Μοναξιά... - Page 15
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 15 of 15 FirstFirst ... 5131415
Results 211 to 221 of 221
    Senior Member
    η αλήθεια είναι πως προσωπικά έχω μεγάλο πρόβλημα με την εμπιστοσύνη, πάντα εμπιστεύομαι όταν δεν θα έπρεπε κλπ. εγώ θα έλεγα "ναι, μονος μου! όχι με παρέα!" γιατί να πεις ψέματα; ή μην απαντήσεις ξερωγώ, αν δεν το βρίσκεις ανώριμο.
    εγώ προσωπικά πιο πολύ με φοβίζει πώς αυτή η πληροφορία θα χρησιμοποιηθεί. όχι ότι είμαι το κέντρο του κόσμου κι όλοι ασχολούνται μαζί μου, απλά επειδή έχει συμβεί.

Senior Member
    Δεν εχει να κανει με το αν ασχοληθουν μαζι σου για το αν πηγες διακοπες μονος η με παρεα,αλλα τι εντυπωση θα σχηματισoυν για εσενα οταν θα πεις οτι πηγαινεις καθε φορα μονος σου διακοπες,θα αναρωτηθουν αυτος δεν εχει φιλους,δεν εχει καποια συντροφια,η ειναι τοσο περιεργος και του αρεσει να ειναι μοναχος του? Δεν μιλαμε για ενα ταξιδι που θα επιλεξεις πχ 3-4 ημερες στο εξωτερικο,που το κανουν αρκετοι αυτο.

Προσωπικα αισθανομαι μειονεκτικα οταν πρεπει να αναφερω οτι θα παω μονος μου διακοπες,γιατι αλλοι εχουν σταθερες παρεες/φιλιες/συντροφια και μπορουν να μοιραστουν την χαρα τους,εγω απλα θα παω γιατι δεν εχω αυτη την επιλογη.Μπορεις να πας σε μια ταβερνα να καθισεις μονος σου για φαγητο η σε ενα μαγαζι για διασκεδαση το βραδυ?,θα σε κοιτουν σαν τον βλακα που εχει προβλημα.
    Last edited by JohnyK33; 24-06-2025 at 20:21.

Senior Member
    Quote Originally Posted by JohnyK33 View Post
    Δεν εχει να κανει με το αν ασχοληθουν μαζι σου για το αν πηγες διακοπες μονος η με παρεα,αλλα τι εντυπωση θα σχηματισoυν για εσενα οταν θα πεις οτι πηγαινεις καθε φορα μονος σου διακοπες,θα αναρωτηθουν αυτος δεν εχει φιλους,δεν εχει καποια συντροφια,η ειναι τοσο περιεργος και του αρεσει να ειναι μοναχος του? Δεν μιλαμε για ενα ταξιδι που θα επιλεξεις πχ 3-4 ημερες στο εξωτερικο,που το κανουν αρκετοι αυτο.

Προσωπικα αισθανομαι μειονεκτικα οταν πρεπει να αναφερω οτι θα παω μονος μου διακοπες,γιατι αλλοι εχουν σταθερες παρεες/φιλιες/συντροφια και μπορουν να μοιραστουν την χαρα τους,εγω απλα θα παω γιατι δεν εχω αυτη την επιλογη.Μπορεις να πας σε μια ταβερνα να καθισεις μονος σου για φαγητο η σε ενα μαγαζι για διασκεδαση το βραδυ?,θα σε κοιτουν σαν τον βλακα που εχει προβλημα.
    Μην το βλέπεις έτσι, πολλοί πάνε μόνοι τους διακοπές ειδικότερα εξωτερικό η Τουρ με τραίνο π.χ Ευρώπη και γνωρίζουν κ κόσμο.

Senior Member
    κατάλαβα. δηλαδή κάπως θα βρουν ένα λόγο ακόμα να σε κρατάνε σε απόσταση

Senior Member

πολυ σημασία δινεις για το τι θα πουν οι άλλοι. Ζεις για σένα όχι για τους άλλους

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    κατάλαβα. δηλαδή κάπως θα βρουν ένα λόγο ακόμα να σε κρατάνε σε απόσταση
    Οι άνθρωποι από την φύση τους είναι κοινωνικά όντα, η κάνω λάθος; Δεν νομίζω ότι τον κρατάνε σε απόσταση , αλλά όπως προανέφερε έχει αποφευκτικη διαταραχή και αυτό επηρεάζει ίσως τις φιλικές σχέσεις και τον κοινωνικό κύκλο, όπως και οι περισσότερες διαταραχές.

Δεν εχω 2-3 ατομα,1 ατομο εχω που καταφερα να κρατησω επαφη πρωτιστως γιατι το ηθελε αμοιβαια και ο ιδιος.Δεν ειναι παρηγορο για εμενα να μου λενε,οτι ξερεις υπαρχουν και αλλοι σαν εσενα,μονοι,χωρις φιλους η χωρις συντροφια,δεν μου επουλωνει καποια πληγη αυτο.Θα παω διακοπες,μονος μου,ολιγοημερες,οπως εκανα και περυσι αλλα δυστυχως χρειαζεται να προσποιουμαι οταν με ρωτανε τι εκανα φετος το καλοκαιρι,αν πηγα καπου,οτι πηγα με φιλους,παρεα,ενω πηγαινω μονος μου.

Τα ατομα που πασχουν απο αποφευκτικη διαταραχη της προσωπικοτητας,

• Αίσθηση ανεπάρκειας και χαμηλή αυτοεκτίμηση:
    • Έχουν μια γενικευμένη πεποίθηση ότι είναι ανεπαρκείς, κατώτεροι ή δυσάρεστοι, και φοβούνται ότι θα κριθούν αρνητικά από τους άλλους.
    • Υπερευαισθησία στην αρνητική αξιολόγηση:
    • Είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε αρνητικές κριτικές ή σχόλια και ανησυχούν διαρκώς για την πιθανότητα απόρριψης ή αποδοκιμασίας.
    • Αποφυγή νέων καταστάσεων και δραστηριοτήτων:
    • Αποφεύγουν την ανάληψη ρίσκου και νέων δραστηριοτήτων, ειδικά αν περιλαμβάνουν κοινωνική αλληλεπίδραση, για να αποφύγουν την πιθανότητα αποτυχίας ή εξευτελισμού.
    • Δυσκολία στην έναρξη και διατήρηση σχέσεων:
    • Μπορεί να έχουν δυσκολία στην έναρξη και διατήρηση στενών σχέσεων, καθώς φοβούνται την οικειότητα και την πιθανότητα απόρριψης.
    Σημασία έχει ότι δεν σε πειράζει να πας μόνος. Όντως όμως οι άλλοι θεωρούν δεδομένο ότι κάποιος πάει διακοπές με παρέα, κι αν δεν παρεξηγούν τουλάχιστον αναρωτιούνται γιατί ο άλλος πήγε μόνος.
    Αυτά τα γνωρίσματα της αποφευκτικης διαταραχη της προσωπικοτητας, όλα μαζί, κάποιοι δω πέρα τα έχουμε. Ίσως είμαστε τελειομανείς ή τουλάχιστον ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε. Μόνο που είτε οι δυνάμεις μας είναι κατώτερες των στόχων είτε φοβόμαστε το ρίσκο. Για τα λίγα άτομα φίλους θα λεγα πως δεν είναι μόνο θέμα δικής μας επιλεκτικότητας αλλά να μας δώσουν σημασία οι άλλοι και να βρουν τρόπο να χωρέσουμε στην καρδιά τους. Το τελευταίο ισχύει όταν στην ουσία δεν μας αποδέχονται.
    γιάννης

Quote Originally Posted by Player View Post
    Οι άνθρωποι από την φύση τους είναι κοινωνικά όντα, η κάνω λάθος; Δεν νομίζω ότι τον κρατάνε σε απόσταση , αλλά όπως προανέφερε έχει αποφευκτικη διαταραχή και αυτό επηρεάζει ίσως τις φιλικές σχέσεις και τον κοινωνικό κύκλο, όπως και οι περισσότερες διαταραχές.
    Οι άνθρωποι άμα δεν τους έκανες το κλικ που ζητάνε για να σε εντάξουν στην παρέα τους, κρατάνε αποσταση, δεν σε αποδέχονται. Όμως, υπάρχουν και οι φορές που εμείς ηθελημένα, με τον τρόπο μας, έμμεσα κι όχι άμεσα, τους διώχνουμε πχ χρυσοί άνθρωποι αλλά δεν μας προσφέρουν την επικοινωνία που επιζητάμε ή κατά βάθος τους ζηλεύουμε θεωρόντας τους σε κάτι καλύτερους μας ή επειδή κάτι μας βασανίζει και επιλεγουμε για το λόγο αυτό τη μοναξια.
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Οι άνθρωποι άμα δεν τους έκανες το κλικ που ζητάνε για να σε εντάξουν στην παρέα τους, κρατάνε αποσταση, δεν σε αποδέχονται. Όμως, υπάρχουν και οι φορές που εμείς ηθελημένα, με τον τρόπο μας, έμμεσα κι όχι άμεσα, τους διώχνουμε πχ χρυσοί άνθρωποι αλλά δεν μας προσφέρουν την επικοινωνία που επιζητάμε ή κατά βάθος τους ζηλεύουμε θεωρόντας τους σε κάτι καλύτερους μας ή επειδή κάτι μας βασανίζει και επιλεγουμε για το λόγο αυτό τη μοναξια.
    Eγω θυμαμαι τον εαυτο μου στα 13-15,να προσπαθω να συμμετεχω σε μια κουβεντα μεταξυ παρεας και κανενας δεν σταματουσε να μιλαει για να με ακουσει,συνεχιζαν να μιλανε απο πανω μου χωρις να δωσουν καν σημασια.Αυτο ειναι εμμεση απορριψη η εμμεση μη αποδοχη,οτι εσυ μεγαλε δεν μπορεις να ανηκεις εδω,να εισαι ενας απο εμας.

Κατα δευτερον,ποτε δεν με καλουσαν σε δραστηριοτητες,ισως με εξαιρεση το παιχνιδι,μπαλα,μπασκετ,videoga mes πχ,δεν με καλεσε καποιος για διακοπες,για εκδρομες,για τσιγαρο(δεν καπνιζα γενικα),για γκομενες,για παρταρισμα,επρεπε εγω να πω "εεε να ερθω και γω?".

Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Σημασία έχει ότι δεν σε πειράζει να πας μόνος. Όντως όμως οι άλλοι θεωρούν δεδομένο ότι κάποιος πάει διακοπές με παρέα, κι αν δεν παρεξηγούν τουλάχιστον αναρωτιούνται γιατί ο άλλος πήγε μόνος.

Αυτά τα γνωρίσματα της αποφευκτικης διαταραχη της προσωπικοτητας, όλα μαζί, κάποιοι δω πέρα τα έχουμε. Ίσως είμαστε τελειομανείς ή τουλάχιστον ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε. Μόνο που είτε οι δυνάμεις μας είναι κατώτερες των στόχων είτε φοβόμαστε το ρίσκο. Για τα λίγα άτομα φίλους θα λεγα πως δεν είναι μόνο θέμα δικής μας επιλεκτικότητας αλλά να μας δώσουν σημασία οι άλλοι και να βρουν τρόπο να χωρέσουμε στην καρδιά τους. Το τελευταίο ισχύει όταν στην ουσία δεν μας αποδέχονται.
    Οχι,κανεις λαθος,με πειραζει να παει μονος μου,μου προκαλει θλιψη και στενοχωρια να πηγαινω συνεχως διακοπες η ταξιδι μονος μου,αλλα δεν εχω επιλογη,αλλιως θα αναγκαστω απλως να κλεισω ολη μερα στο σπιτι να γυρναω στα ξεκαρφωτα απο καφε σε καφε με το κινητο στο χερι κατι που δεν μου προσφερει και καποια ευχαριστηση να πω την αληθεια.

Στην πορεια της ζωης,απο μικρη ηλικια,θα κανεις καποιους φιλους μεν,καποιοι απο αυτοι θα χωρισουν οι δρομοι αργοτερα γιατι πχ θα περασει σε αλλη πολη σε σχολη,θα αρεωσει η επαφη,στα φοιτητικα χρονια επισης θα κανεις εστω λιγους φιλους,καποιοι παλι θα χαθουν ενδιαμεσα,στις δουλειες που θα κανεις αργοτερα το ιδιο,αν απο ολα αυτα μεινουν 1-2 φιλοι μακροπροθεσμα,σχολειο,πανε πιστημιο,εργασια,χτιζεις μια βαση 3-5 ατομων σταθερων.Δυστυχως για εμενα δεν πηγε ετσι φυσιολογικα.

Ειχα 2 φιλους στο σχολειο,ωστοσο αυτοι περασαν στις σχολες τους,δεν επικοινωνουσαν μαζι μου,προχωρησαν τις ζωες τους,τους εψαξα λιγο δεν υπηρχε ανταποκριση και αναποφευκτα τους εχασα,στη σχολη το ιδιο,στις δουλειες το ιδιο,δλδ εφυγα απο δουλεια που ημουν 3 χρονια και δεν με αναζητησε καποιος,παροτι προσπαθησα να κρατησω περιστασιακη επαφη,ενα πως εισαι τι κανεις,ενα χρονια πολλα,ποτε θα βρεθουμε κλπ. Μηδεν τιποτε.

Ημουν για τους αλλους το καλο παιδι,ο συμπαθητικος τυπακος αλλα μεχρι εκει,οχι ο ανθρωπος που θα συναναστρεφονται καθε μερα η που θα θεωρησουν φιλο τους.Ακουγα πισωπλατα και σχολια τυπου,καλο παιδι αλλα λιγο περιεργος,καλο παιδι αλλα δεν πολυμιλαει,καλο παιδι αλλα μαλλον του τη βαρεσε,δλδ καλο παιδι αλλα εκεινο,το αλλο.

Senior Member
    Εσύ τι χρειάζεσαι από τους άλλους; Πέρα από το ότι θα σε θεωρούν οι άλλοι φυσιολογικό εάν μάθουν ότι πήγες διακοπές με παρέα.

Senior Member
    Χρειάζομαι σταθερή φιλια σε μόνιμη βάση και συντροφικότητα,στην δουλειά δεν μπορώ να εμπιστευτώ εύκολα,θα σε κουτσομπολεψουν,θα σου κάνουν τον φίλο επιφανειακά και από πίσω σου θα πέφτει θαψιμο,ζήλεια κλπ,λίγο πολύ όλοι τα έχουμε βιώσει αυτά τα περιστατικά.

Πρόσφατα πήγα σε μια οικογενειακή κοινωνική υποχρέωση και αυτό που βρήκαν να με ρωτήσουν,είναι καμιά παντρια,αν έχω κάποια για να παντρευτώ(συγγενολοι χωριού κλασσικά).

Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο όμως είναι πως φοβάμαι ότι θα μείνω μόνος,δεν ένιωσα μια φορά να ενδιαφέρονται οι άλλοι για εμένα,το καλό παιδί,ο συμπαθητικός,αλλά ποτέ ο φίλος,πότε να σε καλέσουν κάπου γιατί σε υπολογίζουν ως κάτι που έχει αξία για αυτούς.

Όσους γνωστούς/φίλους γνώριζα από μικρός,σχεδόν όλοι έχουν φτιάξει την ζωή τους,με καλές δουλειές,με οικογένειες ή αν δεν έχουν,είναι με μια μόνιμη σταθερή σχέση που κάνουν πράγματα,μένουν μαζί,διασκέδαση,διακοπές,φ? ?λοι κλπ.

Το να φτάνεις 40 χρόνων και να βαδιζεις σε αχαρτογράφητα νερά,να έχεις υπαρξιακά,να μην ξέρεις τι θέλεις και τι σε ικανοποιεί στη ζωή,ματαιοδοξία,μιζέρια,στ? ?νοχώριες,μοναξιά,είναι πάλι όλα μαζί που δύσκολα βγαίνεις από αυτό το αδιέξοδο.

Έχω κάνει ψυχοθεραπείες και συνεχίζω,μπορεί όμως να χρειαστούν χρόνια,να δαπανηθούν χρήματα αρκετά,μέχρι να μπορέσω να επαναπρογραμματισω πτυχές του κολλημένου εγκεφάλου μου από συγκεκριμένα μοτίβα σκέψεων και συμπεριφορών.

Είναι τόσο δύσκολο για εμένα να κοινωνικοποιηθω,να εκφραστω,να μην κάνω το Όχι που θέλω να πω,Ναι.

Page 15 of 15 FirstFirst ... 5131415