουν εξω,να γιορτασουν,να διασκεδασουν,εχοντας κλεισει σε κεντρα διασκεδασης,σε ρεβεγιονς,σε μαγαζια,με φιλους,συντροφους,παρεες,π? ? ροτι δεν ειμαι καποιος του συνεχεια εξω,θα ηθελα και γω να μπορω να το κανω αυτο,δυστυχως δεν υπαρχει η δυνατοτητα,οποτε απλως μενεις σπιτι και σου μενει αυτη η μελαγχολικη διαθεση,η καταθλιψη των εορτων οπου βλεπεις τους αλλους να περνουν καλα.

Page 11 of 12 FirstFirst ... 9101112 LastLast