Ενοχλητική αίσθηση στο στομάχι κατά την κατάκλιση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Senior Member

Ενοχλητική αίσθηση στο στομάχι κατά την κατάκλιση

Καλησπέρα.
    Εχω ιστορικό διαταραχής άγχους από το 2018 και
    έχω διαχειριστεί την κατάσταση αρκετά καλά και εξ αρχής και αφού είδα ότι τα φάρμακα δεν μου προσέφεραν κάτι ουσιαστικό πέρα από παρενέργειες, και το προσπάθησα μόνος μου.Βεβαια φυσικό επακόλουθο ηταν και κάποιες εποχιακές καταθλιψουλες που με πιάνουν παντα το Νοέμβριο αν και ανέκαθεν ειχα μια ροπή προς τα κει, δυσθυμία δηλαδή απο μικρός. Εκλογικευσα τα ψυχοσωματικα, τις φοβίες μου , πολεμησα και πολεμάω κάθε μέρα, εκτειθεμαι σε αυτές.
    Φοβάμαι όμως για την έκβαση της κατάστασης σου, φοβάμαι μηπως τρελαθώ, μηπως παθω μανια , μηπως παθω κάτι απο τα παραπανίσια κιλα που εχω, αλλά λέω και ποιος δε φοβάται είναι κακό να φοβάσαι; Εστιάζω στην καθε μέρα ξεχωριστά αλλά το μέλλον είναι κάτι που επίσης με φοβίζει αν και υπάρχει μόνο στο πίσω μέρος του μυαλού.

Λοιπόν το θέμα μου αυτή τη στιγμή είναι το ευερεθιστο έντερο. Πραγματικά έκανα κακό στον εαυτό μου και ξέρω οτι αναιρούνται αυτά που έγραψα παραπάνω περί καλής καλής διαχείρισης διότι το έριξα στο junk food επί καθενρινης βάσεως και μάλιστα το βράδυ! Προσπαθώ να τα περιορίσω και να τα κόψω γιατί έχω βάλει 20 κιλα και κάνω και δύσκολη δουλειά (τεχνίτης οικοδομών) και θα εχω θέμα έτσι όπως πάω. Ηδη πονάει περισσότερο η μέση μου και το βράδυ με πιάνει μια ενόχληση στο στομάχι ψηλά και δεν μπορώ να ηρεμησω και κοιμηθω με τιποτα, την ημερα ειναι καλύτερα αλλα παλι κατι νιώθω Αναρωτιέμαι αν είναι το σύνδρομο ευερεθιστου εντέρου που μου είπαν παλαιότερα πως λογικά εχω αλλά και λόγο όλων αυτών που τρώω να έχω καταστρέψει την μικροχλωριδα του εντέρου, τα φιλικάβα βακτήρια. Φυσικά σκέφτομαι και την γαστροοιφαγικη παλινδρομηση , την οισοφαγίτιδα ως ενδεχόμενο καθώς η παχυσαρκια και η διατροφή συμβάλουν καθοριστικα να εμφανιστούν αυτές οι καταστάσεις πέρα από το άγχος.
    Βασικα ο λόγος που έγραψα ήταν για το στομάχι που με ενοχλεί την νύχτα και θα χαρώ να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με τα του στομάχου και να ακούσω τις απόψεις σας για το θέμα μου.

Ευχαριστώ

Senior Member
    ευχαριστώ για το ενδιαφέρον βρε παιδιά

Senior Member
    Γεια σου Ιωσηφ! Ως παθούσα, θα σου πω πως το να τρως junk food κάθε μέρα και ιδιαίτερα το βράδυ είναι καταστροφικό. Εγώ την πάτησα μέσα στην πανδημία και ξεκίνησα αγωγή με αντιόξινα κτλ. Τώρα είμαι καλύτερα βέβαια αλλά πολλές φορές όταν το παρακάνω έχω δύσπνοια, ταχυπαλμία και φούσκωμα που δεν φεύγει εύκολα. Έχεις δοκιμάσει να ξεκινήσεις διατροφή σε ειδικό διατροφολόγο;Επίσης θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς και γαστρεντερολόγο εφόσον έχεις ενοχλήσεις και να σε καθοδηγήσει.

Senior Member
    Κάνε προσπάθεια αφού έχεις ενοχλήσεις να μη τρως μετά τις 8. Ξέρω είναι δύσκολο αλλά εμένα με βοήθησε πολύ. Επίσης με βοήθησε το να μη πίνω παααρα πολύ νερό. Εμένα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σε όλους. Παν μέτρο άριστον. Εσύ ξέρεις το σώμα σου και εσύ θα κρίνεις. Εγώ θα σου πρότεινα όχι ξινά όχι σάλτσες και όχι τηγανιτά εμένα με έσωσε αυτό. Και προς θεού όχι φαΐ το βράδυ αν έχεις θέμα με το στομάχι. Εγώ φαντάσου λιιιγο να φάω αργά ή κάτι παραπάνω που όλοι άνθρωποι είμαστε ζηλεύουμε ε πάει. Έχω έκτακτες μέχρι το πρωί και νιώθω χάλια το στομάχι.