Results 16 to 30 of 51
Thread: Μοναξιά...
-
18-03-2023, 23:25 #16
Το πρόβλημα με τα σοσιαλ, τις συγκρίσεις με άλλους κλπ είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι πραγματικότητα αυτό που βλέπουμε. Εννοώ ότι ενώ κατά τα φαινόμενα πολλοί άνθρωποι φαίνονται ευχαριστημένοι στη ζωή τους, να μην τους λείπει τίποτα που λέμε, εάν είχες τη δυνατότητα να κοιτάξεις από πιο κοντά τις ζωές τους, να ακούσεις τις σκέψεις τους, θα διαπιστωνες ότι όλοι οι άνθρωποι άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο είναι ανασφαλείς, φοβούνται για ένα σωρό πράγματα, κάνουν αρνητικές σκέψεις. Οπότε πρέπει να πάρεις απόφαση να μην πιστεύεις αυτό που βλέπεις αλλά αυτό που λέει η λογική. Φτιάξε ένα πλάνο με τις δικές σου επιθυμίες, όχι των άλλων, που θα ικανοποιούν τις δικές σου ανάγκες. Χρειάζεται να βγεις περισσότερο ώστε να συνηθίσεις τον κόσμο, εξοικείωση δηλαδή με αυτό που μας φοβίζει. Κάνε όση άσκηση σου επιτρέπει η υγεία σου, πρόσεχε τη διατροφή σου γιατί μπορεί να είσαι νέος αλλά πολλές φορές η κακή ψυχολογία οφείλεται και σε ελλείψεις βιταμινών όπως η d. Αφού ήσουν τόσο καιρό μέσα στο σπίτι λογικά θα έχεις τουλάχιστον ανεπάρκεια, μια εξέταση αίματος θα το δείξει. Για καλή ψυχολογία χρειάζεται και καλά επίπεδα b12, φυλλικού οξέος, σιδήρου, προβιοτικα, να τρως σαρδέλες για ω3. Μπορεί να σου ακούγονται κάπως αυτά αλλά ισχύουν. Όταν βρεις δουλειά ή κάνεις κάνα μεταπτυχιακό ή κάποιο χόμπι θα βρεθείς πάλι με κόσμο, θα έχεις τις ευκαιρίες σου.
- 20-03-2023, 21:28 #17VagggGuest
Μην ανησυχείς, πέρασαν τα ζόρια, θα ξεκινήσεις και πάλι με νέα πνοή, θα βρεις αυτό που θες στην ζωή σου μήν φοβάσαι, θα ξανά ανοίξεις φτερά.
26-03-2023, 10:29 #18
Η μοναξιά με συνοδεύει από τα χρόνια που είχα τελειώσει το λύκειο,σχεδόν 15 χρόνια συνεχής μοναξιάς,δεν το επέλεξα,προέκυψε,δεν έχω παρέες η φίλους για τίποτε,γι'αυτό και δεν πηγαίνω πότε καλοκαιρινές διακοπές η ταξίδια,συντροφικότητα επίσης μηδέν.
Δυστυχώς είναι πολύ στενάχωρο να είσαι μόνος χωρίς να το έχεις επιλέξει.
28-03-2023, 21:29 #19
Μου φαίνεται κι εγώ έτσι θα καταλήξω. Βασικά το ξέρω ακριβώς το συναίσθημα που νιώθεις, το ζω εδώ και χρόνια. Με ενοχλούσε και παλιά αλλά παλιά ονειρευόμουν να βγω από το νοσοκομείο και ονειρευόμουν πως όλα θα αλλάξουν, αυτή η προσδοκία με βοηθούσε να μη μιζεριαζω και να μη πέφτω ψυχολογικά. Τώρα που βγήκα όμως, πάλι τα ίδια ζω. Υπάρχουν μέρες που το παλεύω, όμως τις περισσότερες μέρες κάνω αρνητικές σκέψεις. Είναι πολύ δύσκολο πράγμα να είσαι μόνος. Όσο κι αν θέλω να το δω θετικά το πράγμα, καταβαθος ξέρω ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα διότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να φύγω από το χωριό. Ότι χειρότερο να ζεις σε χωριό. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία βέβαια, αλλά όταν ξέρεις ότι αυτή η κατάσταση δε θα αλλάξει, τουλάχιστον όχι σύντομα, τι μπορείς να ελπίζεις; Ώρες ώρες νιώθω ότι δε ζω και ότι απλά περιμένω να έρθει η ώρα μου να πεθάνω. Έχω σκεφτεί και κάποιες φορές γιατί να μην πέθαινα στο τροχαίο να μη τα ζήσω όλα αυτά. Το ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο το πιστεύω, και αυτό είναι το μόνο που με κρατάει κάπως ενεργό στο να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν, τα ελάχιστα δηλαδή που μου επιτρέπει η υγεία μου να κάνω. Τέλος πάντων, πάλι καλά που είναι και το φόρουμ και τα βγάζω από μέσα μου.
28-03-2023, 21:47 #20
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τα έχω σκεφτεί αυτά που λες αλλά δυστυχώς λόγω υγείας δε μπορώ να δουλέψω ως σερβιτόρος κλπ, μιας και μόνο τέτοιες δουλειές έχει στο χωριό μου και τα διπλανά χωριά. Όσο για το μεταπτυχιακό, θα ήταν η ιδανική λύση πιστεύω, όμως οι γονείς μου δε μπορούν σε καμία περίπτωση να μου πληρώνουν τα έξοδα. Ο παππούς μου που ήταν διατεθειμένος να πληρώσει τις σπουδές μου όταν πέρασα πανεπιστήμιο, δυστυχώς πέθανε ένα χρόνο μετά το τροχαίο μου, οπότε σε όλα ήμουν τελείως άτυχος. Μακάρι να υπήρχε κάτι θετικό στη ζωή μου για να πιαστώ από κάπου, αλλά μου ήρθαν όλα ανάποδα. Ψυχολόγο δε ξαναπάω γιατί μου έλεγε όλο τα ίδια και τα ίδια, επίσης, δεν έχω και πολλούς να διαλέξω εδώ, αυτή που πήγαινα έχει και μια άλλη που είναι 40χλμ μακριά, οπότε οικονομικά αλλά και πρακτικά απέκλεισα την ψυχολόγο. Καλά όσο για τους φίλους τους παιδικούς, εννοείται ότι χάνεσαι αλλά όσοι ζουν σε χωριά ξέρουν ότι είτε θα κάνεις παρέα με συγκεκριμένα άτομα είτε θα είσαι μόνος σου. Δεν υπάρχει δυνατότητα να γνωρίσεις νέο κόσμο, εδώ και οι λίγοι κάτοικοι που είμαστε, οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα, όπως εγώ.
29-06-2023, 23:22 #21
Όλα αυτά που περιγράφεις ακούγονται πολύ στενάχωρα και είναι λογικό να σε πιάνει το παράπονο όταν οι άλλοι γλεντάνε ενώ εσύ δεν μπορείς. Αλλά στα 23 είσαι ακόμα αρκετά νέος για να ζήσεις πολλά πράγματα εκτός φοιτητικής ζωής. Πρέπει να σκέφτεσαι ότι βγήκες νικητής έστω και με το ηθικό σου πληγωμένο. Εγώ αν γνώριζα ένα άτομο σαν και σένα και άκουγα τι έχει περάσει μόνο σεβασμό θα ένιωθα. Αν δεν έχεις παρέα ίσως θα μπορούσες να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα που σου αρέσει και να γνωρίσεις έτσι άτομα. Ελπίζω να σαι καλά. Καλή δύναμη, μην το βάζεις κάτω.
03-08-2023, 19:27 #22
Βιώνω χρόνια μοναξιά και δεν ξέρω αν το έχει αντιμετωπίσει κάποιος με κάποιο τρόπο,δεν έχω παρέες η φιλίες από μικρός,οπότε αναγκάζομαι να πηγαίνω τα καλοκαίρια μόνος για μπάνια η διακοπές με την αίσθηση να είναι μελαγχολία,στενοχώρια γιατί βλέπω τους άλλους με τις παρέες,με τους φίλους,με τις σχέσεις τους και γω μόνος μου με μια ομπρέλα η έναν σάκο να βολοδερνω,να μου βγαίνει και πιο ακριβά γιατί δεν μοιράζονται τα έξοδα.
Είναι ένα αίσθημα μόνιμης ανεπάρκειας και μειονεξιας που δεν λέει να φύγει παρά τις ψυχοθεραπείες που κάνω κάποιες φορές.
04-08-2023, 13:12 #23
05-08-2023, 19:53 #24
Δυστυχως ετσι ειναι,δεν παν να μου λενε,πηγαινε μονος σου ταξιδια,πηγαινε μονος σου διακοπες,κανε χομπυ η βγες μια βολτα στην παραλια,δεν αλλαζει κατι επι της ουσιας,παλι εισαι μονος,βιωνεις μοναξια και απλως στεναχωριεσαι που οι γυρω σου εχουν επιλογες να κανουν αυτα τα πραγματα,ενω εσυ εισαι αναγκασμενος να τα κανεις μονος σου,να ξοδευεις ενα σωρο λεφτα και εν τελει να μην παιρνεις και καποια ικανοποιηση η χαρα στο τελος.
08-08-2023, 11:35 #25
Βρε παιδιά αδέρφια δεν έχετε; Ξαδερφια, συγγενείς τίποτα; Πώς γίνεται αυτό; Γιατί δεν πλησιάζετε τους δικούς σας ανθρώπους για παρέα;
09-08-2023, 20:51 #26
Προσωπικά,δεν έχω ούτε με συγγενείς α βαθμού επαφές η σχέσεις,έναν ξάδερφο έχω κοντά που και αυτός με γράφει,δεν με παίρνει για πουθενά.Με αδέρφια,οκευ θα βγεις μια φορά στο τόσο και τι να λέει αυτό.
09-08-2023, 21:16 #27
10-08-2023, 02:13 #28
10-08-2023, 13:09 #29
11-08-2023, 18:44 #30
Μοναξιά μου όλα, για εμένα γράφτηκε αυτό το τραγούδι!!